Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Fatih-Kaymak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera ben de tam olarak 4278 sayısının neyin artanı olduğunu soruyordum size. Ki bunun Ready sayısının 55.000 vize sayısından artan kişiler olduğunu düşündüğümü ama sadece emin olmak istediğimi sorumda net bir şekilde belirtmiştim. Verilen vizeler geri alınmayacak tabi ki. Cevabınız için çok teşekkür ederim ama latifeniz biraz yersiz olmuş.

    Evet şimdi ben de tekrar okudum, biraz kaba bile algılanabilir ama o şekilde yazmak istemedim aslında. İşimin arasında hızlıca yazmıştım, dediğiniz gibi hoş olmamış pek. Düzenliyorum tekrar. Sizi gücendirmek değil amacım 🙂

    Siz de bana bu kadar takılmayın, gülün geçin 🙂


  • @Neslihan-Demir Selamlar, ben böyle bir mail üzerine 2 gün sonra orada bulundum ve ülkede olduğuma dair belgeler ektedir diyerek dönüş yaptım. 3 gün sonra dosyamı kabul ettiklerine dair dönüş aldım.
    Karar elbette sizin.


  • @EzgiLera çok teşekkür ederim:)


  • @MomisCan çok teşekkür ederim


  • Herkese merhaba,
    Unganlara randevumuz var haftaya fakat hala onaylanmamış görünüyor. Ankara için bilet alacağız ama onayı beklememiz mi gerekli? Son dk mı onay veriyorlar emin olamadık ?

  • ⭐⭐

    @Mervc
    Normalde 1 iş günü sonra onay maili geliyor. Bize oyle oldu. 1 haftayı geçmiş ise bir mail atın isterseniz. Yada uygunluk var ise iptal edip yeniden alabilirsiniz.


  • @Mervc bilgilerden herhangi birini yanlış girmiş olabilirsiniz. bende öyle olmuştu, onaylanmadan gittiğimde bilgilerimde hata olduğunu ve yeniden randevu alarak onaylanmadan gelmemem gerektiğini söylediler. uzaktan geldiğimizi belirtip rica ettik, girişimizi yaptılar.


  • Teşekkürler bilgi için mailde ilettim ama dönüş olmadı bilgilerimizi kontrol edip yeni bir tarihe randevu aldım ama inşallah onaylanır. Telefonla da ulaşamadım çünkü tedirgin olduk.

    @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mervc
    Normalde 1 iş günü sonra onay maili geliyor. Bize oyle oldu. 1 haftayı geçmiş ise bir mail atın isterseniz. Yada uygunluk var ise iptal edip yeniden alabilirsiniz.


  • Merhabalar 15-16 Temmuz gibi Tayland - Kuala Lumpur - Hong Kong seyahat planı yapan var mı?


  • Merhabalar, daha önce giden arkadaşlarımız yardımcı olursa cok sevinirim. Kuala Lumpur, Tayland ve Hong Kong planım var. Giriş yaptığım ülkelerden bir kaç sonra sonra çıkış yapmam sorun olur mu? Sadece giriş yapıp kaşe basıldıktan sonra diğer ülkelere seyahat etmeyi planlıyorum.


  • @GOKAY-0 evet ben planlıyorum.


  • @GOKAY-0 18 Haziran Salı günü Hong Kong’taydım.
    En son 17 Haziran pazartesi günü orada olup mail atanların bir kısmını kabul etti. Geri kalan 20-30 kişiyi de (ben de dahil) reddetti.
    Uzun bir yolculuk. Programlamadan önce iyice araştırmanızı tavsiye ederim.


  • @turkishairlines Beraber gidebiliriz. Giriş yaptıktan sonra kalmanıza gerek yok sadece pasaporta giriş yaptığımıza dair kaşe basılacak o kaşeyi fotoğraflayıp ilgili elçiliğe ben fiziken buradayım bu da kanıtı deyip dosyamızın transferini isteyeceğiz.


  • @MomisCan Yönlendirme için teşekkür ederim dikkate alacağım. Muhtemelen benim için de çok yorucu bir yolculuk olacak.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, ABD'ye şubat ayında giriş yapmama rağmen yeşil kartım hala verdiğim adrese ulaşmadı. konu ile ilgili case inquiryde bulundum. "USCIS has not received your IV packet, If you are in possession of your IV Packet, please mail the complete IV Packet to the following address:" şeklinde bir dönüş aldım. Şu anda türkiye'deyim. ABD'ye girerken paketin içindeki belgelerin bazıları benden alındı. şimdi ne yapmam gerekiyor? teşekkürler şimdiden.


  • @turkishairlines Selam, Hong-Kong özelinde ben de yaşadığım tecrübeden kısaca bahsedeyim. Ben de 19 Haziran'da HK'ya gittim ve o günden sonra toplamda 3-4 tane e-posta gönderdim. Hala HK civarındayım deyip kapasitelerinin olup olmadığını sordum. Son e-postayı 8 Temmuz'da göndermiştim ve aynı gün her zamanki kapasitemiz dolu cevabını aldım. Bu benim yaşadığım tecrübe. Son karar tabi ki sizin. Bol şans diliyorum.


  • Malezya terminalinde pasaport kontrolünden geçerken sağ tarafta bulunan otomatik turnikeleri değil sol taraftaki bankoları kullanıp, görevlinin vize sayfanıza basacağı 90 gün izin sağlayan vize mührünü pasaporta bastırdıktan sonra fotoğrafını çekmeyi unutmayın. Çünkü siz çıkarken aynı sayfaya çıkış mührü vurulacak. Sayfanın tamamını fotoğraflayın.
    Benim gönderdiğim e-posta bu şekildeydi. (Pasaportun biyometrik sayfasını da eklemiştim.)

    Dear Sir/Madam,

    I'm a DV2024 selectee from Türkiye.

    May I kindly ask you to transfer my case from Ankara/Türkiye to Kuala Lumpur/Malaysia according to FAM protocol. I declare that I am physically in your country.

    My 90 days immigration stamp, marriage certificate(kazandıktan sonra evlendiyseniz, soyadınız değiştiyse evlilik cüzdanınızın ilk sayfalarını ekleyin) and passport are attached.

    I am fully ready and willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.

    Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.

    Sincerely yours,

    SOYADI, ADI

    Case Number: 2024EU0001xxxx
    Principal Applicant Name:
    SOYADI, ADI
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Foreign State Chargeability: TURKEY
    Post: ANKARA
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

    Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım.


  • @Fatih-Kaymak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @turkishairlines Selam, Hong-Kong özelinde ben de yaşadığım tecrübeden kısaca bahsedeyim. Ben de 19 Haziran'da HK'ya gittim ve o günden sonra toplamda 3-4 tane e-posta gönderdim. Hala HK civarındayım deyip kapasitelerinin olup olmadığını sordum. Son e-postayı 8 Temmuz'da göndermiştim ve aynı gün her zamanki kapasitemiz dolu cevabını aldım. Bu benim yaşadığım tecrübe. Son karar tabi ki sizin. Bol şans diliyorum.

    Bir de bültenden sonra sormakta fayda var aslında. Cevabı bültenden sonra mı vermişlerdi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tapsix, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, ABD'ye şubat ayında giriş yapmama rağmen yeşil kartım hala verdiğim adrese ulaşmadı. konu ile ilgili case inquiryde bulundum. "USCIS has not received your IV packet, If you are in possession of your IV Packet, please mail the complete IV Packet to the following address:" şeklinde bir dönüş aldım. Şu anda türkiye'deyim. ABD'ye girerken paketin içindeki belgelerin bazıları benden alındı. şimdi ne yapmam gerekiyor? teşekkürler şimdiden.

    Size ilgili başlıkta cevap yazdım.


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Yardim edin arkadaslar

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum