Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mustafa-Bayram EU da 6000 e kadar current olundu. Ankara şuana kadar ilk 400 e randevu verdi. 2.nl henüz gönderilmedi ama elimizdeki veri şuan bu sayıya kadar olanların ekim ayında mülakata gireceğini gösteriyor.

• @onurakbas inşallah güzel deneyimleride yazacağım. Ais Türkiye için avrupada benzer şekilde ATLAS olarak geçiyor benzer şekilde pasaportu teslim almak için kayıt olduğumuz yer

• @mrt01 +1 bilgi oldu bu bana , teşekkür ederim🙏

• @cemciftcioglu Teşekkürler, Benim interview Tiran da olacak. O nedenle interview tarihini sormuştum. Anladığım daha tarih netleşmedi. Beklemeye devam.

• @mrt01 nereden yapılıyor Atlas kaydi acaba rica etsem yazabilir misiniz

• @cttl merhabalar ben almanya dogumluyum ama turkiye kotasindan kazandim bu bir hata farkindayim. Ankarada mulakati bekleyecegim. Bahsettiginiz kisiyi bulmamda yardimci olurmusunuz?

• Viyana konsolosluğundan gelen mailde https://atlas.my.salesforce-sites.com/SiteRegister?country=Austria&language=en_US bu link vardı buradan kayıt olduk

• @mrt01 teşekkür ederim kolaylıkla geçer süreciniz inşaallah bizler de guzel tecrubelerinizden yararlaniriz

• Merhaba, Bu gün dosyamın viyana'ya taşındığına dair maili aldım, eğer türkiyede işler iyi giderse yeniden türkiye'ye taşıyabilir miyim acaba? ne gibi eksileri olur bunun?

• @leylaa taşımak istediğiniz konsolosluğa yazmanız gerekiyor.

• Merhaba,
    Evliliği yapabildikten sonra farklı bir prosedür olacağını sanmıyorum. Ds 260 formunda bu konuyla ilgili soru var mıydı hatırlamıyorum, varsa eğer ordaki cevapların da uyumlu olması gerekiyor.

Diğer konuda ise, siz EU bölgesindesiniz ve EU bölgesinde current olmayı bekleyeceksiniz. Sizin sıra numaranız bir önceki sene ne zaman current olmuş bakabilirsiniz fikir verir. Yani avustralya OC mülakatlarını kasımda bitirse bile sizin mülakatınız muhtemelen seneye yaz aylarını bulacaktır.

@Batuhan-Aksoy-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, merhaba. Türkiye’de iken Green Card kazandım. Fakat Work and Holiday ile Avustralya’ya gidecektim o yüzden mülakat yerini Sidney olarak seçtim. Bu problem yaratır mı?
    Ve formu doldurduğumda ilişkim olmasına rağmen single olarak doldurdum. Fakat erkek arkadaşım da Avustralya’ya geldi ve burada evlenme kararı aldık. İkimizde homoseksüeliz. Burada evleneceğiz. Araştırmama göre USA, bu ülkede evliliği tanımakta. Evlendikten sonra partnerimi current olmadan add applicant yerinden eklemeli miyim?
    Bir de bir video izledim, oradaki insanlar sıralamanız ne olursa olsun Avustralya’da çok kişi girmediği için Kasım’a kadar mülakatları bitiriyor dediler. O yüzden sıranız erken gelir. Fakat benim sıram EU28XXX. Erken gelmesi olası değil gibi, yanlış bilgi gibi geldi. Çünkü benim sıram current olmuyor. Bu konularda beni aydınlatır mısınız? Çok teşekkürler.

• @cttl Çok teşekkür ederim cevabınız için. Evlenip add applicant yapıp current olduğumda konsolosluğa bildireceğim. Aklım hala current mevzusunda, 24xxx olan birisi Avusturalya da kasımda girmiş. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

• @Batuhan-Aksoy-0 Erken mülakat durumu olmamaktadır. Bunun nedeni ise, ‘current’ olduğunda mülakat planlamasının yapılmasından kaynaklanıyor. Yani dolayısıyla, bu konunun en başındaki ‘current’ olmayla alakalı bölümü okursanız anlayacaksınız. Orada, daha önceki DV süreçlerinde hangi numara aralığının ortalama ne zaman ‘current’ olduğu paylaşılmıştır. En azından kafanızda (tahmini) ne zaman mülakata girebileceğinizi kestirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@muratch, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, Bu gün dosyamın viyana'ya taşındığına dair maili aldım, eğer türkiyede işler iyi giderse yeniden türkiye'ye taşıyabilir miyim acaba? ne gibi eksileri olur bunun?

Taşıtabilirsiniz geri. Eğer umduğunuz gibi giderse muhtemelen bir eksisi olmayacaktır çünkü sizin sıra numaranıza kadar mülakat veren bir Ankara, olması gerektiği gibi çalışıyor olacaktır.

Ancak Ekim için verilen mülakatların, current olan 6bine değil de, yalnızca ilk 400lere kadar verilmiş olması, Ankara’nın bu sene de iyi çalışmayacağının bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl Çok teşekkür ederim cevabınız için. Evlenip add applicant yapıp current olduğumda konsolosluğa bildireceğim. Aklım hala current mevzusunda, 24xxx olan birisi Avusturalya da kasımda girmiş. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

O kişi 24XX yerine yanlışlıkla 24XXX yazmış olabilir. Siz bu bilgiyi nerede gördünüz? Hiçbir sene 24binlerin Kasımda current olduğunu hatırlamıyorum açıkçası.

• ⭐⭐⭐⭐

Arkadaşlar, merhaba. Türkiye’de iken Green Card kazandım. Fakat Work and Holiday ile Avustralya’ya gidecektim o yüzden mülakat yerini Sidney olarak seçtim. Bu problem yaratır mı?
    Ve formu doldurduğumda ilişkim olmasına rağmen single olarak doldurdum. Fakat erkek arkadaşım da Avustralya’ya geldi ve burada evlenme kararı aldık. İkimizde homoseksüeliz. Burada evleneceğiz. Araştırmama göre USA, bu ülkede evliliği tanımakta. Evlendikten sonra partnerimi current olmadan add applicant yerinden eklemeli miyim?
    Bir de bir video izledim, oradaki insanlar sıralamanız ne olursa olsun Avustralya’da çok kişi girmediği için Kasım’a kadar mülakatları bitiriyor dediler. O yüzden sıranız erken gelir. Fakat benim sıram EU28XXX. Erken gelmesi olası değil gibi, yanlış bilgi gibi geldi. Çünkü benim sıram current olmuyor. Bu konularda beni aydınlatır mısınız? Çok teşekkürler.

Normalde, siz mülakat yerini neresi seçerseniz seçin, KCC, DS260 formunda yazdığınız adreslere göre mülakat veriyordu. Ancak, bu sene değişen FAM ile bu uygulama da değişmiş olabilir. O yüzden formunuzu submit ettiyseniz KCC’ye mülakat yerinizin neresi olduğunu sorarak bunu teyit etmenizde fayda var. Eğer Avustralya değil ise dosyanızı oraya taşımalarını talep edebilirsiniz.

O videoyu nereden izlediyseniz, acilen orayı izlemeyi bırakın. Bu kadar yanlış bir bilgi verilemez. Avustralya kendi kazananları için bile sürecin sonuna kadar mülakat yapıyor. Kazanan çok çok az olsa bile hiçbir bölge, OC dahil, sürecin başında current olmuyor. Dolayısıyla Kasımda tüm mülakatları bitirmiş olma durumu söz konusu değil. Kaldı ki OC current olsa bile siz kendi sıra numaranızın current olmasını bekleyeceksiniz. Sizin sıra numaranız EU ile başladığı için Avrupa’nın sayılarını takip etmeniz gerekiyor bültende.

Bekar olarak doldurmakla doğru olanı yapmışsınız çünkü henüz evli değilsiniz. Evlendikten sonra eşinizi ADD Applicant yaparak ekleyebilirsiniz. Mülakat tarihiniz belli olduktan sonra ise kendi formunuzu açtırıp bilgilerinizi güncelleyerek eşinizi eklemelisiniz. Türkiye’de homoseksüel evlilik yasal olmadığı ve çekilişi kazandıktan sonra evlendiğiniz için, evliliğinizin gerçekliğine dair kanıtlar mülakatınızda sorulacaktır, çok iyi hazırlanmalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@kaanaydemir, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, öncelikle forumdaki herkese önce böyle bir yeri var ettikleri için sonra da sorularımıza en detaylı şekilde cevap veren deneyimli arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederim. Ben çekilişi kazandığımızda ne yapacağımı bilemezken ds formunu da burası sayesinde hiç bir yere danışma gereği duymadan doldurabildim ondan sonra da 17 binlerde olan sıramızdan dolayı Ankara'nın bizi nasıl umursamayacağını farkedip dosya taşımanın mecburi olduğunu da burası sayesinde farkettim ve geçen hafta da Viyana'ya taşıdık.

Öncesinde nasıl taşırız diye düşünürken yeni FAM imdadımıza yetişti buradaki arkadaşların deneyimleri ve soruları sayesinde taşımayı gerçekleştirdik ve biraz rahatladık tek derdimiz schengen kaldı derken her sayfasını tek tek okuduğum bu konuda sanırım şu anki durumuma yakın pek insan olmadığı için ben de bilgisi olan arkadaşların görüşleri için ricada bulunmak istiyorum.

Biz mülakat muhtemel olarak mart nisan dönemi olur heralde modunda current olmayı bekliyorduk ancak dün bekleyenin tek biz olmadığı haberini aldık. Asıl talihli eşim ve şu anki hamilelik takviminde Allah nasip eder bir sıkıntı olmazsa mayıs ortası gibi de doğum olması bekleniyor. Benim çözümsüz kaldığım nokta doğum mülkattan önce olursa dosyayı açtırıp bir şekilde bebeği de ekletebiliyoruz ancak bizim durumumuzda muhtemelen biz mülakattan çıkıp vizelerimizi alsak bile eşimin hala hamile olması büyük ihtimal gibi görünüyor. Her şey beklendiği gibi ilerlerse bebeğimiz dünyaya geldiğinde bizim vizelerimiz varken onun olmayacak, bu durumda onun da girişi için bizim neler yapmamız gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse şimdiden çok teşekkür ederim.

Bebişiniz için tebrik ederim öncelikle 🙂

Size tavsiyem, eğer tahmininizden daha erken current olursanız, vizelerinizi aldıktan sonra gelip doğumu Amerika’da yapmanız. Böylece çocuğunuz da direkt Amerikan vatandaşı olur.

Ama tahmin ettiğiniz tarihlerde, Nisan gibi, current olursanız eşiniz için uçak seyahati bile riskli olacağından dolayı, current olduğunuz zaman Viyana’ya mail atarak durumu açıklayın ve bebek doğduktan sonraki bir tarihe mülakat almak istediğinizi belirtin. Size yardımcı olacaklardır. Ancak sürecin son aylarında olacakları için yoğun olabilirler o yüzden, doğum mayısta olacak ise, Hazirana mülakat talep ettiğinizi söyleyebilirsiniz. Mülakata gitmeden önce de bebeğiniz için form doldurup kendi formunuzu güncelleyebilirsiniz.

Eğer doğumdan önce vizelerinizi alırsanız, siz vizeleri aldıktan sonra yeni doğmuş bebekler için bir prosedür daha vardı ancak şu an hatırlayamadım. Bilen birisi olursa size yanıt verecektir ya da ben hatırlarsam yazarım. Belki @deebee biliyordur.

• @mbaydar

Merhaba, aşağıdaki alıntıyı ve cevaplarını okumanızı tavsiye ederim.

@Yaman-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, mülakat maili aldım hastane randevu mu aldım ama son anda bir arkadaşımın uyarısı üzerine yazıyorum ve açıkçası biraz endişeliyim. Kısaca durum şu ben dv2024 sayfa doldururken doğum yerim Özbekistan ama DV katılım olarak Türkiye seçtim çünkü Özbekistan’la doğum belgem dışında hiç bir bağlantım yok, ve vatandaşı olduğum ve yaşadığım ülke Türkiye olduğundan katılımı Türkiye diye işaretledim. Şimdi edindiğim bilgi ise o sadece yasaklı ülkede doğduysan yapılması gerekliymiş.
    Aldığım bilgi mülakatta elenme sebebi olabilir mi? . Bu konu hakkında bir bilgisi olan veya ne yapmalıyım? @gucarslan sizin, ben bu durumda ne yapabilirim? Bir bilginiz veya fikriniz varsa söyleyin lütfen.

• 2nl mail hala gelmedi. 7-10 gün deniliyordu 15 gün oldu kazandığımı öğrendiğim yerde ise hala değişiklik yok post ankara yazıyor acaba ne zaman gelecek.

• ⭐⭐

@rezanclz bende bekliyorum henuz bir guncelleme olmadi 😞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |