@arnblt Mülakat Başarısızlık Deneyimleri içinde söyledi:
@caglaror Çağlar hocam paylaşımın için kendi adıma çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir paylaşım ve bu konunun çok rağbet göreceğini düşünüyorum.
İzniniz ve affınız olursa forumda sizin gibi Sn. @saulgoodman gibi değer verdiğim hayali yazılım geliştirme olan arkadaşlara nacizane tavsiyelerim olacak.
Benim yazılım geliştirme alanında bu sene 21.nci yılım. Uzmanlığım boyunca hep Oracle tabanlı yazılımlar geliştirdim.
Şu anda yönettiğim projelerde BPM tabanlı Java PrimeFaces framework ile yazılmış banka kredi modülü, Oracle Forms/Reports tabanlı muhasebe ve sigorta modülleri,
SAP tabanlı ABAP diliyle yazılmış Hazine-Finansman modüller var. Yaklaşık 6 senedir de yönetici olduğum için kod yazmaktan çok proje yönetme durumundayım.
İnanın bana sizin kadar cesaretli değilim:). O mülakatlardan çoğunda bende takılırım. Sırf bu yüzden de gidişimi 1 sene erteledim. Müdürlük görevlerim artık günümün kısa bir bölümünü alıyor. Bende arkadaşlarımla birlikte kod yazmaya tekrar döndüm ve 1 senenin yeterli olup olmayacağı konusunda çooook ciddi tereddütlerim var.
Size nacizane tavsiyem, veri giriş, Office yazılımları (Excel makro), book keeping, inventory, accounting tarzı konularda ilk başlarda iş aramanız.
O bahsettiğiniz, Node.js, Angular, Devops, microservices,PHP gibi konularda çok çabuk elenme durumunuz olur. Bu konular yeni mezun IT cilerin çok rahat bulabileceği işler. Alacakları parada asgari ücret olur. Ucuza adam bulmanın çok fazla olduğu konular.
Ama sağlam bir iOS developer sanız tek başına bu bile yeter.
Umarım mutlu olacağınız bir işi en kısa sürede bulursunuz.
Saygılar,
Not : Bu başlık bence çok önemli. Her türlü paylaşım çok değerli olacaktır.
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler... Ben de kendi adıma bu konuda gerçekçi olmaktan yanayım. Üstelik bir ailenin sorumluluğuyla gidiyorum ben de pek çoğumuz gibi, maddi imkanlarım da sınırlı, bu nedenle böyle olmak bir zorunluluk benim için...
Önceliğim tutunmak olacak... İlk dönemde veri girişi, tercüme gibi işlerde memnuniyetle çalışabilirim. Lisan, yazılım ve teknolojiye yatkınlık, hızlı klavye kullanımı gibi becerilerimden yararlanmayı deneyebilirim. Yazılım geliştirme konusunda gönüllü çalışma ve stajyerlik gibi pozisyonları da düşünebilirim. Bütçeyi rahatlatmak için Lyft, Amazon Flex gibi işleri de part time olarak yapabilirim. Kim bilir belki de bir hukuk ofisinde bir iş bulurum. Belki de uzun bir süre iş bulamam. Her şey mümkün. Ne yaparsam yapayım kendimi yetiştirmeye ve geliştirmeye zaman ayırmak, başladığım noktada kalmamak arzusu taşıyorum.
Bu arada ben de bu ay sonu artık gidiyorum. Düşündüm taşındım, dereye atlamadan karşıya geçmenin mümkün olmayacağına karar verdim. Macera başlasın bakalım...