Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@erentarhangil eğer taşıyacağınız konsolosluk kabul ederse elbette.
    dosya taşımanın bir sınırı bulunmuyor..

• @erentarhangil evet taşınabiliyor fakat görevliler 2 kere taşıma işlemi yaptıgınızı görebiliyorlar şüphe uyandırıcı diye AP'ye bırakılabilirsiniz ve şu zamanlarda AP'ye kalmak çok riskli mülakat aldıysanız hiç ellemeyin bence

• @gucarslan
    Sevgili gücarslan merhaba, daha öncesinde sorduğumuz cevapladığın bir konu hakkında ikilemde kaldığımız için tekrar sorma gereğini duyduğumuz bir durum var. Eşimle greencard kazandıktan sonra evlendik, dosya taşıma sürecim de tamamlandıktan sonra mülakat tarihi aldım ve dosyamı evlendiğim için açtırmak istediğimi güncellemek istediğimi belirttim, dosyamı açtılar ve ben medeni durumumu eşimin bilgilerini sisteme girip güncelledim. Sistemde eşim için ek bir ds260 formunu dolduracağım alan göremedim, aralık ayında eşim içinde ds260 formu doldurmam gerektiğini söylemiştin ancak öyle bir sayfa yoktu sistemde konsolosluğa mail attım ekstra yapmam gereken birşey varmı diye henüz cevap alamadım bize bu konuda yardımcı olabilirmisin eksik yaptığım birşey varmı ?

Ayriyetten sorun olacağını zannetmiyoruz ama talihli benim mülakatta gösterecek olduğumuz para miktarı eşimin hesabında olsa sorun teşkil edermi?

• @anyela selamlar ben de aynı süreçten geçtim ceac üzerinden add applicant yaptım ve orada ds260 doldurdum eşim için sonra da mail atıp kendi ds formumda evliliğimi ve güncelde ne değişiklik yaşadıysam hepsini güncelledim

• @rezanclz 2 kere tasınınca suphe uyandırma ıle ılgılı daha once bır deneyım mı okudunuz yoksa kısısel dusuncenız mı?

• Bangkok ile ilgili sorusu olanları bu enrty altında yanıtlayabilirim. Şu an Bangkok’tayım ve yarın sağlık muayenesine gireceğim. Normalde bugündü randevumuz ancak ufak bir aksilik yaşadık ve yarına ertelendi.

• Bu ileti silindi!

• Dosya taşımak isteyenlere söylemek istediğim, tabii ki nihai karar sizin, ancak Kuala Lumpur 3 Eylül tarihine mülakat dağıtmışken ve kabul ettiği dosyalardan neredeyse 40 tanesine mülakat randevusu vermemişken neden hala zorlanır anlamış değilim.
    Bangkok’ta aynı şekilde.
    Yineliyorum, bu benim şahsi görüşüm. Karar tercih edenlerin.

Daha önce mail gönderdiğim ve bana az önce dönüş yapan bir ülkenin mailini paylaşmak istiyorum,

Dear Buket,

Greetings from the Embassy of the United States of America in Rangoon, Burma. Thank you for reaching out to us. We are unable to accept your case as the applicant is not physically present in the country that you would transfer the case. We hope you are able to find a post that can accept.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit | Consular Section
    U.S. Embassy Rangoon
    110 University Avenue
    Rangoon, Burma

Umarım 1-2 kişinin de olsa işine yarar. Ancak lütfen vize konusunu iyice araştırın. Çünkü daha önce biraz bakındığım kadarıyla sadece 28 gün vize veriyor ve bu süre zarfında ülkeye 1 kez giriş yapılabiliyor gibi bir şey okumuştum. (Kesinlikle teyid ediniz)
    Yeni yerler denemekte fayda var arkadaşlar. Düne kadar Bangkok ta kimseyi kabul etmiyordu. Lütfen denenmişi denemektense enerjiyi başka yerlere harcayın.
    Tecrübelerim bu yönde. Tekrarlıyorum, karar kesinlikle sizin. Bu benim şansı fikrim.
    Herkese bol şans diliyorum 🍀

• @Kerem-Turgut kişisel düşüncem, ki AP'ye kaldığınız zaman (eksik evrak olmadığı sürece) sebebini söylemiyorlar, bir de konsolosluğun mülakat esnasında oturumunuzun olup olmadığını sorgulama hakları da var, bu seneydi galiba şirket açıp sırbistanda oturum alıp sonra mülakata giren herkes AP ye kalmıştı mesela herhangi bir gerekçe verilmeden.

• @EzgiLera hatadan ziyade yukarıda da bahsettiğim gibi biraz Türkiye içerisindeki iş şartlarım biraz da ekonomik şartlar itibariyle bu durumu riske ettim. Kamu görevlisiyim ancak yeşil pasaporta hak kazanmama 4-5 yıl var. Schengen vizesi için de başvuru yapsam çok kısa bir süre içerisinde döneceklerini ve onaylayacaklarını düşünmüyorum. Daha doğrusu bilmiyorum ne kadar sürede olumlu-olumsuz dönerler. Bahreynde arkadaşım yaşıyor, Bahreyn konsolosluğu için forumda bir arkadaşla konuşmuştum, oraya daha önce seyahatim olduğu için. Bu akşam bir süre forumu iyice inceleyip bu konuyu netleyeceğim. Çok bir zamanım kalmadı

• @rezanclz maalesef vize de yok yeşil pasaport da. Yeşil pasaport için az bir yılım var ama o zamana kadar bu hakkım kalmıyor maalesef. konsolosluk kabul etse de acaba vize işlemini yetiştirebilir miyim onu da bilmiyorum. Şuan için tek şans vizesiz ülkeler gibi görünüyor. Dosya taşıma başlığını bulup iyice kurcalamam lazım

• Arkadaşlar selamlar, filipinler şu şekilde bi cevap vermiş dosya taşıma mailime; Dear Ms. Dag:

We are writing in response to your July 23, 2024, inquiry to the Immigrant Visa Unit concerning your visa case.

We understand that you wish to have your visa application processed at the U.S. Embassy in the Philippines.

If you have not received a notification with the time, date and location for an interview appointment, you need to contact the Kentucky Consular Center (KCC) by email at [email protected] to request reassignment.

If you already have an appointment scheduled at another U.S. embassy or consulate, but need to interview at Embassy Manila, please use our online form to provide evidence (passport, ID card, alien resident card, etc.) that you are able to remain in the country for the duration of the visa process.

We will review that documentation and make a determination on transferring your case.

Sincerely,

anladığım kadarıyla olumsuz bi yanıt değil mi? KCC ile iletişime geçin diyor.

• @cegede Maalesef olumsuz bir yanıt.

• Bu ileti silindi!

• @MomisCan teşekkür ederim 😔

• @anyela
    Merhabalar, vize almak isteyen her birey için DS-260 formu doldurulması gerekir, aksi halde vize alamazsınız. Bu şekilde giderseniz eğer eşinizin konsolosluğa alınmama ihtimali bir hayli yüksek. Mülakat planladığı için formunuzda “add applicant” seçeneği göremiyorsunuz, bunun için konsoloslukla iletişime geçerek en kısa sürede eşiniz için DS-260 formunu doldurmanız gerekmektedir, sadece sizin formunuzda eş bilgilerini güncellemek yeterli değildir. Konsolosluğa e-mail göndermişsiniz zaten cevap alamazsanız eğer, telefon ile ulaşmayı deneyiniz, bu da sonuç vermezse, bizzat konsolosluk binasına giderek durumunuzu güvenliğe anlatıp kendilerine ulaşamadığınızı belirterek, yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Yanısıra işe yarar mı emin değilim ama dosyanızda “add applicant” seçeneği olmadığını KCC’ye de email atarak eşinizi de sürece eklemek istediğinizi söyleyiniz. Konsolosluk talep ediyorsa eğer, maddi birikim beyanınız için birikimizin hangi talihlide olması önemli değil, birikiminizi dolar olarak beyan etmeniz yeterli olacaktır. Sürecinizde dol şanslar dilerim.

• Merhaba arkadaşlar bana da Barbadostan böyle meil geldi , lütfen bilen bilmeyene anlatsın mesela bana.
    Good day

Thank you for your e-mail.

Foreign Services Posts are required to accept and process immigrant visa applications for aliens who are residents or former residents of their consular district. Applications from other countries may be accepted discretionarily if the workload permits. Please be informed that the Embassy Bridgetown has extremely limited resources, and we are unable to accept transfer requests.

We regret that Embassy Bridgetown is unable to be of assistance in this case.

• @ugursway teşekkürler

• image.png
    merhaba , biz 4 temmuzda tifliste mülakattan onay aldık. baküye ertesi gün dönücektik , dönmemiz için bize pasaportlar lazım. bu yüzden pasaportlarımızı mülakatta geri aldık , baküye gittik. baküden gönderdik. bi süre geçti , elimize ulatştı mailleri geldi. bugün baküden yolladığımız kargocu bize böyle bir mesaj atmış. biz ne yapmalıyız yardımcı olur musunuz ?

• @emirhankarakoc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

image.png
    merhaba , biz 4 temmuzda tifliste mülakattan onay aldık. baküye ertesi gün dönücektik , dönmemiz için bize pasaportlar lazım. bu yüzden pasaportlarımızı mülakatta geri aldık , baküye gittik. baküden gönderdik. bi süre geçti , elimize ulatştı mailleri geldi. bugün baküden yolladığımız kargocu bize böyle bir mesaj atmış. biz ne yapmalıyız yardımcı olur musunuz ?

Fedex baku ofisinden yaziyor sana' tnt georgia neyin kisaltilmasi bilmiyorum ama oradan aldiklari bilgiye gore pasaportunuz US konsolostluk VFS sisteminde kayitliymis ve fedex ile gonerilemezmis ,gonderen kisi(yani siz)onlarin yani US'nin merkez ofisinden almaliymis.. depozite olarak verdigin parayi gel ve geri al diyor son cumlede de.. ..

Ingilizcesi cok iyi degil bunu yazanin just a bile juat demis..ama tam olarak soylemek istedikleri sana yazdiklarim bence.

Bu arada elimize ulastı mailleri geldi. Derken pasaportlar mi elinize ulasti?aciklaman biraz kafa karistirici tam anlayamadim.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 316
  • 180
  • 12173
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |