Türkiye'den gelen gelir için vergi
-
-
@MySea Cok tesekkur ederim.
-
@MySea Üstad Selamlar. Baktım siteye ama anlamadım. Daha doğrusu ingilizcem yeterli olmadığı için translate yaptım ve yine anlamadım. Spesifik sorumlarım var, size zahmet siz biliyorsanız yorumunuzu rica edeceğim. Yada başka arkadaşlarda katkı yaparsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Ben Green Cardımın onayını Temmuz sonuna doğru aldım. Fiziksel kart teslimi ise Ağustos döneminde oldu. Sorum şu:
Eylül ayında Türkiye'ye gideceğim ve muhtemelen Kasım ortası yada sonunda gibi Amerika'ya döneceğim. Gelir gelmez de işe giremeyeceğim gibi gözüküyor. Dolayısıyla 2024 yılı ile ilgili Amerika'da bir gelir üretemeyeceğim gibi görünüyor. Türkiye'den aldığım emekli maaşım var.
- Soru: Amerika'da 2024 yılı ile ilgili gelirim olmasa bile her yıl vergi beyanında bulunmak zorunda mıyım?
- Soru: Beyanı bulunurken Green Card'ı aldığım tarihi dikkate alarak mı beyanda bulunacağım. Temmuz - Aralık dönemi için?
- Soru: TR'deki Emekli maaşımı gelir olarak beyan edecek miyim? Bu arada aslında emekli maaşından bana pek bir şey kalmıyor gibi. TR'deki Ailemin masrafları için kullanıyorum.
- Soru: Eğer beyan edecek isem 2. sorudaki dönemimi dikkate alacağım.
- Soru: TR bankacılık sisteminde bulunan Mevduat da duran , Fon gelirleri yada Borsa için banka yada aracı kurumlarda duran varlıklarımı beyan etmek zorunda mıyım?
- Soru: Kasım 2023 döneminden beri Amerika'dayım. Yaklaşık 1 yıldır giderlerimi karşılıyorum. Özetle burada para harcıyorum. 2. soruya yanıtınız ile değişecek ama 2024 yılının tamamını, Amerika'ya ilk geldiğim dönem olan Kasım ve Aralık 2023 döneminde TR'den transfer ettiğim kendi birikimlerimden sübvanse ederek giderlerimi karşılıyorum. Gelirim olmasa bile 2024 yılı giderlerimi beyan edeyim mi?
- Soru: Başka bir başlığa sormuştum ama yanıt alamamıştım. Belki bu başlıkta alırım. Ben bu devlet yada resmi kurumlar ile ilgili konularında çok hassasım. Dolayısıyla gelecekte olası başım ağrımaması ve/veya atlayacağım bir şey için Ceza - Faiz Vb. hesapta olmayan giderlerin karşıma çıkmaması ve problem yaşamamak için TR hayatımda olduğu gibi burada şeffaf ve hassas şekilde davranarak hayatımı kurmak istiyorum ve Amerika yaşamında beyan çok önemli olduğu için usulüne uygun yaşamak istiyorum. Özetle Türkçe bilen yada türkçe destek alabileceğim en azından sistemi öğrene kadar aşina olana kadar bir muhasebeciden destek almak istiyorum. (Destek = Hizmet) önerebileceğiniz kimse var mı?
Şimdiden ayıracağınız vakit ve yanıtlarınız ve/veya bana yanıt verecek forum üyelerine de şimdiden ayıracağı vakit ve yanıtları için çok teşekkürler..
Syg... -
@Redbeard Tum bu sorulariniza specifik cevaplari ancak vergi konusunda tecrubeli birilerinden alabilirsiniz. Ben o kadar bu konularda tecrubeli degilim. Yanlis bilgi vermek istemem.
New Jersey de Turk bir muhasebeci var. Atila tax service LLC adinda. Tel no: 856-906-6162. Pazar gunu haric hergun saat 10 AM ile 6 PM arasi acik. Arayip bilgi alabilirsiniz diye dusunuyorum.
-
@MySea Üstad çok teşekkürler...
-
Kesin dogru bildiklerime cevap vereyim;
1 - Evet. TR'deki butun gelirlerinizi bildirmeniz lazim, emekli maasi dahil.
2 - Green card almadan once ABD'de hangi vizeyle bulundugunuza bagli bu soru. Bilinenin aksine, turist vizesi haric hemen her turlu vize size gecici oturum verir. Gecici oturum suresi icinde TR'deki kazanclarinizi da bildirmeniz gerekmekte.
3 - Emekli maasinizi beyan edeceksiniz. Tabii bu arada, beyan etmek demek ABD'de vergi odeyeceginiz anlamina gelmiyor, korkmayin. Emekli maasi bildirilir ama vergi tahakku etmez.
4 - 2. soru cetrefilli, GC onceki vize turunuz onemli.
5 - Evet, aynen emeklilik maasi gibi. Eger TR'de vergi odendiyse, ABD'de vergi kesilmez. Ama mutlaka beyan ediniz.
6 - GC oncesi vize turunuz ile alakali.
7 - Ben de aynen sizin gibi Temmuz'da GC almis, 6 yildir ABD'de ailesiyle yasayan ve TR'den emekli biriyim. Ve aynen seffaf ve basagrisiz bir hayat istiyorum. Bu nedenle essegimi saglam kaziga bagliyor ve ABD'de asla bir turk avukat ve muhasebeciyle calismiyorum. Kimse uzerine alinmasin ama ABD'deki turklere gunahimi teslim etmem. ChatGPT 4 bu konuda bir cok avukat ve muhasebeciden daha deneyimli. -
@Karagoz Geri dönüş ve bilgilendirme için çok teşekkürler... Ben Amerika'ya turist vizesi ile geldim. AOS başvurusu sırasında Geçici çalışma iznine başvurmuştum. Geçici çalışma iznim Temmuz'da , GC ise Ağustos 'da geldi. (GC onaylanma Temmuz Sonu) Aslında ikisi de temmuz diyebiliriz. O zaman 2025 yılında beyan yaparken bunlara dikkat ederek yapacağım.
-
@Redbeard Turist vizesiyle geldiniz ama AOS basvurusunu turist vizesiyle yapamazsiniz. DV lottery mi kazanmistiniz? Yoksa bir ABD vatandasiyla evlilik mi yaptiniz? Sonucta AOS basvurusunu yaptiginiz anda artik vergi mukellefi oldunuz demektir. O tarihten itibaren bildirimde bulunmaniz gerekir. Calisma izniniz ve green cardiniz onaylandigi tarihin vergi bildirimiyle alakasi yoktur. Vergi mukellefiyetiniz, turist statunuzden ciktiginiz andir. AOS basvurusu, size gecici oturum hakki verir. ABD kanunlarina gore vergi bildirim zorunlugu calisip calismadignizla veya kazanc elde edip etmeginizle ilgili degil, ABD'de oturum hakki ile alakalidir.
Yasal olarak oturum hakkini ya bir is vizesiyle (E2, L1, H1,O1 vs...) ya da AOS basvuru ile baslar. Evlilik yaptiysaniz, o zaman evlilik tarihini baz almaniz gerebilir, ondan emin degilim.
Not: Ben avukat degilim, lutfen verdigim bilgileri deneyim paylasimi olarak aliniz. Hak magduriyeti yasamanizi istemem. -
@Karagoz Sn.Karagoz öncelikle vakit ayırıp yorumlarınızı yazdığınız için çok teşekkürler. İmzamda görüleceği üzere DV kazananıyım. Turist vizesi ile Amerika'ya gelip, AOS yaparak green card'ımı aldım. 2025 de Temmuz ayını dikkate alarak beyanımı yapacağım gibi görünüyor. Tekrar yardımlarınız için çok teşekkürler. Syg...
-
@Redbeard Aaaa, o imzadaki bilgiler DV lottary kazananlarin imzasi mi? USCIS case numaralari IOE/MSC gibi 3 karfle baslar, sonra numarayla devam eder. Ben hic DV kazanmadigim icin bilmiyordum, kusura bakmayin.
Neyse, bu durumda dedigim gibi, AOS basvurusunun kabul edildigi tarihten itibaren vergi mukellefisiniz. EAD kartiniz gelmistir, onun uzerindeki tarihi baz almayiniz, AOS basvurunuzun USCIS tarafindan isleme alindigi (onaylandigi degil) tarihi dikkate almalisiniz.
Hayir olsun yeni hayatiniz. -
@Karagoz estağfurullah , estağfurullah ne kusura olur mu öyle şey. Tekrar teşekkürler yanıtlarınız için... Çok teşekkür ederim. Size de güzel bir hayat dilerim... Syg...
-
Amerikan vatandaşı ama Türkiye de çalışıyor, bunun için Amerika vergi istiyor mu? Nasıl beyan edilecek ? Aylık gelir yani maaş, Türk Lirası..
-
@Ayşe-Gülözer0 Her yil sonunda tax return yani vergi beyani yapacak.
-
@Ayşe-Gülözer0 Online websiteleri den yapilabilir. Turbotax, taxslayer, taxact gibi sitelerden birisi kullanilabilir.
-
çok teşekkür ederim, cevabım gecikmeli oldu kusura bakmayın, uzun süre sayfaya girip bakamadım...
-
@serlinkonakciyan Merhaba, acaba vergi beyaninizi nasil yaptiniz, yaparken bir muhasebeciyle calistiniz mi? onerileriniz var mi?
-
Merhaba herkese, Temmuz 2024’te Green Card’imizi aldik ve Turkiyeye donerek isimize devam ettik. Yil sonuna kadar da Turkiye’de calistik. Bu sure icin vergi beyani yapacagim. Bu konuda bize danismanlik verebilecek olan, onerileri olanlar varsa bekliyorum. Simdiden cok tesekkurler
-
@sisi_yd ChatGPT'nin $20'lik ucretli uyeligini alin. Durumunuzu anlatin o size yardimci olur.
https://cash.app/taxes Uygulamasi ile bedava vergi beyaninizi halledersiniz.
Oyle danismanlik falan odeyecek bir durum ancak gayrimenkul satiso, sirket hisse satisi gibi seyler varsa gerekli olur ki bana kalsa onlari bile ChatGPT halleder. -
@sisi_yd, içinde söyledi: Türkiye'den gelen gelir için vergi
Merhaba herkese, Temmuz 2024’te Green Card’imizi aldik ve Turkiyeye donerek isimize devam ettik. Yil sonuna kadar da Turkiye’de calistik. Bu sure icin vergi beyani yapacagim. Bu konuda bize danismanlik verebilecek olan, onerileri olanlar varsa bekliyorum. Simdiden cok tesekkurler
Size uygun olan TurboTax sürümünü satın alıp kendiniz yapabilirsiniz. Bu hizmeti içeren bir paketi alırsanız vergi danışmanlarına soru sorma imkanınız da oluyor. Buradaki referanslı bağlantıdan alırsanız %20 indirimden yararlanabilirsiniz.
Bir vergi danışmanının vergi bildiriminizi sizin adınıza yapmasını istiyorsanız bu konuda IRS'in resmi sitesinde bazı tavsiyeler ve bilgiler yer alıyor, göz atabilirsiniz.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum