Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hanhun Vizenizi almanıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni yaşamınızda kolaylıklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @zge Aynı otelde kalmışız :) Zaten bir çoğumuz orada kaldı.
    Neler yaşadığınızı okurken tüylerim diken diken oldu. Bravo size. Tebrik eder, eşiniz ve çocuklarınızla çok güzel bir gelecek dilerim.


  • @zge harikasınız.Resim bile koymuşsunuz.Bunlar Hong Kong da mülakata girecek bizler için güven verici.Çok teşekkür ederiz.Yolunuz açık olsun.Bu arada atlas kaydı nedir?


  • Teşekkür ediyorum @smartcells 🙏🏻 forumdaki paylaşımlarınızı severek takip ediyorum. Selamlar


  • Çok teşekkür ederim @Serapp hanım herşey için 🙏🏻


  • Teşekkür ederim @DenizMaths 🙏🏻 Atlas kaydı Türkiye deki AIS kaydı gibi vize basılı pasaportunuzu almanız için yaptığınız bir adres kayit işlemi. Ayrıca eksik evrağınız olursa bu yolla konsolosluga gonderiyorsunuz ama Hong Kong konsolosluğu o kadar yardımsever ki bizim senemizde ve önceki sene elden teslim etti pasaportları 😇


  • @zge tebrikler tekrardan güzel bir yazı ve deneyim olmuş tekrardan o anlara o heyecana geri gittim😃🙏👍🏻 yardımcı olabildiysem ne mutlu🙏👍🏻 yolunuz açık olsun


  • @mehmetizmirli Mehmet bey yardımlarınız için teşekkürler


  • herkese iyi günler mülakatta istenilen banka hesap cüzdanın da ne gibi detaylara dikkat ediyorlar ilgili bankadan ne kadar süreli bir döküm aldınız ortalama nekadar bi meblağ lazım


  • @zge çok teşekkür ederim.Umarım 2025’te de öyle olurlar.Tekrardan tebrik ederim,yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bayram34

    YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi buradaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

    Hesap dökümünde dikkat edilen noktalar bu başlığın 1.sayfasında ilk post’unda yer alıyor


  • @zge
    Tebrik ederim, Amerika’da ki hayatınızda hiçbir işinizin vize süreciniz kadar zor ve stresli olmaması dileğiyle, yolunuz açık olsun ✌️


  • @mehmetizmirli yardımlarınız iyi dilekleriniz için çok teşekkürler 🙏🏻 İyi ki sizin gibi iyi insanlar hala var


  • Çok teşekkür ederim @ugursway 🙏🏻 o zamanlar bana umut olmuştunuz pes etmediysem biraz da sizin öneriniz sayesinde. Teşekkürler


  • @hilalyalciiin Hilalll 🥹 çok teşekkür ederim senden bunları duymak çok güzel.
    Sen de Erdem de harika insanlarsınız.
    Bangkok bize sizleri de kazandırdı 🙏🏼
    Oğluşumun havuz arkadaşları 🥰
    İyi ki yollarımız kesişti. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere 🤗


  • @zge tebrik ederim Özge hanım, emeklerinizin karşılığını almış olmanıza çok çok sevindim 🙏🏼
    Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🍀


  • @obenli, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese, ben de mülakat deneyimimi paylaşmak istedim. Unganlar ile yaşadığım süreç biraz maceralı geçti. 12 Ağustos sabahı Ankara'ya vardım ve öncelikle Bilkent Şehir Hastanesi'ne Covid aşısı olma umuduyla gittim, ancak aşı olmadığını öğrendim. Sonradan, Unganların aşı olmadığını bildiğini ve bunu sorun etmediğini forumlardan öğrendim.

    Sağlık muayenesi için sabah 9'da Unganlar'daydım. Sırayla isimlerimiz okundu, kayıtlarımız açıldı ve bina içinde bir aşağı bir yukarı dolaşmaya başladık. En son aşamada kontrole girdim ve burada standart sorular soruldu. Son 3 ayda madde kullanıp kullanmadığım sorulduğunda, tarihini hatırlamamakla birlikte arada arkadaş ortamında marijuana kullandığımı söyledim. Kan tahlilinde çıkabileceğini bildiğim için, sonradan sorun çıkmasındansa şimdiden söylemek istedim. Zaten Berlin'de yaşıyorum, orada bu durum illegal değil, bu yüzden çekinmedim. Bunun üzerine, ek olarak idrar tahlili istediler ve işlemlerin uzamaması için bu testi de verdim.

    Ertesi gün raporumun çıkmasını beklerken telefon aldım ve psikiyatri ile görüşmem gerektiği, bu görüşmenin 13 Ağustos'ta saat 17'de online olacağı söylendi. Ayrıca bu görüşme için ekstra 100 dolar ödemem gerektiği belirtildi. Ertesi gün vize görüşmem olduğu için şehirden ayrılacağımı söyledim, ancak raporun vize görüşmesinden sonra çıkacağı bilgisi verildi. Mecburen saat 17'de kaldığım otelde görüşme için beklemeye başladım. Unganlar’dan arayıp görüşme için ne zaman geleceğimi sordular. Ben de görüşmenin online olduğunu söylediklerini belirttim, meğer klinikte online olacakmış. Keşke bu detayı baştan belirtseydiler. Hızla kliniğe doğru yola koyuldum ve scooter ile birkaç kazayı atlatarak 15 dakikada ulaştım.

    Psikiyatri görüşmesinde gerçekten birçok gereksiz soru soruldu:

    • Ne zamandır cannabis kullanıyorsunuz?
      • Sürekli bir kullanımım yok, ara sıra ikram edilirse içiyorum.
    • Hiç kendiniz satın aldınız mı?
      • Hayır, hiç satın almadım.
    • En son ne zaman kullandınız?
      • 3 belki 4 ay önce.
    • En sık kullanımınız ne zaman oldu?
      • Belki 1 hafta arayla.
    • Birçok insan bunu sık kullanıyorsa bile söylemez, siz neden söylediniz?
      • Her şeyimizden örnek alınıp test yapılıyor, sonuçta çıkabilir ve işlemler uzayabilir. Ayrıca yaşadığım yerde (Almanya) ve Amerika'da bu durum legal, bu yüzden çekinmem gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum.
    • Başka uyarıcılar kullandınız mı?
      • Hayır.
    • Hiç ‘bir daha kullanmayayım, bu iyi bir şey değil’ dediğiniz durumlar oldu mu?
      • Hayır, yoğun bir kullanımım olmadığı için böyle bir durum yaşamadım.
    • Hiç reçeteli bir psikiyatri ilacı, antidepresan gibi şeyler kullandınız mı?
      • Hayır.
    • Hiç psikolojik destek aldınız mı?
      • 1.5 sene kadar terapi aldım.
    • Hiç kendinize zarar verdiniz mi?
      • Hayır.
    • Hiç int*har etmeyi düşündünüz mü?
      • Hayır.

    Bu soruları cevaplamak bir noktada pişmanlık hissettirdi ve muhtemelen Viyana'da sağlık kontrolüne girseydim bu süreç böyle uzamazdı diye düşündüm. Sonunda sağlık kontrolü tamamlandı.

    Ertesi gün vize görüşmesine gittim. Her şey standarttı: para ödeme, evrak teslimi ve sözlü mülakat. Sözlü mülakatta İngilizce konuşmak istedim. Görevli, Berlin'de yaşadığımı öğrenince çok mutlu oldu, çünkü kendisi de önceki görevinde orada yaşamış ve çok sevmiş. Bu sırada, herkese sorulan bazı soruları atladı: medeni durum, ne kadar paran var vs. Sağlık raporunu sonradan gönderebileceğimi söyleyip pasaportumla bir evrak daha verdi. "Bence Berlin daha güzel ama sen bilirsin, Amerika'da mutluluklar. Raporunu gönderdiğinde vizeni basacağız," dedi.

    Ancak Unganlar macerası burada bitmedi. Vize görüşmesi günü raporum çıkmadı. Kalacağım yeri ve otobüs biletimi değiştirdim. Ertesi gün çıkacağını söylediler. 15 Ağustos sabahı tekrar gittim, hala çıkmamıştı ve akşam 6'da çıkacağını söylediler. Akşam 6'da çıkarsa PTT'ye veremeyecektim, bu işlemler İzmir'de yapılacaktı ve süreci daha da uzatacaktı. Gelecek hafta Almanya'ya döneceğim için işlemleri Ankara'da tamamlayıp en hızlı şekilde bitirmek istedim. Saat 4:30'da raporumu almamı sağlamak için sekreter hanım biraz ekstra uğraş gösterdi. Sonunda 4:30'da raporumu aldım ve 2 şube gezdikten sonra merkez PTT şubesinden 4:55'te evraklarımı elçiliğe gönderdim.

    Şu an artık beklemedeyim. Sistemde "refused" görünüyor, sonrasında muhtemelen "AP" ve "Issued" olacak, tabii bir kriz daha çıkmazsa. Bu süreçte Unganlardan da, elçilikten de alamadığım bilgileri bu forumdan aldım. Bu nedenle bu bilgi kaynağının oluşmasında tüm katkısı olanlara teşekkürler.

    Güncelleme: 15 Ağustos Perşembe gün sonunda PTT'ye verdiğim sağlık raporum ve pasaportum, 19 Ağustos Pazartesi günü elçiliğe ulaştı. Önce case updated oldu ancak Refused olarak kaldı, 22 Ağustos'ta Administrative Processing'e güncellendi. Son olarak bugün 23 Ağustos'ta Issued olarak güncellendi. Sanıyorum gelecek hafta pasaportum elime geçecektir.

    Eksik evrak totalde 1 haftalık bir sarkmaya sebep oldu ama süreç sorunsuz tamamlandı. Okuyan ve bu sürece girecek arkadaşlar gelecekte benzer duruma düşmemek için hem sağlık kontrolünü daha erkenden yapabilirler, hem de günlük yaşantılarında biraz daha dikkatli tüketimler yapabilirler :)


  • Arkadaşlar herkese selam, bir kez daha sormak mecburiyetindeyim. Benim askerlik durumum bakayada. Hiçbir belge alamıyorum. Ne yapmam lazım?? Bakaya kalmış birisi askerlik için hiçbir belge alamıyor. Çözümü var mıdır bu durumun? Lütfen bilgilendirir yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar mülakat meili gelip gelmediğini hangi sayfadan bakiyoduk hangi durumda olduğunu nereden oldugunu


  • Merhaba,

    Bugün Kuala Lumpurda sağlık muayenesine girdik. Herhangi bir sorun yaşamadık. Vize mülakatına girdikten sonra vize mülakatı dahil uzun bir yazı ile tüm süreci anlatacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum