Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 912.8k 953

• @cttl

1. Bu cevabın şu anda size nasıl bir faydası olacak? :)

2. Basit bir şey gibi değil de resmi süreci söylemiş.

3. Bir hafta bekleyebilirsiniz. Riyadh'da yaşıyorsanız, ikamet bilginiz ve/veya şirketten aldığınız çalışma belgenizi de e-postaya ekleyerek talebinizi iletmelisiniz.

4. Müşteri temsilcisi gibi düşünün.

• ⭐⭐

@cttl Merhabalar.
    1-Kanada sınırları içerisinde yaşıyorsanız seçebilirdiniz lakin posta kutusu kiralama yada başkasına ait adresleri kendi adresiniz gibi kullanmanızın izin verilen bir yöntem olmadığı size gelen cevapta belirtilmiş. Eğer o şekilde bir beyan olması halinde mülakat görüşmesi aşamasında sahte beyan verdiğiniz yönünde bir görüşe sahip olmak veya olmamak konsolosluğun takdirinde olduğunu bilmenizde fayda var. KCC tarafından size belirtilmedikçe size en yakın yerleşkede mülakata katılmanız beklenir. Bu durum eğer Portekiz'de yaşıyor olsaydınız Paris(Fransa) olacaktı yada İran'da yaşıyor olsaydınız Erivan(Ermenistan)-Ankara(Türkiye)-Abu Dhabi(B.A.E.) seçeneklerinden biri olacaktı.

2-Yaşadığınız adres bilgisi veya mülakat yeri değişikliği olacaksa olması gereken durum bildirilmiş.

3-Yasal olarak gösterebileceğiniz bir kayıt varsa Riyad özelinde deneyebilirsiniz.

4-Doğru umuyorsunuz.

Bu arada eklemek istiyorum, önünüzdeki süreç içerisinde bazı deneyimler özelinden tecrübe sahibi olmak için uzunca bir vakit var. Sayın @emirhan1 'ın dosya taşıma şekli henüz emsaline şahit olmadığımız bir durum. Bazen KCC aracılığıyla dosya taşımak istediğinizde normalin dışında şeyler nadir de olsa yaşanabiliyor bunu bilmenizde fayda var. Mesela örnek olması için Sayın @gacal dosyasını Belgrad'a taşımaya çalışırken KCC dosyasını Antananarivo(Madagaskar) 'a taşımıştı, daha sonra yaptıkları durumu değiştirip mülakat yeri Belgrad olarak düzeltilmişti. Ayrıca sizin de deneyimlediğiniz gibi yasal olarak başka bir konsolosluk özelinde mülakata girmek istediğinizde genel itibariyle bu şekilde bir cevap alınıyor KCC'den.

• @Revolter İşin ilginç tarafı biz kcc ye mülakata gireceğimiz yerin Montreal olarak değiştirilmesini talep ettiğimizde bize gelen cevap;

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Cairo to Montreal.

Biz dosyamızı Ankarada sanarken Kahire'den Montreal'e taşımış olduk. Sanırım önceki aylarda bütün konsolosluklara mail attığım için haberim olmadan Ankaradan Kahireye taşımışlar, bende Kahireden Montreale taşımış oldum.

2025 talihlilerine umudunuzu kaybetmeyin, yalan beyan vermeden her yolu deneyin derim. Süreçte herkese bol şans ve başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

• M MMT bu başlıktan bahsetti

• @Revolter Hocam merhabalar gördüğüm üzere dv2024 talihlisiyiz ikimizde. Benim vizemin bitiş tarihi 9 haziran 2024 ve benim uçak biletim 6 haziran günü. Konsolosluğa mail attım sıkıntı olmaz 9 hazirandan önce girmen yeterli dediler. 3 gün kala girmekte problem yaşar mıyım?

• ⭐⭐⭐⭐

@orkunktt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Revolter Hocam merhabalar gördüğüm üzere dv2024 talihlisiyiz ikimizde. Benim vizemin bitiş tarihi 9 haziran 2024 ve benim uçak biletim 6 haziran günü. Konsolosluğa mail attım sıkıntı olmaz 9 hazirandan önce girmen yeterli dediler. 3 gün kala girmekte problem yaşar mıyım?

Resmî kaynaktan aldığınız bilgi doğru :)
    Ama konu başlığı yanlış.

• @EzgiLera haklısınız farketmemişim onu

• Herkese merhaba,
    Ds 260 formunu doldururken lise bilgilerimin adresinde No kısmını(Normalde No 50 olmalı ama ben no 5 yazdım) yanlış yazmışım bunda bir problem olur mu acaba ?

• Bu ileti silindi!

• @dogukan-altn Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi şu linkte anlatıldığı şekilde imzanıza taşımalısınız.

• @Vildan-0 Merhaba hocam dosya numaramı kesin taşımam gerekiyor danışmanlık aldığım şirket aracalığıyla KCC ye mail atıp viyanaya taşımamız gerektiği söylendi current olmadan KCC ye mail atıp dosya numaramı viyanaya taşımamı talep etsem olumlu bir dönüş alır mıyım Viyanada akrabalarım var bunun da bir artısı olur mu ?

Dosya Numarasi: 2025EU2XXXX 🍃
    DS-260 Gonderimi: 08/05/2024 🍃
    Saglik Muayenesi: ⏳
    Vize Mulakati: ⏳
    Vize Onayi: ⏳
    Pasaport Teslimi: ⌛
    ABD Ilk Giris: ⏳

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dogukan-altn

Diğer kullanıcılar ve forum yöneticileri de yorum yapacaktır ancak bu süreçte başarılı olmak istiyorsanız süreciniz ile ilgili bu forumdaki başlıkları baştan aşağıya okumanızı tavsiye ederim. Bu forum danışmanlık verilen bir platform değil, gönüllülük esasına göre deneyimlerin paylaşıldığı bir platform.

Hali hazırda ücret vererek (bence kaptırarak) hali hazırda bir danışman ile çalışmaya başlamışsınız veya başlayacaksınız, bu sorularınızı bu firmaya/danışmanlara sormanızı tavsiye ederim ne de olsa paranızı alarak bilgisini satıyor/satacak size. Bol şans sürecinizde…

• ⭐⭐⭐

@dogukan-altn Danismaniniz belli ki forumu tam okumamis , cevap veremiyor mu? Ne dusunuyor ?

• @EzgiLera Evet, bu cevabınız kafamdaki bütün soruların cevabını veriyor. Yanıtınız için teşekkür ederim. Umarım case numberım bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatmam için yeterli olur ama tam sınırda bir numara gibi. Bekleyip göreceğiz.

• Herkesde dosya taşımayı olağan bir süreç sanıyor, bilseler ki ne kadar zor ve konsolsoluklarin insiyatifinde ,tavsiyem forumu iyi bir okuyun yürümeden koşamazsınız.

• @lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Evet, bu cevabınız kafamdaki bütün soruların cevabını veriyor. Yanıtınız için teşekkür ederim. Umarım case numberım bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatmam için yeterli olur ama tam sınırda bir numara gibi. Bekleyip göreceğiz.

Geçen sene sorsanız evet sınırda derdim ama her geçen sene daha kötüye gidiyor.
    2024’e bakın en yakın. Mülakat verilecek 2 ay kaldı sadece ve henüz 5000ler mülakat bekliyor.

Bekleyip görmek istiyorsanız tabi ki sizin numaranız, sizin süreciniz, sizin tercihiniz, sizin riskiniz.

• @Vildan-0 ben mesela red almıştım, biraz zor ama onay alan arkadaşlar da var.

• Merhabalar bugün biraz DV24 ve DV25 exceline baktım karşılaştırma yaptıgımda
    DV 24 de her 5000 aralığında 130 kişi civarında green kart çıktığını
    DV 25 de her 5000 aralığında 65 kişi civarında green kart çıktığını gördüm.
    Yani listeye ekleme olma durumunuda düşünürsek bu sene Türkiye'den yüzde 40 oranında az kişiye greenkart çıkmış.
    Yani olumlu yönden bakacak olursak seneye Ankara mülakatları daha da hızlanabilir.
    Yazdıklarım yanlış olabilir tamamen çıkarım üzerinden yazıyorum

• Herkesin ekimde başlayacak sürecinde şimdiden kolaylıklar diliyorum. Ben greencard sonucumu öğrenmeden önce Polonya Erasmusu kazanmıştım. Halen daha dosyalarımı toplama aşamasındayım. Şuanlık bir sorun gözükmüyor ancak yine de ilerleyen süreçte bir sorunum olmazsa 2025 Şubat-Mart arası bir tarihte Polonyada olacağım tahminimce. Burada bunu belirtmemin sebebi benzer şekilde Erasmusla yurt dışında hali hazırda olup herhangi bir avrupa ülkesine veya özellikle Polonyaya davasını aktaran olmuş veya olması için plan yapan biri varsa iletişimde bulunmak. Tabi aynı zamanda forum için de vaka örneği olabilir.

• Herkese merhaba case numberı yüksek biri olarak bende kesin dosya taşıma kararı aldım ve bu süreç hakkında çok az şey biliyorum sadece forumdaki konuları okuyarak birazcık bir bilgi sahibi oldum.Her hangi bir ülkede bir otururum yok sizce nasıl bir yol izlemeliyim.Mesela viyanada akrabalarım var bana vize almam için sponsor olsalar KCC ile iletişime geçsem bir dosya taşıma hakkı almam mümkün mü ?
    Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

2025EU2XXXX
    DS260: 08/05/2024
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

• @dogukan-altn ben de aynı soruyu sormak istiyordum. Belli ülkelere taşımak için (viyana - au) kcc ye önceden mail yolu ile ulaşıp sonuç alan var mı ya da şimdiden atabiliyor muyuz? Yoksa bültende sıra numaramızın aktif olmasını mı beklemeliyiz?

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k