Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @dilansu
    Dilan Hanım, AOS süreciniz boyunca bilgi akışı sağlamak adına, daha önce foruma yazmayı neden düşünmediniz?
    İlk ve tek ileti yazmanınızın sebebini merak ediyorum sadece.

• Merhaba. Bizim travel document 26 haziranda onaylandı 27 hazirandada Advance Parole Document Was Produced yazdı . Ama hala elimize ulaşmadı. Böyle birşey yaşadanızmı? Sizlerde ne kadar zaman sonra elinize ulaşdı?. Önceden teşekkürler

• @Redbeard Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende New Jersey den başvuruda bulunacağım. Mülakatsız onay almanız mükemmel. Başvuru süresince ABD de kalmama gerek yok değil mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erenotti kullanıcıların ne zaman, hangi konularda ve nasıl ileti yazacaklarını size soralım dilerseniz artık, nasıl olur?
    olumlu ya da olumsuz, yapılan yorumlara bu şekilde tepki vermeye devam ederseniz sizi forumdan uzaklaştırmak zorunda kalacağım.

biz forumda her konuda, herkese eşit mesafede ve tarafsız durmaya gayret gösterirken ve özellikle bu başlıktaki sorunların çözümü üzerinde çalıştığımızı size özelden de bildirmişken bu şekilde devam ediyor olmanızı normal karşılamıyorum.

eğer uğradığınız bir zarar, kötü / haksız bir uygulama ya da davranış varsa bunu hukuki yollara başvurarak aramalısınız.
    forum sizin ya da başka kişilerin ikili çekişmelerinizi bu şekilde dile getirmeniz için var olmadı, olmayacak da.

lütfen ilgili konu için tekrar ileti yazmak zorunda bırakmayın beni.
    teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bilgilendirme;

son bir kaç haftadır, bu başlıkta soru cevaplayan ya da bilgimiz dahilinde hizmet veren ( @Figen hanım gibi) kullanıcılar hakkında yapılan yorumları takip ediyor ve detaylı şekilde incelemeye çalışıyoruz.

ancak takdir edersiniz ki, forumda günde binlerce ileti ve buna istinaden de kontrol edilmesi gereken yüzlerce şikayet / yorum bulunmakta.
    her birinin kontrolü, değerlendirilmesi ve karara bağlanması elbette ki zaman alıyor.

şunu bilmenizi isteriz ki;
    forum yönetimi olarak hiçbir forum kullanıcısının zarar uğraması ve sürecinin tehlikeye girmesini istemeyiz ve bunun için de elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.
    hangi vize türü ya da süreci olursa olsun. forumun ve de forum kullanıcılarının faydasına olan bütün destekleri biz de desteklemeye hazırız.

ilgili konu netleşene ve karara bağlanana kadar daha fazla yorum yapmak süreci daha da uzatıyor.
    bu yüzden lütfen daha fazla irdelemek yerine konuyu bize bırakmanızı rica ediyoruz.
    gereken neyse en ivedi şekilde yapılacaktır.

teşekkürler

• @Hasan-5 Hasan Bey Merhaba, öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşımanızı rica ediyorum. Hiç sevmediğim bir rica ama bulunayım bende. Bu sorunuza yanıt vereceğim ama bana hitaben yazdığınız yada ortaya yazdığınız her hangi bir mesaja artık yanıt vermeyeceğim. "tüm AOS sürecince ABD kalmanız gerekiyor." Lütfen ilk cevabımda belirttiğim üzere size zahmet bu başlığın ilk iletisinden itibaren okur musunuz. Zaten sorduğunuz soruların hemen hemen hepsinin bir yanıtı var. Elinize çayınızı - kahvenizi alın ve geleceğiniz için çok önemli olan GC'yi nasıl alırımın yollarını keyifle okuyarak öğrenin lütfen. Emin olun çok bir vaktinizi almayacak. Okuduktan sonra sorunuz olur ise mutlaka ben yada bir başka arkadaşımız size yardımcı olmak için yanıtlayacaktır. Syg.

• @gucarslan Öncelikle geri dönüş ve ön bilgilendirme için teşekkür ederim. Ne kadar yoğun olacağınızı tahmin ettiğim için, çıkacak sonucun gelecekte insanların yararına olacağı için gönlüm rahat. Bu mali yıl bitmek üzere, gelecek mali yıla da yeterli zamanımız var. Şimdiden ayıracağınız vakte ve emeklerinize çok teşekkür ederim.

Bir açıklama yapıp bu iletinizin altına başka bir şey yazmayacağım. Zaten attığım ilk ileti sonrasında bu konu minvalinde herhangi bir mesaj da atmadım. Forumumuzun olağan kullanım amacına uygun hareket etmeye devam ettim. Benim kişi ya da kişiler ile ilgili bir problemim yok olma ihtimali de yok. Bahsi geçen kişiyi geçmiş iletimlerim de görüleceği üzere "Teşekkür ettiğim, taktir ettiğim mesaj ya da muhtemelen mesajlar da bulunmaktadır."

Forumumuza üye olur olmaz forumun amacına bugüne kadar uygun şekilde hareket ettim. Bundan sonra da öyle hareket edeceğim. Ancak gördüğüm yanlışları ve/veya forumun ya da ilgili başlığın gelişmesine yönelik katkı sağlamasını düşündüğüm konuları saygı ve hassasiyet çerçevesinde dile getirdim. Dolayısıyla benim amacım binlerce kişinin yararlandığı- binlerce mesajın hava uçuştuğu forumda Kişi ya da kişilerin değerli forumumuzun

https://yesilkartforum.com/forum/topic/130/künye

bölümünde “Biz Kimiz? – Amacımız? Kısmında belirtildiği üzere insanların nasıl hareket etmesi gerektiğini özellikle forumun bu başlığını takip edenlerin “Bilgisine ve İlgisine” sunarım.

Forum yöneticileri olarak kurum, kuruluş ya da kişiler ile her hangi bir nedenle “forumun değerli üyelerine katkı sağlayacak anlaşmalar yada ortaklıklar Vb.” şeyler yapabilirsiniz. (Ya da teknik olarak forumun hayatını idame ettirmesi için oluşabilecek bakım-onarım-güvenlik vb. ihtiyaçlarının karşılanması da forumun üyeleri içindir. Paha biçilemez bir hizmet alınmaktadır.) Buda çok doğal olup ne beni ne de bir başkasını ilgilendirmez. Ben kullanıcı olarak bu kişiler ve kurumlar ile anlaşmalarınız neticesinde biraz daha kolay iş yapabilirim çünkü siz güvenmişsiniz, sizin süzgecinizden ve kontrolünüzden geçmiş, dolayısıyla benim de güvenmem kolaylaşır. (Tabi ki belli başlı şartların bana uygun olması gibi, Maliyet, Hizmet Kalitesi, Ücretlendirme Vb. Bu durumlar da benim de süzgecimden geçip kişisel kararım ve hür iradem ile atacağım adımlar olur.)

Örneğin:
    Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti
    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!

Ancak bilginiz dahilinde hizmet veren Figen Hanım, Forumun künye kısmının “Amacımız” paragrafına aykırı hareket ettiğini düşünmekteyim. (Maddi bir kazanç kısmını dikkate almayın o zaten sizin de belirttiğiniz üzere bilginiz dahilinde olduğu için aykırı bir hareket yokmuş gibi kabul ediyorum. Dediğim gibi yukarıdaki firmalar gibi siz güvenmişsiniz insanlar da doğal olarak güvenebilir ve hizmet alabilir. Bu kısım beni ilgilendirmiyor. Yine aynı paragrafın "birbirlerine karşı saygılı" kısmı hariç, ben kendisinin spesifik bir saygısızlık yaptığını görmedim.) 09 10 2023 tarihinde kendisinden durup dururken özel mesaj almıştım ve yaklaşım olarak da bir yardımda görmedim. (KVKK kapsamında detaylı bir bahsetmede bulunmayacağım.)

Dolayısıyla forumun değerli üyelerini bütünsel kapsayacak şekilde Figen Hanım forumda varlığını bugüne kadar sürdürmüş mü? sürdürmemiş mi? Çok az kişinin ilgilendiği bu başlığı okuyan forumun değerli üyelerinin taktirine sunuyorum…

Forumda maddi bir beklentisi olmayan, özel hayatlarından feragat edip (Benim gibi kişilerden bahsetmiyorum. / benim attığım 3-5 mesaj işte) yüzlerce hatta binlerce mesaj atmış, sayısız kişiye “Dokunmuş” forumun emektarlarına tüm benliğim ve samimiyetimle teşekkür ederim. Bu kişiler “44.9K kullanıcı” içinde, “447.4K İletilerin” oluşmasını sağlayan “Açık Açık Görünen- Gizli Kahramanlar” , hakları ödenmez. İyi ki varsınız! O insanlara sayesinde foruma katkı verenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Saygılarımla…

• @Figen
    Arkadaslar sizlerin deneyimlerinden faydalanmak uzere forumu surekli okuyorum, epeydir de inceliyorum. Tampa office i forumda arattigimda bu konunun son sayfalari disinda en ufak bir bilgi bulamadim. Bir kez olsun adi gecmemis ofisin simdi ise gecmise yonelik kotuleniyor. Figen hanim mesajinizda bu ofisle gecen yillara dayanan deneyimlerinizden bahsetmissiniz, Hasan bey ile paylastiginiz bilgileri bizimle paylasmazsiniz sizin takdirinizdir ancak ofisler hakkinda kucuk de olsa bilgilendirmeler ve istatistikler paylasabilirsiniz diye umuyorum. En ufak bir bilgiyi dahi samanlikta igne arar gibi ariyoruz forumda.

• @Redbeard Dostum hayırlı olsun çok sevindim senin adına. Umarım bizim de en kısa zamanda sonuçlanır. biz de geçen ay başkan Biden'a yazdık en son. Dün ona istinaden USCIS şefinden cevap geldi dosyanız şu anda karar aşamasında diye. Umutlarımızı koruyoruz.

• @Plus19 Çok teşekkür ederim. Stresli süreci çok şükür geride bıraktık. Elinizden geleni yapmışsınız ve USCIS şefinden bilgi gelmesi bile bence çok değerli. Umarım güzel haberlerinizi görürüz ve inşallah ve inşallah mutlu sonlu hikayenizin tecrübesini de okuruz.

• Evet sevgili AOS başlığında mücadele veren arkadaşlarım, bu mali yılın sonuna doğru yavaş yavaş gelirken, inşallah bekleyen herkes den güzel haberler gelir. Allah yardımcınız olsun.. Zor ne yazik ki Amerika'da bazı şeyleri yönetmek 😞 😞 beklemek 😞 😞 İletişim kurmak 😞 Bekleyen dosyalarımızın son durumu hakkında bilgiye erişmek zor 😞 Ne diyeyim sabırlar diliyorum ve gelişme oldukça bizleri bilgilendirin lütfen... Tşk.

• @gucarslan
    Uğur Bey merhabalar,
    Mesajınız ve uyarınız için teşekkür ederim.
    Maalesef belirttiğim konularda yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Konunun hukuki bir boyutu yok, zaten dosyalarımızı göndermişiz, bazılarımız kartını almış, bazılarımız ile halen bekliyor. Benim hiç kimseyle kişisel bir problemim olmadı, olamaz da. Kendi insanımın başarılı olmasını, para kazanmasını her zaman isterim. Dikkat çekmek istediğim konu farklıydı.
    Forum sonuçta hepimizin, eğer hakkımda bir tasarrufunuz olacaksa da takdir sizin.
    Saygılarımla

• @aixl Oncelikle surecinizi imzaniza tasimanizi oneririm. Tampa Ofisten gecen seneye ait iki Dosya tecrubem var . Hatirladigim kadari ile Arkadaslardan biri Ailesi ile olan tecrubesini gayet detayli bir sekilde buraya aktardi , bende Eylul 2023 de aktarmistim ama belki gozunuzden kacmistir sormussunuz tekrar aktarayim . DV yolu ile AOS ve 14 yas alti Cocuklarin prosedurleri hakkinda tecrubelerinin az oldugunu dusundurtecek bazi aksakliklar olmustu , tekrar istenilen evraklari , tekrar istenen gorusme ve parmak izlerini vererek hepsini cozduk , her iki Ailede GC larina kavustu .

• @Sevinc-Gamid şu anda kadar gelmesi gerekiyordu aslında. USCIS ile iletişime geçin bence.

• @gucarslan Selamlar acaba AOS başlığını DV ve DV olmayan şeklinde ayırabilme şansımız var mı? çünkü iki süreç benzer gibi olsa da farklı süreçler. Ayrı başlıklarda konuşulması daha mantıklı.

• @Plus19 Üstad Chicago ofis sizin süreci neden bu kadar uzatmış olabilir? Anormal uzatmış, ki çok yavaş bir ofis değil diye biliyorum. En son size RFE yollamışlardı diye hatırlıyorum.

• @Plus19

Merak edenler için USCIS şefinden aldığım e-maili paylaşıyorum. Beyaz saray'a bu linkten tıklayıp USCIS'i seçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ben 10 Temmuz'da istekte bulundum ve 7 Ağustos'ta USCIS şefinden cevap geldi.

https://www.whitehouse.gov/contact/request/

Bana gelen cevap e-maili:

"Dear plus19 and aylub,

Thank you for your letter to President Joseph R. Biden regarding the status of your Form(s) I-485 Application(s) to Register Permanent Residence or Adjust Status pursuant to INA section 203(c) under the Diversity Visa Program Lottery (adjustment applications).

The White House referred your letter to the U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) Contact Center. Your letter has been assigned case #xxxxxx (SI xxxxxx). As part of our commitment to helping the public, we strive to resolve any problems you may experience when applying for immigration services. We understand your concerns and will give you accurate information and guidance.

We reviewed your letter, and the Chicago Field Office is still processing your adjustment applications. As you know and have indicated in your letter, Requests for Evidence (RFEs) were issued to you both for various reasons to establish your eligibility for adjustment of status and you stated that you responded to the RFEs issued. At the present time, your applications are in the "decisional" phase of review with an immigration services officer at the Chicago Field Office so you should anticipate a decision soon.

USCIS provides the option to request expedited adjudication for applications, petitions, requests, appeals, or motions that fall under our jurisdiction. You may obtain information about expedite requests through the designated USCIS| Expedites webpage. Please note that all such requests are evaluated on a case-by-case basis, and supporting documentation is generally required to substantiate the need for expedited processing. The decision to grant or deny an expedite request is at the sole discretion of USCIS.

We understand that you may be frustrated by the progress of your cases. However, we must balance individual inconvenience against broader issues of public safety and national security. Please remember that case status may be monitored online at Case Status Online - Case Status Search (uscis.gov).

Please allow at least 30 days from the date of this email before following up on the status of the case with this office.

Sincerely,

Kimberley Coleman-Bearden, Chief
    USCIS Contact Center"

• @erenotti Chicago ofisi eski senelerde biz de hızlı çalıştığını görmüştük. Ama bu sene nedense bu sene nedense herkesin dosyası çok uzun sürüyor bu ofiste. Biz 2 kez RFE aldık.

Ben J1 olarak gelip statü değiştirerek dil okuluna kayıt oldum. F1 onayım geldiğinde şehir değiştirdiğim için o okula başlamadan başka okula transfer oldum. Orada da 6 hafta okuyup başka eyalette bulunan bir üniversiteye kabul aldım ve üniversiteye transfer oldum. Green kart çıkınca tekrar şehir değiştirdim wisconsin'de durumlar iç açıcı olmadığı için ve Chicago'ya taşındım. Chicago'ya taşınınca tekrar üniversiteden dil okuluna transfer oldum. Bu aşamada dosyaları hazırlayıp gönderdik.

USCIS RFE'de benim bu okullarda okuyup okumadığımı ve fiziksel olarak derslere gittiğime dair detaylı kanıtlar istedi. 4 okuldan sadece 2 tanesinde okuduğum 2 tanesinde ise dersler başlamadan transfer olduğum için kafaları karışmış gözüküyordu.

Cevapları yolladık. sonra 2. kez RFE geldi bu sefer sadece I-20 formlarını istemişti başvuruda göndermemize rağmen. Hemen ertesi gün elden RFE cevabını uscis Chicago ofisine verdik 9 mayıs'ta.

9 Mayıs'tan bu yana sayısız inquiry, senatör, congresmman ve en son Başkan Biden'a yazdık. USCIS'ten expedite başvurusu yaptık ama pazartesi USCIS tier 2 agent bizi aradı 15 dakika telefonda dosyayı konuştuk. Expedite için geçerli sebebimiz olmadığına hükmetti en son.

• @Plus19
    Tecrübenizi detaylı paylaştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bende USCIS’i aradığımda dosyanız review ediliyor, bekleyin eli kulağında deniliyor, her seferinde.
    Açıkçası elinizden geleni yapmışsınız, okul değiştirmek bu kadar sorun olmamalı aslında.
    Son demlere geldik, inşallah hızlandırırlar 🍀

• @Sevinc-Gamid Merhaba ben mesajınızı kaçırmışım kusura bakmayın lütfen. @Plus19 size yanıt verince görme şansım oldu. Benim notice'ler genelde en geç 1 hafta içerisinde elime ulaştı. Bu tarz approved durumlarda tekrar talep edebiliyorsunuz diye aklımda kalmış, site de böyle bir mesaj hatırlıyorum. Bu arada adresinizin doğru yazıldığına olduğuna emin olun. Adresin sade ve doğru yazılması önemli. (Yanlış anlamayın beni, öyle yazmışsınız anlamında yazmadım.) Ben bulunduğum yerde şanslıydım ne gönderdiler ise çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde geldi. (Adresim de çok basitti.) Bu arada mutlaka "UsPostalService - USPS'ye" üye olun. Ben bana gelen evrakların teslim gününde siteden takip ettim. Örneğin: Akşama doğru gidip posta kutusu kontrol ettim. (16:30'dan sonra) belki sizin teslim alanında problem olabilir. Ben mesela bir sitede yaşıyorum bana gelen her şeyi posta kutusuna koyuldu. Ama sizin durum bir başkadır ve kaybolma ihtimali daha yüksek olabilir. Syg.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |