Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @anyela yanlış anlama değil aslında dolaylı yoldan red cevabı

• @misha90 teşekkür ederim bilgi için

• @ATS16 teşekkür ederim bilgi için, her şeyi okumaya gayret gösteriyorum o kadar çok yazışma var ki kaçırıyorum veya okuyorum ama unutuyorum kusura bakmayın.

• @emirhan1, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, size kcc ile aramızda geçen yazışmaları yazacağım, belki benim durumumda olan arkadaşlar da faydalanabilir.

Öncelikle current olmadığım için kcc ye interview yeri değişikliği için mail attım, içeriğine case numaramı doğum tarihimi yazdım, önümüzdeki 6 ay boyunca kanada da bulunacağım için randevu yerimin kanada montreal olarak değiştirilmesini istediğimi belirten bir mail attım. Mailin ekine eşimle beraber pasaportlarımızın kişisel bilgi sayfasını ve kanada turist vizesi sayfasını taratarak ekledim. İlk gelen cevap şu şekilde oldu.

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Cairo to Montreal. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Böyle bir cevap geldi, ama bizim dosyamız burda yazdığı gibi kahirede değildi en azından biz öyle biliyorduk, sonra düşündüm bir ara bütün ülke konsolosluklarına mail atmıştık belki ozaman haberimiz olmadan taşımışlardır diye düşündük ve üstüne düşmedik, bizim için son taşınan yer Kanada önemliydi, teyit etmek için tekrardan cevap yazdım, dosyamın taşındığına emin olmak istiyorum, bana son güncel interview yerimi belirtirmisiniz şeklinde mail attım tekrar, ordan gelen cevapta şu şekilde

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Montreal and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Sizce dosya kesin olarak taşınmışmıdır, ve mailde belirttikleri

When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post.

Kısmında ne yapmam gerekiyor tam olarak anlamadım.

Daha önce yazdığım konuyu dün tekrar teyit ettim, kcc ye güncel mülakat yerimin neresi olduğunu sordum ve Montreal olduğunun tekrar teyidini aldım. Kanada turist vizesi olup current olmayan arkadaşlar benim gibi yaparak mülakat yerlerini değiştirebileceğini düşünüyorum.

• Hocalarım size bir sorum olacak eşimin ve çocuğumun vize sıkıntısı var viyana kabul etti diyelim tek başıma mı gidip gireceğim ? tek başıma alıp sonra aile birleşimi gibi bir şey yapıcam ya bilemedim bilgilerinize ihtiyacım var. iyi akşamlar

• @ugursway tabiki hayır prosedürü biliyorum. Daha önceki deneyimlerden mail ile tercümanin bilgilerini önceden verip tercüman ile mülakata girelibilen konsololsuklar var. Merak ettiğim herhangi bir konsolosluğun Tercümanı kabul etmeme gibi bir durumu olurmu yada olmuşmudur?

• @eren34 merhaba. her attiginiz mailde farkli adreslerden de olsa zorunlu olarak case numaranizi yaziyorsunuz. sizi spama dusurmek icin “mail iceriginde veya konu kisminda case number dv2024eubla bla bla yi” gordugu anda spama kolaylikla atabilir. adres ile olmasa da burdan spamlar.

• @aykut119 Evet evet bende öyle tahmin ettim, ne yapsam bilmiyorum. Bulunduğum durum biraz karışık aslında bu yüzden aceleci davrandım ama bir faydası yokmuş. Belki sıraya almışlardır diyeceğim çünkü kimilerine olumsuz mail geldikten sonra olumluya dönmüş ama tatil planladığım tarihleri belirtmiştim maalesef ve o tarihlerde doluyuz demişlerdi sonrasına da bakmazlar sanırım.

• @mrt-gkce
    Selamlar, üzgünüm sormak istediğinizi yanlış anlamışım.
    Bazı kaynaklara göre;
    “ No, not every U.S. Embassy will accept translators during an immigrant visa interview. Some U.S. Embassies may have on-site interpreters, while others may allow you to bring your own. “

Ancak bu videoda bulunan göçmen avukatına göre ; https://youtu.be/BdW5KSuB8n8?si=rg7gsLz_0fpqUO2I

Getirebileceğiniz söylenmektedir, bu yine de her konsolosluk için geçerli mi emin değilim.
    Bu sizin mülakata gireceğini konsolosluktan bilgi alabilirsiniz. Yine de sayın @gucarslan size daha net bir cevap verecektir.

• @Esrâ-Nur Malesef, beklemedeyim.

• @oguzhanaga07 Aynı durumdayız, Şubattan beri mail atıyorum. Red dönüyorlar veya hiç umursamıyorlar. Sırayla alıyor diye düşünüyorduk fakat durum hiç öyle değil anlaşılan..

• ⭐⭐

@ferhatdemirhan Merhabalar, öncelikle konu biraz karmaşık ve net bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla cevaplamak istiyorum. Eğer eksik yada hatalı bir açıklama yaptıysam düzeltilmesini istiyorum değerli forum üyelerimiz yada yöneticilerimiz tarafından.

Eğer asıl talihli siz iseniz DV1 olarak mülakata katılabilirsiniz lakin eşinizin ve çocuğununuzun(DV2-DV3) mülakata katılmamış olması vizelerinin olmadığı anlamına gelecek. Eğer vizenizi alırsanız bu vakitten sonra DV24 süreci içerisinde eşiniz ve çocuğunuzun da vizelerini almalarını istiyorsanız başta Ankara'ya durumunuzu anlatan bir mail ile DV2 ve DV3 için de görüşme talep edebilirsiniz lakin kabul etmezlerse ve mali yıl içerisinde vizelerini alamazlarsa Green Card yolculuğuna yalnız çıkmak zorunda kalacaksınız. Bundan sonra sürecin nasıl olacağını öğrenmek istiyorsanız bakınız;
    F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Eğer asıl talihli eşiniz ise kendisi DV1 olacak ve siz ve çocuğunuz DV2-DV3 olacaksınız. Mülakata öncelikle asıl talihlinin katılması için ilgili konsolosluk DV2 olarak vizenizi onaylayabilmesi adına Ankara'dan 'Ben bu kişinin vize görüşmesini yapacağım ama önce sizin DV1' in mülakatını ayarlayıp vizesini vermeniz lazım' şeklinde özel bir talepte bulunması ve bunun Ankara tarafından kabul edilip DV1'in vizesini basması lazım.

Yukarıda da belirttiğim gibi eksik veya hatalı bir anlatımım varsa düzeltilmesi uygun olacaktır.

• Bu ileti silindi!

• @dkagan55 Maile herhangi bir ek eklemiş miydiniz acaba? Vize, pasaport vs?

• @furkansn
    Olmaz.Cunku once yemin ettirilip sonra asil talihli kalsin diger ksiler otursun diyorlar bu yuzden onemli olan asil talihlinin konusabiliyor olmasi ayrica ankara da bu dert degil cunku dil bilmiyorsaniz gorevlinin yaninda tercuman oluyor.

• @kubilaysalli hayır gerekmez.

• @mrt-gkce tercüman kabul edip etmeme durumu tamamen ilgili konsolosluğun inisiyatifindedir.
    konsolosluklar, bulundukları ülkenin dilinde tercüman bulundururlar içeride. tıpkı ankara'nın türkçe tercümen bulundurması gibi.
    ya da hizmet verdikleri diüer ülke vatandaşlarının dilinde.. (suriye, afganistan, vb.)

bunun dışında, G28 formu ile sizi temsil eden bir avukat da mülakatınıza katılabilir.
    bunun dışındaki bütün bireyler, konsolosluk onayı ile içeri alınır / alınmaz.

• @furkansn, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan peki mülakatta seçilen ana kişi değil de dilden dolayı aileden başka birisi sorulara cevap verse sorun olur mu?

aynı aileden bireyler ise olur.
    bunu mülakat sırasında ilgili görevliye söylemeli ve onun onayını almalısınız.

• Şu an mülakat rakamı kaçta? Bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k