@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@Başak-Ayhan
F2a’yım -
@Başak-Ayhan
İmzanızda görüyorum PDniz henüz current değil ama IR-1 olduktan sonra bildiğim kadar ile VB işinden çıkılmış oluyorsunuz -
Evet aslinda bir kota olmadigi soyleniyor fakat forumda Ir1-Cr1 kategorisinde mulakat bekleyen cok kisi var,en son ocak ayinda dq olanlar randevu alabildi.Forumda goruyorum hem burda hemde green card cekilisinden sira bekleyenlerin mulakatlari veriliyor.Biraz durumu anlamaya ve neden bulmaya calisiyorum kendimce iste..Su an F2a da kalmis olsaydim esimde muhtemelen sizinle yakin bir gunde mulakat tarihi alirdi,umarim hizlanir hersey..
-
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı daha öncesinde hiç covid 19 aşısı olmadım sağlık muayenesinde isteniyor ama 16 Temmuz itibariyle aşı yapılmıyor böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor
-
Selamlar herkese. Sürecimin detaylarını paylaşmak için tamamlanmasını bekliyordum bu nedenle 11 Haziran'da birlikte mülakata girdiğim arkadaşlardan biraz geç paylaşacağım ama benimle benzer durumda olan kişiler için faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı şeyler paylaşmak istiyorum.
Öncelikle dediğim gibi forumdaki bazı arkadaşlar ile 11 Haziran sabahı için randevu mailimizi aldım. Randevu mailinin ardından sürecin tamamlanması için gerekli olan sağlık muayenesinin randevusunu da 6 Haziran gününe aldım. Muayene için 1 yıl içerisinde covid aşısı olma zorunlulu maddesinden dolayı benim yaşadığım il ve komşu illerde aşı randevusu yoktu ben de komşu illerden sonra en yakın illerde randevu aradım ve buldum, aşımı oldum. Planımız muayeneyi olup, ardından mülakata girip sürecimizi tamamlamaktı. Fakat muayenene gününden birkaç gün önce yaklaşık 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu da bütün planlarımızı değiştirmemizi gerektirdi. Çünkü 12 haftadan önce sağlık muayenesi olunamıyormuş. Unganları aradığımda vize mülakatına girebileceğimi, mülakatın ardından 12 hafta dolduktan sonra sağlık muayenesi olabileceğimi bildirdiler. Ben de sağlık muayenemi iptal edip 11 haziranda vize mülakatıma girdim. Diğer arkadaşların bahsettiği şekilde ilerledi prosedür ve neyse ki bir aksilik çıkmadı. Mülakatımı yapan görevli beni tebrik etti ve en kısa sürede muayenemi olmam için eksik evrak bildiriminde bulundu. Böylece vize mülakatımı tamamladım. 12 hafta tamamlandıktan sonrası için yeni bir muayene randevusu aldım. Bunun için de bazı şartlar var. Muayeneden en fazla 3 gün önce kendi doktorumdan yazılı bir evrak ile muayenede alacağım aşıların ve akciğer röntgeninin herhangi bir soruna sebep olmayacağı ve onayladığına dair yazılı-imzalı bir belge olması gerekiyordu. Doktorumuza durumu açıkladık ve bir evrak hazırladı. Muayeneye gittiğimde bana röntgen için tüm sorumluluğu kabul ettiğime dair evrak imzalattılar ve normalde 2 kat çelik yelek ile olunan röntgen çekimini endişelerimi dile getirdiğim için oradaki görevli sağolsun 3 kat olacak şekilde yaptı ve aldığım radyasyonun 2 saatlik uçak yolculuğuyla ancak eşdeğer olduğunu, bu konuda endişe etmeme gerek olmadığını belirterek biraz rahatlattı. Sonunda 26 Temmuz cuma günü muayenemi oldum, 29 temmuz Pazartesi günü pasaportumu gönderdim. 7 Ağustos Çarşamba yani bugün pasaportumu vizem ile birlikte teslim aldım. Henüz tam planlamadık fakat büyük ihtimalle Ekim-Kasım gibi ABD'ye giriş yapacağım. Bu süreçte bu forumda çok kıymetli bilgiler edindim, bunun için herkese çok teşekkür ederim. Umarım tüm bekleyenler de en kısa sürede süreçlerini tamamlar ve aile birliklerine kavuşur. -
@osman-123 Merhaba

-
Tebrikler!
Umarım çocuğunuz da sağ-selamet dünyaya gelir.
Yaşadıklarınız merak ettiğim bir konuydu fakat hâlâ öğrenmek istediğim birkaç husus var.
Sağlık muayenesine girmeden vize mülakatına girmişsiniz ve 12 haftanın ardından muayenenizi tamamlamakla birlikte vizenizi almışsınız. Şunu merak ediyordum; vize mülakatına girdikten sonra gebeliğinizin 12. haftasını değil de doğumu bekleseydiniz ve çocuğunuz doğduktan sonra muayeneye girseydiniz ve hatta bu sürede vize bülteni geriye gitseydi yine sorun olmadan vizenizi alabilir miydiniz? Sanırım alamazdınız ama teyit etmek için yine de sormak istedim.
Bir de şu soru vardı; mesela çocuk Tr'de doğsa onu Abd'ye nasıl girdirebilecektiniz? Onun için de vize gerekmiyor mu?
-
@ICu Merhaba,
Çok teşekkür ederim.
İlk sorunuza gelecek olursam, evet alabilirdim. Hatta bu dediğinizi yapan, hamileliği riskli olup ya da kendi insiyatifi ile risk almak istemeyip doğumu bekleyen insanlar oluyormuş. Zaten vize mülakat süreci tamamlandığı için bültenin geriye düşmesi vize sürecini etkilemiyor diye biliyorum.
İkinci sorunuza gelecek olursam da yine okuduğumuz bilgilere göre belirli bir yaşın altındaki bireyleri direkt kendi dosyanıza ekletip ekstra sürece tabii tutmaya gerek olmadan ABD'ye giriş yapabiliyoruz bebek otomatik greencard sahibi olabiliyor. Fakat biz Greencard'dan ziyade direkt vatandaşlık alabilmesi için doğumun ABD'de olmasını tercih ettiğimizden böyle bir sürece girmeyeceğiz.
-
Merhaba ben de tebrik ederim, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın. Hamilelik nedeniyle istisnai bir uygulama var mı bilmiyorum ama vize basılmadıysa pasaporta vize bülteni geriye düşerse vize süreci etkilenir diye okumuştum. O nedenle iyice araştırılmasında fayda olabilir bu konunun.
-
Biz de sonunda bugun Ankara'da mutlu sona ulastik. Esimin mulakati sadece 5 dk surmus. Darisi tum bekleyenlerin basina.
-
@gembruce tebrikler herkesin vizesini sorunsuz alması ne güzel darısı tüm bekleyenlere
-
Herkese selamlar ds 260 formu öncesi ödeme yapma ekranında ödeme yapıyorum ama daha sonrasında hesabıma bakiye geri dönüyor sebebi nedir ?
-
Merhaba arkadaşlar, benim de 7 ağustosta mülakatım vardı. Randevu saatinizden çok erken gitmenize gerek yok zaten kapıdaki görevli polis randevu saatinize göre sıraya sokuyor. Sıraya girdikten sonra önce pasaportunuzu verip kapının önünde tekrar sıraya geçiyorsunuz ve sizi isminizle çağırınca içeri girip pasaportunuzu teslim alıyorsunuz. Güvenlikten geçtikten sonra diğer binaya yürüyorsunuz ve oraya girince de önce pasaportunuzu veriyorsunuz. Kontrol edip pasaportun arkasına etiket yapıştırıyorlar ve daha sonra bir bankodan sıra numarası alıp bundan sonra ekrandan sıranızı takip ediyorsunuz. Numaranız ilk defa yandığında dosya teslimine gidiyorsunuz, ordaki görevliler sizden teslim etmeniz gereken dosyaları sırasıyla istiyor (mailde zaten hangi belgeleri götürmeniz gerektiği yazıyor.) Ben ilişki kanıtı olarak whatsapp mesajlaşmaları, görüntülü konuşma tarihleri ve fotoğrafları dosya kağıdına 4lü kolajlar halinde düzenleyip götürmüştüm.
Dosyaları teslim ettikten sonra oturup tekrar numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Numaranız yandığında bu sefer mülakata giriyorsunuz. Konsolosluk içerisinde bekleme sürem yaklaşık 2 saati bulmuştur ama mülakat 2-3 dakika sürdü. Önce doğru söyleyeceğinize dair yemin ettiriyorlar daha sonra mülakat başlıyor. Önce sponsorumuzun ismini söyleyip bu kim diye sordu, sonra sizin için kim başvuru yaptı isim soyismi nedir diye sordu ve son olarak ne iş yaptığımı sordu. Bu sırada benden teslim aldıkları belgeleri tek tek teslim etti ve en sonunda vizeniz onaylanmıştır dedi.
Benden önce 2 kişi daha vardı mülakat sırası bekleyen ama birinin yanında getirdiği belgeler çok karışıktı, avukatı bunları çıktı al yanında götür demiş ama kendisi de yanında ne getirdiğini bilmiyordu dosya teslim sırasında sorun yaşadı ve benden önce olmasına rağmen daha numarası yanmamıştı. Diğeri de yanında ilişki kanıtı olarak fotoğraf getirmemiş, haberim yoktu dedi. Benden önce çağrıldı ama kendisine fotoğrafla ilgili bir şey söylediler ve sonra beni çağırdılar onun sırasını biraz ileri attılar sanırım. O yüzden yanınıza götürdüğünüz belgelerin tam ve düzenli olmasına dikkat edin.
Birbirimizi tanımamamıza rağmen her zaman yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bekleyen herkesin en kısa zamanda vizesini alması dileğiyle

-
@gembruce tebrik ederim gözünüz aydın

-
Arkadaşlar merhaba Ankara mülakatları ayın ilk 15 gününde mi dağıtıyor bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi
-
@lina hayır, ay boyunca veriliyor genellikle
-
@Bernur cok teşekkür ederim. size de.
-
@patron3535 cok sağolun
-
@ftkaya1 teşekkürler
-
Merhaba. Bugün büyükçilikte vize görüşmem vardı. Süreci sizlerle paylaşayım. Sabah 7.30 7.40 gibi büyükelçiliğin giriş kapısını açtılar sanıyorum. Orada randevu saatimiz önemli olmaksızın spontane sıraya girdik. Karşımızdaki görevli yalnızca, randevusu olmayanlar sıradan çıksın diye bir uyarı yaptı. Girişte sıra gelince ilk pasaportu aldı. Onun kaba olduğunu söyleyebilirim:) "ver" "koy" "geç" gibi direktif vererek konuşuyordu. O pasaportu teslim alıyor sadece. Güvenlikten geçmek için yan taraftaki kapının önüne gidin diyor. Oraya geçince oradaki görevli içeriden isminizle sizi çağırıyor. İçeri girince ilk pasaportunuzu geri veriyor, üzerinizdeki anahtar, peçete, para, gözlük gibi eşyalarla yanınızdaki dosyayı plastik kutuya koyuyorsunuz ve xr'e bırakıyorsunuz. Güvenlikten geçiş süreci bitince, bir bahçeden geçerek başka binaya giriyorsunuz. Orada da ilk olarak pasaport kontrolü oluyor. Ardından bekleme salonuna geçiyorsunuz. Orada isminizi okuyan bir görevli var. O isminizi okuyup başka bir görevlinin yanına gitmeniz için sizi yönlendiriyor. Onun yanına gittiğinizde o da pasaportunuza bakıyor ve size bir numara veriyor, diğer bekleme salonuna geçmenizi ve numaranızı ekrandan takip etmenizi söylüyor. Numara yanınca karşısına geçtiğiniz görevli mülakat öncesi sizden evraklarınızı istiyor. Benden yalnızca fotoğraf, adli sicil kaydı, ilişki kanıtı ve nüfus kayıt örneği istedi. Bir de İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Görevli kibardı. Ardından ilk beklediğiniz salona dönüyorsunuz ve bu sefer mülakat için aynı sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıranız gelince yemin ediyorsunuz ve parmak izi veriyorsunuz. Buradaki görevli de son derece kibar ve güler yüzlüydü. Eşimin adını okudu ve eşiniz mi diye sordu ilk. Sonra Amerika'da mı yaşıyor, çalışıyor mu diye sordu. Ardından kaç yıldır evli olduğumuzu ve hangi ülkede evlendiğimizi sordu. İlişki kanıtı olarak getirdiğim foto albümünün birkaç sayfasını açtı baktı. Bana primary occupation'ımın devam edip etmediğini sordu. Evlilik cüzdanımızın orijinalini istedi, uzattım baktı. Ardından vizemin onaylandığını söyleyerek tebrik etti, iyi günler dedi. Benimle aynı kategoriden benden önce mülakata giren biri nüfus kayıt örneğini unutmuştu. Kendisini kullanabileceği bir bilgisayara yönlendirdi, evrakın çıktısını alınca tekrar bekleme alanına gelerek görevlinin görebileceği şekilde elini kaldırmasını istedi. Yani o an temin edilebilecek eksik evraklar için yardımcı oluyorlar. Bekleme süreçleriyle birlikte yaklaşık 2 saat kalmış olsam da elçilikte, mülakat sanıyorum 5-6 dakika dakikayı geçmemiştir. Herkese bol şans ve kolaylıklar.
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k