DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@darkhidden, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan tamamdır teşekkürler, bu süreç bizim için yıl boyunca ayrı yaşamak gibi yollara sapacak mı sizce? birde ek olarak size mesaj olarak bir soru sormuştum ancak buradan da paylaşayım, belki benzeri durumda olan başkasına da yardımcı olur;
Eşim ile Turkiye'de 1 Haziran 2024’de evlendik, Turkiye'de evlendigimiz icin kendisinin 2 soyadi oldu kendi ve benim soyadim. Ancak onun pasaportunda sadece kizlik soyadi var, evlilik cuzdaninda ise kizlik soyadi + benim soyadim var.
savas dolayisi ile pasaport yenileme uzun suruyor, dosya tasima yaparsak yetismeme ihtimali var, sizce bu soyadi mevzusu mulakatta bir engel teskil eder mi?Birde numaramız current olduğu için beni sadece add applicant ile ekleyip submit ettik ancak eşimin formunu current olduğu için açamıyorlar, bunun için de mülakatı verecek olan konsolosluk ile konuşacağız ancak mevcut formumuzu asla güncelleyemeyecek miyiz?
Soyadı sorun olmaz. Pasaport tarihi yeterli olsun.
Mülakat aldıktan sonra güncelleme yapabilirsiniz.
-
@lumos Maalesef. Pazartesi günü tekrar mesaiye başlayacağız.
-
@Hanhun Ceac kismi mulakat almadan degismiyor dosya tasisaniz bile orada Ankara goreceksiniz mulakat alana kadar. KCC ve Hong Kong konsoloslugundan tekrar dosya durumunuz hakkinda bilgi talep edin. KCC'ye dosyanizi tasima talebiniz Hong Kong konsoloslugundan kabul edildigini ve onlar tarafinda bu islemin ne durumda oldugunu sorgulayin , Hong Kong icin ise KCC'den Dosyanizi talep edip etmediklerini tekrar sorgulayin. Surec biraz sizleri zorlayacak gibi fakat pes etmeden israrla durumunuzu izah edip sorgulamaktan baska secenek maalesef yok.
-
@achillesoag Kesinlikle öyle. Tavsiye ve iyi niyetiniz için çok teşekkür ederim :)
-
@Hanhun Hong Kong konsolosluguna numaram current bundan sonraki işlemi KCC yapamayacağını söylüyor sizin yapmanız gerekliymiş dediniz mi? Ne kadar saçma olay. Madem topu KCCye atıp işi yokuşa süreceksin neden insanlara umut verip ayağına çağırıp hem maddi hem manevi zorluyorsun...
-
@misha90 Aynen o şekilde ilettik hatta en sonunda bunu yazması için KCC den talepte bulunduk ama sürekli aynı cevapları alıyoruz.
-
@Hanhun Bence en sonunda pes ederler umut edip sabretmeye devam :)
-
Bugün 50'ye yakın yere mail attım. Çoğu navigatöre yönlendiriyor. Bazıları da direkt olumsuz dönüyor. Cevap vermeyenlerden ileriki günlerde olumlu dönüş olur mu bilmiyorum.
-
herkese merhaba, son iki aydır birçok ülkedeki konsolosluklara mail atıyorum çoğu standart yanıtla sadece kendi vatandaşlarının dosyalarına işlem yapabildiklerini dönüyor. Son ana kadar bir umut mail atmaya devam edicem, 2023 sürecinde 1 Eylülde barbados adasından olumlu yanıt alıp binbir zorlukla vizesini alan arkadaşın videosu ilham ve motivasyoın kaynağım oldu, yazımı görürse deneyim paylaşımı için teşekkürler dostum.
Yakın zamanda Honkong'a gidip FAM için uğraşan arkadaşlarıma sabırlar dilerim umarım topu çevirmekten vazgeçip işinizi hallederler.
Sorum Honkong dışında bir ülkede bu akışı deneyen var mı? Konsolosluktan bu konuda bir yanıt alınmamış bile olsak direkt o ülkeye gidip orda olunduğumuzu kanıtlar belgelerle talep geçmek mantıklı olur mu ? -
Merhabalar, Managua/ Nicaragua’ dan dosya transferi icin aldigim maili paylasiyorum arkadaslar. Bu maile verdigim cevap sonrasi olumsuz donus yaptilar; belki baska birine farkli donebilirler.

-
@misha90 Umarim olur, guzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
@Hanhun umarım bir an önce güzel sonuçlar elde edersiniz. bizlerede ümit oldunuz. hazırlandık hong konga gitmeye. eşim yarın yola çıkacaktı aslında ama haber mi beklesek ne yapsak kararsız kaldık bizde. gerçekten iyi bir bütçede gerekiyor bu süreçte. sonuna kadar çabalamak istiyoruz hepimiz elbette. siz ne tavsiye edersiniz? bir kaç gün daha beklesek mi aranıza katılsak mı ? fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler
-
@gulnurcb hangi diplomanızı kaybetmiştiniz acaba? üniversite mi yoksa lise mi?
-
Bu ileti silindi! -
@İsmet-Kılınç evet üçüncü dozu olmalısınız sağlık kontrol tarihiniz öncesi
-
@Hanhun Gürcistan ne cevap verdi size ? benden pasaport fotokopisi istedi gönderdim 3 gündür ses seda yok. size nasıl dönüş yaptı.
-
@kaankoca Sorun çıkmaz ise ertesi güne saat 3 ile 5 arası alınıyor. Tabiki yinede daha erken Unganlara gitmeniz
-
@Irmak-Deli Çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacaktı ama. Benim iki doz aşım da Biontech’ti. 3. Dozun Sinovac olması herhangi bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkürler.
-
@cemal1153 teşekkürler sizede hayırlı olsun
-
@İsmet-Kılınç
Olmaz tabiki.siz oldugunuza dair ciktiyi yaninizda goturun..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum