Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi


  • Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?


  • Merhabalar , bugün forumda dolaşırken bu sayfaya denk geldim , bende 2. Evliliğimi ABD vatandaşı İle Türkiye de gerçekleştirdim şuan kendim greencard sürecindeyim , fakat ilk evliliğimden 9 yaşında çocuğum İçin ekstra bir başvuru yapmadık , benim formumun içinde çocuğumun bilgilerini doldurduk sadece , şuan anladığım kadarıyla onun İçin ayrı başvuru yapmamız gerekiyormuş sanırım. Şimdi hızlıca ona da başvuru yapacağız ayrıca benim için ekstra K3 başvurusu da yapmıştık , oğlum içinde K4 e de başvuru yapabiliriz sanırım. Şuan çok morelim bozuldu , benim başvurularım nisan 2022 de yapıldı çünkü , arada zaman farkı çok olacak
    @crazycells


  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • @Sinem-Arslan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?

    Sanirim DS-260 formu demek istediniz? Biyolojik babasinin bilgilerini yazin.


  • @enayt, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    Merhabalar , bugün forumda dolaşırken bu sayfaya denk geldim , bende 2. Evliliğimi ABD vatandaşı İle Türkiye de gerçekleştirdim şuan kendim greencard sürecindeyim , fakat ilk evliliğimden 9 yaşında çocuğum İçin ekstra bir başvuru yapmadık , benim formumun içinde çocuğumun bilgilerini doldurduk sadece , şuan anladığım kadarıyla onun İçin ayrı başvuru yapmamız gerekiyormuş sanırım. Şimdi hızlıca ona da başvuru yapacağız ayrıca benim için ekstra K3 başvurusu da yapmıştık , oğlum içinde K4 e de başvuru yapabiliriz sanırım. Şuan çok morelim bozuldu , benim başvurularım nisan 2022 de yapıldı çünkü , arada zaman farkı çok olacak
    @crazycells

    Evet, hem siz hem de cocugunuz icin ayri ayri I-130 formu doldurmaniz gerekiyor, siz IR-1 ile, cocugunuz da IR-2 ile vize alacaksiniz.

    Hemen doldurup USCIS'e gonderin, eger yakin zamanlarda onaylanirsa USCIS ikisini berabar NVC'ye gonderebilir diye dusunuyorum.


  • @Sinem-Arslan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?

    Bende ilk evliliğimden olan kızımla beraber abd vatandaşı yeni eşim üzerinden başvuru yaptım. Kızımla dosyamız nvc de. Kızım 9 yasında. Abd girdiğimizde kızım otomatik abd vatandaşı olacak mı onu merak ediyorum. Sonuçta üvey babası istek yapıyor

  • W waterman bu başlıktan bahsetti
  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • @zey23 merhaba. Siz green card sürecinde turist vizesini nasıl aldınız acaba biraz detaylandırabilir misiniz? Başvurunuzu Türkiye’den mi yapmıştınız

  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar 2023 Nisan ayında vatandaş oldum. Green Card sahibi iken eşim için f2a vizesine başvuruda bulunmuştum daha sonra vatandaş olunca güncelleyip cr1 vizesine güncelleme yapıldı. Eşim hamileydi ve haziran da Türkiye’de doğum yaptı çocuğun direk vatandaş olması için İstanbul konsolosluğuna gittim fakat 5 sene fiziksek olarak yaşama şartını yerine getiremediğim için red verdiler. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @Dragon

    Umarım yanlış biliyorumdur ama çocuğunuz için I-130 doldurmanız gerekebilir. Eğer vatandaş olmamış olsaydınız eşiniz kartını aldıktan sonra çocuğunuz vizesiz eşinizle birlikte Abd'ye girebiliyordu diye biliyorum.


  • @hanifeersan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    @Sinem-Arslan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?

    Bende ilk evliliğimden olan kızımla beraber abd vatandaşı yeni eşim üzerinden başvuru yaptım. Kızımla dosyamız nvc de. Kızım 9 yasında. Abd girdiğimizde kızım otomatik abd vatandaşı olacak mı onu merak ediyorum. Sonuçta üvey babası istek yapıyor

    Hayir, Green Card alacak. Daha sonra siz vatandaslik alirken otomatik olarak vatandas olabilir (eger ABD'de sizinle yasiyorsa), bunun disindaki durumlarda kendisinin 5 yil ABD'de yasayip vatandaslik basvurusu yapmasi gerekir.


  • @Dragon, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

    Merhabalar 2023 Nisan ayında vatandaş oldum. Green Card sahibi iken eşim için f2a vizesine başvuruda bulunmuştum daha sonra vatandaş olunca güncelleyip cr1 vizesine güncelleme yapıldı. Eşim hamileydi ve haziran da Türkiye’de doğum yaptı çocuğun direk vatandaş olması için İstanbul konsolosluğuna gittim fakat 5 sene fiziksek olarak yaşama şartını yerine getiremediğim için red verdiler. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Sayin @ICu 'nun dedigi gibi vatandas olmasaydiniz esinizin F2A dosyasina ekleyebiliyordunuz, ama vatandas olduktan sonra esiniz IR-1 , cocugunuz da IR-2 alacagi icin ayri bir gocmenlik sureci baslatmaniz gerekiyor.

    Yeni bir I-130 formu doldurarak cocugunuz icin IR-2 surecinizi baslatmalisiniz.


  • @Sinem-Arslan durumu merak ettim sonuç ne oldu acaba?


  • @crazycells "Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak."

    Yazmışsınız.. Bunu Türkiye'den o zaman ödeme şansımız yok mu? Bunu nasıl ödüyor TR'den süreci devam ettirenler, avukatı olanın avukatı mı ödüyor ABD'den bir avukat mesela?

    Tşk ederim.


  • Arkadaşlar eşimin 15 yaşında ki oğluna turist vizesi baş vurusu kabul edildi ve vizesini aldı. Ben USA vatandaşıyım,eşim green kartlı. Sorum şu oğlunun vilayeti kendisinde ve o buraya geldiğinde biz ona burada GC baş vurusu yapabiliyormuyuz? benim onu evlatlık mı almam lazım? üvey baba üzerinden istek yapamıyormuyuz. Yani turist vizesinden göçmenlik. 15 yaş olduğu için sıkıntı yapacaklarını sanmıyorum çünkü çocuk statüsünde geçiyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Sayın arkadaşlar ve adminimiz @crazycells
    Eski eşimden olan Çocuklarim için (9 ve 12 yaş) Greenland başvurusu yapacağım avukatsız bir şekilde sizlerin yardımı ile yapmak istiyorum. Yolun çok başındayım lütfen bana yardımcı olun. Eşim Amerika doğumlu ve vatandaş
    Konunun başındaki açıklamayı okudum I-130 ve G-1145 formları doldurulacak. Sorularım
    1- İstenen belgeleri doldurduğumuz formlarla aynı anda mı gönderiyoruz yoksa formları doldurup gönderdikten sonra mı bizden isteyecekler.
    2-(Cocukla olan resmi iliskinizi gosteren belgeler) üvey anne olduğu için ne gibi evraklar koymamız gerekiyor? Çocuklar benim nüfus kaydımda gözüküyor, Evliliğimizi Türk konsolosluğunda onaylatıp eşimi kendi nüfusuma geçirmem gerekir mi? Bu şekilde çocuklarla birlikte oda nüfus kaydımda gözükür. Gerek var mı yok mu?
    3- sponsor olabilmesi için 2 çocuk için yıllık kazancı ne kadar olması lazım? Şuan evli olduğumuz için bende kazancımı gösterebiliyormuyum? Yani İkimizin toplam kazancını gösterebiliyormuyuz?

    Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler


  • Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
    Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .


  • İyi akşamlar 16 yaşından küçük çocuk ır2 ile ülkeye girdikten sonra nasıl usa pasaporta başvurabiliyor visa ve doğum belgesi yeterli mi yoksa ssn greencardın gelmesi mi gerekli


  • Herkese merhaba IR2 sürecinde olan var mı? Oğlum Ankarada , 2024 ocakta başvurduk fakat hala bir ilerleme yok. Deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim
    Şimdiden teşekkürler.


  • @zeynep1212 merhaba gecen hafta basvurduk ,myprogress tab 21 ay gosteriyor tahmini


Benzer Başlıklar

  • Green card onay numara hatası

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • Amerikan vatandasi esin uzun suredir ABD’de bulunmamasi

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    24
    0 Oy
    24 İleti
    2k Bakış
    Ekto OktanE
    @ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra. Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı. Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum