Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ATS16 Çok teşekkür ederim, sağolun 🙂 Umarım bahsettiğiniz konularda da bir sorun yaşamayız, tez vakitte herşeyin tastamam yoluna girmesi dileğiyle 🙂

• @ATS16 Türkiye'den Amerika'ya kesin göç yöntemi ile ilgili uyguladığınız (Giriş yap, SSN, GC ve kredi kartı gelince Türkiye'ye gönderilmesini sağla, belgeler ve kredi skoru oluşunca Amerika'da yaşamaya başla) yöntem benim de aklıma yattı. Bu ve forumda yaptığınız nice diğer paylaşımınız için teşekkür ederim. SSN olmadan Türkiye'de kullandığınız kredi kartlarıyla kredi skoru oluşup oluşmayacağını ben de merak ediyorum. Umarım zamanı geldiğinde bu bilgiyi de paylaşırsınız. Şansınız bol, bahtınız açık olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ertan-Turgun

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. İlk kazandığımı öğrendiğimiz zaman bulduğum bu forumda, o zamandan bu zamana farklı başlıklardan okuduğum her biri çok değerli deneyimler doğrultusunda böyle bir yol haritası çizdim, ayrıca çalışmış olduğum kurum ve bulunduğum pozisyon nedeniyle yıl sonu itibariyle görevimden ayrılabilecek olmam nedeniyle yol haritasını bu şekilde belirlemem gerekti.

ABD'ye kesin göç ettiğimizde banka sisteminden yapacağımız kredi skoru kontrolü sonrası durum netleşecek. Siz ve diğer forum kullanıcılarına fikir vermesi için mutlaka paylaşacağım sonucunu. Size de DV2025 sürecinizde kolaylıklar diliyorum, bol şans ve gönlünüzden geçtiği gibi sonuçlansın...

• ⭐⭐

@Ertan-Turgun kredi karti yoksa kredi skoru olusmaz.
    Abd kredi karti ama.
    Tr kredi karti bir ise yaramaz.

SSN kredi skorunu gormenize yarar sadece.

• Sayın @charon evet, ben de sayın @ATS16 mesajında belirttiği Amerika'dan edinilmiş kredi kartının Türkiye'de kullanılması sayesinde kredi skoru oluşması fikrini beğenmiştim. Anladığım kadarıyla Amerika'ya ilk giriş yaptığımızda aldığımız kredi kartını Türkiye'ye döndüğümüzde kullandığımızda oluşmaya başlayan kredi skorunu, kredi kartımızla SSN'i bankaya başvurarak eşleştirdiğimizde görebiliyoruz. Bu durum ben, @ATS16 ve Amerika'ya çeşitli nedenlerle bir anda taşınamayacak göçmenlerin işine yarayacak bir nüans. Yani işleri toparlayıp tamamen Amerika'ya göç ettiğimizde elimizin altında hiç olmazsa bir kaç aylık "credit history" ve skoru oluşacak. Bilgi verdiğiniz için teşekkür eder, sağlıklı huzurlu günler dilerim.

• ⭐⭐

@Ertan-Turgun evet hocam dogru.
    Abdye giris yapip fiziksel green card/SSN alip,bununla kredi Kartina(secured yada normal) basvurursaniz her turlu harcamaniz kredi skoru olusturur Ve history yaratir.
    Trde kullanacaksaniz travel rewards tarzi bir kart oneririm. Ben 1 senedir kullaniyorum,afrika dahil her yerde kullandim Ve cok guzel Kur veriyor.
    Kredi skoru disinda credit history de cok onemli. Ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi

• ................

• ⭐⭐⭐⭐

@Revolter Harika! hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Planlı programlı olmak başka bir şey.. Bravo size! Yeni yaşamınızda şimdiden mutluluklar...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@altkhaN Çok teşekkür ederim, sürecinizde başarılar 🙂

• ⭐⭐

@Serapp Çok teşekkür ederim, sağolun 🙂

• Herkese merhaba
    Bizim aile göçmen vizemiz onaylandı. Çocukların Okulları devam ediyor. Hepbirlikte en geç şubat ayında girmemiz gerekiyor. Ben önce girsem, ailem okullar bitince yazın gelebilirler mi? Bu verilen 6 aylık giriş süresini uzatabiliyormuyuz? Bilgisi olan yazabilir mi?

• @Haworn-1903, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba
    Bizim aile göçmen vizemiz onaylandı. Çocukların Okulları devam ediyor. Hepbirlikte en geç şubat ayında girmemiz gerekiyor. Ben önce girsem, ailem okullar bitince yazın gelebilirler mi? Bu verilen 6 aylık giriş süresini uzatabiliyormuyuz? Bilgisi olan yazabilir mi?

Tum vize sahiplerinin şubat ayindan önce ilk girişlerini yapmaları gerekiyor. Asil kazanan kisi diğer kisilerden önce tek basina giriş yapabilir. Fakat diğer vize sahiplerinin oturum hakki kazanmaları icin, vize sureleri bitmeden giriş yapmaları gerekiyor. O 6 aylık sureyi uzatamazsiniz. Okullar tatile girdiğinde 1 günlüğüne bile olsa giriş yapıp geri donerlerse, oturum hakki kazanmış olurlar.

• Selamlar, ABD ilk giriş deneyimimi paylaşacağım.
    IAD kodlu Washington Dulles Airport'dan girişimi yaptım. Yanımda Sarı Zarf, Göğüs X-Ray'i ve USCIS'e yaptığım ödemenin faturasını getirdim.
    Sadece sarı zarfı aldılar. Diğerlerine gerek olmadı.

Not: Çok yerde yazılmış yine de eklemek istedim. Havaalanında iken Greencardlılar US vatandaşlarının olduğu sırada bekleyip girmeliler. Turistlerin olduğu tarafta harap olmayın.

Sarı zarfı teslim ettim pasaport görevlisi önümde açtı, belgeleri kontrol etti ve bana geçebileceğimi söyledi. Bir odaya falan çekilip sorgulanmadım. Sarı zarfı verip pasaportu damgalatıp dümdüz girdim ülkeye kısaca. Ve görevliye de sordum eminsiniz bu kadar değil mi diye o da ekstra bir işimiz kalmadı dedi. Parmak izi falan da alınmadı. Daha sonra Viyana'da parmak izimin alındığı aklıma geldi belki o yüzdendir deyip geçtim.

Başta bir gerildim acaba eksik süreç mi oldu, direkt geçtim diye. Benzer durum yaşamış deneyimleri okuyunca içim rahatladı. Ülkeye girdikten 3 gün sonra da case'imin güncellendiğini myUSCIS sayfasından görünce içim rahatladı.

Herkese sürecinde başarılar ve bol şanslar diliyorum

• @Ryback çok teşekkür ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selam Herkese,

Umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır. 2 Eylülde Austin,Tx'a giriş yaptık. Prag'da yaşadığımız için yolculuğumuzu Prag-Amsterdam-Austin olacak şekilde planlamıştık. Amsterdam'da maalesef Austin uçağımız arızalandı ve 4 saat rötar yedik. Bu yüzden yolculuğumuz bi 16,17 saat kadar sürdü. Austin'e vardığımızda zaten yorgunluktan perişan olmuştuk. İnince öncelikle valizlerimizi teslim aldık ardından sıraya geçtik. Neyseki çok kalabalık değildi ve 10 dakika sonra sıra bize geldi. Polise dosyalarımızı uzattık bizi bir odaya aldı, herhangi bir soru sormadı. Biz sadece üzerimizdeki nakit parayı kaydettirmek istedik ve böylelikle süreci kendimiz uzatmış olduk:) 15dk kadar sürdü bu işlem. Ardından havaalanında uber noktasına geçtik ve airbnb'ye ulaştık.

Austin çok güzel bir şehirmiş. Yemyeşil. Evet havalar sıcak ama şansımıza birkaç gündür serin oluyor. Arabamız olmadığı için gidebileceğimiz çoğu noktaya yürüyerek ulaşmaya çalışıyoruz. Biz yürümeyi sevdiğimizden. Aslında isterseniz birkaç otobüs hattı gördüm, tercih edilebilir.

Şimdilik yavaştan almamız gerekiyor herkes gibi. En azından kartlar ulaşana kadar Austindeyiz. Sonrası için iş bulabilirsek hemen değişebiliriz o yüzden henüz kiralık ev bakmaya başlamadık. En azından 1 ay kadar airbnbde kalıyoruz.

Umarım herkesin yolculuğu keyifli geçer.

• ⭐⭐

@asdads yeni hayatınızda mutluluklar. şans sizinle olsun

• @asdads Her şey gönlünüze olsun, iyi şanslar yeni hayatınızda.

• Herkese selamlar,

Nisan sonu Viyana dan vize mizi almıştık. Kesin göç öncesinde iş bulma faaliyetlerim devam ettiği için ilk girişi turistik gezi olarak planlayarak, 20 Ağustos tarihinde eşim ve 5 yaşındaki oğlumla İstanbul-New York(JFK) uçağına bindik. Sanırım yerel saat ile sabah 05:00 olması sebebi ile çok yoğun değildi. perminant resident ve USA vatandaşlarının olduğu kuyruğa girdikten sonra bizim gibi bir kaç yeşil kart sahibi(başka ülkelerden) ile başka bir sıraya alındık ve iniş sonrası toplam 30dk içinde pasaport işlemlerimizi hallettik. görevli hiç bir soru sormadı. sadece yeni adres bildirimi yaptık.

Otele yerleşmemiz sonrası bir kaç gün turistik gezi yaptıktan sonra 24 Ağustos ta randevusuz şekilde tek başıma SSN ofise gittim ve sıra numarası alıp sıram geldiğinde SSN numaramı öğrenmek istediğimi belirttim. benim ve oğlumun SSN ini kağıda yazarak verdi ama eşiminkini bana veremeyeceğini belirtti.

SSN belli olması sonrasında ilk gördüğüm bank of america şubesine hesap açmak için girdim ve 2 kimlik ve tabi ki proof of adres talep edildi. proof of adres olmadığı için hesap açtıramadım. benzer diyalog Chase bank ta da oldu.

sonrasında iş başvurularında kullanmak üzere Tmobile almak için uğraştım. burada green card olmadığı, SSN numarası kartı olmadığı için hat alamayacağım gibi hissetsem de görevli kız müşteri hizmetleri ile uzun görüşmeler yaparak bir şekilde halletti. otomatik ödemeyi TR kredi kartı ile yapabildim.

Mobil hat almamdaki diğer bir amaç hat açılışından bir kaç gün sonra ilk fatura çıkacak ve ilk faturayı prrof of adress olarak kullanmayı denemeyi planlamamdı. ilk fatura çıkmasına beklerken başka bir Bank of amerika şubesinde daha şansımı denemek istedim. buradaki görevli de aynı soruları sordu ama bir şekilde halledilemez mi sorduktan sonra öğrenci hesabı gibi bir hesap açabileceğini söyledi. ssn kartım olmadığı için ssn numarası girmeden hesap açtık. bir miktar para yatırdım. kredi kartı başvurusunu en erken bir sonraki gün yapabileceğimi iletti. kredi kartı başvurumu da başka bir bank of amerika şubesinden yaptım. 500 dolarlık kredi kartı(travel) onaylandı ve verdiğim adrese gidecek.(SSN girilmeden hesap açıldığı için kredi scoruma faydası olacak mı bilmiyorum, göreceğiz.)

Hangi eyalette yaşayacağımızın belli olmaması sebebi ile ehliyet, ev... gibi konularda herhangi bir çalışmam olmadı.

umarım herkesin ilk yolculuğu ve sonrası sorunsuz geçer. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ases tebrikler, hayırlı olsun. Banka hesap açılışı, telefon hattı ve kredi kartı sürecinin çözümlenmiş olması ilk seyahat için verimli olmuş. Diğer süreçlerinizinde gönlünüzden geçtiği gibi olması dileğiyle 🍀🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 35
  • 1
  • 9
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |