Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 çok teşekkür ederim. Formumu açtırmıyorum o halde.

Bir hususu daha merak ediyorum, Green Card ilk başvuru anında City kısmına ilçe, County kısmına il yazmak yerine (yani City=Umraniye, County=Istanbul gibi) tam tersini yapmış olabilirim (City=Istanbul, County=Umraniye)... Bu bir problem teşkil eder mi acaba? Direkt red sebebi mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@mbaydar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar kazanan herkesi tebrik ederim bir sorum olacakti Almanya doğumluyum 12 yaşına kadar Almanya da yaşadım sonra Türkiye döndük türk batandaşıyım. Almanya için vatandaşlık yok oturum kartı izni yok. dv2025 e ilk başvuru da doğum yeri Almanya olarak girdim ds260 formunda almanya olarak girdim. Bilgileri doğru girdim fakat FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY DS260 ilk sayfa sağ üst köşede Turkey yazıyor Almanya yazması gerekmiyor mu bu konuda yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler şimdiden

Doğum yeri Almanya girdiniz ama foreign state of chargeability kısmına hangi ülkeyi seçmiştiniz? Normalde Almanya seçmeniz gerekiyordu. Ama yine de EU bölgesi olduğu için durumu anlattığınızda Ankara anlayış gösterebilir. Ankara dışında bir yere dosyanızı taşımamanızı tavsiye ederim. Her konsolosluk çok anlayışlı olmayabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

bu tür DS260 doldururken yapılan hatalar özellikle Ankara nezdinde çok önemli değil, DV2024 Mülakat Deneyimleri ve önceki yıl deneyimlerinde yapılan benzer hataların sorun olmadığını okuyabilirsiniz.

DS260 doldururken sorulan güvenlik sorularına “yes” cevabı verdiyseniz, çekiliş aşamasında önceki evliliğiniz var ise ve eklemediyseniz, biyolojik veya biyolojik olmayan ebeveyni olduğunuzu çocuklarınızı eklemediyseniz o zaman sorun var demek.

Sahip olduğunuz CN ile Ankara’dan mülakat almak çok sınırda, ne olacağı belli olmaz. Önceliğiniz mülakat alabileceğiniz bir konsolosluğa dosyanızı taşımak olmalı bence, bunun için de şu an için en uygunu KCC ile cut-off olmadan ve mali yıl başlamadan taşımak gibi gözüküyor.

• @ATS16 yok DS-260 formunda değil, Green Card çekilişine başvururken sorulan ekrandan bahsediyorum. Yani il ve ilçeyi ters girmiş olabilirim (aslında neden öyle olması gerektiğini de aklım almıyor), DS-260 formunda doğrusunu yazdım.

Yani aşağıdaki iki alanın tam tersi şekilde yazıldığı durumu düşünün. (Görsel bir YouTube videosundan alıntı.)
    77234649-7b58-40ef-9bdd-3d0baf55e2e2-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Furkan-Şahan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz Merhaba 2020-2021 de tam olarak ne olmuştu ve siz dosyanızı taşımayı düşündünüz mü

Trump başkanlık kararnameleriyle vizesi olanların bile ülkeye girişlerini yasakladı. Konsoloslukları da kapattı ve yeni vize basılmasının önüne geçti. Konsolosluklarda çalışan eleman sayılarını azalttı ki bu da backlogların oluşmasına/büyümesine sebep oldu.

Forumda başlığı var bu konunun.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi söylediğim üzere açıklanabilir bir hata, esas olan doldurduğunuz DS260 formunuz

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

1. gerek yok formu doldurduğunuz andaki bilgileriniz doğru olması yeterli
    2. bu sorunuzu daha önce başka başlıkta sormuştunuz cevapta almışsınızdır
  • ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer mülakat yerim neresi yazabilirsiniz gibi sanki 😄

• Merhaba arkadaşlar birsey sorcam cs 27 binlerde current olduktan sonra mı dosya tasimaliyim yoksa olmadan kcc ile mi tasimaliyim bilemedim hangisi daha iyi olur tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@cngzdmr54

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda güncelleyin lütfen. Imzanizi yönergeyi okuyarak olusturabilirsiniz.

• @ATS16 merhabalar yaptım şimdi sorumu tekrar yazmam gerekir mi?

• @cngzdmr54 Düşünmenize bile gerek yok taşıtma imkanınız var ise mutlaka taşıyın. Forumu detaylıca incelediğinizde ve excel dosyalarınıza baktığınızda zaten 10k+ üstüne Ankaradan mülakat alınamadığını göreceksiniz.

• Merhaba, "Auckland, New Zealand (ACK)" bölgesine baktığımızda DV2024 süresince EU bölgesinden hiç kimseye bakmamış. Sebebini bileniniz var mı, Yeni Zelanda'ya dosyamı taşımayı düşünüyorum acaba bir sıkıntı yaşar mıyım?

• @EzgiLera başkan seçilmesi durumunda aynı şeyleri yapacağına dair beklenti var mı kamuoyunda

• @Flight101 tesekkurler

• @Cansu-mer merhaba, 2 hafta önce ben de teyit etmek için yazmıştım taslağım şu şekildeydi

Hello

I am writing to ask about the location for my DV 2025 interview. Could you please let me know my interview location?

Name:
    Surname:
    Birth Date:
    Case Number:

Thank you.
    Best regards,

biraz ekleme yapıp gönderebilirsiniz başlıkta da cn vardı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi EU bölgesinden hiçkimse mülakata girmediği içindir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cagrii, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera başkan seçilmesi durumunda aynı şeyleri yapacağına dair beklenti var mı kamuoyunda

Bilemiyorum ama şu an Trump DV’den çok sınırdan kaçak girişlere takıntılı durumda. DV’yi hiçbir zaman sevmedi. Ama bu demek değil ki artık Amerika göçmen almayacak. Kanada gibi puanlı sisteme geçmek istediği için DV istemiyor çünkü sadece vasıfsız kişiler geliyormuş gibi gösteriyor.

Yine de ileride DV kalksa bile (ki sanmıyorum), en azından DV25 sürecinin bundan etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Sonuçta 2016’da başkan seçildiğinde de aynı durum vardı ama pandemi bahanesi olana kadar geçerli bir sebep göstererek bir şey yapamadı. Amerika’nın başkanı olabilir ama tek adam değil 🙂 Yaptığı şeylerin etkileri geçici oluyor, pandemi gibi büyük bir şey olmazsa.

• @EzgiLera bir sorum var bu dv mülakatlarında parası pulu olmayan düzgün işi olmayan tanıdığı vs hiçbir şekilde olmayan kısacası gittiği gibi homeless olacak insanlara vize basılıyor mu? Yoksa uzun süreli ap ye bırakılıp ya da direkt ret mi ediliyor bir bilginiz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera bir sorum var bu dv mülakatlarında parası pulu olmayan düzgün işi olmayan tanıdığı vs hiçbir şekilde olmayan kısacası gittiği gibi homeless olacak insanlara vize basılıyor mu? Yoksa uzun süreli ap ye bırakılıp ya da direkt ret mi ediliyor bir bilginiz var mı?

Kesin homeless olacağı düşünülüyorsa vermezler herhalde vize. Maddi kaynaktan dolayı direkt reddedilen yok, AP ye bırakıyorlar ve her zaman sonuçlanmıyor. Ama hiç maddi kaynak gösterilmesini talep etmeyen veya para olsa da illa sponsor isteyen konsolosluklar da oluyor.

Hesabında 1400 dolarla vize alan oldu önceki yıllarda, çok daha yüksek paralarla sponsor istenen de oldu. Tamamen konsolosun ne düşündüğüne bağlı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |