DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese boş şans ve burada bıkmadan bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ederim. DS260 doldurmaya başlayacağım da; Ben 2 yıllık önlisans mezunuyum ve halihazırda Açıköğretimden 4 yıllık lisans okuyorum, sadece 1 dersim kaldı ki normalde geçen yıl verecektim ama hiç ilgilenmedim. Tam hatırlamıyorum ama lottery doldurur iken lisans mezunu seçmiş olabilirim mezun olurum diye. Şimdi Ds260 doldururken 4 yıllık lisans seçsem mezun tarihine bugünün tarihini mi yazmalıyım ? Ya da en kötü ihtimal ola ki o 1 dersi de veremez isem mezun da olamıyorum, mülakata gittiğimde orada lisans seçili ama ben önlisans diploması vermem sorun olur mu ? Ne yapmalıyım ?
Son olarak; ben 2023'te Amerika vize başvurusunda bulundum ve red aldım. Şimdi mülakat öncesi tekrar vizeye başvursam bir sorun teşkil eder mi ?
Tekrar teşekkürler.
Başvuruyu gelecek koşullara göre değil, anlık duruma göre yapmalıydınız ancak bu reddedileceğiniz anlamına gelmiyor.
Siz kendinizi mezun değil öğrenci olarak seçin. Mezun olmamanız önemli değil zira minimum eğitim şartı olan lise mezunu kriterini karşılıyor olmanız yeterli olacaktır. Öğrenci olarak seçtiğinizde illa bir mezuniyet tarihi girmeniz gerekiyor ise dünün tarihini yazabilirsiniz ama tarih girmek gerekmiyordu diye hatırlıyorum.
Vize başvurusu derken turist vizesi diye düşünüyorum. Eğer terörist olduğunuz için falan reddedilmediyseniz turist vizesinden reddedilmek gc almak için engel teşkil etmiyor. Tamamen farklı amaçlar.
Tekrar turist vizesine başvurmanız için bir engel yok ancak kabul edilme ihtimaliniz pek olası görünmüyor.
Mezuniyet bilgilendirmeniz için teşekkürler lakin sonraki üslubunuz çok yanlış; “ Eğer terörist olduğunuz için” özür dilerim yanlışta değil, bilakis itham.
Son paragrafanız ise aşırı karamsar, olası olmamayı neye göre karar verdiniz anlamak mümkün değil. Nitekim kamu personeliyim, pasaportumda schengen ve 5 farklı ülke ziyareti var.
Ezcümle negatif enerji veriyorsunuz. İyi geceler.
-
@gucarslan degerli Gucarslan, bilgiler icin tesekkurler. Benim bir sorum olacak AOS hakkinda. Hali hazirda turist vizesi olan ve su an Turkiye'de olan birisi DS formunu doldurmali mi doldurmamali mi? Eger doldurursak, giriste sorun yasanabilir mi? deneyimleri olan arkadaslar yazarsa muhtesem olur. Tesekkurler.
-
Merhaba mülakattan önce evleneceğim, eşimin de yararlanması için dosya açtırmak istiyorum ADB YOLUNDA EVLİLİK başlığını okudum, yalnız bir kaç anlamadığım sorularım var
1.Dosyayı nasıl açtıracağım (konsolosluğu aramam mı gerekiyor mail mi atmam gerekiyor)
2.Eşim ds260 formunu ne zaman ve nerede dolduracak tam olarak anlatabilir misiniz.okuduğum sorulardan anlayamadım.
İlginize teşekkür ederim @gucarslan @crazycells @Revolter
-
@cptmuzaffer Merhaba;
- Mualakat aldiktan sonra mail atarak durumunuzu bildirebilirsiniz, bazen acmadan bile durumunuzu guncelliyorlar.
- Nikahtan sonra dolduracaksiniz, kendi formunuzu doldurdugunuz yerden, 'Add Applicant' yaparak surec icinde doldurabileceksiniz. Bazen (genelde sene devirdikten sonra) bu secenek aktif olmuyor o vakit yine mail atarak mulakat aldiginiz konsololukla iletisim kurmaniz halinde aciliyor.
Bu sorular cevaplanmis sorular, lutfen basliklari en az bir iki sene oncesinden baslayarak okuyun, ustunuze alinmayin genel olarak tavsiye ediyorum, arada kaynamasin bilgiler.
-
@nvrgbck biraz alınganlık yapmışsınız bence. Siz teröristsiniz gibi bir itham yok turist vizesi reddinizin greencard mülakatına sorun çıkarabilmesi için ancak böyle ekstrem bir durum olması gerekiyor bahsettiği gibi Ezgi hanımın.
İkinci bölümüne gelirsek ortaya bir negatiflik yayma durumuda yok aslında az biraz forumda araştırma yapsanız benzer mesajı bir çok kez görürdünüz. Ds260 formunu doldurmanız demek ben sizin ülkenize göçmen olmak istiyorum demek yani içerde göçmenlik başvurunuz var, turist vizesi başvurunuzdada konsolosluk çalışanını göçmen olma amacınız olmadığına ikna etmeniz gerekiyor. Bu yüzden ihtimali çok düşük olan bir şey yani içerde göçmenlik başvurunuz varken turist vizesi almanız. Alanlar yok mu çok nadir olsada var ama bu noktada normalde önemli olan profilken vize görüşmelerinde burada biraz daha o turist vizesini aos yapmak amaçlı almadığınızı kanıtlamanız gerekiyor -
Bu ileti silindi! -
@dogan28 2025 kazananları için süreç 1 ekim 2024 de başlayacak.
-
@cptmuzaffer Rica ederim, kolay gelsin. Uzgunum ki Telegram Grubu yok.
-
Selamlar herkese, DS260 doldururken babamın ismini eksik yazmışım.(bulgaristan pasaportunda babanın adı olarak yazılan kısım) KCC' ye mail atıp bunu düzeltmelimiyim ya da daha sonrası için kesin net bir adres girmemiştim mülakat tarihimde geldiğinde adresimi güncellerken onu da güncellesem sorun olur mu ?
-
@veyso34 Bir sey yapmaniza gerek yok su asmada, mulakat alinca hatanizi duzeltirsiniz.
-
@Froz3nn Mulakat alinca guncelleyebilirsiniz.
-
@lumos teşekkürler
-
@Beyza-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba bana gc çıktı işlemlere başladım ama 24 yaşında genç biriyim abdye aile üyelerinden sadece bana çıktığı için ben gidebiliyorum sanırım bu konuda endişeliyim orada Bi tanıdığımız yok iş nasıl olcak bilmiyorum sırf bu engeller yüzünden hakkımı yakmak istemiyorum ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2357/50-yaşından-sonra-abd-de-iş-bulmak/
yukaridaki basliktaki forum uyeleri bu yazdiklarinizi gorse su sekil bir cevap alirdiniz:

-
@erimcanlafci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar iyi günler! bir konuda yardıma ihtiyacım var eğer bir bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben dv 2025 green card talihlisiyim ama green card açıklanmadan önce j-1 1 yıllık amerika staj programı için ikinci defa daha önce gittiğim şirketle tekrardan başvurdum. İşimizi aldık job offerin gelmesini bekliyorduk haziran gibi vize görüşmesine girebilirsiniz hazır olun dediler. Ama hali hazırda green card çıktığı için vakit kaybetmeden ds-260 formunu doldurdum. Bunu doldurmuş olmam j-1 vize görüşmesinde red yeme olasılığını arttırır mı? Vaktiniz için çok teşekkürler.
J1 mulakat tarihiniz netlesti mi? Eger Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebilirseniz sorun olmamasi lazim. Daha once ayni sekilde vize alabilmissiniz... Yine yapabilirsiniz :) bol sanslar :thumbs_up:
Green Card konusunda soru sorarlarsa yalan bilgi vermeyin, neticede bu bilgiyi gorecekler...
-
@Jeyhun-Ramazanov, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan şöyle detaylandırayım 8 ci sınıfa kadar başka bi ülkede okudum lise 1-2 istanbulda bir lisede,lise 3 antalyada,lise 4 kütahyada okudum.Bunları yazmam daha doğru olmaz mı yalan söylememek için.Ekstradan üniversitede hazırlık okudum onu yazmam gerekiyor mu?
hepsini ayri ayri tarihlerle yazabilirsiniz. sadece mezun oldugunuz okul icin
diplomadiye belirtin, digerlerine bir sey yazmaniza gerek yok. -
@gck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
asıl talihli olan eşim. Benim Bulgaristan çifte vatandaşlığım var. Talihli olan eşimde ise sadece Türk pasaportu var. CN 20xxx olduğu için dosyayi Bulgaristan'a aldırmayı düşünüyoruz.Asıl sorum şu; DS-260 doldurma aşamasında Ankara yerine Sofia secebiliyor muyuz, bir sorun oluşturur mu? Yoksa garanti ve risksiz yöntemi seçip current olmadan dosyayı kcc ile mi tasitmaliyiz?
esinizin Bulgaristan vizesi veya yesil pasaportu var mi?
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan "Have tou attended any educational institutions at a secondary level or above" kısmı "No" seçeneğinde kaldığı için formda ilerleme oldu...Dolayısıyla bilgi girişi yapamadan bir sonraki safhaya geçmiş olduk...Form işi geç saatlere kalınca dikkatsizlik olmuş..
bu cevabi degistirmeniz lazim, o nedenle mulakat tarihi aldiktan sonra formu actirip bilgileri girin. DV sartini sagladiginizi formda da gormeleri lazim.
-
@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
açıktan önlisans okuyorum onu eklemelimimiyim?
eger bitirecekseniz ekleyin.
-
@swingest, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, erkek kardeşim dv2025 talihlisi oldu. DS260 formunu 7 Mayıs'ta doldurup gönderdik. Pazartesi günü Work and Travel J-1 vizesi için Kopenhag'da randevusu var. Geçen ay Berlin'den red yemişti. Biz de akabinde hemen tekrar randevu alıp Danimarka'dan deneyelim dedik. Bu hafta öğrendik ki Greencard çıktı. Biletler vs herşey hazır olduğu için gidecek, randevuya da katılıp dürüst bir şekilde greencard çıktığını ama WAT vizesi verirlerse de yazın gidip geleceğini söyleyelim dedik. Sizce bir sıkıntı olur mu? Vize vermemeleri çok da problem değil 1 yıl daha bekleyip temelli gidebilir(CN3500 lerde), biz randevuya katılmamayı daha sorumsuz bir davranış olarak gördüğümüz için böyle düşündük. @gucarslan hocam bu konuda bir yorumun olur mu?
Eger konsolosu Turkiye'ye donecegine ikna edebilirse vizeyi alabilir.
Alamasa bile DV sureci icin bir problem teskil etmez.
-
@vitruvius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba , ben ds260 formunu doldurdum kendim için , fakat eşim ve oğlum incomplete görünüyor ve eşimin forumunu doldururken yine spouse soruyor kafam karıştı onların başvuruları tamamlanmadan mülkata sıraya giremiyor muyuz? benimkisi tamam
esiniz ve oglunuz vize almayacak mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum