Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera
    Geçen sene benim numaramdakilerin mülakat alamamsı bu sene de alamayacak anlamına mı geliyor?

Dosyamı nereye taşımam gerektiği hakkında pek bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

• @gucarslan pasaportla ilgili iletilerin hepsini okumaya çalıştım ve iki noktayı tam anlayamadim.
    Benim pasaport sürem 2026 yılı sonuna doğru
    bitecek bu süre sonunda (nasip olurda gidebilirsek) pasaport işleriyle kısa vadede uğraşmamak adına şimdiden pasaportumu yenilemek istiyorum forumda bu konuyla ilgili mülakattan önce yeni pasaport alıp ds260 ta guncellemeye gerek olmadan eski yeni her iki pasaportunda mülakata götürülmesi tavsiye edilmiş
    1.Bu konuda konsolosluktan konsolosluğa tavır değişir mi yoksa hepsinde mülakat günü gotursek her iki pasaportu sorun olmaz mı( dosyamızi Viyana ya tasittik)
    2.mulakattan önce değil de mülakat bitip vizeleri şu anki pasaportlarla alıp ( daha yeterli süresi var) ülkeden gitmeden önce yeni pasaport alsak ve ilk giriste her iki pasaportla giriş yapsak sorun yaşar miyiz

• Herkese merhaba değerli forum sakinleri aklımı karıştıran sorular şu şekilde:

1-31.12.2024 tarihinden itibaren asker kaçağı durumuna düşüyorum bu tarihten önce mülakata girmem mi gerekiyor yoksa askerlik yapmadığıma dair bir belge alıp yanımda götürsem yeterli midir?
    @gucarslan

2- Hong kong ve Mascat arasında çok kararsızım hangisine taşımam daha mantıklı olur malum yakın olması herkes için daha iyidir diye düşünüyorum bana bu konuda vereceğiniz en kritik tavsiyeniz ne olur değerli hocalarım.

• Merhabalar ben dosyamı Kcc ile Arnavutluk'a taşımayı düşünüyorum orda bi Şirket kurarak ya da okula kayıt olarak geçici oturum alıp kcc ye mail atabilir miyim ve kabul olur mu bilginiz var mıdır?

• @onuru @mrt01 Bir şey sormak istiyorum mülakat mailinde ya da sonradan oturum vs. istediler mi? Yoksa mülakat günü mü belli olacak oturum isteyip istemedikleri, cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

Selamlar....
    Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics July yayınlanmış... Klasik hazırladığım excel dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f7l3ef-VD67fH9916buRkAzmQNFRoV18GUTbeKx8x6s/edit?gid=1061983673#gid=1061983673

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn Selam...2. sorunuzun cevabını içeren excel tablosu bir önceki iletimde mevcut..Konsoloslukların aylık DV performanslarını buradan görebilirsiniz..

1. Soru hakkında bilgim yok. Ancak abd'nin askerlik yapmayana vize vermeyiz diyeceğini sanmıyorum. Kaçak olduğunuza dair bir yazı alabilseniz bile kabul edeceklerdir gibi bir fikre sahibim.

2. Sorunuz hakkında ise kendimce çok keskin fikirlere sahibim.
      Muscat bu sene EU kotasından kimseye mülakat vermedi.

Arabistanda olan dosyamı, sırf bu nedenle, (Muscat'la coğrafya olarak ve kota olarak aynı bölgedeler diye), EU bölgesine taşıdım. (Ne yapacakları belli olmuyor ve bir problem durumunda belki haftalarca belki hiç muhattap bulamıyorsunuz)
    Yani önümde EU bölgesine hiç mülakat vermemiş bir ülke olsa, en son taşıyacağım yer bile orası olmazdı, o riski kesinlikle almazdım ben.

Ayrıca performansı berbat. Aşağıdaki tabloya bakarsanız tüm sene 29 dosyanın vizesi onaylanmış. Bekleyen ise 47 dosya var ve bugün 1 Eylül. Tüm sene boyunca toplam 29 dosyaya bakan bir konsolosluğun, hafta sonları çalışsa dahi kalan son günlerde 47 dosyaya bakabileceğine inanıyor musunuz?

Ekran görüntüsü 2024-09-01 131823.png

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba değerli forum sakinleri aklımı karıştıran sorular şu şekilde:

1-31.12.2024 tarihinden itibaren asker kaçağı durumuna düşüyorum bu tarihten önce mülakata girmem mi gerekiyor yoksa askerlik yapmadığıma dair bir belge alıp yanımda götürsem yeterli midir?
    @gucarslan

2- Hong kong ve Mascat arasında çok kararsızım hangisine taşımam daha mantıklı olur malum yakın olması herkes için daha iyidir diye düşünüyorum bana bu konuda vereceğiniz en kritik tavsiyeniz ne olur değerli hocalarım.

• @cttl Anladım hocam zaten bende mascatın performansının kötü olduğunu duymuştum sizin söylemenizlede teyitleştirmiş olduk

• ⭐⭐

@Katzfiell_ selamlar, henuz mulakat maili gelmedi. Onceki deneyimlerde oturum vs. istememislerdi. bu sene henuz isteyip istemeyecekleri belli degil. mulakat gunu hersey belli olacak.

• Mail atabilirsiniz elbette mail atmanızın önünde bir ön koşul yok. Kabul olma kısmına gelirsek dosyanız current olmadan KCC ile dilediğiniz yere taşıma şansınız var. Fakat konsolosluk tarafından mülakatınızın kesin verileceği yada vizenizin onaylanacağını kimse garanti edemez. Sizin için en doğru koşullara sahip konsolosluğa taşıma yapabilirsiniz. Başarılar dilerim
    @cngzdmr54, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar ben dosyamı Kcc ile Arnavutluk'a taşımayı düşünüyorum orda bi Şirket kurarak ya da okula kayıt olarak geçici oturum alıp kcc ye mail atabilir miyim ve kabul olur mu bilginiz var mıdır?

• @onuru Umarım istemezler de her şey gönlünüzdeki gibi olur.

• @eciskoec peki kcc ye mail atarken o ülkede bulunma sebebi sunmam gerekiyor diye Şirket kurduktan sonra mail atarım dedim bi kanıt isterler diye ama direkt mail atıp bir belge sunmadan oluyorsa bugün de atabilirim mail

• @dehaningizemi merhaba bende dosyamı tayland a taşımak için mail atmış bulunuyorum. adres mailinin bir örneğini paylaşabilme imkanınız var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@iremmakayy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    Geçen sene benim numaramdakilerin mülakat alamamsı bu sene de alamayacak anlamına mı geliyor?

Dosyamı nereye taşımam gerektiği hakkında pek bir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alamazsınız demedim, alamama ihtimaliniz azımsanmayacak ölçüde. Sizin numaranızdaki kazananlar da alırım diye düşünüyorlardı geçen sene, önümüzdeki senin daha iyi olacağını umarak…

Dosya taşıma konusunda kendi araştırmanızı kendiniz yapmanız gerekiyor. Sizin özel durumlarınızı ben bilemem ve sizi bu konuda yönlendiremem maalesef.

Size tek önerim, eğer dosya taşımayı düşünüyorsanız acele etmeniz yönünde olur. Birkaç gün içerisinde dosyanızı taşımaz iseniz current olabilirsiniz. Current olursanız, dosyanızı taşımanız çok zorlaşır, eğer başka bir ülkeden vatandaşlığınız ve oturumunuz yoksa.

Bence bu günü, bu başlığın altını okumaya ayırın. Hem süreç konusunda hem dosya taşıma konusunda epey bilgi edinmiş olursunuz. Dosya taşıma konusunda sorabileceğiniz tüm soruların cevapları var.

• @Flight101 izninizle bir şey sormak istiyorum bu attığınız tabloda Hong Kong'un daha az dv'ye baktığını görüyorum. Ben Hong Kong'a taşıdım dosyamı. Bunun nedeni Hong Kong'un pahalı olması mı yoksa çok randevu vermemesi mi? Bilginiz var mı bu konuda?

• ⭐⭐⭐⭐

@Uzuzi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan pasaportla ilgili iletilerin hepsini okumaya çalıştım ve iki noktayı tam anlayamadim.
    Benim pasaport sürem 2026 yılı sonuna doğru
    bitecek bu süre sonunda (nasip olurda gidebilirsek) pasaport işleriyle kısa vadede uğraşmamak adına şimdiden pasaportumu yenilemek istiyorum forumda bu konuyla ilgili mülakattan önce yeni pasaport alıp ds260 ta guncellemeye gerek olmadan eski yeni her iki pasaportunda mülakata götürülmesi tavsiye edilmiş
    1.Bu konuda konsolosluktan konsolosluğa tavır değişir mi yoksa hepsinde mülakat günü gotursek her iki pasaportu sorun olmaz mı( dosyamızi Viyana ya tasittik)
    2.mulakattan önce değil de mülakat bitip vizeleri şu anki pasaportlarla alıp ( daha yeterli süresi var) ülkeden gitmeden önce yeni pasaport alsak ve ilk giriste her iki pasaportla giriş yapsak sorun yaşar miyiz

1- Sorun olmaz.

2- Mülakattan sonra pasaport alacaksınız, Amerika’da alın. Eğer yeşil pasaport değilse Amerika’da daha ucuz zaten 🙂
    Eğer ilk girişiniz, pasaportunuzun süresi bittikten sonra değilse, ilk girişte çift pasaporta ihtiyacınız olmayacak. Muhtemelen çıkarken ihtiyacınız olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba değerli forum sakinleri aklımı karıştıran sorular şu şekilde:

@gucarslan

1- Belge yeterli olur mülakat için. Ama ülkeden çıkışta sorun falan yaşar mısınız orasını bilemem.

2- Kendi araştırmanızı kendiniz yapıp, risklerinizi kendiniz belirlemelisiniz. Dünyada DV basan 100+ konsolosluk var.

• Merhaba bir sorum var. İş için United Kingdom Standart Visitor Visa'ya başvuracağım. 6 aylık ve 2 yıllık başvurma imkanım var, ancak önümüzdeki yıl Green Card'ımı almış, USA'e yerleşmiş olmayı hayal ettiğimden (ve buna inandığımdan :)), 6 aylık UK vizesine başvurmayı düşünüyorum. Ancak belki bilmediğim bir husus vardır diye başvurmadan önce size de sormak istiyorum. 2+ yıllık başvurmamın USA göçmenlik vizeme daha olumlu bir etkisi olur mu? Daha uzun süreli UK vizeleri hem UK hem USA hem de diğer ülkeler için daha iyi bir izlenim mi bırakır?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba bir sorum var. İş için United Kingdom Standart Visitor Visa'ya başvuracağım. 6 aylık ve 2 yıllık başvurma imkanım var, ancak önümüzdeki yıl Green Card'ımı almış, USA'e yerleşmiş olmayı hayal ettiğimden (ve buna inandığımdan :)), 6 aylık UK vizesine başvurmayı düşünüyorum. Ancak belki bilmediğim bir husus vardır diye başvurmadan önce size de sormak istiyorum. 2+ yıllık başvurmamın USA göçmenlik vizeme daha olumlu bir etkisi olur mu? Daha uzun süreli UK vizeleri hem UK hem USA hem de diğer ülkeler için daha iyi bir izlenim mi bırakır?

UK turist vizeniz, DV göçmenlik vizenizi etkileyecek bir şey değil. Tamamen bağımsız süreçler. İstediğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |