Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @mimimi33 apostilde yaptırın hocam noter sonrası


  • @Detroit2222 hocam 'dosyayı neden buraya taşıdınız?' dediklerinde sizin cevabınız ne oldu


  • @mimimi33 ben liseden diploma kayıp belgesi aldım mühür ve imzalı, bende 2008 öncesi mezunum ama açık öğretim üniversitesinden okul bitmeden kaydım silindi. e devletten baktığımda ünv transcript belgesini verdi ama ben ünv bitmeden kaydım silindi ünv mezunu değilim genede geçerli sayarlarmi acaba

  • ⭐⭐

    @mimimi33
    Asil talihli eşiniz mi?


  • @Biks Merhabalar, Kuala Lumpur’a dosyasını taşıyan arkadaşlar özelden ulaşabilirlerse yardımcı olurum seve seve tabi. Vizemi aldıktan sonra mülakat deneyimimi yazacak vakit bulamadım maalesef daha çok uzun bir yazı olacağı için. Müsait olduğum en kısa zamanda yazacağım.


  • @yusufalak evet esım. Kendısı Meslek Lisesi mezunu. Universiteyi'de 1. Sınıfta terk etmıs. Ama cok endıselıyız Meslek Lısesı'nı kabul etmeme gıbı bır durumları olabilir mı acaba dıye. cunku diplomasının aslı olmasına ragmen transkript istemeleri ve ozellıkle e devletten ıstemelerı ama e devlette esımın mezun oldugu yıllara daır kayıt olmaması bızı endıselendırıyor.

  • ⭐⭐

    @mimimi33
    Kabul etmeme gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Diploma çok eski ise güvenlik gerekçesi ile e devlet istemişlerdir. Evraklarınızı gönderdiniz mi?


  • @siraç resmi iş sözleşmem kira kontratı ve sigortalarım yatıyordu hocam onları belirttim.


  • @yusufalak bugun gonderecegız noterden sonra yukarıda bir beyefendi apostil de yaptırın dıye onerdı. Onu da yapmaya calısacagız


  • @Detroit2222 tebrikler hocam. Darısı bizim başımıza inşallah


  • @Detroit2222 hocam o zaman sizinTiran da oturumunuz vardı demi


  • @siraç çalışma iznim vardı evet


  • @Detroit2222 tebrikler senenin başından itibaren işin ciddiyetini kavradın dosya taşımak için mücadele verdin ve çok isteyen çabalayan kişilerden oldun yeni hayatın da mutluluklar dostum🙏👍🏻


  • @mehmetizmirli sağolasın abi güzel cümlelerin için ... 🙏


  • Merhaba arkadaşalar,
    2023 Kasım ayından itibaren başlamış olduğum dosya transfer harbine bende katılanlar arasındaydım. Viyana konsolosluğu ile ilk mailleşmem 28.12.2024 tarihinde M77 kodla olmuştu, lakin bu mailime cevap gelmemişti. Durmak yoktu tabi 08.01.2024 tarihinde tekrar mail attım yine M77 den yine cevap gelmedi :(( pes etmek mi asla :)) 10.01.2024 de yine M77 den devamdı savaşa maalesef buna da cevap gelmedi :)) sonra ne oldu ise 16 gün ara vermişim büyük ihtimal diğer konsolosluklara saldırıyorum, 26.01.2024 de yine M77 den mail atmışım ve buna cevap geldi ama red cevaptı :(( durmak yok devam :)) 06.02.2024 ve 29.02.2024 de yine mail atmışım M77 den yine red gelmişti. Kısaca arkadaşlar 04-11-26.03.2024 tarihli yazdıklarıma hepsine red geldi sonra 23.04.2024 yine red sonra 03-13.05.2024 de yazdığıma ise hiç cevap gelmedi çünkü engelledim :)))) gelen red cevaplar dosyan aktif değil ve kota dolu gibiydi, ve nihayetinde Nisan da dosyam aktif oldu durmak yoktu gmail den yazmaya başladım bu sefer de bayram sonrası 15.04.2024 tarihinde yazdım tüm mailleşmelerimi klasör yapıp durumu tek tek izah edip yazdım dosyam aktif vizem var ne isterseniz mevcut dedim :)) ve ne hazin ki yine red geldi aynı gün
    Vienna Immigrant Visas
    15 Nis 2024 10:56
    Sevgili DV başvuru sahibi, E-postanız için teşekkür ederiz. DV mülakat randevuları için kapasitemiz dolmuştur ve DV davanızı daha fazla işleme almak üzere kabul edemiyoruz.)
    tamam dedim artık pes ettim viyana için daha bir şey yazmadım. Ve bu işi artık bırakmıştım ta ki 18. 04.2024 tarihi sabahına kadar, bir baktım gmail den bir bildirim (Vienna Immigrant Visas
    18 Nis Per 10:52
    Sayın Keskin Bey,
    DV davanızın Viyana'daki ABD Konsolosluğu'nda işleme alınmasını kabul edeceğiz ve KCC davanızı ofisimize aktaracaktır.
    Davanız görüşmeye hazır olduğunda, daha fazla bilgi için sizinle tekrar iletişime geçeceğiz. o anı ömrüm boyunca unutmam :))))))))))
    sonrası malum işte 25 haziran mülakat 17 haziran sağlık randevumuz oldu,

    sağlıkta tek sorun şu oldu hanımın polio aşısı aslında insanlarda 3 doz olması gerekmiş biz tek do zile gittik bunda sorun yoktu ama randevu tarihi ile tek doz yapım tarihi 26 gün aşmıştı hanım erken oldu aşılarını vakti olduğu için. doktor bir doz daha vuralım dedi tek doz yapalı baya olmuş dedi yani mülakat tarihine yakın yapılması gerek aşıların. ve antikor testinde orta değer çıkan sonuçları pozitif kabul ediyorlar. Bir günde sonuçlandı akciğer filmi de dahil.
    Vize mülakatı ise saat 13.00 da içeri girdik telefonla yanımızda tercüman da vardı işimi riske atmamak için viyana Türk konsolosluğundan mail yolu ile yardım istedim onlarda bana Avukat beyi önerdi Almanca İngilizce Türkçeye tercümandı. Dosyaları teslim ettik,
    Asıl talihli benim,
    Adli sicil arşivli ing çevirili,
    260 Ds onay formu,
    Abd de yaşayacağımız adres teyidi yapıldı,
    Diplomam Hem lise ing çevrili hem üniversite ing çevrili, ( E devletten mümkünse mezuniyet belgelerini de alın)
    Mal ve Para beyanı, hiç bakmadı
    Form A Form B,
    Evlilik cüzdanı ilk dört sayfası,
    İki Adet fotoğraf,
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği aile olsun,
    Dv program sayfası,

    Eşim iç,n,
    Adli sicil arşivli ing çevirili,
    Form A Form B,
    İki Adet fotoğraf,
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği Aile olsun
    Diplomam Hem lise ing çevrili hem üniversite ing çevrili, ( E devletten mümkünse mezuniyet belgelerini de alın).
    sonra Türk asıllı olan memur hanım geldi keskin Mehmet hoş geldiniz dedi ve güldük :)) çünkü tüm mailleri okuyor ve biliyor herkesin :)),
    dosyaları teslim ettikten sonra tercümanım ile o hanım efendi baya konuştular çünkü tanıdık çıktılar :)) sonra vezneye para ödeyin gelin dediler hemen ödedik sonra yemin ettik bize pek bir şey sormadılar sadece mesleğimizi ve orada ki planımızı sordular. Okey süper okey süper dediler ve bayrağı aldık :))) sonra o Türk asıllı dünya meleği kadın ne zaman gideceksiniz dedi bende henüz buradayım dedim tamam olsun yarın mail gelecek gel al pasaportunuzu dedi. Her mailim sonunda kalp işareti yapmıştım :)) orada elimle kalp işareti yaptım kendisi bendi sizi diyerek uğurlandık.
    Konsolosluk ile mailleşme tarihleri;
    28/12/2023 hotmail den gönderilen cevap gelmedi
    08/01/2024 hotmail den gönderilen cevap gelmedi
    10/01/2024 hotmail den gönderilen cevap gelmedi
    26/01/2024 hotmail den gönderilen cevap geldi ama red
    06/02/2024 hotmail den gönderilen cevap geldi ama red
    29/02/2024 hotmail den gönderilen cevap geldi ama red
    26/03/2024 hotmail den gönderilen cevap geldi ama red
    23/04/2024 hotmail den gönderilen cevap geldi ama red
    03/04/2024 hotmail den gönderilen engellendim cevap verilmedi daha
    13/05/2024 hotmail den gönderilen engellendim cevap verilmedi daha
    15/04/2024 gmail den gönderilen :)) buna da red geldi aslında ama 18 Nisan sabahı kendileri gmail hesabıma kabul maili atmışlar.
    bu tarihli maillerin cevabı olarak kontenjan dolu ve vakanız aktif değil ileri tarihe de kabul edemeyiz di
    Dosya Numarasi: 2024EU19XXX
    DS-260 Gonderimi: 10/05/2023
    Saglik Muayenesi: 17/06/2024
    Vize Mulakati: 25/06/2024 Viyana
    Vize Onayi: 17./06/2024 Sağlık raporunun alındığı tarih
    Pasaport Teslimi: 26/06/2024
    ABD Ilk Giris: Eylül 2024
    Not: Yeşil pasaport sahibiyim ve tercümanla gidecek arkadaşlar mutlaka öncesinde bildirmeleri gerekir.


  • @didemkrbck, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @mimimi33 ben liseden diploma kayıp belgesi aldım mühür ve imzalı, bende 2008 öncesi mezunum ama açık öğretim üniversitesinden okul bitmeden kaydım silindi. e devletten baktığımda ünv transcript belgesini verdi ama ben ünv bitmeden kaydım silindi ünv mezunu değilim genede geçerli sayarlarmi acaba

    Sayarlar muhtemelen. Çünkü üniversite okumak için lise mezunu olmanız gerekiyor.


  • @Mehmet-K Vizeniz için tebrik ederim! Ama sizden bir ricam olacak. Şu tarihleri düzeltebilir misiniz? Bu şekilde çok karışık duruyorlar. Bazıları geleceğin habercisi bazıları farklı formatta yazılmış.

    28/12/2023
    08/01/2024
    10/01/2024
    26/01/2024
    29/02/2024
    26/03/2024
    23/04/2024
    13/05/2024
    15/04/2024

    Sanırım doğru tarihler bu şekilde.

    Ayrıca sürecinizi imzanıza taşır mısınız? Bu şekilde anlattıklarınız biraz havada kalıyor.


  • @Mehmet-K Tebrik ederim. CN numaranız neydi ? yeşil pasaportunuz mu var ? vize sorunumuz yok yazmanızdan onu anladım.

  • ⭐⭐

    Merhabalar Arkadaşlar,

    Çok şükür bize vizelerini alan ve pasaportlarına kavuşanlar ve yolculuk hazırlığı yapanların kervanına katıldık.

    Deneyime geçmeden önce tüm içtenliğimde burada bir çok güzel insan tanıdım.

    Bu arkadaşlar ve daha nicelerine paylaştıkları tüm bilgiler için deneyimler için ve yardımlarını için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız ve iyi sizleri tanımışım.

    @gucarslan, @salih-atilla , @caakmemo, @misha90, @Erhan-2, @ibrahimhalılll, @ridetowild, @Satisfaction, @Revolter, @ATS16, @lumos, @Emre-Kurtulmuş, @achillesoag.

    Mülakatımız sabah 8'deydi. Mülakata sevgili @salih-atilla ve @caakmemo arkaşlarımızda katıldık. Konsolosluk cevresinde formda görüştüğümüz ama tanışmak nasip olmayan arkadaşlar ilede tanışmak nasip oldu. Hepsi birbirinden güzel ve değerli insanlardı. @igzumi @han @Ömer-4 gibi arkadaşlarla tanıştık ve heyecanlarımızı beraber yaşadık.

    Sabah uyku tutmadığın için 5 gibi uyandım. Çocuklarımda sağolsun üzmediler bei 6 gibi de onlar uyandı kendiliğinden. Konakladığımız yerden @salih-atilla ve @caakmemo arkaşlarımızla beraber konsolosluğa gittik. Elimizde birsürü evrakla sırada beklemeye başladık. sonra 7:30 gibi içeri almaya başladılar öncelikle küçük bir avlu gibi bir yer var orada oturakların orada bekliyorsunuz. Sonra görevli sizleri mülakat saatinize göre gruplar halinde içeri alıyor. ilk girişi te üzerinizdeki (vucudunuzun kendisi, elbiseleriniz ve evraklarınız ve tabiki paranız dışındakileri içeri almıyorlar) bunları saymak daha kolay geldi. Güvenlik kontrolünden geçtikden sonra uzun olmayan bir yürüme yolu konsolosluğuna giriş yaptığınız. Dikkat buradan sonraki tüm yerlerde sakın ama sakın hızlı hareket etmeyin, koşmayın veya telaşlı davranmayın. koşmak ve hızlı hareket etmek yasak. Azar yersiniz.

    Konslosluğu girdiğinizde bir görevli sizi danışma gibi bir alanda pasaport kontrolu yapıyor. sonra beklemeye geçiyorsunuz. bir görevli gelip sıra isimleri okuyor ve gidip vize ücretini yatırıyorsunuz. Nakit dolar götürmeniz önemle rica olunur. Kredi kartıda çeken vardı. Size bir sıra veriliyor ve evrak teslimi için sıra bekliyorsunuz. Bizim evrak sıramız gelince. Sıra ile talihliden başlayarak, tüm katılımcıların evraklarını sıra ile istiyor. önce talihli, sonra katılımcıların devam ediyor. Benden evrak olarak;
    1-evlilik cüzdanı aslı ve yazılı tüm sayfaların fotokopisi
    2-diploma aslı ve fotokopisi
    3-banka dökümü ve imza sürküleri
    4-askerlik belgesi
    5- TC adli sicil
    6-KKTC adli sicil
    7-nufüs kayıt örneği
    8-pasaport ve 2 adet foto

    eşimden;

    1-evlilik cüzdanı yazılı tüm sayfaların fotokopisi
    2- TC adli sicil
    3-nufüs kayıt örneği
    4-pasaport ve 2 adet foto

    çocuklardan;

    1-nufüs kayıt örneği (Kendimini verdim)
    2-pasaport ve 2 adet foto

    Evrakları teslim ettikden sonra mülakat için sıra beklemeye başladık. Sonra mülakat sıramız geldi. Bize güler yüzlü bir konsolos arkadaş baktı.

    standart sorularını sordu;

    nereye gideceksiniz, ne okudunuz, nezaman evlendiniz, ne iş yapıyorsunuz, gidince ne iş yapacaksın, kaç paran var gibi soruları sordu. sonra eşime bir kaç soru sordu. ne okudunuz, nezaman evlendiniz gibi tanışma soruları sordu. sonra belgelerin asıllarını ve fotokopilerini bana geri verdi. Burada garip olan konsolosun elinde sadece pasaportum, sağlık raporum ve fotoğraflarım kaldı. Dedim bir gariplik var ama neyse çıkıntılık yapma dedim içinden.

    Sonra o meşhur cümleyi bizde duyduk. vizeninizi onaylıyorum tebrikler dedi. pasaportlarınızı 5 gün sora alabilirsiniz dedi. bizde güle oynaya otelimizde geldik. Fakat elimde tüm evraklarım asılları ve fotokopileri var. dedim bir terslik var. Sonra sevgili arkadaşlarım @salih-atilla ve @caakmemo konuştuk. dedim sizede böylemi oldu. Onlar yok dedi. aha dedim bir sorun var dedim. 10dk geçmedi konsolosluktan aradılar. Evraklarını tekrar getirirmisiniz yanlışlıkla iade etmişiz dediler. Bende apar topar tüm evrakları tek başıma tüm katılımcılar için aldım tekrar koştur koştur konsolosluğa gittim. içeri girdiğimde ilgili kişi beni buldu ve tekrar dosyamızı açtı. tektek en başta ki gibi evraklarımızı almaya başladı.

    sonra tekrar sordum bir sorun var mı diye. Tekrar onaylandı vizeniz merak etmeyin dediler.

    3 temmuz ben, @salih-atilla ve @caakmemo konakladığımız yerde beklemeye başladık. aynı gün AP'ye döndü statüler, 4 temmuz günü resmi tatil olduğu için vizeler 5 temmuz cuma günü "issued" oldu ve ptt'ye teslim edildi. 8 temmuz pazartesi günü de çankaya ptt'den teslim aldım evraklarımızı.

    Bizim için farklı bir deneyim oldu. Birçok güzel insan tanıdım. Şuan yolculuk hazırlığı telaşı ve taşınma telaşı başladı.

    Dilerim vizenizi bekleye herkes hayallerine tez zamanda ulaşır.

    Seviyorum seni "yeşilkartforum" :)


  • @Mehmet-K hocam öncelikle tebrik ederim. Mülakata tercumanla girdiğinizi yazmışsınız. Büyük ihtimalle bende tercüman tutmam gerek. Sizin tercümanın bilgilerini bana atma şansınız var mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum