Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

• Kcc ile Haziran ayında kosova ya dosyamızı taşıdık. Mülakat öncesi veya sırasında bizden oturum isteyip istemeyecekleri konusunda telaşımız baya yüksek. Daha önce oturum olmasına rağmen dosyasını taşıyanlar bu yıl olan yönetmelik değişikliği ile dosyalarını daha kolay bi şekilde taşımaya başladılar. Karadağ da oturum olmasına rağmen ap ye bırakılan ve sorun yaşayan baya mesajlar görmüştüm globalde. Benim gibi dosyasını kosovaya taşıyan veya daha önce kosova da mülakata girmiş kişiler var mı?

• @gizemcatiroglu zaten türkiyede aşı bulma imkanımız yok adresi not aldım teşekkürler gizem hanım peki aşı ücretlerini yazmışlar mı ?

• @dehaningizemi otel adresi yazarsanız veya kalacağınız herhangi bir adres dosyanızı taşırlar

• @brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera teşekkür ederim, 2nci maili biraz önce attım adres detayı olmadan. Ancak yeni kurallara göre zaten bu detay kalkmadı mı bu kısmı anlayamadım ? Adres verme mecburiyeti bu sene yoksa neden istiyorlar ?

KCC bu. Bir anda oradan adres istemeye başladı. Kafasına göre iş yapıyor her çalışan.

• @serro
    Selamlar, kişisel bilgilerinizin eşleşmeme durumunda cevap vermeyebilirler. Cn, dob vb. bilgilerinizin doğruluğundan emin olarak tekrar bir email gönderiniz. Özellikle dob, ay kısmını, ağustos ise AUG. şeklinde kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Buna da cevap gelmezse eğer başka bir email adresinden sorgulama yapabilirsiniz.

• @evrentnrkl Çok haklısın Evren hocam. İş ciddiye binince bence çoğu vazgeçecek zaten. Ben daha öncesinde 4 sene Almanya'da kaldım, 40'a yakın ülkede bulundum. Yurtdışı herkese göre değil. İşin içine uzak doğu girince zaten maliyetler katlanarak artacak. Tabiki herkes vizesini alsın, herkes mutlu olsun ama maalesef böyle olmayacak.

PAra meselesi, şans meselesi, o gün randevuya gelen kişinin ruh halinden tut binbir çeşit sıkıntı çıkabiliyor..

Ama dosya taşıma olayına katılıyorum. İnşallah çok sıkıntı olmayacaktır.

• @EzgiLera cok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler icin

• @Tunc-oz bende tum riskleri goze alarak muscata dosyami tasidim. Dosya tasima talebimize adres talep ettikleri maili gonderdiler. konsolosluga yakin bir adresi gonderdik ve dosyayi hemen tasidilar. tasima konusunda adres belirttikten sonra sorun yapacaklarini sanmiyorum.

• Anladığım kadarıyla, bu yılki FAM kuralına göre, KCC kişinin oturum izni olup olmadığına bakmaksızın dosya taşımakla yükümlü. Ancak, dosya taşındıktan sonra, mülakat sırasında oturum izninizin olup olmadığı ya da oturum başvurusunda bulunup bulunmadığınız gibi soruların sorulma ihtimali endişe yaratıyor. Eğer mülakat sırasında bu sorular sorulursa ve oturum izniniz olmadığı ortaya çıkarsa, sizi AP'ye (Administrative Processing) alıp, 'Oturum izni aldıktan sonra bu belgeyi tekrar getir' diyerek süreci uzatma riski mevcut gibi görünüyor (Yanlisim varsa duzeltin lütfen)

• Herkese merhaba ben şunu merak ediyorum. Dosyayı yurt dışına taşıdık ve diyelim mülakata çağırıldık. Anladığım kadarıyla Mülakat esnasında pasaportlar alınıyor ve adresimize postalanıyor . Peki bu süreçte pasaport olmadan o ülkede problem yaşamazmıyız ve pasaport ortalama kaç günde geri veriliyor.

• @cihantr onu sanmıyorum. Resmi olarak stoklarda girmesi ve enabıza işlenmesi gerekiyor.

• @cihantr ya da cimere yazıp hakkımız olduğunu, ülkeye getirilmesini talep edebiliriz

• @10urdmn gecen sene devlet kurumuna ait bir sitede güvenlik acigi bulmustum cimere bunu bildirmistim ona bile bakmamislardi asi icin islem yapacaklarini hic zannetmiyorum :D

• @veyso34 linklere tıklandığında çeşidine göre ücretleri yazıyor. Siz yine de sağlık muayenesine gitmeden önce doktorunuza uygunluğunu sorunuz.

• Merhabalar, AIS kaydı sırasında isim, soy isim bilgilerini DS-260 formunda olduğu gibi Türkçe karakter kullanmadan mı gireceğiz?

• 2NL maili alan oldu mu? KCC'ye attığım mail sonrasında 7-10 arasında 2NL mailinin geleceğini söylemişlerdi ama henüz bir şey gelmedi.

• @Baran-Soylu merhaba 2 NL maili nedir

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Baran-Soylu merhaba 2 NL maili nedir

"Second Notification letter", yani mülakat tarihinizi ve saatinizi öğrendiğiniz mail olarak geçiyor.

2NL maili gelmediği taktirde aynı bilgileri https://dvprogram.state.gov/ adresinden de öğrenebiliyoruz. fakat şuan için iki adreste de bir bilgi yok maalesef.

• @Baran-Soylu böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor

• @cemal1153 NL maili gelmese ne yapmalıyız

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    ömer28kÖ
    2026 talihlileri tablosuna baktığımda ankara hala yeni mülakat dağıtmamış niye dağıtmıyor bilen varmı sadece tarih alıp dosyasını taşıyanlara vermiş tahmini ne zaman yeni mülakatlar dağıtılır
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k