Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba arkadaşlar,bekleme süremiz uzadıkça stres artmaya başladı 😞 Böyle durumlar önceden de oluyor muydu, hiç dosyasını taşıyanlar varmı bildiğiniz? Forumda ankaranin dv lottery icin verdigi vize randevularinin hizini ve fazlaligini gorunce kalbim kiriliyor gercekten..Bir aile birlesimi bu kadar zor olmamaliydi..

• @Olkan-Oflaz-0 çok teşekkür ederim.

• herkese merhaba, NVC ödemelerini yaptık ve şuan belgelerimizi yüklüyoruz. Joint Sponsor eklemek için bir seçenek çıktı, eşimin finansal durumu sınıra yakın olabilir o yüzden eşimin annesini eklemek istiyoruz her ihtimale karşı. Şuan ekleme yapmak süreç için herhangi bir sorun olurmu?

Teşekkürler

• @Başak-Ayhan merhaba ayni dusunce bende vardi tasima isi ama gonderecegimiz konsolosluk garanti vermesi gerek ve farkli ulke vatandasi olunca daha uzuyor sanirim.
    En son mayis ayinda bu gruba randevu verildi once Nvc daha mail attik sorduk ankara ilgileniyor diye 2 saat icinde geri donus yapti . Ankaraya vize kisitlamasi mi var diye mail attim 10 gun olmasina ragmen hala cevap vermediler. Umarim eylul ya da ekimde tekrar randevu vermeye baslarlar. Sureci gereksiz sekilde uzatiyorlar ciddin insan ailesinden bu kadar uzak kalmamali.

• Merhabalar, bir Amerikan vatandasiyla evliyim, green card islemlerimizi
    Turkiye'de yapiyoruz. Su ana kadar askerlikle ilgili bir belge istenmedi ve butun evraklarimiz onaylandi, ankaradan haber bekliyoruz. Mulakata gidildiginde askerlik yaptigimizi gosteren bir belge talep ediyorlar mi?

• @Hsndlr Var ise de neden bir kısıtlama olabileceğini aklım almıyor 😞 bir kaç ay önce expedite isteği yollamıştım fakat ankara kabul etmedi.Nedeni psikolojik zorluklardı doktor raporuda koydum.Aynı zamanlarda burda tanıdığım iran asıllı biri türkiyedeki eşi içinde yolladı,onunkide kabul edilmedi.Bir kaç gün önce bahsettiğim iran asıllı kişinin eşi kalp krizi geçirdi.Baya çalışamayacağıma dair belgeleri,geçim sıkıntılarını sağlık problemlerini,türkiyedeki göçmenlik durumunun biteceğini ve yaşadığı evdeki deprem sonrası hasarlı durumları ekledik.Yine kabul etmemişler. Bilmiyorum ne olması gerekiyor kabul için, tabi Allah göstermesin hiçbirimiz böyle sebepler altında kalmayalım ama,işte ne biliyim insan şaşıp kalıyor.Umarım önümüzdeki ayları bizler için kullanıp hızlıca bitirirler

• @Dağhan-Koçyiğit DS-260 formunda askerlikle ilgili bir soru olması gerekiyor, hatta askerliğinizi yaptığınıza dair belgeyide yüklüyorsunuz.Ama nvc kabul ettiyse bilemedim.Bizde yeni bu süreçlerden geçiyoruz fakat bence yinede mülakat zamanı e devletten askerliğinizi yaptığınıza dair olan belgeyi çıktıy ile götürün

• herkese merhaba çok acil bir sorum var! NVC DS260 belgelesi dolduruken evlilik tarihimi 7 mart yerine 6 mart yazmışım yanlışlıkla, sorun olur mu ? Ayrıca yüklediğim belgelerin çevirileri zorunlumu? Evlilik belgesi çeviriyle birlikte yükleme boyutundan büyük olduğu için çevirisiyle yükleyemiyorum.

• @Dağhan-Koçyiğit askerlik belgesi yüklemeden nasıl dq oldunuz? İmkansız evet görüşmede askerlik belgesini istiyorlar diye biliyorum

• @yakup-budakci merhaba, dokümanın boyutunu küçültüp yükleyebilirsiniz.

• Merhaba süreç devam ederken vize alamıyoruz değil mi ,

• @candemkay maalesef birkaç istisna dışında alabilen duymadım

• Yakın zamanda i130 için onay alan var mı? neredeyse 14 ay olucak hala bir değişiklik yok.

• @gkorkmaz biz aldik , simdi nvc ceac maili geldi ucretleri odeyip belgeleri yukleyecegiz

• Evlilik belgesinin çevirisini istiyorlar. Bende yapmamıştım sonrasında ingilizce çevirisini talep ettiler.

• Merhabalar. Aşamalarımız şu şekilde:
    CR1
    I-130 Applied: 2Haziran 2023
    I-130 Approved: 11 Temmuz 2024
    NVC Welcome Letter: 23 Temmuz 2024
    NVC Doc Submitted: 28 Temmuz 2024
    DQ: 2 Ağustos 2024
    Interview Date: ?
    Görüşme randevusu alabilen var mı bu günlerde? Ortalama bir tarih için fikri olan var mı?
    Ankara’dan görüşme tarihi bekliyoruz ve çok yorucu bir süreç oldu.

• Biz sizden tam 1 ay önce başvurmuşuz. 11 Temmuz’da approve olduk. Aşamalarımızı profilimde görebilirsiniz. 2 Ağustosta DQ olduk ve görüşme tarihi bekliyoruz. @gkorkmaz

• @Ezgi-2 Merhabalar. Evet maalesef yorucu bir süreç. Biz 19 Mart 2024'te DQ olduk. Hala bekliyoruz, forumdan gördüğüme göre daha şubat ayında DQ olanlar da bekliyor...

• @yakup-budakci nvc aşamasında tercümeye gerek yok türkiyede boşanma işlemi yoksa eğer adli bir durum varsa tercümesini yüklemeniz gerekiyor tarihin sorun olacağını sanırım mülakat çıkınca son güncellemeler için işin konsolosluğa yazarak ds260ı açtırabiliyorsunuz o zaman güncelleme yapabilirsiniz?

• Vermontta temmuz ayı 2023 için onay alan varmı ır1 kategorisinde?

Benzer Başlıklar

• 77
  • 1589
  • 3116
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |