Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @lina IR vize gruplari icin dq tarihi diye biliyorum

• @Fatma-Antalya Tr de avukat kullanan pek kimse yok gibi forumda. Şahsen biz avukat olmadan yaptık , youtube da form isimlerini aratın, guideları bulup kendiniz yapabilirsiniz. Illa avukat tutmak istiyorsaniz Amerikadan tutmanızı tavsiye ederim. Lakin formları doldurmak çok ta zor değil. İyi şanslar

• @Burak-0 oncelıkle cevap verdıgınız ıcın cok tesekkurler.aynen bızde kendımız basvuru yapalım dıye dusunduk ama sponsor gerekmekte sponsorumuz var ama onun ıcın nasıl ılerleyecegımızı bılemedık,sponsora aıt gelır evrakları gerek gıbı seyler soylenmıstı ,dedıgınız gıbı youtube vıdeolarına detaylı bakayım sponsor ısı kafamı karıstırdı.tekrar tesekkurler ve bol sanslar: amınnn

• Herkese merhaba, bugün NVC den mail geldi ve yapmamız gereken ödemeleri yaptık. Sistem yoğunluğundan dolayı ödemelerin sisteme düşmesi 2-3 gün sürebilir yazıyordu. Ödemeler sisteme düştükten sonra istenen belgeleri yükleyip randevu tarihi bekleyeceğim, değil mi? Yoksa yapmam gereken ekstra başka bir şey varmı?

Teşekkürler

• @Fatma-Antalya sizi forumda görüyorum bir süredir. Size tavsiyem şimdiden en azından i-130 form gönderin zaten o ara uzun bir bekleme süreniz olacağı için diğer kısımları o zaman boşluğunda halledersiniz sponsorluk gibi. Çünkü i-130 kısmı en çok vakit kaybettiren aşama o yüzden bir an evvel başlayın

• galiba artik kimse interview letter almiyor.. bundan sonraki es vizeleri icin en az 1 yil bekleme ongoruluyor.. hepimize sabir diliyorum..🙏🏻

• @Naerys teşekkür ederim

• @Naerys çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Evrakları yüklüyorum. Adres bilgisi yazarken sistemden atıyor. Ama tekrar denicem.

• Merhaba arkadaşlar,bekleme süremiz uzadıkça stres artmaya başladı :( Böyle durumlar önceden de oluyor muydu, hiç dosyasını taşıyanlar varmı bildiğiniz? Forumda ankaranin dv lottery icin verdigi vize randevularinin hizini ve fazlaligini gorunce kalbim kiriliyor gercekten..Bir aile birlesimi bu kadar zor olmamaliydi..

• @Olkan-Oflaz-0 çok teşekkür ederim.

• herkese merhaba, NVC ödemelerini yaptık ve şuan belgelerimizi yüklüyoruz. Joint Sponsor eklemek için bir seçenek çıktı, eşimin finansal durumu sınıra yakın olabilir o yüzden eşimin annesini eklemek istiyoruz her ihtimale karşı. Şuan ekleme yapmak süreç için herhangi bir sorun olurmu?

Teşekkürler

• @Başak-Ayhan merhaba ayni dusunce bende vardi tasima isi ama gonderecegimiz konsolosluk garanti vermesi gerek ve farkli ulke vatandasi olunca daha uzuyor sanirim.
    En son mayis ayinda bu gruba randevu verildi once Nvc daha mail attik sorduk ankara ilgileniyor diye 2 saat icinde geri donus yapti . Ankaraya vize kisitlamasi mi var diye mail attim 10 gun olmasina ragmen hala cevap vermediler. Umarim eylul ya da ekimde tekrar randevu vermeye baslarlar. Sureci gereksiz sekilde uzatiyorlar ciddin insan ailesinden bu kadar uzak kalmamali.

• Merhabalar, bir Amerikan vatandasiyla evliyim, green card islemlerimizi
    Turkiye'de yapiyoruz. Su ana kadar askerlikle ilgili bir belge istenmedi ve butun evraklarimiz onaylandi, ankaradan haber bekliyoruz. Mulakata gidildiginde askerlik yaptigimizi gosteren bir belge talep ediyorlar mi?

• @Hsndlr Var ise de neden bir kısıtlama olabileceğini aklım almıyor :( bir kaç ay önce expedite isteği yollamıştım fakat ankara kabul etmedi.Nedeni psikolojik zorluklardı doktor raporuda koydum.Aynı zamanlarda burda tanıdığım iran asıllı biri türkiyedeki eşi içinde yolladı,onunkide kabul edilmedi.Bir kaç gün önce bahsettiğim iran asıllı kişinin eşi kalp krizi geçirdi.Baya çalışamayacağıma dair belgeleri,geçim sıkıntılarını sağlık problemlerini,türkiyedeki göçmenlik durumunun biteceğini ve yaşadığı evdeki deprem sonrası hasarlı durumları ekledik.Yine kabul etmemişler. Bilmiyorum ne olması gerekiyor kabul için, tabi Allah göstermesin hiçbirimiz böyle sebepler altında kalmayalım ama,işte ne biliyim insan şaşıp kalıyor.Umarım önümüzdeki ayları bizler için kullanıp hızlıca bitirirler

• @Dağhan-Koçyiğit DS-260 formunda askerlikle ilgili bir soru olması gerekiyor, hatta askerliğinizi yaptığınıza dair belgeyide yüklüyorsunuz.Ama nvc kabul ettiyse bilemedim.Bizde yeni bu süreçlerden geçiyoruz fakat bence yinede mülakat zamanı e devletten askerliğinizi yaptığınıza dair olan belgeyi çıktıy ile götürün

• herkese merhaba çok acil bir sorum var! NVC DS260 belgelesi dolduruken evlilik tarihimi 7 mart yerine 6 mart yazmışım yanlışlıkla, sorun olur mu ? Ayrıca yüklediğim belgelerin çevirileri zorunlumu? Evlilik belgesi çeviriyle birlikte yükleme boyutundan büyük olduğu için çevirisiyle yükleyemiyorum.

• @Dağhan-Koçyiğit askerlik belgesi yüklemeden nasıl dq oldunuz? İmkansız evet görüşmede askerlik belgesini istiyorlar diye biliyorum

• @yakup-budakci merhaba, dokümanın boyutunu küçültüp yükleyebilirsiniz.

• Merhaba süreç devam ederken vize alamıyoruz değil mi ,

• @candemkay maalesef birkaç istisna dışında alabilen duymadım

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k