Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

• @Redomedo Forumda mülakat tarihi belli olan (400 lerin ortasına kadar) arkadaşlar durumlarını yazdı. Excel listesinde görebilirisiniz. Ben 600 lerdeyim ve KCC üzerinden yaptığım sorgulamada henüz mülakat tarihi almadığımı öğrendim. Bu yüzden 400 lere kadar geldiğini biliyoruz. Bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyınız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@samedt siz ve dosyanızda başka ekli aile mensuplarının (varsa) isimlerinin yanında completed yazması yeterli, süreçte istediğiniz kadar dosyanızın içerisine girip DS260'a girdiğiniz bilgileri kontrol edebilirsiniz. Dosya içerisine girerek bilgileri kontrol etmeniz dosyanızın unlock (açıldığı) anlamına gelmiyor. Completed dosyalarda değişiklik yapmak isterseniz sistem değişikliğe izin vermeyecektir zaten, bir değişiklik ihtiyacınız var ise mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluk ile iletişime geçerek geçerli nedenlerinizi beyan ederek dosyanızı açtırabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MehmetY hangi ülkede mülakata girmeyi planlıyorsanız, mülakat öncesi gireceğiniz sağlık kontrolü için o ülkede yetkili olan sağlık kurumu ile yazılı iletişime geçerek 12 yaş altı çocuk için COVID aşısı gerekip gerekmediğini teyit etmeniz sürecinizde yararınıza olacaktır.

• @brkkrmz27 evrak üzerindeki karekodu okuttuklarında bu evrağı doğrulayacak konsolosluk.
    eğer güncel halini görmek isterlerse o zaman açıklama yapmak zorunda kalırsınız.
    yapabileceğiniz tek yok yukarıda bahsettiğiniz yok zaten. başka çareniz yok..
    o şekilde devam edin.

• İyi haftalar değerli forumdaşlar. Sizlerde DV2024 Aşamaları ve Mülakatları gruplarını takip ediyorsanız önümüzdeki dönemde başımıza gelmesi muhtemel olaylara birebir şahitlik ediyorsunuzdur. Bu sebeple bu forumun gerçek kullanıcıların deneyimlerinden yola çıkarak DV sürecindeki tüm olası durumlara bizleri hazır duruma getirmesini oldukça önemsiyorum. Bazen bir forumdaşımızın sorunsuz sağlık muayenesi ve mülakatı sonrasında onaylanmış olan vizesi ile sevinçten havalara uçarken bazen de karşılaşılan bir problem sonrasında içimiz buruluyor ve üzüntü duyuyoruz. DV2024 sürecinde birkaç kez karşılaştığım durum olan sağlık muayenesi esnasında akciğerde leke çıkması durumu, süreci uzatan ve zora sokan problemlerden birisi (Örneğin bkz. @Caner-Urker DV2024 Mülakat Deneyimleri. Sonuçta vize mülakatına girenlerden balgam testi istenmesi, sonuçların 8 hafta gibi bir sürede çıkacak olmasından dolayı özellikle dönem sonuna yakın başvurularda vizenin onaylanmamasına sebep olabiliyor.). Benim sorum şu: Özellikle CN i yüksek ya da 2nl mailini dönem sonuna yakın dönemde alanlar ve/veya akciğerinde leke olmasından şüphelenenler resmi sağlık muayenesi öncesinde (örneğin 3 ay önce) kendi istekleri ile yetkili bir merkezde/hastanede balgam testi yaptırmış olsalar, alacakları test sonucu resmi sağlık muayenesini yapan kurum ve konsolosluk nezdinde (Ankara ya da yurtdışı) kabul görür mü? Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşların paylaşımda bulunmasının olası riskleri minimize etmekte büyük faydası olacağına inanıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serro mülakata gireceğiniz konsolosluğun (Ankara veya yurtdışı) yetkilendirdiği sağlık kuruluşunun yapacağı tahlil, görüntüleme ve hekimin kararı vize sürecinizin devamı için esas niteliği taşıyor. Kendi imkanlarınız ile başka bir kurumda yaptıracağınız tahlil veya görüntüleme sonucu yetkili sağlık kuruluşunun kararını ne yazık ki etkilemiyor veya bağlamıyor.

• @onuru merhaba dosya taşima konusunda yardim lütfen...

• @serro mülakata gireceğiniz konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşuna mülakat almadan önce kendi isteginizle böyle birşey yaptırıp mülakat almanız durumunda yine sağlık muayenenizi bu kuruluş yapacağı için kendi yaptiklari tahlili kabul edeceklerdir diye düşünüyorum iletişime geçip sorulabilir bence

• ⭐⭐⭐

@Burak3445 Selamlar..Hong Kong DV çekilişine katılamıyor..Dolayısıyla buradaki dosyalar taşıma yada orada ikamet eden fakat başka kıta kotasından çekilişe katılanları göstermektedir...Öte yandan düşündüğünüz gibi Hong Kong hem ulaşım hem de konaklamada pahalı bir ülke.. Ancak vizesiz ulaşım imkanı var..Avrupaya taşıma malşyetleri nispeten daha az da olsa orası için de schengen derdi var...1 kişinin Hong Kong vize sürecinde harcadığı parayla avrupada 2-3 kişinin vize için harcadağına eşdeğer.

• @ATS16 haklısınız, sağlık muayenesi yapma yetkisi konsolosluk tarafından yetkilendirilen merkezlerde bulunmakta. Ancak bu merkezler başvuranların antikor testi gibi dışarıda güvenilir kurumlardan aldıkları test sonuçlarını dikkate alarak karar verip eksik aşı gibi sadece gereken uygulamaları yapabiliyorlar. Balgam testi özelinde haklı olabilirsiniz ama belki de bu durumu Unganlara danışıp daha net bilgi alınabilir.

• @serro
    Bahsettiğiniz mülakatta, o kişi zaten Türkiye'den rapor alıp götürmüştü ciğerleri temizdir diye. Ama kabul etmediler. Ve balgam testine kaldı.
    Yani edinilmiş tecrübe var burda?
    Altına imza atacakları raporluk mevzularda kabul etmiyorlar. Bir dr. başka bir dr.un teşhisine imza atmıyor yani.

• @Flight101 Dediğiniz gibi current olduğum için direk Viyana konsolosluğuna 2 farklı email gönderdim. Ve evet diğer tecrübeleri okuduğumda şuan erken bir süreç gibi gözüküyor. Teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar forumda yazılanları okudum ama hızlı hızlı geçtiğim için görmemiş olabilirim. Karadağ/Arnavutluk/Bosna/Kosova/Makedonya gibi ülkelere mülakatımı taşıma gibi bir şansım var mı? Daha önce bu ülkelere bir çok kez giriş yaptım. 11 Eylülde tekrar gideceğim hatta.. Oralar vize veriyor mu greencard için? Benim case number için geçtiğimiz seneye bakılırsa mülakat gelmeyecek gibi görünüyor. Current olsam dahi Ankara bana mülakat hakkı tanımayacak bu performansla.

• ⭐⭐⭐

@leylaa CN ınıza baktığımda foruma geç katılmanız yada yazılanları gözden kaçırmanız son 2 sene verilerine baktığımızda sürecinizi biraz ötelemiş gibi görünüyor.. Oysa ki Viyana sizin numaranıza yakın iki talihliye mülakat planlamış görünüyor...😞

• @EzgiLera Merhaba, dediğiniz gibi dünyada DV basan 100+ konsolosluk var ama hangisine başvuru yapılması konusundaki kriterlerimiz ne olmalı? Örneğin okuduğum kadarıyla İngilitre ve Almanya oturum istiyor, diğer konsoluklarda bunu talep eden var mı nasıl teyit etmemiz gerekiyor? Konsolusluğa mail attığımızda kendisi oturumumuzu talep ediyor mu? Viyana ve Varşova dışında Schengen ülke deneyimi neredeyse bulamadım. Mesela Hollanda, ya da Fransa konsoloslukları hakkında ne düşünüyorsunuz oralara da başvurmalı mıyız? Ben current olduğum direk konsolosluklara yazmak durumundayım :/

• @cttl eğer aynı edinilmiş tecrübeden bahsediyorsak bahsi geçen mülakat deneyiminde Filipinlerdeki sağlık muayenesine balgam testi sonucu götürülmüyor. Sadece vize başvurusu öncesinde Türkiye den Filipinlere gitmeden Türkiye de bir hastanede akciğer grafisi çektirilip ilgili doktorun şifaen görüşü alınıyor.

• @cemciftcioglu üstad KCC üzerinden sorgulamayı nasıl yapıyorsunuz ?
    teşekkürler

• @iremmakayy Ben de Ezgi Hanım'la aynısını düşünüyorum sizin numaranız bugün yarın current olmak üzere daha fazla vakit kaybetmeden dosyanızı KCC aracılığıyla mutlaka taşıyınız. Diğer yılların istatistiklerine bakıldığında her yıl mülakat alanların sayıları azalıyor, hiçbir zaman artış olmadığı gözlemleniyor. Schengen vizesiniz varsa herhangi bir schengen ülkesine yoksa vize talep etmeyen ülkelere taşınmasına talep ediniz, iyi şanslar.

• @Flight101 Foruma geç katılmadım aslında, bütün deneyimleri vs okudum okumayada devam ediyorum satrancı yanlış kurguladım sanırım. İlk başta 4.000 ler current olur diye düşünüyordum ve ilk mülakat deneyimlerine istinaden taşımayı düşündüm, ya oturum sorarlarsa vs diye cesaret edemedim. Umarım sorunsuz bir şekilde halledebilirim

• ⭐⭐⭐

@leylaa Ben de CN ıma istinaden FAM yayınlanmasından sonra mali yılın ilk 2 ayını bekleyip gözlemlerim diye kurgulamıştım. Ancak bir sabah ani bir kararla KCC ye mail atarak süreci başlatmış oldum..Umarım sizin de süreciniz en kısa zamanda az stresli hale döner..😉

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k