ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@redsat2000 cevabiniz icin cok tesekkur ederim
-
5 yilim 5/5/2024 de doldu ve vatandaslik sertifikami 5/21/2024 de almis bulunmaktayim (elhamdulillah :)
05/05/2019 > Residence Since
02/16/2024 > Applied N400 application
02/21/2024 > Biometric appointment
05/21/2024 > Interview
05/21/2024 > OathArkadaslar NJ de yasiyorum surecimin baya hizli oldugunu dusunuyorum. Yaptigimi paylasayim dedim belki faydasi olur; Representativ'e November da ki secimlerde oy kullanmak istedigimi bu yuzden vatandaslik surecimde yaridimci olmasini rica ettim, kendisinden bi cevap gelmedi ama ayni hafta mulakat tarihi geldi ve normalden cok daha kisa sureye.
NJ de ki yogunluktan midir bilmiyorum mulakatta green card lari topluyorlar ve toreni beklemenizi soyluyorlar, 2 saate falan sertifika hazir oluyor ve yaklasik 30 kisiyle birlikte adinizi okuyup hemen yemin torenine aliyorlar.(cok gozum aradi ama hic Turk goremedim :(
Bu surecte beni tedirgin eden 2 durum olmustu:
- 2019 yilinda green kartimi aldiktan sonra yaklasik 7-8 ay giris yapmadim yani 6 aydan fazla 1 seneden az Tukiyede durdum ancak ogrenciligimi kanitlayacak belge vardi 2020 tarihli diplomami yuklemistim sisteme, ve hic bir sey sormadilar.
- 18-26 yas arasinda US deydim ve Ankaraya green card mulakatina giderken bunun icin bi kagit doldurtuyorlar Selective Service icin ancak numara falan yok tabi yani kaydimiz gorunmuyor o yuzden hemen arayin Selective Service i durumu izah edin ve biran once SIL kagidiniz gelsin, ve bu kagidi omur boyu saklayin(telefonda boyle dediler)
Belki birilerine faydasi olur...
-
@recepu Hayırlı olsun
-
@recepu Hayırlı olsun.
-
@redsat2000 cevabiniz icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak, DC'deki buyukelcilikten vukuatli nufus ornegini ingilizce olarak alabiliyor muyuz? Tesekkurler.
-
@cansuo Tercüme parası alırlar pahalı
-
@recepu Hayırlı olsun. Darısı bizlerin başına inşallah.
-
Arkadaslar N400 formunu Ocak 22 de doldurduk hala bir ses cikmadi. Bakiyorum herkese üc ay icinde interview tarihi verilmis korkmaya basladim. 5-6 ay bekleyenler oldu mu ?
-
@turtadaturta merhaba bizde 22 Ocak da basvurduk yanit gelmedi siz de bir gelisme var mi ?
-
@bologna siz hangi eyaletten basvurdunuz?
-
@Mrs-Cakal Texas Dan basvurduk ofis San Antonio
-
biz de 3 nisanda san diegodan basvurduk. californiada surerler nasil hic bilmiyorum, bekliyoruz
-
@bologna greencard sonrasi vatandasliga basvurdunuz diye dusunuyorum (es durumu, is durumu gibi konularda sureler degisiyor). Parmak izi verdiniz mi? Biz de Austin-Tx'dan basvurduk 24 Ocak'ta, Subat ortasi parmak izi verdik, Mart sonu interview tarihimiz belli oldu. San Antonio'da 8 Mayis'ta mulakat, 28 Mayis'ta yemin torenimiz oldu.
-
@redsat2000
Bu belgeleri en uygun yoldan nasil temin edebiliriz? Askerlik durum belgesi ve vukuatli nufus ornegini. E devletten alip ceviri yaptirip noter onayi mi yaptirmamiz gerekli yoksa sadece yeminli bir tercuman cevirisi yeterli olur mu? Tesekkurler -
@MustafaT
https://rushtranslate.com/
Belgeleri e devletten pdf kopyasını alıp bu siteden tercümesini yaptırabilirsiniz. Noter tasdikli lütfen yaptırın online isteyin. Posta ile dölüman almanıza gerek yok. Size 24 saat içinde email adresine gönderiyorlar . -
@redsat2000
Cok tesekkur ederim. Bu durum isimizi cok kolaylastiracak. Basvuru yaptiktan sonra Los Angeles tan tecrubelerimi paylasacagim -
@MustafaT Şimdiden Tebrikler Hayırlı olsun
-
@Nilorhan biraz fazla bekledik ama bugun mulakat tarihini aldik, 11 Temmuz San Antonio da olacak umarim ayni gun yemin torenine de kabul ederler 🤞
-
@Nilorhan sakincasi yoksa interview nasil geciyor ? Dikkat etmemiz gereken birsey var mi bilgi verir misiniz ?
-
@bologna Simdiden hayırlı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum