Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.5k 438

• Bu ileti silindi!

• @baran-bozdogan merhaba,sınava Türkçe mi aldınız acaba?nasıl bir sınav oldu,bilgisayar üzerinden mi detaylı bilgi verme şansınız var mı?teşekkür ederim şimdiden

• @sersin NH de türkçe yok hatırladıgım kadarı ile ingilizce-arapça-fransızca-ispanyolca vardı. Bilgisayar üzerinden oluyor 40 soru 32 dogru istiyor. Bu dediklerim New Hampshire için geçerli tabi başka eyaletlerin kuralları sınavları farklıdır.

• @sersin her eyalette farklı bir sistem var. Benim olduğum indiana eyaletinde 50 sorudan 42 doğru yapman gerekiyor. Bir çok eyalette yok maalesef.

• Herkese Merhaba,

Ohio'da yazili sinavi gectim. Driving skill teste girmeden bir hafta icinde temp driving license postaladilar. Cok da isime yaradi. bulundugum bolgede 1.5 ay sonraya gun veriliyordu cunku. neyse

aradan gecen zaman sonra driving skill testi de gectim. ama kalici driving license vermediler. I 797 numarali bir form getirmem gerektigi elimdeki GC vizesi ile teslim edemeyeceklerini soylediler. geleli iki ay oldu GC (kart) henuz postalanmadi. Ucsis'i aradim bu numarali form temelde GC (kart) sayilir beklemen gerekiyor yapacak bir seyin olmadigi belirtildi.

Bu arada driving skill testden sonraki 60 gun icinde kalici driving license icin bavuru yapilmasi gerektigi de belirtildi.

Bilgilerinize

Güncelleme 04/25/2024

Hiçbirşey söylemeden başka bmv ye gittim pasaporta bakıp kalıcı ehliyeti kargoya verdi 🤦♂

Bir kez daha anladık ki bu memlekette birinin dediğiyle hareket edilmiyor 👍

• @baran-bozdogan teşekkür ederim bilgilendirme için

• @tncymz teşekkür ederim bilgilendirme için

• Selamlar,
    Biz Florida'dayiz ben testten kaldim ilk giriste ancak esim gecti ve driving teste girip ehliyetini aldi dun.Biz turist vizesi ile girdik ve e2 vizesi basvurusun avukatimiz evvelsi hafta yapti, DMV'ye her gidiste ki adi collector office burada bizim adres kaniti yaninda I94 belgemize internetten girip bakiyorlar; bizim 6 aylik suremiz 28 nisanda dolacakti ancak hicbir sorun ckarmadan 1 yil sureli gecici ehliyeti hemen orada teslim etiler

• Selamlar,
    NJ MVC Delanco ya ehliyet icin randevu aldim. Ilk baslarda adina fatura olmasi lazim diye soylemislerdi arkadaslarim falan ama daha once buraya yazilan tecrubelerden bakarak sansimi denedim. SSN kagidini, Pasaport, Turkiye yeni ehliyeti ve adres teyiti icin banka app indeki adresi gosterdim ama ona bakmadi bile 10$ yatirip evraklari hazirladi. Ardindan hemen sinav yaptilar fakat kaldim🙂 Cumaya tekrar sira verdiler simdi calisiyorum artik bir aksilik olmazsa ise cuma gunu gecerim umarim. https://www.dontredriving.com/nj-permit-practice-test/ Burada 50 soruluk test var buradan calisiyorum ki ilk kaldigim sinavda bu sorular vardi hep. Testi tekrar tekrar bakmakta fayda oluyor soru havuzundan farkli sorular da cikiyor cunku yenileyip bastan baslayinca.

• @UnluEmre sinav yaptilar fakat kaldım kısmına sesli güldüm ya 🙂 🙂 🙂 İnşallah geçersiniz...

• @hknsnk merhabalar, sizinle ayni sureci baslatmak uzereyim ve ehliyet icin Florida'da hangi evraklar ile basvurdunuz? sureci biraz daha ayrintili anlatabilir misiniz? Tesekkurler.

• merhabalar, internette bazi eyaletler icin, Turkiye'den alinan ehliyetin teslim edilerek yerine ilgili eyaletin ehliyetinin alinabildigine dair bilgiler goruyorum. Florida eyaletinde bu durum uygulanmakta midir? Tesekkurler.

• @pulcet bu bilgiyi bu formda görmediğine eminim. Çünkü bu kadar yalan bir bilgi bu forumda olmaz. Bahsettiğin olay şu şekilde sen sadece direksiyon sınavına giriyorsun. Yazılı sınava girmiyorsun.Bu uygulamada new jersey de var.

• @ayvalik10 yalan veya dogru bilmedigim icin sordum zaten ve bu forumda degil internette gordugumu yazdim. tesekkurler cevap icin.

• @ayvalik10 New jersey için çipli yeni tip ehliyetin var ise sınava giriyorsun direksiyon sınavına girmiyorsun.

• @Redbeard maalesef eyalet kurallarina iliskin bilgi sorularini gorunce sallamasyon yapmak zorunda kaldim onlar da kibarca calis gel dediler😀 cuma gunu bir aksilik olmaz ise gecerim diye dusunuyorum artik🙂

• @UnluEmre ilkinde bende kalmıstım 40 soruda 32 dogru lazımken henüz calısmadan sınava hadi gir sen dedi DMW çalısanı yaparsın dedi 31 dogru yapmıstım sınav bu arada pc den 4 şıklı olarak olusuyor her soru, kaldım normal olarak bilmediğim yol işaretleri ve kanun kuralları vardı yollar ile ilgili, bir daha istedim hemen aynı gün 10 gün sonra gel dediler, NH de böyleydi 10 gün sonra gittim 32 de 32 yaptım sistem otomatık kapandı. 4-5 gün sonra road teste girdim görevli Bosnalıydı bizim de Türk oldugumuzu ögrenince sevindi zorluk cıkartmadı en azından diğerlerine yaptıklarına baktım bana baya destek olmus onu anladım boyunca konustuk havadan sudan sonra ehliyeti verdi.

• ⭐⭐

@pulcet eyaletlerin bu tur anlasmalari var farkli devletlerle.

• @baran-bozdogan bana da ayni yaparsin gec dedi tabi ama eyalet kurallari ve hiz limitlerini bilmedigim icin maalesef olmustuk🙂 bu cumaya tekrar girecegim bir aksilik olmazsa bu sefer gecerim diye dusunuyorum eyalet trafik kurallari ve hiz limitlerini ezberledim artik🙂 artik 50soruda 40 dogru istiyor heralde benim girdigim o sekildeydi. Bir de Türkiyedeki yeni ehliyet oldugu icin bana verilen permitte surus kursu yok sadece knowledge test basarili olunca ehliyeti alir diyor.

• SSN olmadan ehliyet alınabiliyor mu turist vizesiyle ?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @JackFoxy Çok teşekkür ederim
  • New Jersey Motorsiklet ehliyeti

Ehliyet ve Araba
    5
    0 Oy
    5 İleti
    870 Bakış
    iamtarcanalI
    Evet road teste girmedim memur ehliyetimi kabul etti sansliydim
  • Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k