Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @berna-turali
    Berna hocam hayırlı olsun.
    Yol göstermesi açısından, orada bir dönem çalışacağınızı mı belirttiniz yoksa üstü kapalı şekilde sadece orada bulanacağınızı mı belirttiniz?

• @cttl KCC vasıtasıyla oturumunuz olan veya bulunduğunuz ülkelere mi alıyorsunuz yoksa. dosyayı taşıdıktan sonra mı oturumunuz vs ne gerekliyse halletmeye çalışıyorsunuz ?

• @ugursway anladım çok teşekkürler

• Yasaklı

@cttl
    Ben eşiyim. Sadece orda önümüzdeki yıl yaşama durumumuzun olduğunu dil okuluna kayıt yapacağımızı belirttik. Yani herhangi bir gün ay bilgisi vermedik öyle

• ⭐⭐⭐⭐

@pnarr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Merhabalar, evet tabii ki yardımcı olmuştunuz. Teşekkür iletisini istemediğinizi profilinizde belirttiğiniz için silmiştim. Uğur Bey de aynı mail hatasını yaşamıştı. Sürecin nasıl devam ettiğini merak edip sordum. Çünkü çok spesifik bir sorun olduğu için deneyimleyen birileri pek yok. Aynı sorunu ileride yaşayacak olan arkadaşlar da direkt okuyabilmeleri için detaylı sordum.

Ben verdiğim cevapla kafanızı karıştırdığımı düşündüm 😅 Sorun yok öyleyse 👌🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl KCC vasıtasıyla oturumunuz olan veya bulunduğunuz ülkelere mi alıyorsunuz yoksa. dosyayı taşıdıktan sonra mı oturumunuz vs ne gerekliyse halletmeye çalışıyorsunuz ?

Normalde oturum olursa taşıtabiliyordunuz kcc aracılığı ile. Ancak yeni yönetmeliğe göre gelecek tarihli orada olma planlarınıza göre de taşıyabiliyorlar artık.

Mesela X ülkesiyle iş görüşmesi yapıyorsunuz, sonuç henüz belli değil ama olumlu gibi, elinizde çalışma/oturum evrakları henüz yok. Muhtemelen 6 ay sonra orada işe başlayacaksınız. KCC’ye yazıp 6 ay sonra orada işe başlayacağım/başlamayı planlıyorum dediğiniz zaman şimdiden dosyanızı taşıyorlar gibi görünüyor.

Ama bu önceki senelerde var olan bir uygulama değil. Bu sene tam olarak nasıl uygulanacağını bilmiyoruz.

• @fahriakc
    Oturumumuz olmayan ancak bir şekilde gidip mülakata katılabileceğimiz ülkelere taşımaya çalışıyoruz.
    Yani bizim numaralarımıza sıra gelmesi imkansız olduğu için, denemekte hiç bir zarar yok.
    Buradaki tecrübelere göre de şekillenecek bakalım.
    Öncelikle turist vizesiyle kanadada girecek bir arkadaş var, o ne yaşayacak göreceğiz.

• merhaba, şu anda oturumsuz olarak kcc aracılığıyla dosya taşıyan arkadaşlar var fakat merak ettiğim mülakat aşamasında oturum görmek isteyebilirler mi? bu yöntemin bir riski olur mu sürece ?

• @cttl Dosyayı taşıdığınız ülkedeki elçiliğin kabul edeceğine nasıl emin olabiliriz ? Oturum olacaksa daha garanti ama turist vizesiyle riskli değil mi ? Ben de bülten açıklanmadan önce ve açıklandıktan sonra taşımanın hangisinin daha garanti olacağını araştırmaya çalışıyorum . Bültenler açıklandıktan sonra elçiliklere mail atıp kabul aldıktan sonra dosya taşıması yapanlar var.

• @EzgiLera Ankara nın yeni ofisinin DV ile ilgisi yok ama diğer göçmen hizmetlerini alırsa DV ye bakan kişilerin iş yükü azalabilir. biraz umut işte..

• @fahriakc
    emin olamayız. kimse bir şey diyemez ve emin olamaz bu konuda.

olay şu, ankara şuan dv2024 için 5binlerde. yani seneye benim 19binlere sıra gelme ihtimali yok. hatta 10binlere bile ihtimal gözükmüyor.
    forumu geriye dönük okursanız, ankara'dan sıra geleceğine inanan insanlar şu an ortada kalmış durumda.

biz şimdiden aldırdık. olur da taşıdığımız yer kabul etmezse, buralardan başka yerlere taşıtırız, ankara'dan değil.
    taşıtınca kabul etmezlerse ortada kalmıyorsunuz yani.

ama kcc aracılığıyla değil de ilerleyen süreçte konsolosluk üzerinden taşıtmaya çalışırsanız, konsolosluklar işi bizzat yapan birimler oldukları için, gerek fazla iş yükü gerekse o üülkenin vatandaşlarına öncelik verdiklerinden, sizin dosyanızı çok zor kabul ediyorlar.

benim yaklaşık bir aylık forum serüvenimden öğrendiklerim bunlar. tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Artu elbette isteyebilirler.
    hatta mülakat almış olsanız bile bunu iptal etme yetkilerine sahipler.

• Bu ileti silindi!

• @cttl Ben Ankara yı savunmak için yazmadım sadece bir umut öngörümü yazdım keşke olsa hepimiz Ankara dan alsak. Benim 21K ve Ankara dan hiç umudum yok. kesinlikle dosya taşıma yapacağım ama şimdi KCC ile mi yoksa ilerleyen zamanlarda mı araştırıyorum. şu an herhangi bir konsolosluktan onay almadan taşımakta bana göre riskli geliyor şu aşamada.

• @fahriakc
    yok hocam estağfurullah, öyle bir şey demedim. tabiki herkesin kendi tercihi. biz de ne olacağını bilmiyoruz, sadece tecrübeleri okuyoruz, ancak her dosya da ayrı bir tecrübe, bizimkilerde de çok farklı şeyler olabilir. bilemiyoruz, yaşayıp göreceğiz.

• Excel tablosuna nasıl eklerim?

• @cttl Ben 2024 lerin durumunu takip edip az çok fikir edinmeye çalışacağım. KCC dosya taşıma için Bültenler açıklanana kadar zamanımız var diye erken hareket etmeyeceğim ekimden sonra bakalım neler olacak hepimiz için hayırlısı.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

@fahriakc
    Risk maalesef yüksek bu yüzden bir B planı çizmeye çalışacağız. Elimizden gelirse tabi

• @lumos
    Merhaba, imzamı oluşturdum. Yardım etme şansınız var mı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |