Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @Seher-Gürel

    Tebrikler!

    Umarım çocuğunuz da sağ-selamet dünyaya gelir.

    Yaşadıklarınız merak ettiğim bir konuydu fakat hâlâ öğrenmek istediğim birkaç husus var.

    Sağlık muayenesine girmeden vize mülakatına girmişsiniz ve 12 haftanın ardından muayenenizi tamamlamakla birlikte vizenizi almışsınız. Şunu merak ediyordum; vize mülakatına girdikten sonra gebeliğinizin 12. haftasını değil de doğumu bekleseydiniz ve çocuğunuz doğduktan sonra muayeneye girseydiniz ve hatta bu sürede vize bülteni geriye gitseydi yine sorun olmadan vizenizi alabilir miydiniz? Sanırım alamazdınız ama teyit etmek için yine de sormak istedim.

    Bir de şu soru vardı; mesela çocuk Tr'de doğsa onu Abd'ye nasıl girdirebilecektiniz? Onun için de vize gerekmiyor mu?


  • @ICu Merhaba,

    Çok teşekkür ederim.

    İlk sorunuza gelecek olursam, evet alabilirdim. Hatta bu dediğinizi yapan, hamileliği riskli olup ya da kendi insiyatifi ile risk almak istemeyip doğumu bekleyen insanlar oluyormuş. Zaten vize mülakat süreci tamamlandığı için bültenin geriye düşmesi vize sürecini etkilemiyor diye biliyorum.

    İkinci sorunuza gelecek olursam da yine okuduğumuz bilgilere göre belirli bir yaşın altındaki bireyleri direkt kendi dosyanıza ekletip ekstra sürece tabii tutmaya gerek olmadan ABD'ye giriş yapabiliyoruz bebek otomatik greencard sahibi olabiliyor. Fakat biz Greencard'dan ziyade direkt vatandaşlık alabilmesi için doğumun ABD'de olmasını tercih ettiğimizden böyle bir sürece girmeyeceğiz.


  • Merhaba ben de tebrik ederim, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın. Hamilelik nedeniyle istisnai bir uygulama var mı bilmiyorum ama vize basılmadıysa pasaporta vize bülteni geriye düşerse vize süreci etkilenir diye okumuştum. O nedenle iyice araştırılmasında fayda olabilir bu konunun.


  • Biz de sonunda bugun Ankara'da mutlu sona ulastik. Esimin mulakati sadece 5 dk surmus. Darisi tum bekleyenlerin basina.


  • @gembruce tebrikler herkesin vizesini sorunsuz alması ne güzel darısı tüm bekleyenlere


  • Herkese selamlar ds 260 formu öncesi ödeme yapma ekranında ödeme yapıyorum ama daha sonrasında hesabıma bakiye geri dönüyor sebebi nedir ?


  • Merhaba arkadaşlar,  benim de 7 ağustosta mülakatım vardı. Randevu saatinizden çok erken gitmenize gerek yok zaten kapıdaki görevli polis randevu saatinize göre sıraya sokuyor. Sıraya girdikten sonra önce pasaportunuzu verip kapının önünde tekrar sıraya geçiyorsunuz ve sizi isminizle çağırınca içeri girip pasaportunuzu teslim alıyorsunuz. Güvenlikten geçtikten sonra diğer binaya yürüyorsunuz ve oraya girince de önce pasaportunuzu veriyorsunuz. Kontrol edip pasaportun arkasına etiket yapıştırıyorlar ve daha sonra bir bankodan sıra numarası alıp bundan sonra ekrandan sıranızı takip ediyorsunuz. Numaranız ilk defa yandığında dosya teslimine gidiyorsunuz, ordaki görevliler sizden teslim etmeniz gereken dosyaları sırasıyla istiyor (mailde zaten hangi belgeleri götürmeniz gerektiği yazıyor.) Ben ilişki kanıtı olarak whatsapp mesajlaşmaları, görüntülü konuşma tarihleri ve fotoğrafları dosya kağıdına 4lü kolajlar halinde düzenleyip götürmüştüm.
    Dosyaları teslim ettikten sonra oturup tekrar numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Numaranız yandığında bu sefer mülakata giriyorsunuz. Konsolosluk içerisinde bekleme sürem yaklaşık 2 saati bulmuştur ama mülakat 2-3 dakika sürdü. Önce doğru söyleyeceğinize dair yemin ettiriyorlar daha sonra mülakat başlıyor. Önce sponsorumuzun ismini söyleyip bu kim diye sordu, sonra sizin için kim başvuru yaptı isim soyismi nedir diye sordu ve son olarak ne iş yaptığımı sordu. Bu sırada benden teslim aldıkları belgeleri tek tek teslim etti ve en sonunda vizeniz onaylanmıştır dedi.
    Benden önce 2 kişi daha vardı mülakat sırası bekleyen ama birinin yanında getirdiği belgeler çok karışıktı, avukatı bunları çıktı al yanında götür demiş ama kendisi de yanında ne getirdiğini bilmiyordu dosya teslim sırasında sorun yaşadı ve benden önce olmasına rağmen daha numarası yanmamıştı. Diğeri de yanında ilişki kanıtı olarak fotoğraf getirmemiş, haberim yoktu dedi. Benden önce çağrıldı ama kendisine fotoğrafla ilgili bir şey söylediler ve sonra beni çağırdılar onun sırasını biraz ileri attılar sanırım. O yüzden yanınıza götürdüğünüz belgelerin tam ve düzenli olmasına dikkat edin.
    Birbirimizi tanımamamıza rağmen her zaman yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bekleyen herkesin en kısa zamanda vizesini alması dileğiyle 🙏🙏


  • @gembruce tebrik ederim gözünüz aydın 🙏


  • Arkadaşlar merhaba Ankara mülakatları ayın ilk 15 gününde mi dağıtıyor bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi


  • @lina hayır, ay boyunca veriliyor genellikle


  • @Bernur cok teşekkür ederim. size de.


  • @patron3535 cok sağolun


  • @ftkaya1 teşekkürler


  • Merhaba. Bugün büyükçilikte vize görüşmem vardı. Süreci sizlerle paylaşayım. Sabah 7.30 7.40 gibi büyükelçiliğin giriş kapısını açtılar sanıyorum. Orada randevu saatimiz önemli olmaksızın spontane sıraya girdik. Karşımızdaki görevli yalnızca, randevusu olmayanlar sıradan çıksın diye bir uyarı yaptı. Girişte sıra gelince ilk pasaportu aldı. Onun kaba olduğunu söyleyebilirim:) "ver" "koy" "geç" gibi direktif vererek konuşuyordu. O pasaportu teslim alıyor sadece. Güvenlikten geçmek için yan taraftaki kapının önüne gidin diyor. Oraya geçince oradaki görevli içeriden isminizle sizi çağırıyor. İçeri girince ilk pasaportunuzu geri veriyor, üzerinizdeki anahtar, peçete, para, gözlük gibi eşyalarla yanınızdaki dosyayı plastik kutuya koyuyorsunuz ve xr'e bırakıyorsunuz. Güvenlikten geçiş süreci bitince, bir bahçeden geçerek başka binaya giriyorsunuz. Orada da ilk olarak pasaport kontrolü oluyor. Ardından bekleme salonuna geçiyorsunuz. Orada isminizi okuyan bir görevli var. O isminizi okuyup başka bir görevlinin yanına gitmeniz için sizi yönlendiriyor. Onun yanına gittiğinizde o da pasaportunuza bakıyor ve size bir numara veriyor, diğer bekleme salonuna geçmenizi ve numaranızı ekrandan takip etmenizi söylüyor. Numara yanınca karşısına geçtiğiniz görevli mülakat öncesi sizden evraklarınızı istiyor. Benden yalnızca fotoğraf, adli sicil kaydı, ilişki kanıtı ve nüfus kayıt örneği istedi. Bir de İngilizce bilip bilmediğimi sordu. Görevli kibardı. Ardından ilk beklediğiniz salona dönüyorsunuz ve bu sefer mülakat için aynı sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıranız gelince yemin ediyorsunuz ve parmak izi veriyorsunuz. Buradaki görevli de son derece kibar ve güler yüzlüydü. Eşimin adını okudu ve eşiniz mi diye sordu ilk. Sonra Amerika'da mı yaşıyor, çalışıyor mu diye sordu. Ardından kaç yıldır evli olduğumuzu ve hangi ülkede evlendiğimizi sordu. İlişki kanıtı olarak getirdiğim foto albümünün birkaç sayfasını açtı baktı. Bana primary occupation'ımın devam edip etmediğini sordu. Evlilik cüzdanımızın orijinalini istedi, uzattım baktı. Ardından vizemin onaylandığını söyleyerek tebrik etti, iyi günler dedi. Benimle aynı kategoriden benden önce mülakata giren biri nüfus kayıt örneğini unutmuştu. Kendisini kullanabileceği bir bilgisayara yönlendirdi, evrakın çıktısını alınca tekrar bekleme alanına gelerek görevlinin görebileceği şekilde elini kaldırmasını istedi. Yani o an temin edilebilecek eksik evraklar için yardımcı oluyorlar. Bekleme süreçleriyle birlikte yaklaşık 2 saat kalmış olsam da elçilikte, mülakat sanıyorum 5-6 dakika dakikayı geçmemiştir. Herkese bol şans ve kolaylıklar.


  • @eko gözünüz aydın tebrik ederim 🙏


  • @eko tebrik ederim


  • Teşekkürler, sağ olun.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Bu ileti silindi!

  • Herkese selamlar bugün Filipinlerde sağlık muaynemize girdik ben ve oğlumda herhangi bir problem çıkmadı ama eşimi balgam testine bıraktılar şimdi onun sonucu 2 ay sürüp süreç sonuna kadar yetişemeyeceği için farklı yollar aramaya başladım 20 Ağustos'ta olurda benim vizem onaylanırsa eşimi en hızlı nasıl yanıma alabilirim. Yada bu işlemleri eşimi Amerika'ya getirip orada devam ettirebilirmiyim.


  • @Bernur tebrik edrim darısı başımıza bizim çocuğumuz var resim götürsek yeter mi ben eski evrakları saklayamadım.ama bolbol resim var sıkıntı olurmu daha o aşamaya gelemedik ama yineden bir sormak istedim


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    761 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum