Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Baran-Soylu merhaba 2 NL maili nedir

"Second Notification letter", yani mülakat tarihinizi ve saatinizi öğrendiğiniz mail olarak geçiyor.

2NL maili gelmediği taktirde aynı bilgileri https://dvprogram.state.gov/ adresinden de öğrenebiliyoruz. fakat şuan için iki adreste de bir bilgi yok maalesef.

• @Baran-Soylu böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor

• @cemal1153 NL maili gelmese ne yapmalıyız

• @10urdmn bir gelişme olacağını sanmıyorum hastalığın öldürücülük oranı düştüğü için artık eskisi gibi üstünde durmuyorlar

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Baran-Soylu böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor

Gördüğüm kadarıyla sıranız 20 binlerde, dosya taşıma yaptınız mı bir bilgim yok fakat bu sıra ile Ankara'da mülakat almanız geçen senenin istatistiklerine göre bir hayli zor hatta imkansıza yakın dersek yanlış olmaz. Eğer başka bir konsolosluğa dosyanızı taşıdıysanız Case Numberiniz bültende aktif olduğu zaman büyük ihtimalle 2NL mailinizi alacaksınız.

• @Baran-Soylu dosyamı taşıdım efendim. Sonraki aşamalarda hata yapmamak adına sordum. Teşekkür ederim. size başarılar diliyorum.

• Cn leri current olmus ve konsolosluklara mail atarak (dosyalari current oldugu icin konsolosluklar yardimiyla transfer edebiliyorlar) dosya tasima yapan veya yapmaya calisan cn numarasi 6xxx alti olan sevgili dv2025 talihler varsa, ne gibi zorluklarla karsilasiyorlar, oturma izni ariyor mu konsolosluklar ? bizler icin yol gosterici olacagi icin bilgi verirseler memnun oluruz? yeni fam la birlikte konsolosluk uzerinden transfer nasil olacak acaba ?

• @brucewayne selamlar tekrar deneme maili attığım zaman bugun gelen mailde şöyle birşey yazıyor :) Sanırım dosyamız taşındı.

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Bangkok. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

• @Baran-Soylu gelmedi henüz.

• @dehaningizemi hayırlı olsun, ben 2nci maili attım ancak biraz önce yine oturum dökümanlarını talep ettiler. Kaçıncı mailde taşıyabildiniz ? adres olmadan değil mi ?

• @kani adresi mülakatta ispatla derler ise süreç zor olabilir. Ama yeni kurallara göre bunu istemesi de normal değil. Ben adres olmadan denedim ancak taşımadılar henüz.

• @10urdmn kendi ülkemizde mülakata girmekte hakkımız ancak maalesef mülakat için bile başka ülkeler arıyoruz. o yüzden çok dikkate alacaklarını düşünmüyorum.

• @brucewayne Eylül 10 a kadar taşımakta fayda var yeni bülten açıklanır current olursunuz .Taşımanız zorlaşabilir

• ⭐⭐

@brucewayne Viyana dosya tasinmas konusunda ne kadar anlayisli davrandiysa Belgrad o kadar anlayissiz davrandi. Karadag oturumu olanlara mulakat vermeyip bir sekilde tasiyanlari AP birakarak sureclerini tamamlamama gibi yollara basvuruyor. Bence dosyanin tasinacagi konsoloslugun onceki donemlerde neler yaptigini iyi arastirip ona gore ilerlenmeli. Normal degil diye dusundugunuz bir durum tamamen o gun konsolosluk gorevlisinin o sabah nasil uyandigina bile bagli olabilir. Ayni anda ayni sureci yasadiginiz baska bir talihli ile farkli cevaplar alabilirsiniz. Maalesef covid sonrasi bu surecin en kolay kismi cekilisi kazanmak oldu asil macera sonrasinda basliyor. Surecinizde sans sizlerle olsun.

• @dehaningizemi hayır olsun tebrikler umarım arkası gelir.

• @achillesoag Viyana olmaz ise en iyi seçenek HK'mu olur? Oturum izni istendiği takdirde FAM çıktısını yanımızda götürsek sonuç ne olur ? Olmayan kuralı uygulamaları da tuhaf.

• 9.mailimde mecburen adres belirterek dosyamı sonunda Viyana’ya taşıdım. Buradaki arkadaşların çok yardımı oldu. Herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz için süreçler olumlu geçer.

• ⭐⭐

@brucewayne Bunu arastirarak siz karar vermelisiniz. Viyana konusuna hakim oldugum icin orasi adina sorun olmayacagini dusunerek yazdim. HK DV23 ve DV24 icin Viyana'dan sonra en cok ilgili konsolosluk oldu.

• @bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Anladığım kadarıyla, bu yılki FAM kuralına göre, KCC kişinin oturum izni olup olmadığına bakmaksızın dosya taşımakla yükümlü. Ancak, dosya taşındıktan sonra, mülakat sırasında oturum izninizin olup olmadığı ya da oturum başvurusunda bulunup bulunmadığınız gibi soruların sorulma ihtimali endişe yaratıyor. Eğer mülakat sırasında bu sorular sorulursa ve oturum izniniz olmadığı ortaya çıkarsa, sizi AP'ye (Administrative Processing) alıp, 'Oturum izni aldıktan sonra bu belgeyi tekrar getir' diyerek süreci uzatma riski mevcut gibi görünüyor (Yanlisim varsa duzeltin lütfen)

Doğru. O yüzden daha önce yurt dışında mülakata girmiş kişilerin deneyimlerini okuyarak mülakatlarında oturum sorulup sorulmadığını araştırabilirsiniz. Bu sayede riskinizi azaltmış olursunuz.
    Ayrıca konsoloslukların sitelerinde istenen evraklara bakarak oturum kartı isteyip istemediklerine de bakabilirsiniz.

• @mehmetturan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba ben şunu merak ediyorum. Dosyayı yurt dışına taşıdık ve diyelim mülakata çağırıldık. Anladığım kadarıyla Mülakat esnasında pasaportlar alınıyor ve adresimize postalanıyor . Peki bu süreçte pasaport olmadan o ülkede problem yaşamazmıyız ve pasaport ortalama kaç günde geri veriliyor.

Ülkeden ülkeye değişiyor. Aynı gün vize basıp pasaportu veren de var 10 gün süren de var. Ama ortalama olarak birkaç gün içerisinde pasaportunuzu alıyorsunuz. Bu süreçte o ülkeden çıkmayacağınız için pek sorun yaşamazsınız. Ama o ülkeden çıkmanız gerekiyor ise 2. pasaport alabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @conk bahsettiğiniz avukatın dv hakkındaki yorumlarını çok kaale almayın derim. Kendisinin dv bilgisi şu forumdaki herhangi bir üyenin dv bilgisine nazaran çok daha az maalesef
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k