@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Selamlar, 30 Temmuz 2024 tarihli Amerika’ya giriş tecrübemi paylaşacağım.
Uçak biletimi Lufthansa internet sitesinden Ankara - Frankfurt - Newark şeklinde yaklaşık 21 bin liraya (~630$) aldım. Ulaşım konusunda (transit vize gereksinimi, aktarma, güvenlik kontrolü vs.) hiç sorun yaşamadım. Tek uyarım bagaj hakkınızı aşmamanız olabilir çünkü özellikle Lufthansa gibi firmaların ek bagaj ücretleri çok yüksek. Daha önceki yurtdışı tecrübelerime dayanarak 4 kg fazla bagaj ücretini ödemeyi göze almıştım ama beklediğimin çok üstünde bir ücret ödemek zorunda kaldım.
Frankfurt havalimanı çok büyük ama düzenli olduğu için bir problem yaşamadım kolayca kapıya ulaştım. Kapıdaki görevli ikinci bir güvenlik kontrolüne yönlendirdi. Orada kabin bagajımı açtırdılar ama sadece göz gezdirip kapattılar ve bilet üstüne kontrol edildiğine dair damga bastılar. Bu aşamayı unutmamalısınız yoksa boarding sırasında problem yaşarsınız.
Newark havalimanına indiğimde epey bir sıra vardı ama hızlı ilerledi ve yaklaşık 20-25 dakikada sıra bana geldi. Görevliye evrakları teslim ettim. Sağlıkla ilgili olanları bana geri verdi. Sadece sarı zarfı aldı. Fotoğrafımı çekti. İlk girişin mi diye sordu. Yanında yiyecek getirdin mi diye sordu. Sadece hamur işi bir şeyler getirmiştim biraz kurabiye getirdim dedim. Tamam kurabiyede sorun yok dedi. Adresimin güncel olduğunu teyit ettikten sonra başka bir memur çağırdı ve evraklarımı ona teslim etti. Amerika’ya hoşgeldin deyip beni ikinci memurla beraber gönderdi. Bir odaya geçtik, oturup beklememi istediler. Yaklaşık 3-4 dakika içinde ismimle çağırıp pasaportumu teslim ettiler ve işlem tamamlandı. Sıra bekleme haricinde tüm işlemler yaklaşık 8-10 dakika içinde bitti.
Şimdilik hepsi bu kadar. Tüm forum ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Selamlar. -
@MMT Yolculuğunuz geçmiş olsun, ABD maceranızda bol şans ve mutluluklar

-
@kkaya teşekkür ederim. Darısı başınıza.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Serapp
-
New York, John F. Kennedy Havalimanı’na Paris’ten yaptığımız uçuşun deneyimlerini paylaşmak istiyorum. Norse Havayolları ile seyahat ettik. Norveç merkezli bir düşük maliyetli havayolu şirketi olmasına rağmen, hizmet gayet iyiydi. Uçuş sırasında herhangi bir yemek veya içecek servisi yoktu, bunları kendinizin temin etmesi gerekiyor. Ancak genel olarak uçuş sorunsuz geçti.
New York’a indikten sonra havalimanında yaklaşık 3 saat bekledik. İlk yarım saat uçağın yanaşmasıyla geçti, geri kalan iki buçuk saat ise pasaport kontrol sırasındaydı. Sarı zarfları ve pasaportları polise verdiğimizde, adresi değiştirip değiştirmek isteyip istemediğimizi sordular. Evet dediğimizde, var olan adresin üzerine çarpı atıp yeni adresi ve yeni alıcı kişinin adını yazmamızı istediler. Bu nedenle yanınızda bir tükenmez kalem bulundurmanız faydalı olabilir. Bu işlemi polisin talimatı olmadan yapmayın. Bizden talep edildiği için hemen yaptık. Adresi beraber teyit ettikten sonra damgaları vurdular ve bizi gönderdiler. Diğer deneyimlerden farklı olarak başka bir odaya falan alınmadık.
Yakın zamanda John F. Kennedy Havalimanı’na giriş yapacak olanlara bu notları iletmek istedim. Umarım herkes için faydalı olur.
İyi yolculuklar!
-
@Yiğit-Konur tebrik ederim. Yeni yaşamınızda başarılar.
-
Merhaba Arakadaslar,
Ilk girisimizi 21 temmuzda Miami havalimanindan yaptik, ilk pasaporttaki bayan cok kibardi, sadece adresi degistirip degistirmeyecegimizi sordular. Sonra zarflari teker teker acip girislerini yapip pasaportlara damgalari bastilar. Sonrada gidebilirsiniz deyip elimize verdiler. 14 gun kaldik Bookingten ev kiraladim , Turodan da araba. Miami ustundeki Palm beache kadar olan tum sehirleri gezdik dolastik tabi en guzel yer Boca Raton
Adres degisikligi yapmadik ssn ve gc Connecticuta gidecekti 3. hafta icerisindeyiz hala SSN gelmedi
️
Heyecanla beklemedeyiz.
Herkese hayatlarinda basarilar diliyorum. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Bölüm - 2
Başlığın konusu olan “Göçmen Vize ile ABD’ye ilk giriş” olsa da ABD'ye giriş hususunda deneyim içerdiği için paylaşmak istedim. 1.bölümde okuyabileceğiniz üzere göçmen vize ile 03.04.24 tarihinde giriş yapmıştık. 8 gün kaldıktan sonra dönmüştük. Türkiye’ye dönüşe müteakip ilk girişten 10 gün sonra fiziki SSN kartlar ve 28 gün sonra da permanent resident kartlarımız arkadaşımız adresine gelmişti. İlk giriş yaptığımızda BofA’dan debit kart ve kredi kartı başvurusu yapmıştık ve bu kartlarda arkadaşımızın adresine ulaşmıştı. Arkadaşımız FedEx ile tüm bekleyen postalarımızı Türkiye’ye gönderdi Mayıs ayında ve o zamandan bu zamana kredi skoru oluşması için kredi kartlarını Türkiye’de kullanıyor ve düzenli ödemelerini yapıyoruz.
İşimiz gereği biraz daha zamana ihtiyacımız var kesin göç etmek için ancak bir sonraki girişte ekstra sorgulamaya kalmamak için ve vatandaşlık başvurusu esnasında son 60 ayda 30 ay ABD’de bulunma şartı nedeniyle süreyi delmemek için ABD dışında 6 aydan fazla kalmak istemedik ve ilk giriş tarihimizden 4 ay sonra 01.08.24 tarihinde Sunexpress uçuşu ile Frankfurt ve devamında Lufthansa ile Chicago O’Hare Havalimanından ikinci girişimizi yaptık. Uçuş çok kolay idi, Frankfurt havalimanında transfer çok konforlu, Star Alliance gold üye olmam nedeniyle Lufthansa senatör lounge’da bir misafirimi ücretsiz alabiliyorum, çocuk için Euro 25 ödedim ve 3 saat zaman geçirdik (Uçak overbook idi, bir gün sonraki sabah uçuşunu kabul etmemiz halinde kişi başı Euro 600 tazminat ve oda & kahvaltı dahil 1 gece otel konaklaması teklif etmelerine rağmen zamanınız kısıtlı olduğu için teklifi kabul etmedik, Premium ekonomiye upgrade ettiler). Lounge içerisinde ayrı sigara içme alanı var, terminalin başka bir bölgesine gitmeden ücretsiz yiyecek - içecek servisi ile lounge gayet keyifli idi.
TR’den çıkış yaparken fiziksel permanent resident kartlar yanımızda olduğu için yurtdışı çıkış harcı ödemedik. O’Hare Havalimanından giriş yaparken CBP memuru ikinci girişimizi yaptığımızı, ne zaman kesin göç edeceğimizi, yanımızda gıda veya alkol olup olmadığını (arkadaşlarımız için cam eşya hediye olduğunu beyan ettik, değerini sordu), bir sonraki girişimizin Chicago’dan giriş yaptığımız gün itibariyle 6 aydan daha geç olmamasını ve kesin göç tarihinin ABD’ye ilk giriş tarihinden (03.04.24) en fazla 1 yıl içerisinde yapılması gerektiğini sorarak/tembihleyerek bize bir adet custom declaration form vererek uğurladı. Valizlerimizi banttan aldıktan sonra gümrükten çıkış yaparken bizi farklı bir bölüme aldılar ve “baggage screening” alanında beklettiler. Valizlerimizi açtıracaklarını düşünerek bekledik, 10-15 dakika bekledikten sonra herhangi bir işlem - screening - bagaj açma yapmadan formu memur kaşeledi ve terminal dışına çıktık.
ABD’ye ilk giriş tarihimizde hali hazırda daha önce açtırmış olduğumuz banka hesabımız üzerinden debit ve kredi kartı başvurusu yapmıştık, SSN fiziksel olarak yanımızda olmadığı için güncelleyememiştik. Bu giriş esnasında BofA’dan randevu olarak bankaya gittik ve SSN’leri güncelledik. Banka görevlisi güncellemeden sonra banka çağrı merkezini aramamızı ve güncellemeyi sorgulamamızı istedi. Banka hesabının ayrıca bir cep telefonu numarası ile eşleştirilmesi gerekiyor. Bankadan ayrılınca T-Mobile’dan USD 60 aylık ücret ile sınırsız faturalı (otomatik ödeme talimatı vererek) bir hat aldım. Banka çağrı merkezini aradığımda hem kendim hem de eşim için SSN numaralarının güncel olduğunu iletti çağrı merkezi çalışanı, ayrıca yeni cep telefonu numarasını da sisteme tanımladı. İlgili cep telefonu numarasını sistemden verify edebilmem için email ile bildirim gönderdi ve ilgili adımları tamamlayarak bir telefon numarasını iki hesap için de verify ettik. Not: banka şube müdürü SSN’in güncellendiği tarih itibariyle kredi skoru oluşmaya başladığını söyledi, ben ise forumda okuduğum tecrübelerden kredi kartının ilk kullanılmaya başladığı tarihten bu yana skorun oluşacağını bildiğimi söyledim. Önümüzdeki zaman bunun cevabını bize verecek

Yerleşmeyi planladığımız alternatif bölgeleri gezerek, kesin göç ettiğimizde ev kurarken ihtiyacımız olacak mobilya ve eşyalar için pazar araştırması yaparak, yine kesin göç ettikten sonra alacağımız araç ile ilgili pazar araştırması (carmax ve iki farklı başka dealer’a gittik) yaparak verimli bir seyahat oldu bizim için. 8 gün kaldıktan sonra bugün Swissair ile Zürih ve devamında Sunexpress uçuşu ile Türkiye’ye döndük. Bir sonraki adım kesin göç olacak, herkesin hakkında hayırlısı

-
@ATS16 Hayırlısı olsun. İnşallah her şey hayal ettiğiniz ve planladığınız gibi gelişir.
-
@ATS16 elinize sağlık hocam
-
Selam Dostlar, Bu konuyu buraya yazmak zorunda kaldım. Çünkü önemli. ilk geldiniz iş bakıyorsunuz hemen aklınıza doordash , uber eats, grubhup gibi şeyleri yaparım diyorsunuz. ama kazın ayağı öyle değil
Doordash
Snn geldi, telefon numaramı aldınız açmadan önce bir yerden ( telegram gruplarından) refarans kodu ve zip kod bulun ve oyle açın.. ben bunlarsız açmaya çalıştım beni bekleme listesinde ekledi. Tavsiyem bu kodu ve refaransı bulup öyle açmanız yoksa bekleme listesinde benim gibi çok beklersiniz. Çünkü virginia farifax çok kalabalık bir doordash sürücü listesi var sıraya sokuyorlar. Çözümü kısa vadede yeni bir hat ve yeni bir email adresi alıp oyle başvurmak. ( hesap kiralalarım öyle yaparım diyorsanız YAPMAYIN derim, Yasalsınız çünki.) Virginiadan ehliyeti aldım ehliyetin üzerine bakın Drive License yazmalı. Bana ilk ehliyet geldi sevindim sonra üerinde DVLEARENCE ÖĞRENCİ EHLİYETİ yazıyor telaş etmeyin 1 hafta sonra DRİVE LİCENCE geliyor.Gruphub Çok dolu burda bekleme listesine alıyor.
Uber etas bekliyorum hala onayını.
ÇÖZÜM: iş için indeed var bir sürü sürücü alıyorlar. genelde amazon taşaron şirketleri saat 18,5/20 dolar bandında oralara bakın mutlaka.
-
Merhabalar herkese, uzun bir aradan sonra ileti yazıyorum. Açıkçası son 1 aydır bu güzide platformu sadece mobilden takip edebildiğim için birşeyler yazamadım lakin şu an yağmurlu bir New York gününde kahve eşliğinde bilgisayarımdan foruma bakabildiğim için mutluyum.
16.08.2024 saat 06:10'daki önce İstanbul-Frankfurt akabinde Frankfurt-New York bağlantılı uçuşumuz için İstanbuldaki aile evimden veda akabinde yola çıktık. Klasik güvenlik kontrolleri akabinde bagajlarımızı verdik harç pulu aldım ve pasaport kontrolünden geçip kapımıza gittik. Akabinde Gözen Security kontrolü sonrasında uçağa bindik. Her ne koşulda olursam olayım eğer uykum varsa istediğim yerde uyuyabildiğim için uçak Frankfurt'a vardığında uyandım(Uçuş yaklaşık 3 saat sürdü). Uçaktan indikten sonra Frankfurt-New York uçuşu için transit bir şekilde kapımıza gitmek için havaalanı içindeki raylı sistemi kullandık. Sonrasında kapımıza ulaşmadan önce tekrar pasaport ve bilet kontrolü oldu. Bu kontrolden sonra tekrardan detaylı bir kontrol işlemi için bir görevliyi takip ettik ve tekrardan detaylı bir kontrol işlemi gerçekleşti. Sonrasında uçuşumuzu bekledik ve uçağa bindik. Uzun bir yolculuktu ama uykum olduğu için yukarıda da bahsettiğim üzere yine uyudum
Eşim birkaç kere yiyecek-içecek servisi olduğu vakit uyandırdı onun haricinde inişe son 1 saat kalana kadar uyudum. Uçak indikten sonra yaklaşık 3 saat kadar pasaport kontrolünü bekledik. Kontrol sırasında zarflarımızı teslim ettik, pasaportlarımız kontrol edildi akabinde bagajlarımızı aldıktan sonra üzerimizdeki para miktarını belirtmek için form doldurdum. Dışarı ilk çıktığımda gözlerimi kapatıp derin bir nefes aldım. Yorgunluk ve yeni bir hayata başlama enerjisi, endişe ve ümit, korku ve cesaret gibi birbirleriyle kavgalı birçok duyguyu hissedip ayaklarımın hala zemine sert bir şekilde basabiliyor olmasının verdiği özgüvenle birkaç adım atıp Uber ile Airbnb'den 1 aylığına tuttuğumuz evimize geçtik.1 sene önce ''önümüzdeki yıl bu zamanlarda acaba ne yapıyor olacağım, vize alabilecek miyim yoksa umutları üzüntü ile harmanlayıp omuzlarıma yük mü edeceğim'' diye düşünürken şuan bu satırları yazabiliyorsam bu güzide platform sayesindedir. Günlerce sayfa sayfa okuduğum ve okumaya da devam edeceğim bu platforma ve bu platform için emek verenlere, başta Sayın @gucarslan , Sayın @lumos ve ne vakit soru sorsam cevap veren herkese, geçmiş dönemlerde deneyimlerini paylaşan ve tecrübelerini aktaran saygıdeğer üyelere teşekkür eder saygılarımı sunarım.
-
@Revolter çok uğraştınız sonunda başardınız. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar dilerim. İlk ay tecrübelerinizi de bekliyoruz
-
@Hope-Breaker ''Sonunda!'' diyelim şükür ki
Çok teşekkür ederim, çok sağolun
Gün gün ne yaptığımı not ediyorum, ilk ay bitimi akabinde de paylaşacağım kısmetse 
-
@Revolter Sizin ve aileniz için hayırlısı olsun... Amerika'da çok güzel bir hayat diliyorum. Ailecek sırt sırta vererek oryantasyon sürecinizin az problemli, çok keyifli ve huzurlu geçmesini dilerim...
-
@Redbeard Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Umarım dediğiniz gibi geçeriz biz de bu süreçten 
-
@Revolter Gözünü bir açıyorsun ve uçuş bitmek üzere. Belli ki sen bu yetenekle doğmuşsun, başka açıklaması yok
Yeni hayatınızda bol şanslar, umarım gönlünüzce olur her şey
-
@asdads Aslında evet, her ne kadar beraber yolculuk yaptığım kişiler bu durumdan rahatsız olsa da benim ziyadesiyle faydalı bulduğum bir durum
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 
-
@Revolter süpersiniz. Tebrik eder, başarılar dilerim.
-
@finalhope Teveccühünüz efendim, çok teşekkür ederim

-
@Revolter tebrikler, diğer süreçlerin adım adım ve su gibi geçmesi dileğiyle. SSN, permanent resident, banka hesabı ve bir sürü diğer kalem…
Benzer Başlıklar
161
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k