Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.8k 953

• @eym Öncelikle bilgilerinizi imza bölümüne aşağıdaki örnekteki gibi girin. Örnektir
    Dosya Numarasi: 2025EU53XX
    DS-260 Gonderimi: 04/05/2024
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:gg/aa/yyyy

• ⭐⭐⭐⭐

@eym, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

selamlar bu seneki çekilişte şanslılardan biri bendim sanırım dv 260 forumunu doldurdum fakat henüz ne gelen var ne giden gibi bir durum var şu ana kadar her hangi bir dönüş almadım normal mi mülakat süresi bu kadar uzun mu sürüyor bilgi paylaşmanız mümkün ise çok sevinirim

Merhaba. 2025 kazananlarının dönemi Ekim ayında başlayacak.
    Sizin bu dosya numarası ile Ankara'dan mülakat almanız mümkün değil. Bu başlığı baştan itibaren okumaya başlayın ve vakit kaybetmeden dosyanızı başka bir ülkeye transfer etmeye bakın.

• Arkadaşlar dosyamı diyelimki viyanaya taşımak istiyorum, shengen vizemi Yunanistan'dan alıp gidebiliyor muyum. Yoksa mülakata gireceğim ülkeden almak zorunda mıyım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan Tabi ki. Önce Yunanistan'a uçar, oradan Viyana'ya geçersiniz. Viyana Konsolosluğu sizin nasıl ve nereden geldiğinize bakmaz.

• @cttl cevap geldi mi size?

• @Mehmet-Fatih-Aslan eğer maddi olarak sıkıntınız yok ise , Schengen vizesini ilk defa alıyorsanız (vize durumunuzu bilmiyorum.) bazen kısa süreli verebiliyorlar. Örneğin: ben 2017 yılında ilk aldığım isviçre vizesinde (yılbaşı içindi) 5 günlük ve multi olmayan vize vermişlerdi. aynı ülkeye 2022 yılında vize aldığımda 3 aylık 30 günlük multi giriş vize almıştım. Toparlamak gerekirse bu kısmı tabii siz yine araştırın. Gerçekten Yunanistan vizesini alın ve Yunanistan gidin - bir kaç gün kalabiliyorsanız kalın. Daha sonradan tekrar dan Yunanistan vize başvuru yaparsınız. Muhtemelen daha uzun verirler diye tahmin ediyorum. Tabii bu kısım için yaşanan tecrübeler var ise başka arkadaşlarımız yorum yapacaktır. Bu arada bildiğim kadarıyla Yunanistan çok talep var. (Yunanistan mı kolay bize veriyor - Viyana mı onu bilmiyorum.) Ben olsam şimdiden Viyana başvururdum ve Viyana giderdim ve daha sonra dan tekrar Viyana başvuru yapardım. Yada en hızlı hangi ülke randevu veriyorsa o Avrupa ülkesine giderdim. Daha sonra dan aynı ülkeye başvururdum. Çevrem den gördüğüm ve duyduğum kadarıyla önceden gittiğiniz bir ülkeden vize almak yada bir sonraki gidişler de uzun vize alma pratiği daha doğru bir yaklaşım. Sonuçta Schengen vizeniz ile vizenin geçerli olduğu tüm ülkelere rahatça giriyorsunuz. Biraz uzun ve karmaşık anlattım kusura bakmayım. Umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur. Sonuç itibariyle maddi olarak sıkıntınız yok ise hemen bir Avrupa seyahati planlarım ve gerçekleştiririm. 2. Vizeniz daha kolay ve uzun süreli olur diye düşünüyorum... (Bu arada olmayabilir de bunlar konsoloslukların takdirinde ve Türk vatandaşlarına bakış açılarını biliyoruz.) Lütfen başka yorumu olan arkadaşlarım bu yoruma ekleme yapsınlar. Yanlış yönlendirmek istemem. Syg.

• ⭐⭐⭐

@Redbeard a katılıyorum.. Günümüz koşullarında schengen vizesi almak gerçekten zorlaştı..Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili entrylerim oldu. Aynı ülkeye birkaç başvuru ve ziyaret bir sonraki vize alımında süreyi uzatıcı etkisi oluyor..Yunanistan bu konuda bu şekilde davranan ülkelerdendir.. Naçizabe bir de şöyle bir görüş bildirmem gerekirse dosya taşınan ülkenin komşu ülkeleri schengen başvurusu için değerlendirilmelidir. Austurya red oranı pranı yüksek bir ülke.. Schengen bölgesine bir yerden girdikten sonra içeride dolaşmak kolay...Çok ilginç bir bilgi vereyim.. Avusturya'nın doğu sınır komşusu Slovakya..Bratislava Viyana arası 80 km...Viyana U.S. konsoloslukta adını seslenseler Bratislava'dan duyarsın..😂

• @zeynepebe
    Adresi gönderince olumlu dönüler. Mail gelmiş az önce. Demek ki mailleri iyi okumalıymışım.. Size de muhtemelen olumlu döneceklerdir.
    Anladığım kadarıyla yeni bir uygulama, öğrenmiş olduk.
    Taşıma yapacak arkadaşlar mülakat esnasında kalacakları adresleri de eklerlerse daha kolay olumlu yanıt alabilirler.

• @Flight101 öneriniz çok mantıklı yaa.. Çok popüler bir ülkeye vize almak yerine daha az tercih edilen bir ülkeye başvurmak işleri kolaylaştırabilir. Benim aklımda sıralama da şöyle kalmış. Son dönemi hariç tutarak söylüyorum dediğim gibi komşu Yunanistan bizden bıkmış olabilir :) 1.Yunanistan 2. İtalya 3. İspanya 4. Portekiz (hiç bir bilimsel veriye dayanmadan yaptığım sıralama) İtalya çok pahalı bir ülke de değil bildiğim kadarıyla dolayısıyla 1. İtalya tatil planı ile 2. tatil planı birbirinden farklı ve içerisinde güzel destinasyonların olduğu planlar rahatlıkla yapılır ve vize alması kolay olur diye düşünüyorum. Bazen vize alırken yarattığınız tatil planlaması ve bunu görüşme sırasında beyan etmeniz vize almayı kolaylaştırıyor. (1. vizeyi aldınız, 2. vize başvurunda 1. girişimde ...................... şehirlerini dolaşmıştım ............ gün kalmıştım. 2. kez ................ yerlerini görmek istiyorum gibi temeli sağlam bir hikayeden bahsediyorum.)

Edit: Yerlerden kastım sadece şehir anlamında değil. "Müze" , "Tarihi anlamı olan önemli lokasyonlar" Vb.

• ⭐⭐⭐

Aslında popüler olan ülkeye vize almak, vize için hikaye yazmak daha doğru bir yaklaşım..Yılda binlerce şndanın akın ettiği ülkeye turistik vize alırken "sen niye geliyorsun" demezler...Bu tip ülkelere güzel bir gezi planı yapmak için seçenek çok.

• @Redbeard @Flight101 ikinizede bu konuda önemli bilgiler için teşekkür ederim. Pasaportta önceden alınmış vizeler var. 15 günlük Bulgaristan, 20 günlük Yunanistan, 15 günlük Hollanda, ve ABD vizesi basılı. Benim işten ayrılmadan Multi vize almam lazım. İşten çıkınca vize almak zor oluyor sanırım. Dediğiniz gibi şimdiden bir vize daha almakta fayda var, tek girişli verse bile. En azından zamanı geldiğinde başvurunca ret yeme olasılığını düşürür. Aslında aos yapmayı planlıyorum fakat ds260 doldurduğunuz için, çocuk için ABD turist vizesine basvurursaniz, sizinkinide iptal edebilirler diye duyduk, korktuk açıkçası.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Rica ederim...Vize geçmişiniz var. Dosyayı hazır imkan varken bir yere atın vize işi bir şekilde hallolur...Hepimize kolay gelsin..

• @cttl çok sevindim ☺️inşallah

• @gucarslan Merhaba! DV 2025 için beklentiniz nedir? Case numaram 45XX, current olmayı beklemeden şimdiden başka bir ülkeye taşımalı mıyım? Okuduğum kadarıyla Avrupa'da oturum izni olmadığı halde herkes vize almış. Daha önce kimse Amsterdam'a taşımamış özel bir nedeni var mı? Listelerde daha önce hiç görmedim
    Teşekkürler

• Merhabalar benim öğrenmek istediğim bir konu var bana çekiliş hakkı çıktı şimdi ABD turist vizesine basvursam başvuruda orda girmek istiyorum mülakata desem kabul edilir mi yada normal ABD turist vizesine basvurdugmda red yersem burdaki surecimi olumsuz etkiler mi ?

• Herkese merhaba 2025 talihlisiyim,bekar olarak başvurdum ancak evleneceğim.forumu okuyabildiğim kadarıyla okudum ve aklımda bazı sorular belirdi yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.dosya numaram 15XXX
    1)Geçmiş yıllarda dosyasını Viyana'ya taşıyıp vizesini alan pek çok insan var,Viyana'nın özelliği nedir?Neden vize istemeyen bir ülkeye kolayca gidip dosyamızı taşımak yerine Viyana'ya taşımalıyız?
    2)Mali dönem Eylül sonunda bitiyor diye biliyorum,eylül sonunda nikah yapsam eşimin yeni pasaportu gelene kadar mali dönem bitecek bu durumda mali dönem bittikten sonra eş bilgilerini add applicant yapabiliyor muyum?
    3)Olurda green cardı alırsam işim gereği 6 ay içinde amerikaya giriş yapacak durumum yok,6 aylık süreç bitmeden tekrar muayene olup tekrar 6 ay hak kazanıyor muyum?

• @didemkrbck ds-260 formunu doldurup yolladiysaniz eğer ABD turist vizesi almanız zor.

• @leylaa Merhaba,kuzenim Ocak ayında başvuru yapmıştı,bir türlü cevap maili gelmedi.Danışmanımız bi sorguladı ki,vize Mart ayında olumlu sonuçlanmış..İsterseniz bi soruşturun..

• Merhabalar. dosya numaramiz 116XX. sizce randevu gelme ihtimalimiz nedir?

• @ahmetgul2536 Ankaraya güvenmeyin. Benim numaram 5500 daha vize alacağım kesin değil. Kendinizi buna göre ayarlayın. Sürecinizi imzanıza ekleyin lütfen.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k