Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• ⭐⭐⭐⭐

@Seher-Ertaş-Karaaslan

Abd esiniz cocugunuzu evlat edindi mi Ona gore her sey cok degisiyor. Eger degil ise Sizin vatandaslik surecini tamamlamaniz ve cocugunuzun 5 yili tamamlayarak kendi basina N-400 formunu doldurarak basvuru yapmasi gerekiyor. Zaten 18 yasini doldurdumus durumda

Ictihat ve yonetmelik metni asagidadir

Üvey ebeveyn üvey çocuğu evlat edinmediği ve belirli gereklilikleri karşılamadığı sürece, üvey çocuk ABD vatandaşı bir üvey ebeveyn aracılığıyla vatandaşlığa kabul edilmeye veya vatandaşlığa alınmaya uygun değildir. Üvey ebeveyn, üvey çocuğu evlat edinerek, yasal velayetini alarak veya evlilik yoluyla yasal bir bağ oluşturarak üvey çocukla yasal bir ilişki kurabilir.

Göçmenlik Avukatı Austin Texas Üvey Çocuk Göçmenlik Dilekçesi - Michael G. Murray, P.A.

Bununla birlikte, birçok durumda, çocuk yeşil kart veya göçmen vizesi bekleme sürecinde 21 yaşına girerse onay almaya hak kazanabilir. Buna ek olarak, USCIS'in yorumuna göre, çocuğun ebeveyninin yeni eşi üvey çocukla yasal bir ilişki kurmak zorundadır. Bu, üvey ebeveynin çocuğu evlat edinmesi veya çocuğun yasal velayetini alması ile yapılabilir. Buna ek olarak, üvey ebeveyn ile ebeveyn arasındaki evlilik, çocuk ile üvey ebeveyn arasında yasalar kapsamında bu tür bir bağlantı oluşturuyorsa, yasal ilişki de kanıtlanabilir.

Bir ABD vatandaşı veya yasal daimi ikamet sahibi, Form I-130, Yabancı Akraba Dilekçesi'ni kullanarak üvey çocuğunun göçmenliği için dilekçe verebilir. Üvey çocuk kendisi için dilekçe veremez.

Üvey çocuğun göçmenliğe uygunluğu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenir: Davanın ne kadar iyi belgelendirildiği, Evlilik geçmişi, Göçmenlik geçmişi, Suç geçmişi ve Çocuğun yaşı.

Evlat edinilmemiş bir üvey çocuk, ABD vatandaşı üvey ebeveyni aracılığıyla vatandaşlık alamaz. Ancak, yetişkin bir üvey çocuk uygun hale geldiğinde vatandaşlığa geçmek için başvurabilir. Bir çocuk, 18 yaşından küçükken vatandaşlığa geçen biyolojik ebeveyni aracılığıyla da vatandaşlık kazanabilir.

Çocuklar vatandaşlığa kabul sürecinden geçmek zorunda mı?

Sizin vatandaşlığa geçtiğinizde çocuğunuzun da otomatik olarak vatandaşlığa geçebilmesi için sizin vatandaşlığa geçişinizin 18. yaş gününden önce gerçekleşmesi gerekirdi. Çocuğunuz en az 5 yıldır yeşil kart sahibiyse ve 18 yaşından büyükse, N-400 başvurusunu tamamlayarak kendi başına vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cansuo Evet zorunlu. Evli / bekar ve cinsiyet durumu gözetmeksizin gereken bazı belgeler E devletten vukuatlı ve tercümesi , askerlik yaptı belgesi ve tercümesi gerekiyor. Diğer belgeler id cart , driver licence , evlilik cüzdanı , green cart , pasaport , diploma ,irs transcript , banka dökümleri gibi belgelere ihtiyaç var

• @redsat2000 Ayrıntılı cevabınız için çöm teşekkür ederim

• @Seher-Ertaş-Karaaslan Rica ederim. Her ikiniz icinde simdiden hayirli olsun .

• Arkadaslar askerlik durum belgesi, vukuatli nufus ornegi gibi belgeleri ceviri yapabilecek bir ulasabilecegim bir arkadasimiz var? Tesekkurler

• @MustafaT
    rushtranslate.com

İki belgeyi birden aynı istek grubunda tercümesini iste. 24 saat içinde pdf olarak gönderiyorlar. Mutlaka noter tastikli iste . Döküman olarak istemene gerek yok.

• @redsat2000 cevabiniz icin cok tesekkur ederim

• 5 yilim 5/5/2024 de doldu ve vatandaslik sertifikami 5/21/2024 de almis bulunmaktayim (elhamdulillah :)

05/05/2019 > Residence Since
    02/16/2024 > Applied N400 application
    02/21/2024 > Biometric appointment
    05/21/2024 > Interview
    05/21/2024 > Oath

Arkadaslar NJ de yasiyorum surecimin baya hizli oldugunu dusunuyorum. Yaptigimi paylasayim dedim belki faydasi olur; Representativ'e November da ki secimlerde oy kullanmak istedigimi bu yuzden vatandaslik surecimde yaridimci olmasini rica ettim, kendisinden bi cevap gelmedi ama ayni hafta mulakat tarihi geldi ve normalden cok daha kisa sureye.

NJ de ki yogunluktan midir bilmiyorum mulakatta green card lari topluyorlar ve toreni beklemenizi soyluyorlar, 2 saate falan sertifika hazir oluyor ve yaklasik 30 kisiyle birlikte adinizi okuyup hemen yemin torenine aliyorlar.(cok gozum aradi ama hic Turk goremedim :(

Bu surecte beni tedirgin eden 2 durum olmustu:

• 2019 yilinda green kartimi aldiktan sonra yaklasik 7-8 ay giris yapmadim yani 6 aydan fazla 1 seneden az Tukiyede durdum ancak ogrenciligimi kanitlayacak belge vardi 2020 tarihli diplomami yuklemistim sisteme, ve hic bir sey sormadilar.
    • 18-26 yas arasinda US deydim ve Ankaraya green card mulakatina giderken bunun icin bi kagit doldurtuyorlar Selective Service icin ancak numara falan yok tabi yani kaydimiz gorunmuyor o yuzden hemen arayin Selective Service i durumu izah edin ve biran once SIL kagidiniz gelsin, ve bu kagidi omur boyu saklayin(telefonda boyle dediler)

Belki birilerine faydasi olur...

• ⭐⭐⭐⭐

@recepu Hayırlı olsun

• ⭐⭐

@recepu Hayırlı olsun.

• @redsat2000 cevabiniz icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak, DC'deki buyukelcilikten vukuatli nufus ornegini ingilizce olarak alabiliyor muyuz? Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@cansuo Tercüme parası alırlar pahalı

• @recepu Hayırlı olsun. Darısı bizlerin başına inşallah.

• Arkadaslar N400 formunu Ocak 22 de doldurduk hala bir ses cikmadi. Bakiyorum herkese üc ay icinde interview tarihi verilmis korkmaya basladim. 5-6 ay bekleyenler oldu mu ?

• @turtadaturta merhaba bizde 22 Ocak da basvurduk yanit gelmedi siz de bir gelisme var mi ?

• @bologna siz hangi eyaletten basvurdunuz?

• @Mrs-Cakal Texas Dan basvurduk ofis San Antonio

• biz de 3 nisanda san diegodan basvurduk. californiada surerler nasil hic bilmiyorum, bekliyoruz

• @bologna greencard sonrasi vatandasliga basvurdunuz diye dusunuyorum (es durumu, is durumu gibi konularda sureler degisiyor). Parmak izi verdiniz mi? Biz de Austin-Tx'dan basvurduk 24 Ocak'ta, Subat ortasi parmak izi verdik, Mart sonu interview tarihimiz belli oldu. San Antonio'da 8 Mayis'ta mulakat, 28 Mayis'ta yemin torenimiz oldu.

• @redsat2000
    Bu belgeleri en uygun yoldan nasil temin edebiliriz? Askerlik durum belgesi ve vukuatli nufus ornegini. E devletten alip ceviri yaptirip noter onayi mi yaptirmamiz gerekli yoksa sadece yeminli bir tercuman cevirisi yeterli olur mu? Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• Advance parole ile abd ye girişte sorun yaşayan oldu mu?

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    1 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    A
    Merhabalar, sorunsuz gidip geldiniz mi? Bilgilendirirseniz sevinirim
  • Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • ABD Vatandaşlığını Kaybetmek

26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu? Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir. Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k