Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gkhnvrlk1 bana da üstteki taşıdık mesajı geldi. Ancak planlama yapılıp Viyana’dan mail gelince sanıyorum ds formunda Viyana’yı seçip kaydedeceğiz ya da Viyana görünecek

• @EzgiLera Merhaba, bütün istatiskleri ve hemen hemen bütün mülakat deneyimlerini okudum şuana kadar dosyasını taşıyıpta alamayan olmamış gibi. Bu yılki Ankara performansından dolayı ben de dosyamı taşımalı mıyım ı sorguluyorum. Dosya taşıdıktan sonra diyelimki konsolosluk onaylamadı dosyayı tekrar Ankara'ya taşıyabiliyor muyum? Buradaki B planım ne olmalı? Ya da Schengen vizem varsa hiç riske girmeden taşımalı mıyım?

• @yalcin61 Dubai ,Doha oturum izni istiyor Tiran oturum izni istiyor Moldova ,Üsküp bunlardan cevap bekliyorum daha

• @EzgiLera Bu konuda da şunu teyit etmek istiyorum, current olduktan sonra mutlaka mülakat verilecek anlamına mı geliyor?

• @leylaa mantıken Ankara’ya ikametimiz Türkiye’de olduğunu belirtirsek geri taşırlar diye düşünüyorum ben de Viyana’ya taşıdım

• @aaaizmir bakicam navigator ile soru aldıkları için doğrudan bir link atmışlardı oradan incelicem teşekkürler

• @gucarslan dosya taşıma işlemlerinde ummani tercih ettim ve dosya taşıma işlemi gerceklestirdim 2023 de mulakat paylaşımları çok olan bir ülke olmasına rağmen 2024 de mülakat verilmemiş bir konsolosluk . 2025 de bu konsoloslugun davranışları hakkında sizinde tecrübelerinden faydalanmak isterim. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

• @metinbeci Kosova istiyormuş. Kazakistana mail attım bende bekliyorum. Gelişmelerden haberdar eder misiniz

• @sevdemimi 🙂 Haklısınız fakat Türkiye'de pek mantık arayamıyorum. Dosyanızı taşımak için ülke bazlı email örnekleri vardı onu mu kullandınız yoksa kendiniz bir içerik oluşturup mu gönderdiniz?

• Tek cümle yeterli alta case no ad soyad doğum tarihi ay gün yıl bir de kalacak otel adresi

• ⭐⭐⭐⭐

@yasincl covid aşısı zorunluluğu devam etmeme durumu olsa bile ne zaman olacağını bilemeyiz açıklanana kadar

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci o maillerinize işinize yarayacak bir cevap alamazsınız maalesef hele ki süreç başında taşı sen veririz mülakatını diyecek bir konsolosluk imkansız denilebilir

• @Emre-Kurtulmuş tavsiyeniz nedir

• ⭐⭐⭐⭐

@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim Bende Viyanaya taşımayı düşünüyorum da orada akrabalarım da var bildiğim kadarıyla schengen vizesiyle ancak mülakata girebiliriz.

1.Varsayalımm dosyamız viyanaya taşındı ve mülakat tarihi geldi öncelikle schengen vizesi hali hazırda olması isteniyor mu yoksa sonradan da alınsa olur mu ?

2.Oradaki tanıdıklarım bana sponsor olsalar vizeyi almam kolaylaşır mı ?

3.Sizce viyanaya taşımak mantıklı mı bunun dışında daha iyi performanslı konsolosluklar hangileridir ?

Kusura bakmayın biraz uzattım konuyu ama kafam gerçekten çok karışık lütfen yardım edin forumun çoğunu okudum sizin gerçekten bilgilendirmeleriniz çok faydalı oldu bunu da size sorayım dedim şimdiden çok teşekkür ederim.☺

1- Mülakattan önce elinize geçecek şekilde herhangi bir zamanda Schengen alabilirsiniz. Ama daha önce hiç almadıysanız, mülakat tarihiniz verildiğinde daha kolay alabilmek için, daha önceden vize alıp bir gir çık yapmak mantıklı.

2- Schengen için soruyorsunuz sanırım ama bilgili değilim bu konuda. Amerikan vizesi için hiçbir etkisi yok.

3- Bu sizin kendi kişisel imkanlarınıza göre vermeniz gereken bir karar. İstatistiklere bakarak performansları inceleyebilir, forumdaki geçmiş tecrübeleri okuyarak detaylı bilgi edinebilir, maddi manevi durumunuza göre karar verebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci öncelikle şunu anlamak lazım bence bu bütün dv25 şu an elinizde kcc ile taşıma şansı var bu çok güzel bir şey ama aynı zamanda daha önce böyle bir dönem yaşanmadığı için bu sistemin denekleri olmuş olacak gibi DV25 kazananları. Dosyayı kccden taşıyanlara konsolosluklar nasıl bir davranış sergileyecek bilmek imkansız. Mülakat vermeyebilir yada mülakat verebilir ama vize vermeyebilir yada hiç sorunsuz mülakatınızıda vizenizide verebilir kimse net birşey söylemez çünkü örneği yok daha önce ilk olacak DV25. Sizde böyle bir riskten çekindiğiniz için konsolosluklara oturum şartı mailini atıyorsunuz ancak şu zamanda hiçbir konsolosluk taşı kardeşim oturum falan bakmıyoruz biz demez. Şahsen ben hiçbir konsolosluğun bu yeni fam yasasınıda heyecanla ve olumlu bakış açısıyla karşıladığını sanmıyorum başka konsolosluğun yükünü neden ben çekiyorum diye düşünüyorlardır tahminimce. Tavsiye diyemem ama şu an yaptığınız şey aslında size verilen bu şansı kullanmak değil eski dönemlerin dosya taşıma mantığıyla hareket etmek şu dönemdede olumlu sonuç alınmaz pek. Herkese schengenide sorduğunuzdan dolayı galiba schengeninizde yok ve alabilmek noktasındada şüphelisiniz. Yerinizde olsam vizesiz ülkelerin performanslarını incelemeye enerjimi yorardım

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Forum tekrar merhaba hergün araştırmaya devam ediyorum ve araştırdıkça yeni soru işaretleri meydana çıkıyor.

Dosya taşıyacağım,forumun akıllısı ben değilim tabiki ama genel olarak araştırdığımda şu fikir aklıma geliyor ; mülakata alacağı kişilerden hem vize hem de oturum istemeyen bir konsolosluk/ülke var mı?
    Sanırım bu sorumun cevabı şu olacak "evet var ama GC verme performansı düşük" düşüncelerinizi bekliyorum.

Var. Mesela Hongkong, Kuala Lumpur. O yüzden oraya taşıyanlar da çok. Bunları forumu okuyarak kendiniz değerlendirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@veyso34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Ezgi hanım peki kcc ile dosyamızı taşıdığımız konsolosluğa çalışma prosedürleri ve hangi evrakları istedikleri ile alakalı mail atmamıza gerek olur mu ? yoksa sadece araştırma yapıp onların mülakat mailini almayı mı bekleyelim ? teşekkürler.

Bunlar zaten konsolosluğun sitesinde yazar. Mülakat aldıktan sonra da kendileri gerekli evrakları tekrar maille size bildiriyorlar ayrıca. Önceki tecrübeleri okuyarak hangi evrakların istendiğini de görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Bu konuda da şunu teyit etmek istiyorum, current olduktan sonra mutlaka mülakat verilecek anlamına mı geliyor?

Hayır. Keşke! Mülakat verilebilir anlamına geliyor. Mesela Ankara vermemeyi tercih ediyor. Veya geçen seneki gibi süreçten önce vizeler biterse mülakat alsanız da iptal edilebilir.

• foruma yeni uye oldum arkadaslar. umarim dogru yere yaziyorumdur.2025 cekilisinde 28bininci siradan esim kazandi. 2 cocugumuzun 1 tanesi abd dogumlu ve abd vatandasi. ben ve 2 cocugumuz ayni zamanda ingiliz pasaportu sahibi. esimin de 10 senelik abd turist vizesi var. hepimiz istersek hemen abd ye gidebiliriz. bu ozellikle cocuklardan 1inin bu sonbahar okula baslayacagi icin onemli. okula orda baslasin diye istedik ama anladigim kadariyla surecler yavas. amerikaya gider orda basvuru yapariz diye dusunuyordum fakat forumu biraz okuyunca anladim ki aos islemi cp den daha bile yavas. ds260 lari doldurmustuk ankara olarak turkiye icin de numara cok buyuk sira gelmez yazilmis. bu durumda ne yapmaliyiz ? turist vizesi ve ingiliz pasaportuyla amerikaya girsek cocugu okula baslatsak 6 aylik sure sonunda vize biter bu durumda aos icin yeterli sure olmaz hatta numara buyuk oldugu icin sure olsa bile yeterli islemler belki eylule yetismez diye yazilmis. turkiyede biraksak 28bine sira gelmez yazilmis. biz de green card kazandik saniyoruz pek bisey kazanmamisiz 🙂 bu durumda nasil hareket etmemiz en mantikli olur ? tavsiyleriniz nelerdir? herkese tesekkurler.

• @veyso34 kccye mülakat yerimi sordugum mail atmistim profilime girip iletiler kismina bakip eskiye dogru giderseniz bulabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |