Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Yaman-0 Bu yazıdan benim anladığım aşı kartınız var ise getiriniz aşı kartınız yoksa da sorun yaratmıyoruz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@murat-94 buradan tavsiye edilen cevaba buradan ulaşabilirsiniz, mülakat tarihinizi imzanızda günceller misiniz?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese iyi akşamlar. Vize mülakatımıza çok az bir süre kaldı bu sebeple biraz panik halindeyiz. Forumda aradım ama bulamadım. Daha önce sorulduysa bilgi kirliliği için kusura bakmayın lütfen 🙂
    24.02.2024 tarihinde erkek arkadaşımla resmi nikahımızı yaptık ve ardından eşim için de DS260 formunu doldurduk. Mülakat maili aldığımızda ise dosyamı açtırıp soy adımı ve medeni halimi güncelledim. Ardından Ankara' dan eşim ve benim için evrak listesi geldi. Gelen mailde Marriage Certificate yanında (Original and English translation) yazıyor. Mailde gelen bilgiye göre evlilik cüzdanını İngilizce' ye çevirmeli miyiz? Diğer evrakların yanında belgeler Türkçe ise çeviriye gerek yoktur yazıyor. Fakat evlilik cüzdanının yanında yazan açıklama farklı. Bu sebeple biraz kafamız karıştı.

Bunun dışında eşimin devam eden bir davası var fakat adli sicil kaydında görünmüyor. Bu davaya ait mahkeme kararını ve çevirisini mülakata götürmeli miyiz? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

image.png

• ⭐⭐

@seymagol ilk sorunuzun cevabi belli,zaten yazmislar. X belgesi Ingilizce isteniyor ise bu durum y belgesinin de Ingilizce istenecegi anlamina gelmez. Kafa karistiracak bir durum yok.

Ikinci soru icinse durust olmakta yarar var. Belgeleri goturun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Revolter Revolter 
  • ⭐⭐⭐⭐

@seymagol, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi akşamlar. Vize mülakatımıza çok az bir süre kaldı bu sebeple biraz panik halindeyiz. Forumda aradım ama bulamadım. Daha önce sorulduysa bilgi kirliliği için kusura bakmayın lütfen 🙂
    24.02.2024 tarihinde erkek arkadaşımla resmi nikahımızı yaptık ve ardından eşim için de DS260 formunu doldurduk. Mülakat maili aldığımızda ise dosyamı açtırıp soy adımı ve medeni halimi güncelledim. Ardından Ankara' dan eşim ve benim için evrak listesi geldi. Gelen mailde Marriage Certificate yanında (Original and English translation) yazıyor. Mailde gelen bilgiye göre evlilik cüzdanını İngilizce' ye çevirmeli miyiz? Diğer evrakların yanında belgeler Türkçe ise çeviriye gerek yoktur yazıyor. Fakat evlilik cüzdanının yanında yazan açıklama farklı. Bu sebeple biraz kafamız karıştı.

Bunun dışında eşimin devam eden bir davası var fakat adli sicil kaydında görünmüyor. Bu davaya ait mahkeme kararını ve çevirisini mülakata götürmeli miyiz? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

image.png

Evlilik cüzdanını hepimiz orijinal olarak götürdük, sorun yaşayan olmadı bildiğim kadarıyla. Yine de son dönemde yazılan mülakat tecrübelerinden bir kontrol edin.

Davanız henüz sonuçlanmadığı için götürmeniz gereken bir belge yok bununla ilgili. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yeterli. Bol şanslar!

• Merhaba arkadaşlar, 10 Eylül'de Ankara'da mülakatımız var ancak 2NL mailini Ankara'dan henüz almadık. 4 Eylül'de mülakatı olan arkadaşlara uzun zaman önce 2NL maili gitmiş Ankara'dan ancak 10 Eylül'de mülakatı olan bize henüz gelmedi. Sizce Ankara'ya mail atıp sormalı mıyız? Yoksa biraz daha beklemeli miyiz?

• ⭐⭐⭐⭐

@asdwqq bir süre daha bekleyebilirsiniz, götürülmesi gereken evraklar hem forum konu başlıklarında hem de Ankara'da mülakata giren talihlilerin deneyimlerinde mevcut.

Gelecek olan 2NL'de bu deneyimlerde bahsi geçen evraklardan farklı bir şey istenmeyecek lakin profilinizde geçmiş yıllarda yurtdışında ikametiniz var ise (polis raporu), arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda bir durum var ise (mahkeme kararı ve tercümesi), medeni hal değişikliği var ise (boşanma mahkeme kararı) bunlarla ile ilgili ekstra belge talep edilebilir sizden.

Heyecanınızı anlıyorum, sakin kalmanız sürecinize katkı sağlayacaktır. Buna ilave olarak AIS kaydınızı oluşturabildiniz mi?

• @ATS16 AIS kaydımı oluşturdum. Bu arada AIS kaydı oluşturmam gerektiğine dair mail aldım ama ben zaten yapmıştım. Dediğiniz durumlardan hiçbiri yok sadece klasik evrakları hazırlayacağım. Muhtemelen 1-2 saat içerisinde hazır edebilirim mülakatta gerekli bütün evrakları ancak mail alamayınca biraz tedirgin olmadım değil açıkçası.

• Arkadaşlar merhaba
    Mülakat onay sonrası pasaportlar kaç günde ulaşıyor adrese acaba 1 hafta denildi ama DV status daha değişmemiş konsolosluk sisteminde. Birde AIS kaydı eşim için yapamamıştık o zaman gerek yok denilmişti. Mülakatta sorun edilmedi ama pasaportun ulaşması için gerekli denildi. AIS için mail attık henüz dönüş olmadı. Süreç nasıl ilerleyecek acaba bilgimiz yok maalesef

• @asdwqq Arkadaşlar merhaba, güncelleme olması ve 9-10 Eylül'de mülakat randevusu olanlara referans olması açısından yazıyorum.
    Dün Ankara'ya 2NL maili almadığımı ve herhangi bir sorun olup olmadığına dair bir mail attım.
    Bununla bir alakası var mı yok mu bilemem ama bugün 2NL mailimi aldım. Herkese bilgi olması açısından yazmak istedim.

• @asdwqq tebrikler ankara mı gönderdi maili kcc mi? dün baska bir arkadaş da aldı sanırım mail

• @misha90 Merhaba, ben mülakat maili almadım. Mülakat aldığıma dair mail zaten 5 Ağustos'ta gelmişti. Bugün Ankara konsolosluğundan randevunun onaylandığına ve gelirken getirmem gereken evrakların ne olduğuna dair mail aldım ben.

• ⭐⭐⭐⭐

@asdwqq, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, 10 Eylül'de Ankara'da mülakatımız var ancak 2NL mailini Ankara'dan henüz almadık. 4 Eylül'de mülakatı olan arkadaşlara uzun zaman önce 2NL maili gitmiş Ankara'dan ancak 10 Eylül'de mülakatı olan bize henüz gelmedi. Sizce Ankara'ya mail atıp sormalı mıyız? Yoksa biraz daha beklemeli miyiz?

Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada görüyorsanız sorun yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mervc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba
    Mülakat onay sonrası pasaportlar kaç günde ulaşıyor adrese acaba 1 hafta denildi ama DV status daha değişmemiş konsolosluk sisteminde. Birde AIS kaydı eşim için yapamamıştık o zaman gerek yok denilmişti. Mülakatta sorun edilmedi ama pasaportun ulaşması için gerekli denildi. AIS için mail attık henüz dönüş olmadı. Süreç nasıl ilerleyecek acaba bilgimiz yok maalesef

Genelde 3 iş günü içerisinde ulaşıyor ama daha uzun sürebilir şubeye veya adresinize istemenize göre. Konsoloslukta 5 gün diyorlar bu sebeple.

• @Mervc bizim 2 gunde elimizdeydi pasaportlar. Issued oldugunda yola cikti pasaportlar ayni zamanla PTT’den de mesaj aldik. Sistemden kontrol ettiginizde ne yaziyor ?

• @EzgiLera Evet görüyorum tabiki ancak herkese giden mail bana gelmediği için tedirgin olmuştum. Gerçi zaman da vardı daha ama işte sürecin sonuna geldiğimiz için stres var. Neyse ki bugün geldi beklediğim mail. ☺

• ⭐⭐⭐⭐

@asdwqq, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Evet görüyorum tabiki ancak herkese giden mail bana gelmediği için tedirgin olmuştum. Gerçi zaman da vardı daha ama işte sürecin sonuna geldiğimiz için stres var. Neyse ki bugün geldi beklediğim mail. ☺

Zaten size gelen mail değil, o sayfanın değişmesi oluyor 2NL dediğimiz bildirim. O mail herkese gelmiyor ve normal bir durum. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada göremezseniz sorun olur.

• Dear Melike,
    we received following email from KCC: This email is to notify post that DV 2024 has concluded, scheduling is closed for the 2024 program year.
    We are very sorry that we cannot assist you further with your DV visa processing.
    bütün vizesini alan arkadaşların yeni hayatları hayırlı olsun.

• @melikemim Merhaba siz randevu maili aldınız mı?

• @cemal1153 hayır sadece dosyamı taşımayı kabul etmişlerdi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |