DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
@erene Vizeniz kutlu olsun, yeni hayatınızda başarılar

-
Arkadaşlar, KCC tarafından dosya taşınma işlemi yapıldığında ds-260 formunda hala eski konum görünüyor ama KCC sizin planlamanızı yaptığında (ESC) sayfasından kontrol ve onayını verince değişiyor sanırım. Doğru mu anlamışım. Ve dosyanı taşıdığında KCC tarafından taşınan konsolosluk dosyanızı neden ve nasıl taşıdınız gibi sorular soruyor ve kanıt istiyor mu nasıl oluyor süreç bilenimiz var mı acaba?
-
@erene Vizeniz Hayırlı olsun ,yeni hayatınızda bol şans
.Bir sorum olucak size 8 ay İngiltere’de kalmışsınız polislik belgesi isteniyor mu? Ben de 9 ay KKTC de kaldım polislik belgesini merak ettim açıkçası -
@pnarr Merhaba çok teşekkürler. Hayır istemedi. 8 ay kaldım dediğimde sebebini sordu sadece. Dil okulu dedim. Ama her ihtimale karşı orjinal polis kaydını götürmüştüm. 3 yıl öncesine ait bir belgeydi. Kurallara göre 12 aydan fazla kalınan ülkeler deniyor zaten.
-
Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum.
Kcc üzerinden dosya taşıdığınızda konsolosluk neden diye soruyor mu? Sizin oturumunuz olup olmadığını kontrol etmek istiyor mu? -
@mehmetizmirli Hong kong a ne zaman mail attınız cevap ne zaman geldi. turist vizesini kabul ettiler mi kısaca bahseder misiniz
-
@serserotek KCC nin tasimis olamsi Konsoloslugun mulakat verecegi anlamina gelmez, mulakat verse de ek belge isteme ve reddetme hakki onlardadir.
-
Bu gün sağlık muayenemiz vardı. 4 kişilik aile olarak girdik . Bizlerden sadece covıd aşı belgeleri ve çocukların aşı listelerini verdik pasaportlar
Ben ve eşimden kan tahlili istendi
Çocuklardan istenmedi
Ben ve eşim 12 yaşındaki oğlumla 2şer aşı yapıldı 3 yaşındaki kızıma 1 aşı yapıldı
Çocukların aşı kartları hepsi eksiksiz olmasına rağmen aşı yapıldı.
Eşimle benim kan tahliline 95 dolar verdik
Muayene ve aşılar için toplam 1.060 dolar verdik
Toplamda 1.155 dolar ödedik pazartesi günü sonuçları alcaz . -
@ahmetyorulmaz geçmiş olsun sonuçlar iyi kısmetse 6 haziranda bende unganlardayım inşallah bu aşamayıda geçerim mülakatta başarılar
-
@mymuyi henüz bir deneyim veya bilgi sahibi birinden bir yanıt alamadım umarım bir sorun teşkil etmez bakalım
-
@lumos
Anlıyorum bir yine de dil okuluna kayıt vs gibi adımları atacağız tabi ama deneyim sahibi var mı acaba sorun yaşayan onu bulamadım veya soruldu çok ğstüne durulmadı geçildi diyen -
@serserotek
@lumos adlı kullanıcının bilgilendirmesi dışında tabiki. Çok teşekkür ediyorum. Konsoloslukların tabiki sağı solu belli olmamakta. Bu konuda dil okulu kaydı veya gerekirse birkaç günlük giriş çıkış yapma (mülakat öncesi) gibi yollara başvuracağız. Ne fayda sağlar belli değil gerek var mı yine belli değil yeni kanun ilgili maddesini ibraz etme ( yine fayda sağlar mı belli değil) kimin işi sağlam kim kesin gözüyle bakabiliyor ki zaten orası bile belli değil hakkımızda hayırlısı olsun demek dışında elden gelen bir şey var mı o bile belli değil
-
@salih-atilla 5 K yeni mi mülakata gireceksiniz.. 10 bini bile bulmayacak Ankara ın görüşmeleri çok üzücü.
-
Merhaba arkadaşlar ,
Dün itibari ile Miami’ye giriş yaptım 1,5 saatlik uçuşun ardından pasaport polisi ilk belgeleri görünce niye buraya göç ediyorsun Türkiye 3.dünya ülkesi değil ki dedi ama gidişi hepiniz biliyorsunuz hepinize teşekkür ediyorum
-
@gubaz53 Göç edenlerden bıkmışlar ve neden geliyorsunuz gibi küçük bir serzenişte bulunmuş gibi anladım. hayırlı olsun darısı bize inşallah. Dosya taşıdınız muhtemelen ? hangi ülkeden ?
-
@serserotek Bende kcc ile mülakat yerimi değiştirmiştim. Değiştirdikten sonra gelen mailde bu şekilde yazıyordu.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Cairo to Montreal. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
Current olduktan sonra da;
You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.
şeklinde bir mail geldi. İçerikteki linkten giriş yapıp kontrol ettiğimizde mülakat yerimizi gününü ve saatini gösteren bir mektup vardı.
Bizde süreç bu şekilde ilerledi. Konsolosluktan hiçbir şekilde şu ana kadar mail almadık.
Sürecinizde bol şans ve başarılar diliyorum.
-
@serserotek benimde ds260 formunda değişmemişti, mülakat maili aldıktan sonra https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV dan kontrol ettiğimde kcc nin değiştirdiği konsoloslukta ready olarak gözüküyordu.
-
@emirhan1
Çok teşekkür ederim. Bende aynı maili aldım. Bi kanıt sunmadım varandaşlık veya oturum ile ilgili istenmedi de o yüzden biraz korkuttu gideceğim ülkede vize muafiyeti var vize dedi yok zaten umarım konsolosluk sorun çıkartmaz. -
@serserotek bende turist vizesi ile kcc ye mülakat yeri değişikliği talebinde bulunmuştum ilk attığım mailin ekine de turist vizemi eklemiştim, mülakat yerimin değiştirildiğine dair kcc den mail aldım, current olduktan sonra mülakat günü verildi, mülakata 12 temmuzda gireceğim, umarım bir problem ile karşılaşmayız ve mülakatın ardından tecrübelerimi herkesle paylaşacağım. Süreci devam eden herkese başarılar diliyorum.
-
@emirhan1
Teşekkürler hemen hemen durumumuz aynı sayılır merakla bekliyorum deneyim iletini. Ve tabi ki bol bol şans diliyorum. Umarım sağ salim vizeni alır yoluna devam edersin
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.