Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
-
@Erhan-2 merhaba,eger biletinizin baslangic ve bitis noktasi belirttiginiz gibiyse,butun bagajlarinizi Antalya'da verip, Myrtle Beach'te alacaksiniz. Check-in kontuarinda zaten bunu size soyleyeceklerdir. Eger soylemezlerse teyit amacli sorabilirsiniz havaalaninda. iyi sanslar.
-
@pulcet teşekkürler.
-
@Erhan-2 merhaba,
ABD kurallari geregi, ABD ici aktarmali ucusunuz olsa bile, gumruge ABD'ye indiginiz ilk havaalanindan giriyorsunuz. Yani Chicago'da pasaport kontrolunden gecip, sari zarfinizi teslim edip, valizlerinizi alip, bir sonraki ic hat ucusunuz icin check in yapip, valizlerinizi tekrar vermeniz gerekecek.
Genellikle dis hat ucuslari farli, ic hat ucuslari farkli terminallerden oluyor ve buyuk havaalanlarinda terminaller arasi ucretsiz ulasim imkani sunuluyor. Bildigim kadariyla Chicago'da da bu sekilde. Gecikme yasamamak adina bu bilgiler dogrultusunda yeniden arastirmaniz faydali olacaktir. Simdiden iyi yolculuklar.
-
@Erhan-2, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
Merhaba,
temmuz ayı içerisinde USA'ya ilk girişimizi yapacağız. Ben Antalya'da yaşıyorum ve Myrtle Beach,SC'ye yerleşeceğim. Biletimi THY'den Antalya-Myrtle Beach olarak aldım(Ant-Ist-Şikago-Myrtle). Bavullarımızı Antalya'dan teslim edeceğiz, USA'ya ilk girişimiz Şikago'da olacak, oradan Myrtle geçeceğiz. Merak ettiğim, ben biletimi THY'den Antalya-Myrtle Beach olarak aldım, tüm operasyonu THY yapıyor, Şikago'da bavullarımızı alıp aktarma uçağına ben mi götüreceğim yoksa bavullarımı Myrtle'den mi alacağım. (Şikago-Myrtle uçuşunu yapan United Airlines havayolu firması Staralience üyesi)Merhaba Erhan bey.
Sanırım 1 yıldır Myrtle Beach de yaşıyorsunuz. Şimdi biz de (4kişilk bir aile olarak) bdv solutions aracılığıyla eb3 vizesi ile Myrtle Beach bölgesine başvuracağız. Size sorum, orası bir aile için nasıl bir yerdir? Güvenliği, iş imkanları gibi. Yaşanılabilir bir yer olarak gözlemliyorum araştırmalarım da ama orada yaşayan birinden yani sizden bilgi almak isterim. Cevap verebilirseniz çok sevinirim. -
@Erhan-2 yukarıda size iletilen @pulcet'in yazdığı bilgi yanlış, aşağıda doğru bilgiyi bulabilirsiniz. @deebee de doğrusunu iletmiş, THY sitesi linkini de aşağıda bulabilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri’ne giden tüm yolcular güvenlik sebebiyle gümrük kontrolünden geçerler. Bu nedenle tüm yolcuların bagajlarını ilk varış noktasında teslim almaları gerekmektedir. (yani valizlerinizi Chicago ORD'de teslim alacaksınız)
İlk varış noktasından sonra iç hat devam seferi olan yolcularımız, 12 saati aşmayan bekleme süresi için son varış noktasına kadar check-in yapabilirler. Yine de bagajlarını ilk varış noktasında teslim alarak gümrük kontrolünden geçmeleri ve bagajlarını teslim etmeleri gerekir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde iç hat bağlantı süresinin 12 saati aştığı durumlarda, bagajlar ilk varış noktasına kadar etiketlenir. Yolcularımızın ilk varış noktalarında bagajlarını teslim almaları, gümrük kontrolünden geçtikten sonra bagajlarını ilgili havayolu birimlerine teslim etmeleri ve bağlantı uçuşu için yeniden check-in yapmaları gerekir.
https://www.turkishairlines.com/tr-tr/bilgi-edin/abd-bagaj-kurallari-sorulari
-
@smyael merhaba, temmuz ayında ilk girişimizi yapacağız.
-
@ATS16 teşekkürler.
-
Merhabalar 18 kasımda Lufthansa ile İst-Frankfurt / Frankfurt-Houston olacak şekilde ABD'ye ilk girişimizi yapacağız. 2 X 23kg bagaj ve 1 X 8kg kabin hakkımız var. Son zamanlarda Lufthansa ile uçuş yapan var mı?
-
@mrt01, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
Merhabalar 18 kasımda Lufthansa ile İst-Frankfurt / Frankfurt-Houston olacak şekilde ABD'ye ilk girişimizi yapacağız. 2 X 23kg bagaj ve 1 X 8kg kabin hakkımız var. Son zamanlarda Lufthansa ile uçuş yapan var mı?
Merhaba.
İsterseniz uçak yolculuğu ile ilgili bu başlığı inceleyin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/2484?page=1Hayırlı yolculuklar.
-
@Serapp Teşekkürler
-
@mrt01 FRA - IAH uçuşunuz Lufthansa LH440 mı veya code share United UA47 mi?
Her iki uçuşunuz da T1’den olacağı için sorun yaşamayacaksınızdır, LH440 ise IAH uçuşunuz tarifeye göre aradaki transfer süreniz 1 saat 50 dakika olacağı için biraz hızlı olmanız yararınıza olacaktır. İyi yolculuklar
-
@ATS16 LH440 kodunda. 1h50m aktarma süresi var artık koştur koştur gidicez
-
Reçetesiz kesinlikle ilaçlar alınmıyor mu götüreceğim şeyler arveles,ibucold, rennie tarzı ilaçlar doktorlar yazmadıgı icin parayla eczaneden aldım ve reçeteleri yok.
-
@misha90, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
Reçetesiz kesinlikle ilaçlar alınmıyor mu götüreceğim şeyler arveles,ibucold, rennie tarzı ilaçlar doktorlar yazmadıgı icin parayla eczaneden aldım ve reçeteleri yok.
Götürebilirsiniz, ilaç konusunun sorun olduğuna hiç denk gelmedim. Biz hem reçeteli hem reçetesiz çok kez kutularca ilaç getirdik.
-
@mrt01 merhaba, arvales tarzı ağrı kesici ve değişik etken maddeye sahip antibiyotikleri getirmeniz ileride bu tarz ilaçlara ulaşmak pahalı ve zor olacağı için daha yararlı olabilir. Ibuprofen ve rennie gibi antiasitleri reçetesiz ve ucuza walmart gibi marketlerden alabilirsiniz. Gelmeden yanınızda getirmek istediğiniz ilaçları burada reçetesiz alıp alamayacağınızı etken maddelerine bakarak (her ülkede ticari isim değişebiliyor) walmart,walgreens,cvs vb. İnternet sitelerinden kontrol edebilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhaba, ben 8 gün sonra Amerika'ya uçmayı düşünüyorum. 2 tane büyük 23 kg'lık valiz satın alacağım. Var mıdır fiyat/performans öneriniz ? Ayrıca vakumlu poşet öneriniz ? Teşekkürler.
-
@hDundar hocam vakumlu poşet büyük marketlerde var 3 boy vardı bizim aldığımız yerde küçük ve orta boy yeterli oldu. Bavul ben giderim bir daha kullanmam diyor iseniz 1200-1700 aralığındaki sert plastik olan bavullardan alın ama bizim bir adet vardı ondan dönüşte çatlamış çıktı. Yaza son gidişte idare eder ama, saglam bavullar büyük boy 3 bin bandından başlıyor. Birde bavul ağırlığına dikkat edin saglam alacagım diye 23 kg hakkın 3/1 ni bavul tutmasın. Ama en önemlisi streç film
havaalanında check ın öncesi bavulların dışını bence sarın hem bez olanlar kirlenmez hemde dış koruma oluyor. -
@smesut, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
Yeniden Merhaba Arkadaşlar ,
Türkiyedeki hayatınızı Amerikaya taşırken tüm hayatınızı birkaç bavula sığdırmanız için bavul hazırlama rehberi hazırlamaya karar verdim.Birkaç Madde halinde Tükiyedeki Hayatımızı Bavullara Sığdırmaya Başlayalım.
1-)Bagaj Hakkınızı Kontrol Edin

Bu konuda hava yolu şirketleri bazında yanınızda götüreceğiniz bavul sayısı ve ağırlıkları farklılıklar gösterdiğinden mutlaka biletinizi aldığınız firmanın Bavul hakkını öğrenin.
Örneğin ;
THY, 2 adet 23 kg’lık bagaj hakkı ve 8 kg’lık el bagajı hakkı verirken,
KLM ise1 adet 23 kg’lık bagaj ve normal el çantanız dışında, 1 adet 8 kg’lık el bagajı verebiliyor.
2-) Bavul - Valiz - Çanta Seçimi
Bu konu çok önemli. Firmalar bavulları kargoda taşırken çok dikkatli - özenli davranmıyorlar. Bu manada yanınıza sağlam bavul almanız gerekecek.
Ancak bu durumda bavul ağır olabileceğinden sizin yanınızda götürebileceğiniz eşyalarınız için ağırlık hakkınızın dolmasına neden olabilecektir.
Boş Hali En Hafif Bavul-Valiz Seçin Kimi valizler Boş olarak 6-8 KG oluyor
ki 23 kg hakkınızın 3/1 ini boş hali kaplayabiliyor.
Kilo aşımı oluyorsa da sırt çantanıza veya el bagajınıza bölüştürmeye çalışın.-
Bavul Renk Seçimi olarak Mümkünse Siyah Seçmeyin. Genel Ağırlıkta Siyah ve Benzeri Renkler olacağından bavulunuzu renkli seçmeniz bavulunuzu bulmanızı kolaylaşturacaktır.
-
Mümkünse bavulunuzu 4 Tekerlekli olarak seçin. Taşımada oldukça işinize yarayacaktır.
-
Kaybolmalara bir önlem olarakda bavulunuzu uçağa vermeden önce bir fotografını çekmek kaybolduğunda bulmanıza yardımcı olacaktır.
Küçük Bir Not : THY Bebek Pusetini bavuldan saymıyor. Onu yanınıza alırken bavuldan saymayabilirsiniz.
Hafif Bavulunuz Gözünüze hırpalanmayı aşamayacak gibi gelirse Sanayi tipi steçler ile 1-2 tur sarmayı deneyebilirsiniz. - Bazı Havayollarında Normal Streçi kabul etmeyebiliyorlar .sadece havalimanindaki mavi strech ile kaplayabileceginizi söyleyebiliyor gorevliler. O durumda hemen çıkartıp mavi steçi kullanabilirsiniz.

3-) Kıyafet-Giysi Seçimi
Gideceğiniz bölge hakkında mutlaka araştırma yapın. Yıllık Sıcaklık eğrilerine bakın. Örneğin Florida gibi bir eyalete gidecekseniz kat kat kalın giysiler almanıza hiç gerek yok. (Yinede üşüyebileceğinizi düşünerek 1 tane hırka tercih edebilirsiniz)
Yeni Kıyafetler almayın.(Boşa para vermeyin eskidikçe Amerikadan temin edebilirsiniz. ) Ancak ilk etapta Dolar Kazanıp Dolar Harcayana kadar kendinizi tölere etmek için Yeni gibi gördüğünüz kullanacağınız eşyaları seçin.
- Mümkünse kombin olacak şekilde eşyalarınızı ayırarak alın. Bir tane resmi kıyafet için , bir tane ev için bir tane günlük kombin gibi.. İç giyim - Çorap unutmayın. Gideceğiniz yer sıcaksa mayo-bikini de alabilirsiniz.
Ayakkabı olarak 1 Tane Spor , 1 Tane Terlik , 1 Tane resmi alabilirsiniz. Yinede Amerikada çok ucuza (20 $ Gibi) marka ayakkabı alabileceğinizi unutmayın...
-
- Önemli Bilgi: Mutlaka Vakumlu Hurç Kullanın. Kıyafetlerinizi - Eşyalarınızı bavula sığdırmak konusunda oldukça başarılı sonuçlar veriyor. İnternette , ne alırsan 1 tl dükkanlarında , büyük marketlerde hemen heryerden temin edebilirsiniz.
4-) Temel Eşyalarınızı Unutmayın
Hergün veya sıklıkla kullanmakta olduğunuz eşyaları unutmayın. Çevreyi tanıyana kadar veya Çalışmaya başlayana kadar onlara ihtiyacınız olacak.
Evdeki Küçük bir şampuan (Küçük yoksa küçük bir şişeye boşaltabilirsiniz) , Traş malzemeleri küçük bir deo-parfüm, krem , diş macunu-fırça, Ufak bir Tarak, Özellikle WC lerde kullanmak üzere ıslak mendil. Yinede fazlasına gerek olmadığını unutmamak lazım..
5-) Yanınızda Yiyecek-Ev Eşyası GetirmekFarklı bir kültüre ve alışkanlıklara gideceğinizden evden Türk kültürüne ait birtakım eşyalar ve yiyecekler götürmek isteyebilirsiniz. Peynir-zeytin , Çay-kahve, Çaydanlık-cezve gibi.
Öncelikle yasak olan şeyleri yanınızda getiremezsiniz.
Bavulda taneli bakliyatlar, (pirinç, bulgur vb.) et, meyve, sebze bulundurmak ve Amerika’ya sokmak yasak peynir ve zeytin vakumlatıp götürülebilir. (daha önce götürenler var.) .Limon kolonyası Türk market olmadığı yerlerde bulunamayabiliyor.
Fincan - Cezve - Çaydanlık - Çay bardağı Türk marketi olmayan yerde bulunamayabilir. zaten kullandıklarınız varsa ve küçük ise bavula koyabilirsiniz.
6-) İlaçlar
Amerikada yeni bir hayata başlayacağınızı unutmayın. Belli bir süre sisteme adapte olamayabileceğinizi ve hastalanabileceğinizi göz önünde bulundurun.
Sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa 1-2 paket bavulunuza alın ve bu sürekli ilaçlar için doktorunuzdan mümkünse ingilizce çevirili olarak bir reçete yanınıza alın.Birkaç paket ağrı kesici , Çocuklar için ağrı kesici ateş düşürücü şuruplar , Kendiniz için grip ilaçları Theraflu , Tylolhot, Katarin .. gibi . 1-2 paket antibiyotik alabilirsiniz. Farklı yiyecekler yiyebileceğinizden 1 er kutu mide - bağırsak ilaçları alabilirsiniz.
Bepanten - Silverdin gibi kremler , küçük bir güneş losyonu da bavula ekleyebilirsiniz.
7-) Elektronik EşyalarGünlük kullandığınız ve ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz elektronik eşyaları yanınızda götürmek isteyebilirsiniz. Ancak Amerikadaki akımın 120V olduğunu unutmayın. Yanınıza almayı planladığınız cihazın giriş voltajını kontrol edin. 120-220-240V ise Bu o cihazı Amerikada kullanabilirsiniz anlamına geliyor.
Tabii bunun içinde cihazlarınızın miktarı kadar yanınıza priz dönüştürücü uç almanız gerektiği anlamına da geliyor.

Eğer sahip olduğunuz cihaz bu voltaj değerlerini karşılamıyorsa üzülmeyin.
Elektronik ürünlerin ucuz olduğu bir ülkeye gidiyorsunuz. Pekçok kişisel bakım ürününü küçük ev aletlerini 10-40$ aralığındaki fiyatlara rahatça temin edebilirsiniz. (Tabii bir Türk kahvesi makinesi bulmanız çok zor olacaktır
)Şimdi kontrol ettim de Wallmart ta Türk kahvesi makinesi bulunabiliyormuş..
Linkini Görmek İsteyenler Tıklayabilir.
Sizi bu dertten de kurtardım . Hadi Yine İyisiniz :)))
Kişisel Eşyalar - Bakım Eşyaları
Amerika’da yaşayacağınız yere ilk gittiğinizde yastık, çarşaf tarzı şeyler bulamayabilir veya olanların temiz olmadığını düşünebilirsiniz. Bavulunuza incecik bir yastık kılıfı ve incecik bir çarşaf koyabilirsiniz.
1 er tane ince havlu alabilirsiniz.
Ayrıca zaten varolan Tırnak makası-törpü gibi şeyler için yeniden para vermek yerine bavulunuza koyabilirsiniz.
Sigara eyalet eyalet hatta şehirdeki marketlerde bile fiyatı değişken bir ürün. Türkiyedeki gibi sabit bir fiyatı yok. Çok tiryaki iseniz Duty-Freeden Kişi başı 3 Karton alarak Getirebilirsiniz. (Yada yeni bir başlangıç yapıyorsunuz , En iyisi bu vesileyle sigarayı bırakın
)Ufak Çocuklar varsa Vazgeçemedikleri 1-2 tane oyuncak , Birkaç tane Kitap vs. içinde bavulunuzda yer açmanız gerekecek ..
9-) El Bagajı (8 KG)

Değerli eşyalarınızı her zaman yanınızda taşıyın. (bavulların kaybolma-çalınma içinin dağılması ihtimalini gözardı etmeyin.) Ziynet eşyaları , para , laptop, tablet , Kimlik , Resmi Belgelerin Asılları , Pasaport vs. Yanınızda taşımanızda fayda var.
El bagajınıza götürmeniz gereken tüm belgelerinizin aslını koyun ve fotokoposini de normal bagajınıza koyun.
Uçak yolculuğundaki yemekleri beğenmeyip yiyemeyebilirsiniz veya yemek servisi sırasında uyuyakalabilirsiniz. Yolculuk sırasında yemek için kurtarıcı atıştırmalıkları el bagajınıza koymanızı tavsiye ederim.Uçaktan indikten sonra bavulunuz bazı karışıklıklardan dolayı hemen gelemeyebilir ve 1 haftaya kadar bavulsuz kalabilirsiniz. Bu çok nadir görünse de her ihtimale karşı, yanınıza bir takım yedek kıyafetler almanızda fayda var.
-
Son Olarak ;
-
Bavulunuzun üstüne bilgilerinizi ve herhangi bir kaybolma durumları için Amerika’daki adresinizi yazın. Bir bavul etiketi alıp hem bilgilerinizi onun üstüne yazabilir, hem de bavulunuzu diğer bavulların arasından rahatça bulabilirsiniz.

Bu görseli görmüştüm internette bu konuda paylaşmanın fayladı olacağını düşündüm.-
- Şimdiden Yeni hayatınızda Başarılar ve Hayırlı Yolculuklar. Umarım herşey gönlünüzce olur....

Teşekkürler gayet güzel bir konu
-
-
https://www.amazon.com.tr/529630-Adaptörü-Ingiltere-Arabistan-Dönüştürücü/dp/B0DPCHBM6P
topraklı tr'den > usa priz çevirici arıyorum ancak fiyat iyi mi, ürün doğru mu emin olamadım.
-
@okokok bu amerika için değil İngiltere için

https://ty.gl/r9xu14d28pgnl böyle birşey almanız lazım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum



