Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Daha önce örneği var mi göremedim ? 4 sorucuk 🙂
    Kafam Çok karışık. bu yıl 6000 ile current olan ilk mülakatlarda gelmeye başladı - TR de kazanan sayısı henüz belli degiil diye biliyorum en azından numaralara ezelden baktığım zaman sıralamada 150 lerdeyım. tabi bu yüksele bilir exel e bilgilerini girmeyen arkadaşlar da olabilir

    Şimdik kafamın karışıklığına gelirsek.
    Eşim asıl talihli ve biz greencard çıktıktan sonra evlendik 3 yıldır birlikteyiz ve fazlasıyla her camiada sevgili olduğumuzu kanıtlayan görsellerimiz YouTube videolarımız var.
    Numaramız Eu9400 lerde ve eşimle zaten dünya turundayız ancak hep vizesiz ülkelere giriş yaptık yada kapıda vize uygulayan. YouTube içerik üreticisiyiz.

    Benim sorum şu :
    1.si ve en önemlisi asker kaçağıyım ve yaşım 30 Tecil ettiremiyorum veya bir okula kayıt yaptıramıyorum. asker kaçağı olmam vizeme problem olur mu ?

    1. si 18 yaşımdayken Babamın sayesinde dükkanların ve bankaların borçları elektrik faturaları felan 350 bin tl gibi bir fiyat benim imzam ile benim üzerime kaldı küçük yaştan beri. bunların bir kısmını yapılandırdım ve ödemeye çalışıyorum ailevi sorunlarımızdan dolayı tek başıma yapmaya çalışıyorum. düğünümüzde gelen takıları eşimin hesabına yatırdık ve orada tutuyoruz maddi olarak sordukları zaman eşimin hesabını göstermemizde bir problem olur mu ?

    2. Numaramız 9400 lerde olduğu için ve hali hazırda asya bölgesine hakim olmamızdan kaynaklı dosyamız current olmadan dosya taşımaya gitmelimiyiz? yoksa ankara iyi bir başlangıç yapmış gibi mi bu sene çünkü yeni bir atama olduğundan dolayı bu en son atama yapılan yani 2022 yılında şuanki konsolos geldiği zaman tr de 24.000 lere kadar vize aldıklarını göruyorum ezel dosyasına baktığım zaman. buna istinaden ne yapmak lazım sizce ?

    3. ve son olarak 2024 kazanan ve mülakat a giren dostlarımızın bazıları hiç korona aşısı bile sormadıklarını söyledi ben aşı hiç olmadım açıkcasıda çok olma niyetinde değilim hele şu mahkeme olaylarından sonra iyice çekinir oldum ve unganlarda bunun bilincinde olduğu için sanırım onlardada aşı olmadığı için yapmıyorlarmış ancak bu başka ülkelerde de öylemi örnek HK Kuala.L veya Bankongh ?

    Üstün bilgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. 2024 talihlilerinin mülakatlarını okurken çok heyecanlanmıştım umarım hepimizin hayalleri gerçek olur ve yolumuz ışıklar ile aydınlanır.


  • @dehaningizemi Ankarada sıra gelmesi uzun sürer ve garanti değil siz bir kaç aya alayım isterseniz Hong Kong tayland gibi ülkeye taşıyın.askerlik yapmadığınız dair belge verirsiniz.


  • @sevdemimi sorun şu askerlik belgesi e devletten alamıyoruz kaçak olarak gözüktüğümüz için ancak bu kaçak olarak gözükmemiz yurtdışına çıkışımıza engel degil çünkü bu yıl 12 ülke gezdim. Merak ettiğim Konsolosluk dönüpte yav kardeşim ne diye askere gitmedin der mi 🙂


  • @dehaningizemi diyebilir ancak bu bir suçsa cezası neyse para hapis vesaire mahkeme süreci bunlarla gerçekleşir.şu anki durumunuz kaçak bakaya her ne ise ona ilişkin belge sunarsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @dehaningizemi Selamlar....Başarılı bir süreç dilerim..

    1. Askerlik bilgim yok forumda askerlik ile sorunlar yaşadığını belirten ve cevap alan üyelerimiz var. Elbet bir yanıt alabilirsin.
    2. Paranın zaten asıl talihlinin hesabında olması gerektiği söylenir. Asıl talihli G....m ise sorun yok, Atın onun hesabına...İcra takibin ve/veya kesinleşmiş haciz kararın yoksa senin hesabındaki paraya el sürülemez.. 😉
    3. Geçtiğimiz yıllara bakınca fosya taşımanın avantajlı olduğunu düşünüyoruz.. İmkanın varsa taşıt.
    4. DV2024 talihlilerinden Türkiye de sağlık muayenesine girenlerin yazılarında Covid aşısı ile bilgilendirmeler gördüm...Güncel bilgiler olduğu için onları takip etmek yararlı olacaktır...

  • @yasin34 merhaba 10 ekim oldugunu nerden biliyorsunuz ve 2nl ne demek tam olarak

  • ⭐⭐

    @ahmeterol1912 selamlar, onceki sayfalarda bu konu uzerinde konustuk. soyleki, kcc ye dosyam nerede diye mail atmistim gecen hafta bana mulakat tarihim ve yerini ilettiler. diger arkadaslarda bu sekilde kcc ye mail atarak mulakat tarihlerini ogrendiler. 2nl de, kcc tarafindan mulakatinizin bilgilendirildigi maildir.detayli bilgi icin asagidaki linki incelemenizi tavsiye ederim.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc?page=1


  • @dehaningizemi maddi birikimlerin eşlerden birinin hesabinda olması ya da her ikisinin hesaplarının gösterilmesinde sorun olmuyor diye okumuştum deneyimlerde ,konsolosluktan konsolosluğa farkli durumlar olabilir tabi

  • ⭐⭐

    @dehaningizemi selamlar,

    Aslinda kazanan sayisi eylul bulteni ile aciklandi. Turkiyede kazanan sayisi 4194 dur. Bu sayiya asil talihli,esi ve cocuklari dahildir. Yani her bir case i ortalama 2 kisi olacak sekilde sayarsak +-2100 case olmus oluyor. forumdaki excel bu sayinin yaklasik 3te1 veya 4te1 seklinde oluyor genelde.

    1.) Mulakatlarda genelde askerlik ile ilgili belge soruyorlar. asagiya hk konsoloslugunun sitesi birakiyorum, istenilen evraklar arasinda askerlik belgesi istedigini gorebilirsiniz. bence surecinizi riske etmeden, bir sekilde askerlik sorununu cozmeniz en dogrusu olacaktir.

    bağlantı metni

    3.) Ankaranin iyi olup olmadigini soylemek suan icin cok zor. 1 Ocak 2025 itibariyle datalar aciklanacagi zaman bu yorumu yapabiliriz fakat, forumda excele kayitli olan 300 ve sonrasina henuz mulakat alamadiginin iletilerini bir kac sayfa once konusuldu. kaldiki ankara dv2024 icin 7k lara yeni mulakat verdi. tabi bu sekilde devam edip etmeyecegini simdiden soylemek cok zor, bu nedenle firsatiniz ve imkaniniz varsa dosya tasimaniz bence en sagliklisi.


  • @onuru çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @Uzuzi ben eşimle yarı yarıya hesapları göstermiştim bakmadılar

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar...Şuraya bir not olarak bırakalım...
    NL : Notification Letter
    İlki çekilişi kazandığınızı belirten mektup..Mayıs ayının başında pc ekranında görüyoruz "You have been randomly selected" diye başlıyor ya işte o...😉
    2NL ise mülakat planlamasının bize duyurulduğu mektup..Bu da DS 260 doldururken verdiğimiz maile geliyor...


  • @EzgiLera teşekkürler çok güzel bir abdde deneyim süreci paylaşmışsınız part part. Ben şuan part 7deyim ve çok şey öğrendim emeğinize sağlık yeri gelmişken teşekkür etmek istedim 🙂


  • @iskorpitx Daha önceden 3 kere vize aldığımız bir firma vardı yine onunla başvurmayı düşünüyoruz


  • @sdz çok çok teşekkür ederim bu değerli bilgiler için. Peki çocuğa başvurmadan önce ABD ye giriş çıkış yapmışmiydiniz hiç. Birde başvuruyu kendimizmi yaptınız çocuğa. Konsolosluk olarak Ankara mi İstanbul mu seçtiniz formu doldururken.


  • @Mehmet-Fatih-Aslan Rica ederim.Daha önce birleşik devletler de bulundum fakat yeni vizeyle (2 sene önce yeniledim posta yoluyla) hiç giriş çıkış yapmadım. Evet çocuğun tüm işlemlerini kendim yaptım.


  • Arkadaşlar merhaba green cardı aldıktan sonra türkiye de yaşamak istesek bi yandan da kartımızın yanmaması için ne yapmak lazım 6 ayda bir giriş çıkış yapsam yeterli oluyor mu


  • @ahmeterol1912 Greencard Abd de yaşamak için verilen birşey. Türkiye'de yaşadığın anlaşılırsa elinden alırlar. Girdi çıktı yaparak elinde tutamazsın.

  • ⭐⭐⭐

    Covidden korunmanın en iyi yolu yakalanmamak, Green Card ı elinde tutmanın yolu Amerika'da yaşamaktır....😉

  • ⭐⭐⭐

    Türkiye de sürdürülen tahsilin belgelenmesi, talihlinin veya aile bireylerinden birinin -ki talihlinin bakımına muhtaç olması- tedavisi gibi bir sürecin belgelenmesi ile hemen yerleşmeyi erteleme şansı vardır.. Bununla ilgili örnekler konuşulduyor çeşitli başlıkların altında...


Benzer Başlıklar

  • 316
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum