Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Selam Dostlar, Bu konuyu buraya yazmak zorunda kaldım. Çünkü önemli. ilk geldiniz iş bakıyorsunuz hemen aklınıza doordash , uber eats, grubhup gibi şeyleri yaparım diyorsunuz. ama kazın ayağı öyle değil
Doordash
Snn geldi, telefon numaramı aldınız açmadan önce bir yerden ( telegram gruplarından) refarans kodu ve zip kod bulun ve oyle açın.. ben bunlarsız açmaya çalıştım beni bekleme listesinde ekledi. Tavsiyem bu kodu ve refaransı bulup öyle açmanız yoksa bekleme listesinde benim gibi çok beklersiniz. Çünkü virginia farifax çok kalabalık bir doordash sürücü listesi var sıraya sokuyorlar. Çözümü kısa vadede yeni bir hat ve yeni bir email adresi alıp oyle başvurmak. ( hesap kiralalarım öyle yaparım diyorsanız YAPMAYIN derim, Yasalsınız çünki.) Virginiadan ehliyeti aldım ehliyetin üzerine bakın Drive License yazmalı. Bana ilk ehliyet geldi sevindim sonra üerinde DVLEARENCE ÖĞRENCİ EHLİYETİ yazıyor telaş etmeyin 1 hafta sonra DRİVE LİCENCE geliyor.Gruphub Çok dolu burda bekleme listesine alıyor.
Uber etas bekliyorum hala onayını.
ÇÖZÜM: iş için indeed var bir sürü sürücü alıyorlar. genelde amazon taşaron şirketleri saat 18,5/20 dolar bandında oralara bakın mutlaka.
-
Merhabalar herkese, uzun bir aradan sonra ileti yazıyorum. Açıkçası son 1 aydır bu güzide platformu sadece mobilden takip edebildiğim için birşeyler yazamadım lakin şu an yağmurlu bir New York gününde kahve eşliğinde bilgisayarımdan foruma bakabildiğim için mutluyum.
16.08.2024 saat 06:10'daki önce İstanbul-Frankfurt akabinde Frankfurt-New York bağlantılı uçuşumuz için İstanbuldaki aile evimden veda akabinde yola çıktık. Klasik güvenlik kontrolleri akabinde bagajlarımızı verdik harç pulu aldım ve pasaport kontrolünden geçip kapımıza gittik. Akabinde Gözen Security kontrolü sonrasında uçağa bindik. Her ne koşulda olursam olayım eğer uykum varsa istediğim yerde uyuyabildiğim için uçak Frankfurt'a vardığında uyandım(Uçuş yaklaşık 3 saat sürdü). Uçaktan indikten sonra Frankfurt-New York uçuşu için transit bir şekilde kapımıza gitmek için havaalanı içindeki raylı sistemi kullandık. Sonrasında kapımıza ulaşmadan önce tekrar pasaport ve bilet kontrolü oldu. Bu kontrolden sonra tekrardan detaylı bir kontrol işlemi için bir görevliyi takip ettik ve tekrardan detaylı bir kontrol işlemi gerçekleşti. Sonrasında uçuşumuzu bekledik ve uçağa bindik. Uzun bir yolculuktu ama uykum olduğu için yukarıda da bahsettiğim üzere yine uyudum :) Eşim birkaç kere yiyecek-içecek servisi olduğu vakit uyandırdı onun haricinde inişe son 1 saat kalana kadar uyudum. Uçak indikten sonra yaklaşık 3 saat kadar pasaport kontrolünü bekledik. Kontrol sırasında zarflarımızı teslim ettik, pasaportlarımız kontrol edildi akabinde bagajlarımızı aldıktan sonra üzerimizdeki para miktarını belirtmek için form doldurdum. Dışarı ilk çıktığımda gözlerimi kapatıp derin bir nefes aldım. Yorgunluk ve yeni bir hayata başlama enerjisi, endişe ve ümit, korku ve cesaret gibi birbirleriyle kavgalı birçok duyguyu hissedip ayaklarımın hala zemine sert bir şekilde basabiliyor olmasının verdiği özgüvenle birkaç adım atıp Uber ile Airbnb'den 1 aylığına tuttuğumuz evimize geçtik.
1 sene önce ''önümüzdeki yıl bu zamanlarda acaba ne yapıyor olacağım, vize alabilecek miyim yoksa umutları üzüntü ile harmanlayıp omuzlarıma yük mü edeceğim'' diye düşünürken şuan bu satırları yazabiliyorsam bu güzide platform sayesindedir. Günlerce sayfa sayfa okuduğum ve okumaya da devam edeceğim bu platforma ve bu platform için emek verenlere, başta Sayın @gucarslan , Sayın @lumos ve ne vakit soru sorsam cevap veren herkese, geçmiş dönemlerde deneyimlerini paylaşan ve tecrübelerini aktaran saygıdeğer üyelere teşekkür eder saygılarımı sunarım.
-
@Revolter çok uğraştınız sonunda başardınız. Amerikadaki hayatınızda bol şanslar dilerim. İlk ay tecrübelerinizi de bekliyoruz
-
@Hope-Breaker ''Sonunda!'' diyelim şükür ki :D Çok teşekkür ederim, çok sağolun :) Gün gün ne yaptığımı not ediyorum, ilk ay bitimi akabinde de paylaşacağım kısmetse :)
-
@Revolter Sizin ve aileniz için hayırlısı olsun... Amerika'da çok güzel bir hayat diliyorum. Ailecek sırt sırta vererek oryantasyon sürecinizin az problemli, çok keyifli ve huzurlu geçmesini dilerim...
-
@Redbeard Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Umarım dediğiniz gibi geçeriz biz de bu süreçten :)
-
@Revolter Gözünü bir açıyorsun ve uçuş bitmek üzere. Belli ki sen bu yetenekle doğmuşsun, başka açıklaması yok 🤓 Yeni hayatınızda bol şanslar, umarım gönlünüzce olur her şey🙂
-
@asdads Aslında evet, her ne kadar beraber yolculuk yaptığım kişiler bu durumdan rahatsız olsa da benim ziyadesiyle faydalı bulduğum bir durum
:grinning_face_with_sweat: Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) -
@Revolter süpersiniz. Tebrik eder, başarılar dilerim.
-
@finalhope Teveccühünüz efendim, çok teşekkür ederim :)
-
@Revolter tebrikler, diğer süreçlerin adım adım ve su gibi geçmesi dileğiyle. SSN, permanent resident, banka hesabı ve bir sürü diğer kalem…
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim, sağolun :) Umarım bahsettiğiniz konularda da bir sorun yaşamayız, tez vakitte herşeyin tastamam yoluna girmesi dileğiyle :)
-
@ATS16 Türkiye'den Amerika'ya kesin göç yöntemi ile ilgili uyguladığınız (Giriş yap, SSN, GC ve kredi kartı gelince Türkiye'ye gönderilmesini sağla, belgeler ve kredi skoru oluşunca Amerika'da yaşamaya başla) yöntem benim de aklıma yattı. Bu ve forumda yaptığınız nice diğer paylaşımınız için teşekkür ederim. SSN olmadan Türkiye'de kullandığınız kredi kartlarıyla kredi skoru oluşup oluşmayacağını ben de merak ediyorum. Umarım zamanı geldiğinde bu bilgiyi de paylaşırsınız. Şansınız bol, bahtınız açık olsun.
-
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. İlk kazandığımı öğrendiğimiz zaman bulduğum bu forumda, o zamandan bu zamana farklı başlıklardan okuduğum her biri çok değerli deneyimler doğrultusunda böyle bir yol haritası çizdim, ayrıca çalışmış olduğum kurum ve bulunduğum pozisyon nedeniyle yıl sonu itibariyle görevimden ayrılabilecek olmam nedeniyle yol haritasını bu şekilde belirlemem gerekti.
ABD'ye kesin göç ettiğimizde banka sisteminden yapacağımız kredi skoru kontrolü sonrası durum netleşecek. Siz ve diğer forum kullanıcılarına fikir vermesi için mutlaka paylaşacağım sonucunu. Size de DV2025 sürecinizde kolaylıklar diliyorum, bol şans ve gönlünüzden geçtiği gibi sonuçlansın...
-
@Ertan-Turgun kredi karti yoksa kredi skoru olusmaz.
Abd kredi karti ama.
Tr kredi karti bir ise yaramaz.SSN kredi skorunu gormenize yarar sadece.
-
Sayın @charon evet, ben de sayın @ATS16 mesajında belirttiği Amerika'dan edinilmiş kredi kartının Türkiye'de kullanılması sayesinde kredi skoru oluşması fikrini beğenmiştim. Anladığım kadarıyla Amerika'ya ilk giriş yaptığımızda aldığımız kredi kartını Türkiye'ye döndüğümüzde kullandığımızda oluşmaya başlayan kredi skorunu, kredi kartımızla SSN'i bankaya başvurarak eşleştirdiğimizde görebiliyoruz. Bu durum ben, @ATS16 ve Amerika'ya çeşitli nedenlerle bir anda taşınamayacak göçmenlerin işine yarayacak bir nüans. Yani işleri toparlayıp tamamen Amerika'ya göç ettiğimizde elimizin altında hiç olmazsa bir kaç aylık "credit history" ve skoru oluşacak. Bilgi verdiğiniz için teşekkür eder, sağlıklı huzurlu günler dilerim.
-
@Ertan-Turgun evet hocam dogru.
Abdye giris yapip fiziksel green card/SSN alip,bununla kredi Kartina(secured yada normal) basvurursaniz her turlu harcamaniz kredi skoru olusturur Ve history yaratir.
Trde kullanacaksaniz travel rewards tarzi bir kart oneririm. Ben 1 senedir kullaniyorum,afrika dahil her yerde kullandim Ve cok guzel Kur veriyor.
Kredi skoru disinda credit history de cok onemli. Ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi -
................
-
@Revolter Harika! hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim.
-
@ATS16 Planlı programlı olmak başka bir şey.. Bravo size! Yeni yaşamınızda şimdiden mutluluklar...
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum