ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@caglaror Yeterki para konussun desenize :)
-
@freeworld Aynen, money rulez.
-
@freeworld nasıl derler bilirsiniz , money talks bulls.it walks :)
-
@mr-hakan Kesinlikle :)
-
@saulgoodman ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@freeworld ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@saulgoodman ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
ABD'de kontratsız telefon hattı alırken hangi kişisel bilgilerimizi vermemiz olağandır? Türkiye'de kimlik fotokopisi, faturalı tarife ise adres belgesi isterler. ABD'de durum nasıl, hangi bilgileri-belgeleri isterler?
Yanlış hatırlamıyorsam, sadece pasaport ile almıştım ilk kontratsız hattımı. Sonra bir çok defa hat aldım, hepsi online sadece genel bilgiler ile tamamlandı.
Çok teşekkürler bilgi için.
Ben de deneyimimi paylaşayım. Bir kimlik göstererek hat alınabiliyor, başka bir belge istenmiyor. Ben green card'ı gösterdim.
-
Türkiye'de olduğu gibi kullanılıp kapatılmış hatların bir süre sonra tekrar satışa çıkması gibi bir durum var mı?
-
Sayın @mr-hakan "money talks, bulls*it walks" olacak doğrusu.
Yani; palavra sizi hiçbiyere getirmez, para konuşur. Buram buram kapitalizm kokan bir söz :)
-
@737 ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Türkiye'de olduğu gibi kullanılıp kapatılmış hatların bir süre sonra tekrar satışa çıkması gibi bir durum var mı?
Evet var.
-
@volkanu doğrudur hocam ben farketmemiştim. Malum otomatik klavye walk ı work olarak düzelttiği için kusura bakmayın hemen güncelliyorum
-
Sürekli olarak 2 ay kullanıp 6 ay kullanmamak üzere numara değişmeden ABD'nin farklı yerlerinde sorunsuz kullanılabilecek uygun fiyatlı bir prepaid telefon operatörü ve planı önerebilir misiniz?
-
@murat-taskin ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Sürekli olarak 2 ay kullanıp 6 ay kullanmamak üzere numara değişmeden ABD'nin farklı yerlerinde sorunsuz kullanılabilecek uygun fiyatlı bir prepaid telefon operatörü ve planı önerebilir misiniz?
Böyle bir seçenek olduğunu sanmıyorum. Genelde ücreti ödemediğiniz ay numara kapanıyor, ancak bir ay içinde ek ücret ödeyerek (reactivation fee) yeniden açtırabiliyorsunuz. Bu süre de dolduktan sonra numara tamamen iptal ediliyor.
Project Fi gibi bir şey size uygun olabilir. Düşük bir sabit ücret ve kullandığınız kadar GB ücreti ödüyorsunuz. Ama bu da faturalı. Bizim kullandığımız Xfinity Mobile'da ise aylık sabit ücret yok, sadece kullandığınız kadar data ücreti (GB başına 10 dolar) var. Ama bu da faturalı ve sadece evde Xfinity internet hizmeti alanlara açık bir şebeke.
-
@knnrn Peki hangi hattın daha önceden kullanıldığını belirtiyorlar mı?
-
@737 ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@knnrn Peki hangi hattın daha önceden kullanıldığını belirtiyorlar mı?
Size genelde böyle bir bilgi veya seçenek vermiyorlar.
https://www.quora.com/How-do-you-find-unused-phone-numbers-so-you-can-pick-one-for-new-phones
Telefon numaranızın ilk 3 rakamı vereceğiniz ZIP koduna göre belirleniyor. Örneğin Houston merkezi için 713 veya 832 oluyor, kuzey bölgeleri için 346.
-
Merhaba Arkadaşlar içinde sınırsız İnternet kullanan arkadaslar hangi firma ve kampanyaları kullanıyorsunuz? Aile ile olunca yani 2 hat herhangi bir indirim oluyor mu? Hatı nereden temin ediyorsunuz ve neler gerekli?
-
@hockeyumpire2 bu tur kampanyalar onceki post'larda tartisilmisti okumanizi tavsiye ederim; bizim arkadaslarla dahil oldugumuz kampanya tmobile one family. Bu tur kampanyalardan yararlanmak ya da hatlari almak icin ilgili GSM sirketinin bir subesine gitmeniz yeterli, onlar her seyi orada hallediyorlar.
-
@hockeyumpire2 merhabalar
2 gün evvel AT&T den buy one get one free kanpanyasıyla aldım. 2 Adet iphone xs 9 GB paylaşımlı internet ile beraber aylık 160 dolar civarı bi tutara geliyo. Kredi historysi için kontratlı aldık sizin öyle bir endişeniz yoksa farklı alternatiflere bakabilirsiniz. Bu arada ikinci telefonu XR alırsanız ücretsiz XS alırsanız 750 dolar indirim yapıyo. Yani hesap şöyle 1. telefon aylık 41$ + tarife tutar(seçeceğiniz tarifeye gre değişiyor), 2. telefon 8$+ taarife tutarı. Totalde belli bir hesap çıkarıyolar. Tecrübelerime göre update ederim ilerde.
-
@kundekari tesekkür ederim.
-
Konu işimle ilgili olduğu için biraz detay araştırdım. Burada herkes telefon tarifelerinden bahsediyor. Ancak işin içinde ilk açılış ücreti (30 USD) de var ve ilk faturaya yansıyor. Ayrıca faturalanıza yansıyan rakamlar tarifeden fazla sanırım. Çünkü vergi ve ilave harçlar olması lazım. AT&T'de bu konuda aşağıdaki detayları buldum. Dolayısıyla tarifenin üzerine %24 civarında bir ilave harç ekleniyor olması gerekiyor. Bir de KDV ekleniyor olması lazım. Tecrübeli arkadaşlara sorum şu: Mobil hatlardaki KDV oranı nedir? KDV dışında başka vergi var mı? Bir de aşağıdaki harçlar faturanıza yansıyor mu, oranlar doğru mudur? Örnek olarak tarife ücreti 100 USD olan bir hattın faturası 125 USD olarak mı geliyor? Tecrübeleriniz nedir?
Biraz karışık anlatmış olabilirim. Kusuruma bakmayın.
State : TEXAS
Federal Universal Service Fund: 20.0%
State Universal Service Fund: 3.3%
Regulatory Cost Recovery Charge: 1.25
Administrative Fee: $1.99
Other AT&T Surcharges: %0.52 + $0.31 -
AT&T, Ilk downpayment odendikten sonra...
State : CA
1 Cihaz + txt, wireless, konusma sinirsiz: 75$ (2 cihaz 141$, paperless -20$ oldugundan)
Federal Universal Service Fund: 0.21$
State Public Utility Surcharge: 0.01$
CHCF A: 0.01$
City Utility Users Tax: 0.16$
Relay Service Device Found: 0.01$
State 911 Tax: 0.01$
Teleconnect Fund: 0.01 -
@caglaror AT&T Ilk fatura yuksek ve downpayment var. Sonrasi 2 Samsung S9 Plus cihaz ve sinirsiz 2 hat (yurtdisi haric ve hotspot yok) 141$ hersey dahil faturam.
Bazi olu bolgeler haric 5G cok iyi. TR ile aracta gezerken bile goruntulu sohbette sorun cikmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum