Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @caglaror Selamlar, Paraları oradan çekerim düşüncesiyle CepteTEB'e yatırdım. Yapılması gerekenleri yaptım ama buraya yazılanları okuyunca endişelendim. Tatil olmasa gidip hesabı kapatacağım ama yarın Miami'ye uçuyorum. Tecrübelerinize istinaden bana bir öneriniz var mı? Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Teşekkürler :)

• Indiginiz saate bağlı olarak BoA saat 6pm e kadar açık oluyor. Nakit getirip yarım saatte hesap açabilirsiniz. Bu taraf için doğrudan uçuşta iniş ve işlemler bankaya doğrudan giymeyi imkansız hale getirmişti. Sabah ilk iş sürücü sigortası hemen ardından banka yapmıştık. Şimdi CepteTeb hesabını tamamen bu tarafa aktaracak yöntemi arıyorum. Bulursam daha doğrusu tecrübe edersem aktarırım.

• Bu ileti silindi!

• @murat-taskin Yazınızı tam olarak sonradan okudum. Ekran küçük geliyor cep tlfda.
    İlk gün para çekip deneme yapın derim. Ama iki şeye dikkat edin lütfen TR de gündüz mesai saatleri olsun, TR telefonunda buradan TR çok uzun süre arayacak kontör veya uygun fatura planı olsun. Eğer aynı ATM değilde baska ATM ve zaman aralıkları ile çekerseniz 200$'lar şeklinde düzenli çekebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Blokaj olursa da TR den gelen ilk çağrıyı hemen açın. Sonrasında yine blokaj devam ederse mecburen Cepteteb call center aranacak. Gece az çalışan olduğundan bekleme suresi çok uzuyor.
    BoA içinden swift kodu alıp Cepteteb web uygulaması ile swift komisyonu görülüp karar verilebilir.
    Muhtemel fraud mantığı aynı ATM + sık aralıklarla para çekme vb ile tetikleniyor. Ve yazılım otomatik olarak kartı bloke olarak guncelliyor.
    Ama bu tecrübe kesinlikle dogrulanamaz. Çok fazla farklı durum oluşabiliyor. Bankalar bile benzer durumlarda farklı politikaları guduyorlar. Axess kesinlikle sorun çıkarmasına rağmen Vakıfbank vadaa kartı bloke olabiliyor. TEB de çok farklı değil. 80den fazla ülke bankasıyla anlaşması varmış.
    Bol şans.

• @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@caglaror Selamlar, Paraları oradan çekerim düşüncesiyle CepteTEB'e yatırdım. Yapılması gerekenleri yaptım ama buraya yazılanları okuyunca endişelendim. Tatil olmasa gidip hesabı kapatacağım ama yarın Miami'ye uçuyorum. Tecrübelerinize istinaden bana bir öneriniz var mı? Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Teşekkürler :)

@caglaror detayli onerilerde bulunmus, ben de sunlar olasi mi diye paylasmak istedim

• Ucacaginiz Turkiye havalimaninda TEB subesi olabilir mi? Mevcutsa ve haftasonu aciksa USD hesabinizdan paranizi cekip yaninizda goturebilir misiniz?
    • Ucacaginiz Turkiye havalimaninda USD cekebileceginiz TEB ATM'si olabilir mi? En azindan max gunluk limitiniz kadar USD yaninizda goturursunuz.
      (Istanbul Ataturk Havalimani dis hatlarda mevcut). Daha sonra BoA'da actiginiz hesabiniza TEB'de kalan tutari SWIFT yapabilir misiniz?

MIA havalimaninda valizlerinizi alip ciktiktan sonra solunuzda BoA ATM'si vardi, ilk denemenizi orada yapabilirsiniz.

• @caglaror Çok teşekkürler zahmet verdim size. Aynen uygulayacağım yazdıklarınızı.
    Kartı eve getiren CepteTEB müşteri temsilcisi de bir sorun çıkarsa beni arayın demişti. Biraz da ona güveniyorum. Bakalım artık yaşayıp göreceğiz.
    Sizin de işlerinizin yolunda gitmesi dileğiyle selamlar, sevgiler

• @caglaror Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@murat-taskin Yazınızı tam olarak sonradan okudum. Ekran küçük geliyor cep tlfda.
    İlk gün para çekip deneme yapın derim. Ama iki şeye dikkat edin lütfen TR de gündüz mesai saatleri olsun, TR telefonunda buradan TR çok uzun süre arayacak kontör veya uygun fatura planı olsun. Eğer aynı ATM değilde baska ATM ve zaman aralıkları ile çekerseniz 200$'lar şeklinde düzenli çekebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Blokaj olursa da TR den gelen ilk çağrıyı hemen açın. Sonrasında yine blokaj devam ederse mecburen Cepteteb call center aranacak. Gece az çalışan olduğundan bekleme suresi çok uzuyor.
    BoA içinden swift kodu alıp Cepteteb web uygulaması ile swift komisyonu görülüp karar verilebilir.
    Muhtemel fraud mantığı aynı ATM + sık aralıklarla para çekme vb ile tetikleniyor. Ve yazılım otomatik olarak kartı bloke olarak guncelliyor.
    Ama bu tecrübe kesinlikle dogrulanamaz. Çok fazla farklı durum oluşabiliyor. Bankalar bile benzer durumlarda farklı politikaları guduyorlar. Axess kesinlikle sorun çıkarmasına rağmen Vakıfbank vadaa kartı bloke olabiliyor. TEB de çok farklı değil. 80den fazla ülke bankasıyla anlaşması varmış.
    Bol şans.

@caglaror
    ABD'de Turkiye SIM kartinizi takip masrafli arama yapmak yerine Turk Telekom'un "wirofon"unu kullanmayi denediniz mi? Wirofon skype gibi bir uygulama, asil onemli ozelligi ise dunyanin her yerinden internete bagliyken Turkiye'yi aradiginizda Turkiye'deki ev telefonunuzun dakikalarinin kullanilmasi. Turkiye'de evden ilgili bankayi ariyormussunuz gibi ucretlendiriliyor. Hatta hatirladigim kadariyla CallerID kullanilan ev telefonu olarak dahi gosterilebiliyor.

Siz ABD'ye tasinirken ev telefonunuzu kapattirdiysaniz da bir yakininizin ev telefonunu kullanabilirsiniz. Detaylar surada:

https://www.wirofon.com/destek

WIROFON

Nedir?
    Wirofon, tüm operatör müşterilerinin kullanabildiği anlık mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Wirofon üzerinden diğer tüm Wirofon’u olan kullanıcılara ücretsiz mesajlaşma sesle ve görüntülü arama yapma hakkına sahip olunur. Türk Telekom ev telefonu olan aboneler de Wirofon uygulamasına ev telefonu bilgilerini ekleyerek, Wirofon’u olmayan kullanıcıları arayabilirler. Bu arama esnasında da ev telefonları tarifelerindeki dakikalardan düşülür. Bu sayede kullanıcılar ev telefonlarındaki dakikaları cep telefonlarındaki mobil uygulamadan kullanabilirler.

Wirofon’dan kimler yararlanabilir?
    Wirofon uygulaması, iOS, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerden kullanılabilir.

Wirofon üzerinden ev telefonu dakikalarını kullanarak arama yapmak isteyen aboneler de, uygulama içerisinden ev telefonu hesabım menüsü ile dakikalarını kullanacakları ev telefonunu ekleyerek yararlanabilirler

Bir ev telefonu hattı üzerine en fazla 5 Wirofon kullanıcısı yaratılabilir.

Türk Telekom ev telefonum yok, yakınımın ev telefonu dakikalarını kullanabilir miyim?
    Evet, uygulama üzerinden yakınınızın ev telefonu bilgisini ekleyebilirisiniz. Yakınınızın onay vermesi dâhilinde de ev telefonu dakikalarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Wirofon servisi ücretli midir?
    Wirofon’a abonelik ve kayıt olmak için hiç bir ücret yoktur. Herhangi bir taahhüt alınmaz.

Wirofon ile yapacağınız tüm görüşmeler ev telefonu tarifeniz üzerinden ücretlendirilir.

• @murat-taskin malesef yapamazsınız çünkü turk bankaları genelde debit kartlar için maksimum 1000 lira veya eşdeğeri yabancı para birimini onaylıyor fazlası bddk kararnamesinden ötürü onaylanmıyor.
    Çipsiz kart dememin sebebi ise şu genelde bankaların verdiği isimsiz kartlar çipsiz olur turkiyede bundan dolayı üstünde isim yazmayan kart benim için bazı istisnalar hariç çipsiz karttır . Ondan dolayı daha öncede yazdığım gibi çipsiz - isimsiz kartlar genellikle yurtdışında problem çıkarıyor.

Gözlük öneriniz için de teşekkür ederim .

• @caglaror Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@murat-taskin @tissi
    Evet günlük nakit çekme limiti $1500.
    Yeri gelmişken anlatayım deneyimimizi, cepteteb debit kartı ile ardışık 3 para çekme işlemi yaptım.

1. 20$ 2.200$ 3. de de 1k denedim sanırım ama 3. de kart bloke oldu. TEB fraud algoritması (çok merak ediyorum nedir bu algoritma) bloke etti kartı.
      Gelmeden 2 defa cepteteb callcenter ile 1 kez de bankada teyit etmemize rağmen (Amerika da olacağız, orada kalacağız, oradan alışveriş yapıp oradan para çekeceğiz) üstelik "notunu da aldık efendim, bişiycikler olmaz" demelerine rağmen, "iyi ki belirttiniz yoksa bloke olurdu kartınız" demelerine rağmeni kart bloke oldu. TR bağlantılı telefonla aradık Vodafone yüz küsür TL yi iç etti saniyeler içinde. Neyse uzatmayalım callcenter açtı hattı. (Hala korkudan denemedik). İlk bloke olduğunda bir TR numarası arıyor sizi, "bu para çekme işlemi size aitse 1'i tuşlayın" diyor. Yaptık onu da yaptık ama olmadı.

@caglaror hocam siz tam olarak en basit fraud algoritmasını tetiklemissiniz . Blokajı kaldırdıktan sonra mümkünse günlük çekiminizi tek seferde yapın örnek vermek gerekirse 12000 lira olduğunu var saydığımız kartınız ile bugünün kuru ile 2300 dolar çekebilirsiniz . Temelde 2300 dolar çekip blokaj uygulanmaması gerekir ama benim size tavsiyem günlük limitin minimum %10 u kadar eksiğini çekin yani 2300 dolar işlem limitiniz olsa bile 2000 dolar çekin bu islemleri yaparken mümkünse iki ülke de de mesai saatlerine yakın olun öyle 20 çekeyim 100 çekeyim 1000 çekeyim derseniz bankanın daud sistemi ahanda bu müşterinin kartı kopyalanmış engelliyim de çok dara düşmesin der ve bloke eder .
    Kredi kartı sahteciliği yapanlar özellikle eğer kartın menşei dışında bir ülkeden işlem yaptıklarında tıpkı sizin yaptığınız gibi önce hesapta para olup olmadığı yurtdisinda kullanıma açık olup olmadığını vb şeyleri denemek için artan şekilde para çekmeye çalışırlar. Sırf bundan dolayı blokaj yemişsinizdir. Eğer mümkünse günde tek işlem ile işinizi halledin ve mümkünse şehir merkezi sayılabilecek yerlerdeki atmleri kullanın çünkü bu tarz yerlerde bankaların atmlerine verdikleri puanlar ile kuytu da bir yerde olan atm ye verdikleri puanlar farklıdır . Aynı bankanın atmsinden bir yerden 1000 dolar çekebilirken baska bir atm de 200 dolar çekemezsiniz . Bunlara dikkat ederek işlem yaparsanız % 90 ihtimalle fraud blokajı yemezsiniz.

• Eve CepteTEB debit kartını getiren müşteri temsilcisine aynı soruyu sormuştum, "hesabınızda ne kadar varsa limit odur" demişti.
    Diğer isimsiz kart konusu için de kartı ATM'ye kaptırmadığınız sürece bir sorun çıkmaz. İsim olmadığı için banka kartı size iade etmez demişti.
    Kim doğru kim yanlış şaşırdık. En güzeli parayı cebe koyup gitmek anlaşılan. Her şeyde olduğu gibi TEB'de işini mış gibi yapıyor.
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar konu dönüp dolanıp yine tartışmaya dönüyor. Size yegane tavsiyem türkiyedeki paranızı ister yanınozda götürüm ister swift yapın ama abdye tamamen aktararak türkiyedeki bankalarla ilişiğinizi kesin. Türkiyede hala işleminiz olacaksa mobil ya da inyernetten kullanmak üzere türkiyedeki bankanızda belli bir TLyi bırakın. Para burda siz orda her zaman sorun çıkma ihtimali var. 2 ülke üzerinden gitmemeye çalışın ve paranız yoğun olarak kullanacağınız ülkede olsun.

• ⭐⭐

Arkadaşlar ABD'de banka hesabı açmak için ne ABD adresi ne SSN ne de green card gerekiyor. Gelir gelmez hesabınızı açabilirsiniz.

Para transferi için gördüğüm kadarıyla iki tane basit ve baş ağrısız yöntem var:

1. Parayı elden getirip buradaki açılan hesaba yatırmak. Hesap açıldığı anda elinize bir tane geçici banka kartı veriyorlar zaten, günlük harcamalarınıza ve nakit ihtiyaçlarınıza onunla devam edersiniz.

2. Elden getirilemeyen para için SWIFT. Bu işlem kolay ama maliyetini unutmayın: Hem Türk bankanız sizden masraf kesiyor hem de ABD bankanız... Örneğin Cepteteb'in swift ücreti sitelerinden gördüğüm kadarıyla 30 TL. Buna bir de ABD bankasının masrafını eklemeniz gerekiyor. Toplu para gönderimlerinde SWIFT kullanabilirsiniz.

TEB kartıyla ABD bankasındaki ATM'den çek yatır gibi işlemleri denemek de mümkün ama insanların tecrübelerinden okuduğumuz kadarıyla bazıları sorun yaşıyorlar ve parasız kalıveriyorlar. Bu nedenle TEB yetkilileri size ne derse desin tedbirli olun ve sadece bu yönteme bel bağlamayın.

Ek olarak, ABD'ye gelirken TR'den getireceğiniz VISA, Mastercard veya American Express kartları da burada acil durumlarda hayatınızı kurtarabilir. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz.

• @murat-taskin hocam şahsen ben gireceğim zaman 15 bin dolar getireceğim kendimle 1 ay kadar sonra eşim döneceği için kalan parayı da gelirken kendisinin getirmesini isteyeceğim bu şekilde hem parasız kalmak gibi zorlu bir durumdan kurtulup hemde paramı ülkeye getirmiş olacağım . Tabi amerika için az sayılabilecek bir miktar parayı da turkiyede ki bor bankada bırakacağım mümkün ise kodmatik cihaz veren bankalardan birinden çünkü turkiye telefonunu her zaman yanımızda taşıyamayacağız. Bunun için ba kanun verdiği kod cihazını arabanın torpido gözünde kendimle beraber gittiğim her yerde yanında bulundurmuş olacağım hatta yeterince küçük olursa araç anahtarıyla beraber taşıyabilirim de

• @saulgoodman Saydıklarınızı istemeyen hangi banka? Ben Chase'de açtım her üçünü de istediler. Zaten kredi kartını göndermeleri için bir adres vermek şart.

• @murat-taskin hocam isterseniz ben cevap vereyim turist olarak geldiğinizi vatandaş veya göçmen olmadığınızı ve otelde kaldığınızı söyleyerek açtırabilirsiniz . Sizden bahsedilen bilgileri istemelerinin sebebi sizi standart olarak abd ye vergi veren biri olarak saymaları. Ayrıca sayın @saulgoodman banka hesabı açmak için diyor . Kredi kartı için değil

• ⭐⭐

@murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@saulgoodman Saydıklarınızı istemeyen hangi banka? Ben Chase'de açtım her üçünü de istediler. Zaten kredi kartını göndermeleri için bir adres vermek şart.

Bank of America. Kredi kartı için adres şart evet. Ben ilk giriş yapıldığındaki nakit ihtiyacıyla ilgili yazdım.

• @mr-hakan ben her önüne gelenin turistim diyerek hesap açabileceğini sanmıyorum. Orada bulunduğumuzda bize açmadılar. Ssn muhakkak lazım demiyorum yanlış anlaşılmasın. Güç bela ilerleyen zamanlarda new yorkta yerel bir bankada sadece pasaportla açtık. Ama uğraştık yani. O kadar uğraşana kadar zaten ssn gelir işlem hallolur. @knnrn arkadaşımızın dediği gibi bankaya şubeye hatta müşteri temsilcisine göre bile değişen bir durum.

• @the-black-eagle dediğiniz doğru hocam işi bilmeyen birine denk gelirseniz açmaz illaki işi bilmesi lazım lakin normal şartlarda tüm dünyada sadece pasaport numarası ile hesap açabilirsiniz önemli olan işi bilene denk gelmek.

• @murat-taskin Teb debit kart ile bilgidim kadari ile sadece BOA dan nakit cekebilirsiniz. Online alis veris veya pos makinesinden cekim yapmak isteyince debit kartin TL hesabini goruyor. Yani TL hesabinda para var ise sanirim bu dediklerini yapabilirsin. Dolar hesabi sadece ATM lerde calisiyor.

• @saulgoodman Bu gün konuştuğum BOA'da bir banka görevlisi turist pasaportuyla hiç bir bankada hesap açamazsınız dedi. Emin misiniz açan arkadaşım var dedim, gidip müdürüyle konuştu o da mümkün değil dedi. Chase'i denedim orada da aynı şeyi söylediler.

Benzer Başlıklar

• Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    895 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD'de Türk bankalarının şubeleri

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama :)
  • ABD'de kripto para işlemleri

Bankacılık
    30
    2 Oy
    30 İleti
    8k Bakış
    fly_me_to_the_moonF
    @gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k