DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Passaport ve amerikada yaşamayı planladığım adresi ds260 formuna eklememiştim , mail atıp ds 260 formumu açtırmaya gerek var mı yoksa mülakkatta passaport ve adres bilgilerimi orada verebilir miyim? şuanda sağlık muayenesi randevusunu oluşturuyorum oraya passaport bılgımı gırdım son olarak istenilen evraklarda e devletten cıkanlarda kurum değilde kişi talebi olarak çıkarmalıyım değil mi ? cevabınız için teşekkürler.
-
@Yaman-0 Merhabalar, aldığınız duyumu paylaşmak istiyorsanız tanıdığınız kişilerle özel platformlarda, ''danışmanlarınızla'' bu konuyu uzun uzun paylaşarak tartışabilirsiniz zira bu platformda rasyonel zeminde bilgi paylaşımı yapılarak üyelerin faydası gözetilmekte. Kaynağı sizce ''güvenilir'' olabilir lakin bu platformda bilginin kaynağı herkese açık şekilde bilgi paylaşımı yapılmakta. O yüzden lütfen bu platformun ''rüya tabirleri ve yorumları'' seviyesinde bir platform olmadığını bilerek paylaşımlarda bulunun.
Bu arada burada ben de dahil birçok kişi dediğiniz şeyin doğru olmasını istiyor, bu konuda bir şüphe yok ama dediğim gibi yukarıda yazmış olduğum sebeplerden ötürü bu doğrultuda paylaşım yapmıyoruz.
-
@lumos teşekkürler
-
@thehawk01 actirmaniza gerek yok, bir kagida cikti alip mulakat esnasinda vermeniz yeterli. Edevlet ciktilari icin Kurum secip, US Embassy Ankara yazabilirsiniz.
-
@deebee, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@thehawk01 actirmaniza gerek yok, bir kagida cikti alip mulakat esnasinda vermeniz yeterli. Edevlet ciktilari icin Kurum secip, US Embassy Ankara yazabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim, Kuruma ibraz seçeneği seçip US Embassy Ankara şeklinde çıktı alıyorum.
-
@thehawk01 evet, lutfen imzanizi surec bilgilerinize gore duzenleyin ki, yorum yaparken daha dogru ilerleyelim. Bol sanslar!
-
@deebee hemen düzenliyorum , bu arada sağlık raporu randevusunda amerikada yaşayacağımız adresi random girsek problem olur mu , henüz amerikada tanıdık birini bulamadım.
-
@thehawk01 saglik muayenesi icin gireceginiz ABD adresi gercek bir adres olmali, hatta size tavsiyem elcilige vereceginiz adresle ayni olmali. Eger bu adres yoksa, su an yok, daha sonra bildirilecek gibi yazabilirsiniz.
-
@thehawk01 henüz adresiniz olmadığını belirtebilirsiniz bir sorun teşkil etmiyor
-
Kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim , Adress ve şehir "kısmına Henüz adres yok daha sonra bildirilecek" yazdım. posta koduna 0 ve eyalet olarak alabama seçtim bu şekilde kayıt alıyorum, mülakat gününe de bir adres bulabilirim umarım , yardımlarınız için minettarım. @deebee @emre-kurtulmuş
-
Herkese mülakatlarında başarılar diliyorum,
@gucarslan
Eşim DV2024'ü 2000'li sıralarda kazandı, Ocak 2024'de Ankara'da vize görüşmesi oldu ve onaylandı. Ben iş programım nedeniyle vize görüşmesine katılamamıştım, Konsoloslukta dosyamı kapatmayıp 1 Eylül 2024'e kadar başvuru sürem olduğunu eşime söylemişler.
20 Nisan 2024'de DS-260'ı doldurup tamamladım ve gönderdim, altta resmide olan "...Application confirmation" hem bana hemde eşimin mailine geldi.
Bundan sonra bende,
Konsolosluk mail adresi olan: [email protected] ve
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
mail adreslerine durumumu anlatan ve ekindede "...Application confirmation" olan ve "vize görüşme tarihi verilmesini" isteyen mail attım. Hem kendi hemde eşimin maili üzerinden.
Ancak maillere bir cevap gelmedi.
Sorum, bu otomatik işleyen bir süreçmi? Ben bir şey yapmasamda vakti gelidiğinde onlar vize görüşme tarihini belirleyip bana atacaklarmı?
Bu süreç 1 Eylül 2024'e kadar yetişirmi?
Tahmin edersinizki beklemek insanı geriyor bu yüzden sormak ve yanlış bir şey yapıyorsam bilgi almak istedim. Bu konularda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlarım cevap verebilirse memnun olurum. Vize görüşme tarihi almak için yol haritam ne olmalı?
Herkese süreçte başarılar diliyorum.
-
@iammiismerv Merhaba, öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşımalısınız. Yönerge için Tıklayınız
Ayrıca sorularınızı doğru başlıkta sormalısınız. Bu sorunuz için de doğru başlığa buradan ulaşabilirsiniz. Sorunuzun cevabı bu sayfanın ilk iletisinde göreceğiniz excel'de yer alıyor. Sürecinizde başarılar ve kolaylıklar dilerim. -
O OzzieOzzy8 bu başlıktan bahsetti
-
@cumhur-kaya öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
izlediğiniz yol doğru, sadece biraz eksik kalmış kısımarı var. bir de aynı talebi web sitesindeki göçmen vize soru formunda gönderin.
konsolosluk size müsait bir zaman için mülakat planlaması yapacak. eğer tabi isterse..
peki sağlık muayenesi oldunuz mu? -
@batubayrak tesekkurler hocam. O zaman bu yolda kapanmis oldu :)
-
Merhabalar. Pasaportumu değiştirdim ve elime henüz ulaşmadı. Yeşil pasaportumu deldirdim ve artık kullanamayacağım bir halde. Sağlık randevusu alırken DV2024 için başvuruda kullandığım pasaportun (artık geçerli olmayan yeşil pasaportum) numarasını mı kullanmam gerekiyor yoksa yeni pasaportumun mu pasaport numarasıyla almam gerekir. Yeşil pasaportum ile alıp sağlık randevusuna iki pasaportla mı gitmem gerekiyor yoksa yeni pasaport ile gitsem yeterli olur mu acaba. Aramalardan pasaport sağlık kontrolu ve türevleri ile arama yaptım ancak bir sonuç bulamadım. Eğer doğru arayamadıysam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.
-
@sherseen Pasaportunuz islemdeyse numarasini ogrenebilirsiniz elinize gelmese de e-devletten. Eger ogrenemezseniz de eski ile islem yapip, yeni ile gidersiniz (ikisini de goturun yaninizda) sorun olmaz.
-
@lumos Teşekkür ederim
-
@ptcuye35 vize çıkarsada ben okeyim yapabiliriz :grinning_face_with_sweat:
-
Unganlar, sağlık raporu için mail de son 12 ay içerisinde covid-19 hatırlatma dozu olmuş olmamı yoksa vize sürecine devam edilemeyeceğini yazmış. Ben 2 doz oldum hatırlatma dozu (2022 Yılnıda ) ile beraber toplam 3 doz biontech oldum. Fakat websitelerine girdiğim de 30 gün içerisinde aşı olmayın diye bir uyarı var oradaki testlerde verilerde sorun çıkmaması adına , bu süreçte ne yapmam gerek?
-
Ve diploma olarakta lise diplomam kayıp üniversite öğrencisiyim fakat kayıt yenilemedim - E-Devlet Transkript Belgesini çıkardım iki dil olarak çıktı çeviriye ihtiyacı yok sanırım - Öğrenci Belgesi ve - Lise diplomasını (e devlet geçici ) çıkarmama gerek var mı? @lumos @gucarslan cevaplarınız için teşekkürler şimdiden
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum