Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera
    Dosyamı henüz bir yere taşımadım. Schengen’im var ama ailenin yok. Tek başıma mülakata gidersem daha sonra aynı yıl içinde aileye Ankaradan mülakat alabilir miyim ?
    Açıkçası şu bireyselliğe alışabilir miyim onun tereddüdünü yaşıyorum. Onun için oluruna bıraktım. Acımasız gerçeği çok güzel açıklamışsınız. 🙂 Amerika bireyselliğe hazır olmayanlara göre bir yer değil galiba.

• ⭐⭐⭐

@blueboy21 Selamlar..ilk 2 soru bilgim dahilinde değil, bildiğim sorudan başlıyorum...
    3. sorunun cevabı https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html

• Merhabalar, Diploma için e devletten aldığımız mezuniyet belgesi kabul ediliyor mu yoksa orjinal diploma mı oisteniyor? Bir de sanırım en son bitirdiğimiz okul diploması isteniyor (lisans yerine yüksek lisans veya doktora diploması gibi).

• @kayaomerrrr merhaba. Ruhsat + fotokopisi, e-devlet adıma kayıtlı araçlar belgesi, TSB araç rayiç bedel belgesi sunabilirsiniz. Kolay gelsin.

• @onurakbas akara benim eşim beraber takip ediyoruz süreci excelde uzuzi olarak ekliyiz

• @blueboy21 merhaba.
    1- Mülakatta iş yerleri sorulmuyor genelde. Mesleğinizi, ve nereden mezun olduğunuzu soruyorlar genelde. Eşinizin mesleği sorulursa hemşire demeniz yeterli olur. Tek tek saymanıza gerek yok. Zaten mülakatta herhangi bir sgk dökümü de istenmiyor genellikle.
    2- Benzer tecrübeler yaşandı sıkıntı çıkmadı. İltica etmiş birisinin ismini vermeniz problem olmaz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Ezgi hanım ben forumu doldururken e devlettekı adres kayıtlarına göre girdim 😕 hepsi doğru adrestı sıkıntı yok ama sadece 2 sene çocugun okul kaydı için ben ve oğlum aynı ilçede başka adreste kayıtlıydık eşimin ikametgah kaydı mevcut ev adresimizde kalmıştı ben gc talihlisi olunca kaydımı eşimle olan adrese aldım şimdi siz böyle dıyınce bu sıkıntı olur mu 2 sene esınden farklı adreste mı yasadın gc çıkınca ikametgahını aynı yere almışsın dıye 😕

Mülakatta size bu durum sorulursa açıklarsınız. Aynı ilçe olduğu için çok sıkıntı değil ama eşinizle bir süre ayrılmışsınız gibi bir düşünceye yer açabilir. Sorarlarsa bu yüzden sorarlar ve açıklarsınız. Aa yok böyle bir şey sorulmasın istiyorsanız mülakat tarihiniz belli olduktan sonra formu açtırıp düzeltebilirsiniz ama bence gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@MehmetY, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba bir noktadan emin olmak istedim, dosya taşıdıktan sonra aileye yeni katılan bir bebeğin DS 260'ını sonradan submit edebilir miyim ? Yoksa dosya taşıma maili atmadan mı eklemeliyim?

Eğer bebek aileye katıldıysa şimdiden onun için form doldurun. Beklemek için bir sebep yok. Ama hayır bebek henüz doğmadıysa, dosyanızı taşımak için onun doğmasını beklemenize de gerek yok.

Sonuç olarak, ne zaman doğduysa o zaman ekleyin ama mülakattan önce mutlaka eklenmiş olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Evlilik icin dosya tasima islemini geciktiriyordum ancak goruyorum ki gec kalacagim, dosya tasidiktan sonra evlenip es ekleme yapabiliyormuyum.
    Dosya tasima islemi sonrasi ekleyecegim es bilgilerini tekrar transfer icin mail atmam gerekecek mi ?

Evlenmeden önce dosya taşıma yapabilirsiniz. Dosya taşıdıktan sonra eşinizi eklerseniz, eşiniz için en baştan taşıdığınız konsolosluğu seçin mülakat yeri olarak. Formu submit ettikten sonra da tüm aile fertlerinin mülakat yerini sorguladığınız bir mail atın KCC ye.

• ⭐⭐⭐⭐

@mas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    Dosyamı henüz bir yere taşımadım. Schengen’im var ama ailenin yok. Tek başıma mülakata gidersem daha sonra aynı yıl içinde aileye Ankaradan mülakat alabilir miyim ?
    Açıkçası şu bireyselliğe alışabilir miyim onun tereddüdünü yaşıyorum. Onun için oluruna bıraktım. Acımasız gerçeği çok güzel açıklamışsınız. 🙂 Amerika bireyselliğe hazır olmayanlara göre bir yer değil galiba.

Evet, Amerika’da bireyselliğe alışmanız gerekecek. Bireysellik bana göre değil diyorsanız askerlik, polislik gibi meslekler edinmeniz gerekir bence. Ayrıca yaşamak için büyük şehirleri değil de, komşuluk ilişkileri gelişmiş olan küçük yerleri tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır. Ama bu demek değil ki insanlar benciller ve yardımsever değiller. İnsanlar gayet yardımsever ve hoşgörülüler ama aynı zamanda sizin sınırlarınıza, sizin hayatınıza da saygı duyuyorlar. Bence bu açıdan süper bir denge yakalamışlar ama dediğiniz gibi bu durum herkese göre değil.

Normalde evet siz başka yerden, aile Ankaradan vize alabiliyordu ama şu sıralar Ankaranın pek umrunda değil. O yüzden Ankaranın ailenize mülakat vermeyeceğini varsayarak taşıma planlarını yapmanız daha uygun olur. Ailenizle birlikte gidebileceğiniz yerlere taşıyın.

• @marinesubby merhaba maillerime cevap gelmeden mail atmadım. Haftasonu olmadığı müddetçe genelde 24 saat içerisinde maillerime olumlu ya da olumsuz bir cevap geldi. Karışıklık yaratmaması adına cevap gelmeden yeni bir mail atmak istemedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Felix-0, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, Diploma için e devletten aldığımız mezuniyet belgesi kabul ediliyor mu yoksa orjinal diploma mı oisteniyor? Bir de sanırım en son bitirdiğimiz okul diploması isteniyor (lisans yerine yüksek lisans veya doktora diploması gibi).

Bazen lise diploması konusunda ısrarcı olabiliyorlar. Lise, üniversite ne kadar diplomanız varsa alın götürün. Orijinalleri gerekiyor, e-devlet çıktısı yeterli değil.

Eğer lise diplomanızın kayıp olduğunu düşünüyorsanız, üniversiteye sorun. Muhtemelen kayıt olurken onlara vermişsinizdir.

• ne zaman başlıyor mülakatlar ?

• @EzgiLera Teşekkür ederim, lise diploması üniversite arşivinin tozlu raflarında bulunabilir mi emin değilim ama deneyeceğiz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

ne zaman başlıyor mülakatlar ?

Ekimde. Siz dosyanızı taşıtmış mıydınız?

• Kcc nin bu sene başlattığı dosya taşıma işlemi ile ilgili bir sorum olacak. Viyana,honkong vb.. oturum şartı aramayan elçilikler haricinde başka bir yere oturumsuz dosya taşıyıp, bu durumu taşıdığı birime danışıp soran oldu mu? İsteğe bağlı dosya taşıma oluyor onu gördük. Fakat taşınan konsolosluk yine de oturum isteyebilir. Popüler büyükelçiliklerde ciddi bir yığılma olduğu için oraya da bu cn ile dosya taşımak risk teşkil ettiğini düşünüyorum. Bekleyip görmektense bunu tecrübe etmiş 2025 talihlileri varsa bizleri bilgilendirebilir mi?

• Dosya tasima icin bir gun icinde cevap gelmediginde kcc ye yeniden mail atan var mi? Illa cevap donuyor mu

• Geçmişte yüksek adette kazanan bulunan Arnavutluk, Gürcistan gibi ülkelerden DV2025 kazanan sayisi DV2024 e göre yarı yarıya azaldı. Bu büyükelçiliklerin mülakat yükü ciddi olarak azalacaktır.

• Merhaba arkadaşlar,
    Ben sanırım Ekim ayında mülakat alanlardan biri olacağım. Herhangi bir mail atıp teyit etmedim ama mail atan arkadaşları sıra numaralarına bakarak tahmin ediyorum. Yalnız eşim hamile ve Kasım ayında doğum bekliyoruz. Bu konuda nasıl bir süreç olacak hiç fikrim yok, sağlık muayenesinde belli aşılardan bahsediliyor. Bu aşıları olmadan muayeneden geçebilir miyiz ? Veya çocuğum için kart süreci nasıl ilerleyecek ? Konsoloslukta bizi yönlendirirler mi ?

İkinci meselede ds260 formunda askerlik yapmadığımı belirttim. Ama şu anda askere gidiyorum. 1 ay sonra döndüğümde ds260 açtırıp yaptığımı belirtmeli miyim?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |