Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yusufalak rica ederim. Ev kiralamayi da resmi islem olarak dusunebilirsiniz, ev kiralamak icin gittiginizde yuzyuze gorustukten sonra basvuru yaparken doldurdugunuz forma gireceksiniz. Banka hesabi acmak, is basvurunuzda background check, krediyle ev/araba almak gibi resmi islemler. Ancak resmi olmayan hicbir kosulda, ozellikle telefonda asla paylasmayin.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş
    Apartment comunity lerden başvuru yapıcam. Ofislerine bizzat gidip başvuru yapıcam. Bu tarz durumlarda vermemizde bir sakınca yok diyebiliriz ozaman. Ofisin çakma bir ofis olmadığına kanaat getirdiğimizde.

• @yusufalak cakma ofis gibi yerler olmaz, evi gezdikten sonra resmi basvurunuzu yaparsiniz, kullanimina dikkat ederseniz SSN scamine magruz kalmazsiniz. Ek olarak SSN scamindan cekiniyorsaniz, kredi skorunuzu takip ettiginiz, experian, my fico, credit carma gibi resmi uygulamalar var, bunlari telefonunuza indirip bilgilerinizi girdikten sonra freeze edersiniz, sadece siz kullanmadan once unfreeze edersiniz boylece bu sorun minimuma inmis olur.

Ben mesela her yerle paylasmadigim, kontrollu ilerledigim icin freeze etmedim. Ama her durumda etmek mantikli olabilir 🙂

Ayrica sizin asiniza bir islem yapilirsa bu uygulamalardan bildirim geliyor, islemi siz yapmadiysaniz itiraz edebiliyorsunuz.

• ⭐⭐

@deebee

Çok teşekkür ederim. Bu yazıyo yer imlerme ekledim. Freeze un freeze mantıklı geldi.

• @yusufalak
    Yusuf bey merhaba, siz gittikten sonra mı ev bakacaksınız gitmeden önce airbnb den ev kiralama gibi bir durumunuz var mı?

• ⭐⭐

@mervey
    İlk aylar mecburi airbnb sonradı için ev tutmaya çalışacağız.

• @eray26 hafta sonlarını sayıyormuyuz

• @yusufalak
    Biz de gitmeden önce ayarlamayı düşünüyoruz.

• @Irmak-Deli ben saymistim diye hatirliyorum

• Bu ileti silindi!

• @theonenonly Merhaba Neredeyse 1 yıl sonra yaşadığınız tecrübe işime yaradı. Benim Geçici çalışma iznim ile birlikte Green Card gelmeden bir süre önce SSN'im gelmişti. Green Card bu hafta içerisinde ulaştı. Green Card gelmeden önce 1 yada 2 gün öncede yeni SSN gelmiş ama yine geçici çalışma izni ile birlikte gelen SSN'de yazdığı ibare olan "Valid For Work Only With DHS Authorization" geldi. Bu mesajınızı önceden yer imlerime eklemiştim. Sizin link verdiğiniz PDF'i indirim ve gerekli alanları doldurdum. Bugün "Social Security Administration" ofisine giderek evrakı sundum "SSN üzerinde kısıtlamanın kaldırılmasını rica ediyorum dedim." Sanırım çalışan hanımefendi 15-20 dk halletti. Yeni SSN'in 15 gün içerisinde geleceğini belirttiler. Bu arada risk alarak randevu almadan gittim. İçeride kiosk'dan sıra numarası aldım ve sanırım 45 dk falan bekledim.

Not: Çalışan hanımefendi işlemi tamamladıktan sonra imzalanmak üzere bir evrak verdi ve bilgileri kontrol etmemi belirtti. Telefon bilgisinin yanlış olduğunu belirttim ve evrakı düzeltti ve tekrar verdi ve imza aldı benden. Ayrıca işlemi yaptığına dair de bir evrak teslim etti bana.

Özetle Sn. @theonenonly bu paylaşımı yaptığınız için çok teşekkürler... Yaşanan bazı önemli görülen tecrübelerin foruma aktarılması gerçekten çok değerli... Ellerinize sağlık...

Sevgili bu mesajı okuyan arkadaşlar , forumda gördüğünüz bu tarz önemli düşündüğünüz mesajları "Yer imlerinize eklerseniz" hem unutmamış oluyorsunuz hem de önemli gördüğünüz mesajları geriye dönüp bakmak kolay oluyor...
    Syg...

Edit1: Düzeltilmiş SSN , 12.08.2024 tarihinde teslim edildi. 2 Haftadan çok kısa bir sürede geldi.

• ⭐⭐

Benım ssn geldi 10 felan sürdü gelmsi. GC den daha hber yok.

• @yusufalak USCIS i arayip is buldum fakat fiziki green card olmadan ise giris yapmiyorlar diyin.baya hizlandiriyorlar.ben girisimden 1 ay sonrasinda elime aldim green cardi bu sekilde. ( ise giris yapmamalari gercekti bu arada 🙂 )

• Sayın @Redbeard mesajınızı yeni gördüm bu nedenle geç yazmış oluyorum kusura bakmayın. Bu tecrübeyi yazmamın sebebi sizin gibi forumdakilerin faydalanabilmesi idi. Ne mutlu ki amacına ulaştı.
    Ne demek, işinize yaramasına çok sevindim.
    Green cardınız hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar.

• @theonenonly Çok teşekkürler...

• Dostlar, 21 temmuzda ilk girisimizi yapip 4 agustosta geri donduk. Greencard adresi Connecticut ama girisimizi Miamiden yaptik (adresi degistirmedik) 4. Haftaya girdik SSN den hala ses seda yok. Okudugum kadariyla bu kadar gec gelen kimse gormedim. Yorumlarinizi almak isterim ne olmus.olabilir, gelmezse de Turkiyeden yapacak bir sey de yok. Gidene kadar bekleyecek.

• @jtcarlos merhaba, 3 haftada gelmezse SSA ofisten başvuru yenilemeniz gerekiyor. Farklı eyaletten giriş yapmanızla ilgisi yoktur, bazen adrese gelmeyebiliyor. Sistem online taleplere müsade etmiyordu, bizzat başvuru istiyordu ancak müşteri hizmetleri ile yine de görüşün isterseniz.

• @deebee çok tesekkur ediyorum, ulasmaya calisayim bakalim👍

• Merhaba, benim amerikaya girişimden iki hafta geçti. Ssn için bir iki gün daha beklemeli miyim? Yoksa ofise mi gitmeliyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdademirci size yakın bir SSA ofisine gidip sözlü olarak öğrenmek istiyorum, kartım basım sürecine girmiş mi diye sorabilirsiniz. Bunu sormak SSN geliş sürecini olumsuz etkilemez.

Tekrar başvurun gibi bir telkin veya teklifte bulunurlarsa herhangi bir işlem yapmadan ayrılmanızı ve bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |