Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)


  • @SUV2019 O kadar süre sizi bekletiyorlar bir de üzerine tekrar mülakata çağırıp yine sarı kağıt koyup pasaportu gönderiyorlar ne kadar mantıklı bir süreç. 2.5 senedir benim işlemim de bitmedi bakalım bir gün bizi de ikinci kez çağırırlar mi acep? :))


  • @alendelon1 Eylül sonu greencard süreçleri bittiğinden dolayı, her zaman Eylül sonu daha fazla umut var. Umudunuzu kaybetmeyin, er ya da geç büyük olasılıkla vizemizi alacaz.


  • @SUV2019 geçmiş olsun niye böyle birşey oldu sizxe sabıka kaydınız mı var ya da isim benzerliği mi? 2 sene sonra onaylayıp yine AP nasıl ve neden olur? Allah korusun cidden


  • @begumm Gördüğüm kadarıyla 2 seneden uzun sürünce AP, tekrar mülakata çağırıyorlar.


  • @SUV2019 sebep var mı dediler mi şu sebepten ötürü diye? sabıka veya başak bişey?


  • @begumm yok sebep söylemiyorlar


  • @SUV2019 inşlh olumlu netice alırısınz yakın zamanda... bol şans dilerim.


  • @begumm Size de bol şanslar. Kaç aydır bekliyorsunuz?


  • Arkadaşlar merhaba ap süreci için ds5535 formu ve durum belirten maili arefe günü gerekli yerlere yolladim otomatik mesajla tatilde olduklarini soylediler henuz hicbir mail almadim mail ellerine ulaşmıştır degilmi yoksa tekrar yollamam da fayda varmi ?


  • Suan Ceactan kontrol ettiğimde bir güncelleme olmus ve söyle yazıyor:
    Vize davanız ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 221(g) Bölümü uyarınca reddedildi.

    Vizeye uygunluğunuzla ilgili bir karara varılmadan önce başvurunuzun daha fazla idari işleme tabi tutulması gerekmektedir. İdari işlemler ortalama olarak dört ay sürmektedir ancak herhangi bir başvuru sahibi için bu sürecin ne kadar süreceğini tahmin edemiyoruz.

    Bu işlem tamamlanır tamamlanmaz Büyükelçilik size daha fazla talimat içeren bir e-posta gönderecektir.

    Not: Asıl başvuru sahibinin durumu “beklemede” ise, türevlerin asıl başvuru sahibini beklemesi gerekir.


  • @MyLife-0 hepimizin açıklaması o şekilde sanırım. Umarım sizinki kısa sürenlerden olur. 🙏


  • @hulyarslan çok teşekkürler hepimizin insallah 🙏


  • Arkadaşlar selamlar.
    asıl talihli olan eşim ve küçük oğlum vizelerini aldılar 22 mart 2024 tarihinde. ben ve büyük oğlum AP'ye kaldık maalesef.
    CEAC ekranından baktığımda tarih hiç değişmiyor, eşimin ve küçük oğlumun vizelerini aldığı 22 mart 2024 gözüküyor.
    ama ; https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ ekranına da sık sık bakıyorum 29 mart - 15 Nisan ve 18 nisan tarihlerinde güncelleme oldu.
    kafam karışmıyor değil açıkçası , acaba ; asıl talihli olan eşim vizeyi aldığı için mi CEAC ekranında güncelleme olmuyor diye deli sorular aklımda :-)
    ekran görüntüsünü atmaya çalışıcam.
    bir de https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ ekranındaki güncellemeyi test etmek için AP'ye kalmış bir arkadaşımız vardı numarası bana yakın sayılır. ( tabi sadece ilk 2 rakamı biliyorum) tek tek rakamları girerek deneyeceğim , buradaki güncelleme acaba herkese mi ? yoksa dosya dosya mı gidiyor diye.
    sonuca ulaşırsam yazarım :-)

    CEAC SS.jpg


  • 100 rakamı kontrol ettim , toplamda 4 sonuca ulaştım ve 4'ünün de update tarihleri 18 nisan 2024 olarak gözüküyordu.
    peki o zaman buradaki güncellemenin bir esprisi yoksa ve her güncelleme her dosyada görünüyorsa neden "Case Number" soruyor ki?
    @gucarslan üstadım selamlar , malum; konunun uzmanı olarak bir yorumunuz olabilir mi bu durum için ?
    ( sinekten yağ durumunda olduğumuz için mazur görürsünüz umarım :-)


  • @serkanylmz Biz de sizinle aynı durumdayız, bekliyoruz. Bizimkisi de CEAC da 29 şubatta takıldı kaldı. Öteki tarafta 5-6 tane güncelleme oldu. Kontrol ediyorum hep, her zaman bütün “Refused 221g” durumunda olanların güncellemesi aynı tarih oluyor, hatta vize almışlara da baktım her dosyanın güncelleme tarihi aynı. Sadece dosyanın durumunda herhangi bir değişiklik varsa “Case Status” kısmındaki yazı değişiyor. En iyisi CEAC ı takip etmek gibi duruyor.


  • @serkanylmz https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html sayfasının alt kısmındaki güncel csv uzantılı data dosyasını indirip excel tablosuna çevirin, tabloda sütunları filtreleyerek istediğin analizi yapabilirsiniz.


  • @Fırat-ERKAL "beklemek"'ten başka bir çaremiz yok anlaşılan :-)


  • @serkanylmz ben ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım açıkçası.
    neden 100 tane rakamı kontrol ediyorsunuz ki?
    güncelemeleri takip etmeniz bu kadar önemli değil. asıl talihli vizesini almış, diğer çocuk da hakeza..
    kalan aile üyeleri de yakında vizesini alacak, sabırla gelecek cevabı bekleyin.


  • @serkanylmz Ceac’de Refused gorunen sizin ve oglunuzun dosyalarina tiklayarak bakabilirsiniz. Bazen Issued olan dosyalar guncelleme almazken, Refused olanlar tarih guncellemesi aliyor. Bol sabirlar.


  • Bugün güncelleme veya sonucu gelen oldu mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum