Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @dehaningizemi hayırlı olsun, ben 2nci maili attım ancak biraz önce yine oturum dökümanlarını talep ettiler. Kaçıncı mailde taşıyabildiniz ? adres olmadan değil mi ?

• @kani adresi mülakatta ispatla derler ise süreç zor olabilir. Ama yeni kurallara göre bunu istemesi de normal değil. Ben adres olmadan denedim ancak taşımadılar henüz.

• @10urdmn kendi ülkemizde mülakata girmekte hakkımız ancak maalesef mülakat için bile başka ülkeler arıyoruz. o yüzden çok dikkate alacaklarını düşünmüyorum.

• @brucewayne Eylül 10 a kadar taşımakta fayda var yeni bülten açıklanır current olursunuz .Taşımanız zorlaşabilir

• ⭐⭐

@brucewayne Viyana dosya tasinmas konusunda ne kadar anlayisli davrandiysa Belgrad o kadar anlayissiz davrandi. Karadag oturumu olanlara mulakat vermeyip bir sekilde tasiyanlari AP birakarak sureclerini tamamlamama gibi yollara basvuruyor. Bence dosyanin tasinacagi konsoloslugun onceki donemlerde neler yaptigini iyi arastirip ona gore ilerlenmeli. Normal degil diye dusundugunuz bir durum tamamen o gun konsolosluk gorevlisinin o sabah nasil uyandigina bile bagli olabilir. Ayni anda ayni sureci yasadiginiz baska bir talihli ile farkli cevaplar alabilirsiniz. Maalesef covid sonrasi bu surecin en kolay kismi cekilisi kazanmak oldu asil macera sonrasinda basliyor. Surecinizde sans sizlerle olsun.

• @dehaningizemi hayır olsun tebrikler umarım arkası gelir.

• @achillesoag Viyana olmaz ise en iyi seçenek HK'mu olur? Oturum izni istendiği takdirde FAM çıktısını yanımızda götürsek sonuç ne olur ? Olmayan kuralı uygulamaları da tuhaf.

• 9.mailimde mecburen adres belirterek dosyamı sonunda Viyana’ya taşıdım. Buradaki arkadaşların çok yardımı oldu. Herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz için süreçler olumlu geçer.

• ⭐⭐

@brucewayne Bunu arastirarak siz karar vermelisiniz. Viyana konusuna hakim oldugum icin orasi adina sorun olmayacagini dusunerek yazdim. HK DV23 ve DV24 icin Viyana'dan sonra en cok ilgili konsolosluk oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Anladığım kadarıyla, bu yılki FAM kuralına göre, KCC kişinin oturum izni olup olmadığına bakmaksızın dosya taşımakla yükümlü. Ancak, dosya taşındıktan sonra, mülakat sırasında oturum izninizin olup olmadığı ya da oturum başvurusunda bulunup bulunmadığınız gibi soruların sorulma ihtimali endişe yaratıyor. Eğer mülakat sırasında bu sorular sorulursa ve oturum izniniz olmadığı ortaya çıkarsa, sizi AP'ye (Administrative Processing) alıp, 'Oturum izni aldıktan sonra bu belgeyi tekrar getir' diyerek süreci uzatma riski mevcut gibi görünüyor (Yanlisim varsa duzeltin lütfen)

Doğru. O yüzden daha önce yurt dışında mülakata girmiş kişilerin deneyimlerini okuyarak mülakatlarında oturum sorulup sorulmadığını araştırabilirsiniz. Bu sayede riskinizi azaltmış olursunuz.
    Ayrıca konsoloslukların sitelerinde istenen evraklara bakarak oturum kartı isteyip istemediklerine de bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetturan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba ben şunu merak ediyorum. Dosyayı yurt dışına taşıdık ve diyelim mülakata çağırıldık. Anladığım kadarıyla Mülakat esnasında pasaportlar alınıyor ve adresimize postalanıyor . Peki bu süreçte pasaport olmadan o ülkede problem yaşamazmıyız ve pasaport ortalama kaç günde geri veriliyor.

Ülkeden ülkeye değişiyor. Aynı gün vize basıp pasaportu veren de var 10 gün süren de var. Ama ortalama olarak birkaç gün içerisinde pasaportunuzu alıyorsunuz. Bu süreçte o ülkeden çıkmayacağınız için pek sorun yaşamazsınız. Ama o ülkeden çıkmanız gerekiyor ise 2. pasaport alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

2NL maili alan oldu mu? KCC'ye attığım mail sonrasında 7-10 arasında 2NL mailinin geleceğini söylemişlerdi ama henüz bir şey gelmedi.

Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan girip kontrol ediyor musunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@semihkomuscu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@10urdmn bir gelişme olacağını sanmıyorum hastalığın öldürücülük oranı düştüğü için artık eskisi gibi üstünde durmuyorlar

O konuda çok emin değilim. Dün buradaki bir eczane zinciri olan CVS’ten mail geldi. Covid aşımız update edildi, gelip aşı olabilirsiniz yazıyordu.

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Cn leri current olmus ve konsolosluklara mail atarak (dosyalari current oldugu icin konsolosluklar yardimiyla transfer edebiliyorlar) dosya tasima yapan veya yapmaya calisan cn numarasi 6xxx alti olan sevgili dv2025 talihler varsa, ne gibi zorluklarla karsilasiyorlar, oturma izni ariyor mu konsolosluklar ? bizler icin yol gosterici olacagi icin bilgi verirseler memnun oluruz? yeni fam la birlikte konsolosluk uzerinden transfer nasil olacak acaba ?

Konsolosluk aracılığı ile transfer konusunda bir değişiklik olmadı. O hala konsolosluk inisiyatifinde.

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@achillesoag Viyana olmaz ise en iyi seçenek HK'mu olur? Oturum izni istendiği takdirde FAM çıktısını yanımızda götürsek sonuç ne olur ? Olmayan kuralı uygulamaları da tuhaf.

Olmayan kural diye bir şey yok. Bunu birkaç gün önce açıkladım. Kural oturumsuz istediğiniz yerde vize alırsınız şeklinde değişmedi. KCC dosya taşırken oturumunuzu sormayacak, kontrol etmeyecek şeklinde değişti. Yani hala mülakatlarda oturum sorulabilir ama bunu kontrol edecek kurum KCC değil.

Eskiden tüm evrakları önceden KCC ye gönderiyordunuz ve KCC onay vermezse mülakat alamıyordunuz. Birkaç yıl önce bunu kaldırdılar. Ama mülakatlarda hala evraklar soruluyor, bunun kontrolünü konsolosluklar yapıyor. Dosya taşıma için de böyle düşünün. Evrakı KCC ye göndermiyorsunuz ama bu konsolosluğun istemeyeceği anlamına gelmiyor.

Aslında temelde yaptıkları şey, KCC nin süreçteki iş yükünü ve kontrolünü azaltmak oldu. Konsolosluktaki işlemlerde herhangi bir değişiklik olmadı.

• Tekrardan merhaba arkadaşlar. Gerçekten zor bir süreçmiş. Daha başında bile çok stres basıyor insanı. Hepimize kolaylıklar diliyorum. Dosyamı HK'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Ortalama ne kadar sürede dönüş yapar? Bilgi verebilir misiniz?

• ⭐⭐⭐

Selamlar....
    @serro KCC ile mail trafiğini aynı başlık üzerinden yaptıysanız ve mail ayarlarınızda aynı başlık altındaki mailleri birlikte göster gibi bir seçenek mevcutsa o mail grubuna bakın isterseniz, bir ihtimal mail geldiyse o mail grubu içinde olabilir...

Dosya taşıyan dostlar
    *Excel üzerinde bilgi güncellemelerinizi yapar mısınız?
    *Bir öneri olarak sunuyorum excelde not kısmına dosyamızı taşıdığımız tarihlerimizi yazsak ne dersiniz?
    Sevgiler....

• @Asiye-Akgül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,
    Ds260 formunu doldurduğumda henüz doğum gerçekleştirmemiştim. 29 mayısta oğlumuz dünyaya geldi. Doğum sonrası herhangi bir işlem yapmadan önce fam yasası kapsamında eşimle birlikte dosyamızı Ankara’dan Viyana’ya taşıdık. Bu noktada kafama takılan bazı soru işaretleri ile birlikte size geldim.
    1-Çocuğum için henüz add applicant yapıp bir form doldurmadım. Forumda okuduğum kadarı ile çocuğum için formu doldururken mülakat yerini Ankara değil Viyana seçeceğim, bu doğru mu?
    2-add apllicant mülakat almadan önce mi yapmalıyım sonra mı? Hangisi daha mantıklı?
    3-Adres kısmında yine Türkiye’deki adresimizi mi girmeliyim? Dosyamızı Viyana’ya taşırken herhangi bir adres belirtmedik direk taşıdılar.
    4-Mülakat maili sonrası eşim benim ve çocuğumun formunda değişiklik yapmamız gereken alanlar neler? Bu soruya hem yenidoğan bebek hem de dosya taşıma gözü ile bakarsanız sevinirim. Eşim ve bana çocuk bilgisini ekleyeceğiz ancak başka bir güncelleme gerekiyor mu bilmiyoruz.
    5- eşim de ben de üniversite mezunuyuz asıl talihli benim. Viyana diploma olarak yalnızca üniversite diploması mı istiyor yoksa lise diplomalarımızı da koymamız gerekli mi? Bunun orijinali mi olması gerekir?
    Ayrıca sormadığım ancak bilmem gereken farklı bir husus var mı acaba gözümden kaçan?
    Destek olanlara şimdiden teşekkürler

@gucarslan @EzgiLera
    Bu ileti gözden kaçmış olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Asiye-Akgül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,
    Ds260 formunu doldurduğumda henüz doğum gerçekleştirmemiştim. 29 mayısta oğlumuz dünyaya geldi. Doğum sonrası herhangi bir işlem yapmadan önce fam yasası kapsamında eşimle birlikte dosyamızı Ankara’dan Viyana’ya taşıdık. Bu noktada kafama takılan bazı soru işaretleri ile birlikte size geldim.
    1-Çocuğum için henüz add applicant yapıp bir form doldurmadım. Forumda okuduğum kadarı ile çocuğum için formu doldururken mülakat yerini Ankara değil Viyana seçeceğim, bu doğru mu?
    2-add apllicant mülakat almadan önce mi yapmalıyım sonra mı? Hangisi daha mantıklı?
    3-Adres kısmında yine Türkiye’deki adresimizi mi girmeliyim? Dosyamızı Viyana’ya taşırken herhangi bir adres belirtmedik direk taşıdılar.
    4-Mülakat maili sonrası eşim benim ve çocuğumun formunda değişiklik yapmamız gereken alanlar neler? Bu soruya hem yenidoğan bebek hem de dosya taşıma gözü ile bakarsanız sevinirim. Eşim ve bana çocuk bilgisini ekleyeceğiz ancak başka bir güncelleme gerekiyor mu bilmiyoruz.
    5- eşim de ben de üniversite mezunuyuz asıl talihli benim. Viyana diploma olarak yalnızca üniversite diploması mı istiyor yoksa lise diplomalarımızı da koymamız gerekli mi? Bunun orijinali mi olması gerekir?
    Ayrıca sormadığım ancak bilmem gereken farklı bir husus var mı acaba gözümden kaçan?
    Destek olanlara şimdiden teşekkürler

1- Doğru.

2- Hemen doldurabilirsiniz çocuğunuz için form. Siz mülakat aldıktan sonra kendi formlarınızı açtırıp çocuğunuzun bilgilerini orada da güncelleyin.

3- Evet Türkiye’deki adresinizi yazabilirsiniz.

4- Üstte cevap verdim. Değişen başka bir durumunuz olmadıysa başka bir değişikliğe gerek yok.

5- Lise diplomasının orijinalini yanınızda bulundurun asıl talihli olarak. Eşinizin diplomaları çok önemli değil 🙂

• @Asiye-Akgül
    Merhabalar,
    1-) Çocuğunuz için formu şu an doldurabilirsiniz, mülakat planlandıktan sonra ise dosyanızı açtırıp kendi formunuzda gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz, dosyanızı taşıdığınız için mülakat yerinizi Viyana seçmeniz uygundur.
    2-) Mülakat planlandıktan sonra add applicant yapamayabilirsiniz, mülakat planlanınca dosyanız ile ilgili düzenlemeler konsolosluk tarafından yapılır, eğer dosyanıza çocuğunuzu eklemek için mülakatı beklerseniz bunun için ekstra konsolosluğa email atmanız gerecektir. Mülakat planlanmadan önce yapmanız daha iyi olacaktır,
    3-) Çocuğunuz için olan adresi diğer arkadaşlar gibi, Viyana’da konaklama yapabileceğiniz güvenilir bir adres yazabilirsiniz, daha sonra kendi formlarınızı aynı adresle güncelleme yapabilirsiniz.
    4-) Viyana’da mülakat süreciniz boyunca kalacağınız adres bilgileriniz, sizlerin formunda yer alan çocuk bilgilerinizi güncelleyeceksiniz.
    5-) Eğer ulaşabilirseniz, lise ve üniversite dahil bütün diplomalarınızın aslını ve fotokopisini yanınızda bulundurmanız, en doğru olanıdır. Evrak konusunda geçmiş deneyimlere göz atmanızı tavsiye ederim, şimdiden bol şanslar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |