Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
I-134 ve I-864 formlari hakkinda guncelleme:
I-864:
Aile sponsorlu vizeler icin gerekli. Ankara Konsoloslugu'nda gocmen vize basvurusu yapan ve sponsorluk belgesini dolduran arkadaslara bugune kadar -formlar islak imzali oldugundan- orijinal formlarla mulakata gitmeye yonlendiriyorduk, fakat gocmen vize sureci devam eden bir arkadas araciligiyla Ankara Konsoloslugu'ndan aldigimiz bilgiye gore sponsorluk formunun pdf'i de kabul ediliyor, ayrica gosterilecek ek belgelerin fotokopisi de yeterli. Yani, bu durumda formlarin orijinallerini ve islak imzali hallerini kolay bir sekilde temin edemeyecek arkadaslar, bu formlarin taranmis hallerinin ciktilarini alarak da mulakata gidebilirler.I-134:
Cesitlilik ya da Nisanlilik vizesi aliyorsaniz gerekli. Belgelerin orijinali isteniyor. Bunun fotokopisinin gecerli olacagi yonunde bir bilgi yok, eger boyle bir deneyim aktarilirsa bu yaziyi guncellerim. -
@crazycells merhaba eşimin abd de ki kuzeni sponsorluk olacak,
ı-134 formunu doldurması ve istenen ek belgeleri göndermesi yeterli midir ?
ayrıca forma imza attıktan sonra bir noter onayı gerekiyor mu bize göndermeden önce?
bu formun herhangi bir ücreti vs. var mıdır?
eğer sponsorumun yıllık geliri ve banka hesabı gibi belgeler yeterli değilse mal varlıklarını da mali açıdan gösterebiliyor muyuz?
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı? -
@mihmandar Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
ayrıca forma imza attıktan sonra bir noter onayı gerekiyor mu bize göndermeden önce?
eğer sponsorumun yıllık geliri ve banka hesabı gibi belgeler yeterli değilse mal varlıklarını da mali açıdan gösterebiliyor muyuz?
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı?Takipte olacagim
-
@mihmandar Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
ve kendisi bir iş veren bu gibi durumlarda dikkat edilmesi gereken özel bişey varmıdır ?özellikle yıllık vergi beyanını yapmış olma gibi vs. zorunluluklar var mı?Kuzenin GC sahibi ya da ABD vatandasi olmasi, ayrica dediginiz gibi IRS'e vergisini veren biri olmasi gerekiyor.
Formlari doldurup belgelerle beraber gondermesi yeterli, ucret odemeyeceksiniz. Evet, gelir + mal varligi kabul ediliyor.
-
@crazycells çok teşekkür ederim noter onayı gerekmiyor anlaşılan sadece imza atması yeterli. @uda4a
-
@crazycells çok teşekkür ederim noter onayı gerekmiyor anlaşılan sadece imza atması yeterli. @uda4a
hayir, gerekmiyor. imza yeterli.
-
Selam Arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ülkeye yeni girmiş ve part-time olarak çalışan birinin sponsor olma süreci nasıl oluyor? yani geçmiş yılların vergi kayıtlarını gösteremezsin. Paystublar olabilir ama o da hafta ve yıla göre değişkenlik gösteriyor. 1 yıllık kazancın 25 de olabilir 18 de olabilir. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Saygılar, -
@pyori Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Selam Arkadaşlar,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ülkeye yeni girmiş ve part-time olarak çalışan birinin sponsor olma süreci nasıl oluyor? yani geçmiş yılların vergi kayıtlarını gösteremezsin. Paystublar olabilir ama o da hafta ve yıla göre değişkenlik gösteriyor. 1 yıllık kazancın 25 de olabilir 18 de olabilir. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Saygılar,Tam emin degilim ama ulkeye yeni girmis, daha once vergi odememis (ulkeye yeni girdiginden dolayi) veya ne kadar para kazandigi kesin olarak bilinmeyen birinin sponsorlugunu konsolos kabul etmeyebilir.
Ilk iletideki belgelere bakin, onlardan iki tanesini ayarlayabilirseniz sansiniz artar.
Amac, ABD'de yasayan ve yeterli gelire sahip birinin size finansal olarak sponsor olmasi. Eger bu sartlari sagladiginizi dusunuyorsaniz dediginiz gibi, paystub'lar vs. ile bunu gostermeye calisabilirsiniz. Ayrica calistiginiz yerden calistiginiza dair bir mektup da faydali olabilir.
-
@crazycells Çok teşekkürler.
-
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Arkadaşım Mickey, Amerikada yaşayan bir Amerikan vatandaşıdır. Bana sponsor olup beni yanına (Amerikadaki evine) davet etmek istiyor. Kalıcı bir şekilde yanında yaşamamı istiyor. Maddi durumu iyi denilebilecek düzeyde. Bunun için nasıl bir yol belirlemeliyiz. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim efendim.
-
@mutkili Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Arkadaşım Mickey, Amerikada yaşayan bir Amerikan vatandaşıdır. Bana sponsor olup beni yanına (Amerikadaki evine) davet etmek istiyor. Kalıcı bir şekilde yanında yaşamamı istiyor. Maddi durumu iyi denilebilecek düzeyde. Bunun için nasıl bir yol belirlemeliyiz. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim efendim.
Maalesef yakin aile uyesi olmayinca, gocmenlik amaciyla sponsor olamiyor size. Ilgili tablo surada:

Dilerse gecici olarak ABD'yi ziyaretiniz icin, size bir davetiye yazabilir; siz de bu davetiye ile turist vizesine basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi ile gidip orada onunla evlenip Amerikada kalıcı bir şeklide yaşayabilir miyim?
-
@mutkili Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi ile gidip orada onunla evlenip Amerikada kalıcı bir şeklide yaşayabilir miyim?
Su konuyu okuduktan sonra sorunuzu yine bu konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilikMaalesef su an yanlis konudasiniz, sorularinizi forumdaki ilgili baslikta sormalisiniz.
-
Merhabalar. j-1 vizesi ile abd de geçici olarak ikamet ediyorum. Abd vatandaşı olan eşimle evlilik yaptım. Eşimin gelir durumu sponsor olmasını engelliyor ve abd de yaşayan greencard sahibi arkadaşım sponsorluk sağlayacak. Tam olarak hangi formu doldurmamız gerekli ve hangi belgelere ihtiyacımız var?
-
@crazycells Merhaba, DV2019 talihlisiyim. Mulakat icin kendi banka hesabimda gosterecek param malesef yok. Amerika icin normal vize alirken ailemin banka hesabini gosterip onlarin adina bana sponsor olacaklarina dair imzali mektubunu konsolosluga goturmem her seferinde yetmisti. Bu konu basligindaki aciklamanizi okudum, sanirim green carddaki sponsorluk islemi farkli oluyor. Ya I-134 ya da I-864 formunu doldurmamiz gerekiyor. Ancak bu islemler icin kefil olanin sadece Amerika vatandasi ya da green card sahibi olmasi gerekiyor diye anladim, acaba dogru mu anladim sizin aciklamanizi? Tesekkurler
-
@ssergenk Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Merhabalar. j-1 vizesi ile abd de geçici olarak ikamet ediyorum. Abd vatandaşı olan eşimle evlilik yaptım. Eşimin gelir durumu sponsor olmasını engelliyor ve abd de yaşayan greencard sahibi arkadaşım sponsorluk sağlayacak. Tam olarak hangi formu doldurmamız gerekli ve hangi belgelere ihtiyacımız var?
Form I-864'i doldurmali. Esiniz de , size sponsor olacak kisi de ayri ayri dolduracak. Aciklamalari bu konunun 2. iletisinde bulabilirsiniz.
-
@doctor Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@crazycells Merhaba, DV2019 talihlisiyim. Mulakat icin kendi banka hesabimda gosterecek param malesef yok. Amerika icin normal vize alirken ailemin banka hesabini gosterip onlarin adina bana sponsor olacaklarina dair imzali mektubunu konsolosluga goturmem her seferinde yetmisti. Bu konu basligindaki aciklamanizi okudum, sanirim green carddaki sponsorluk islemi farkli oluyor. Ya I-134 ya da I-864 formunu doldurmamiz gerekiyor. Ancak bu islemler icin kefil olanin sadece Amerika vatandasi ya da green card sahibi olmasi gerekiyor diye anladim, acaba dogru mu anladim sizin aciklamanizi? Tesekkurler
Evet, sayin @doctor ; dogru anlamissiniz. Bu sefer siz ABD'ye kalici olarak gittiginizden sizinle beraber ABD'ye gocmen etmeyecek kisilerin maddi birikimini degerlendirmiyorlar. Ama eger anneniz babaniz size maddi olarak destekde bulunacaksa bu destegi simdi yapabilir ve siz de banka hesabiniza bu destegi yatirip bunu mulakatta gosterebilirsiniz.
Eger bu sekilde bir destek yapmayacaklarsa dediginiz gibi, ABD'de yasayan, ABD vatandasi ya da GC sahibi biri size sponsor olmali.
-
Arkadaşlar benim sormak istedigim. Benim bankalara borcum var icralık oldum . O yüzden banka hesabim yok . Eğer gc çıkarsa kardeşim bana sponsor olup olamıyacağı? Yani gereken parayı o gosterebilirmi hesabında. Bilginiz varmi?
-
@olcayist Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Arkadaşlar benim sormak istedigim. Benim bankalara borcum var icralık oldum . O yüzden banka hesabim yok . Eğer gc çıkarsa kardeşim bana sponsor olup olamıyacağı? Yani gereken parayı o gosterebilirmi hesabında. Bilginiz varmi?
Konsolos size ait varliklarla daha cok ilgileniyor, dolayisiyla sadece kardesinizin hesap bilgilerini kabul etmeyeceklerdir.
Kendi mal varliginizi gosteremeyecekseniz, ABD'den bir is teklifi ya da bir sponsor bulabilirsiniz.
-
@crazycells Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
@ssergenk Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) içinde söyledi:
Form I-864'i doldurmali. Esiniz de , size sponsor olacak kisi de ayri ayri dolduracak. Aciklamalari bu konunun 2. iletisinde bulabilirsiniz.
Cevabimiz icin tesekkur ederim. Bir sorum daha olacak musade ederseniz. Bu formu daha sonra yollasam bir problem olur mu? Tum belgeler hazir fakar bu biraz gecikecek gibi duruyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum