Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• Merhabalar, bir sorumda olacak Ais kaydı olusturduk, vizeler teslim alınmış. takibe baktığımda bulunduğum ile gelmiş malum bayram tatili diye aile adresini verdik. vizenin bir gun sonra onaylanması işleri bozdu ve cuma c.tesi teslim alamadık. şimdi p.tesi salı alırız diye dusunuyorum ama dağıtım Ptt görünüyor ama ptt çalışmayacak bu sebeple teslim olmazmı yoksa ais farklımı çalışıyor kuryeler özelmidir bilemedim. deneyimi yada bilgisi olan varmı. ona göre bayram sonrası 2 gun daha izin almamız gerekecek.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sensey şubeden teslim mi seçmiştiniz veya adrese teslim mi? İş yerinizden izin almanız zor olacaksa ve yaşadığınız şehire dönmeniz gerekiyorsa, belirleyeceğiniz aile üyesi adına noterden vekaletname verebilirsiniz ve sizin adınıza teslim alabilir. Masrafı olacaktır ama bu yöntem ile teslim alabilirler sizin adınıza. Hayırlı olsun 🍀

• @ATS16, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@sensey şubeden teslim mi seçmiştiniz veya adrese teslim mi? İş yerinizden izin almanız zor olacaksa ve yaşadığınız şehire dönmeniz gerekiyorsa, belirleyeceğiniz aile üyesi adına noterden vekaletname verebilirsiniz ve sizin adınıza teslim alabilir. Masrafı olacaktır ama bu yöntem ile teslim alabilirler sizin adınıza. Hayırlı olsun 🍀

Eve teslimdi, o şekilde yaparız olmadı çok teşekkürler.

• @sensey ptt çalışıyor bugün (yarın da yarım gün çalışabilir). yakınsa ziyaret edip sorabilirsiniz.

• @eray26 nasıl yapıcam onu

• @sensey yarın bulunduğunuz il veya ilçenin posta dağıtım müdürlüğüne giderek elden teslim alabilirsiniz,adresinize gelmesini beklemeden.Erken saatlerde gitmeye çalışın yarım gün çalışıyor dağıtım merkezleri.

• Bu ileti silindi!

• @4fath
    Tebrik ederim, Amerika’da ki hayatınızda bol şanslar.
    Paylaşımınızda herhangi bir mülakat deneyiminize yer vermemenize rağmen; forumdan aldığınız bilgileri konuya hakim olmamanızla beraber, kendi tecrübenize dayanarak yanlış olduğu varsayımında bulunmuşsunuz. Diploma konusu bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisidir. Eğer ki konsolos eğitim durumunuzda şüpheye düşerse ve yalan beyanda bulunduğunuzu düşünürse vizenizi alamayabilirdiniz. Öte yandan eğer eğitim olarak denklik sağlayamayan GC talihlisi varsa, talihliden geçerli alanlarda, belirli kriterleri sağlayan mesleki yeterlilik kanıtlanması beklenir. Eğer konsolos sizi mesleki olarak değerlendirdiyse, diplomanızın orjinalini göz ardı etmiş olabilir. Bu durum her talihli için aynı olmayabilir.

• Merhaba arkadaşlar ,

25 Mart’ta Jamaika kingston’da mülakata vize memuru sağlık raporumun eksik olduğunu (11 Mart’ta hastaneye gittim hayatımda gittiğim en kötü hastaneydi) sağlık raporunun son zamanlarda gelmesi 4 hafta sürdüğünü 2 hafta içinde pasaportumu cayman adalarından göndermemi daha sonra bana geçici vize basacaklarını söylediler ve lisans diplomam ve lise diplomamı verify etmek tutacaklarını söylediler . Cuma günü sonunda hasteneye ulaştım ve sağlık raporumu gönderdiklerini söylediler ama ceac üzerinden check yaptığım zaman refused görülüyor . Daha önce bu durumu yaşayan var mı ?
    Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@gubaz53 Kisa surede o 'refused' ilk "AP' sonra da 'issued' olacak. simdiden tebrikler.

• @Ilker-Altay profilinize tiklayin,daha sonrasinda profili duzenleye tiklatidiginizda asagida IMZA kismini goreceksiniz.Daha sonrasinda imzanizi olusturabilirsiniz

• Değerli forum üyeleri, herkese mutlu bayramlar. Mülakat(AP İçerir) ve Unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum. Forum sayesinde bütün soru işaretlerime yanıt bulduğum bu süreci yaşayacak olanlara umarım bir katkıda bulunabilirim. Yeşilkart Forum'da emeği bulunan herkese çok teşekkür ederim.

UNGANLAR
    6 Marttaki mülakatım için 23 Şubat'ta sağlık kontrolüm vardı. 22 Şubat akşamı Ankara'da oldum ve Cinnah otelde konakladım. Ankara'yı pek bilmediğimden ve bu otel unganlar ofisine yaklaşık 5 dk yürüme mesafesinde olduğundan burayı tercih ettim. Konakladığım süreçte herhangi bir sorun yaşamadım. 23 Şubat sabahı saat 11'deki randevum için saat 10.45'te otelden ayrıldım. Unganlar ofisi Kuğulu Park'ın hemen yanındaki binanın 4. katında bulunuyor. Ulaştığımda saat henüz 11 olmamıştı. Pasaport ve covid aşı belgemi verip sıra beklemeye başladım. İsmimle çağırıldıktan sonra doktor odasına alındım. Burada sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup verilen önlüğü giyerek beklemeye başladım. Birkaç dakika sonra doktor gelip bir yandan sorular sorarken bir yandan da fiziksel kontrollerimi ve 4 tane aşı yaptı. Sorular genellikle psikolojik sorunlarım olup olmadığı, kendime ve çevreme tehdit oluşturup oluşturmadığıma dair sorulardı. Buradaki işlemler oldukça kısa sürdü. Buradan çıkışta 340$ ödeme yaptım. Sonrasında binadaki katlar arasında gidip gelerek kan ve röntgen tahlillerimi oldum. Bu aşamalarda görevliler tarafından yönlendirildim ve bu laboratuvarlara da yanlış hatırlamıyorsam toplamda 40 küsür dolar bir ödeme yaptım. Bu şekilde kontrollerim tamamlandı ve sonraki gün kapalı zarfı, aşı belgemi ve röntgen CD'mi teslim aldım. Elçiliğe sadece zarfı götüreceğim ve bununla ilgili yönergelerin aldığım belgeler arasında olduğu söylendi. Bu şekilde sağlık kontrolü sürecimi yaklaşık 1 saatte tamamlamış oldum.

MÜLAKAT DENEYİMİ
    6 Mart sabahı 8.45'teki randevum için 5 Mart akşamı İstanbul'dan otobüsle yola çıktım. Sabah 6'da Ankara'ya ulaştım. Aşti otogarı elçiliğe yakın bir konumda bulunuyor fakat metroyla gitmek isterseniz kızılay aktarması yapılması gerektiğinden yaklaşık yarım saat sürüyormuş. Bunu öğrenince taksiyle gitmeye karar verdim ve 10 dk içinde elçiliğe ulaşmıştım. Elçilik binasının önüne ulaştığımda saat 8.30 civarlarındaydı ve orada bulunan görevli tarafından yönlendirilip 8.45 sırasına girdim. Yaklaşık 20 dk kadar sırada bekledikten sonra pasaportumu teslim edip giriş kapısının önünde çağırılmayı bekledim. Burada da yaklaşık 5 dk bekledikten sonra ismim söylendi ve pasaportumu alıp x-rayden geçerek binaya giriş yaptım. Taşlı yolda ilerleyerek sola döndüm ve mülakatın gerçekleştirileceği alana ulaştım. Burada ilk olarak pasaportumu teslim ettim ardından ismim bir kağıda yazıldı ve pasaportu üzerine bir etiket yapıştırarak geri verdiler. İsmimin yazıldığı listeden sırayla veznede ödeme yapmak için çağırıldık. Bu sırada kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini ama üzerinde isim yazılı olmayan kredi kartıyla ödeme alınmadığına şahit oldum ayrıca ödeme sırasında sanırım banka tarafından hatayla karşılaşanlara şahit oldum. Bu kişilere para çekip gelmeleri için izin verildi ve izin verildiğine dair yazdıkları kağıtla tekrar giriş yapıp ödeme yaptılar. Neredeyse 1 saat bekledikten sonra sıram geldi ve nakit olarak 330$ ödeme yaptım. Ödeme sırasında sorun yaşamamak için yanımda yedek olarak her banknottan fazladan bir adet ile girmiştim ama gerek kalmadı. Ödemenin ardından bir sıra numarası verildi ve belgeleri teslim edeceğim bankoya yönlendirildim. Burada da yaklaşık 20 dk sıra bekledikten sonra gerekli belgeleri; Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (İngilizce) ,nüfus kayıt örneği(vukuatlı, nüfus-aile), askerlik durum belgesi, sağlık raporu, üniversite diploması ve fotokopisi, pasaport, 2 adet fotoğraf ve banka hesap dökümümü teslim ettim. AIS kaydı, pasaport fotokopisi ve DS-260 onay sayfası istenmedi. Burada mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim. Sonrasında ödeme yaptığım bankonun yanında bulunan üç bankodan birinde mülakata çağırılmak üzere aynı sıra numarasıyla beklemeye başladım. Sıra numaramdan bir önceki numaraya sahip kişinin mülakatı bittikten sonra sıranın bana geldiğini düşünerek sürecin en heyecanlı kısmına geçmiştim. O sırada boş olan sadece bir banko vardı ve muhtemelen oraya çağırılacaktım. O bankodaki görevlinin evrakları inceleyip bir yandan bilgisayarda bazı işlemler yapışını izliyordum. Son olarak görevlinin arka tarafa gidip elinde sarı bir kağıtla geri geldiğini ve bu kağıdın üzerine bir şeyler yazdığını gördüm. Forumdaki deneyimlerden bildiğim kadarıyla bu sarı kağıt eksik evrağı olan veya idari işleme kalan kişilere veriliyordu. Dolayısıyla mülakata başlamadan sonunu görmüş oldum. Heyecanım strese dönüştü, numaram yandı ve bu bankoda mülakatım başladı. Yemin edip parmak izi verdikten sonra görevli forumdan aşina olduğumuz soruları sormaya başladı. Mülakatımı gerçekleştiren görevliye, tercümana ve sarı kağıda bakarak bu sorulara cevap veriyordum. Sorular sırasıyla; Eğitim düzeyimin ne olduğu, hangi eyalete gitmeyi düşündüğüm, orada tanıdığım olup olmadığı, ne iş yapacağım ve bankada ne kadar birikimim olduğuydu. Üniversite mezunu olduğumu, New Jersey'e gitmeyi planladığımı, orada kuzenimin olduğunu, kendi mesleğimi yapana kadar hizmet sektöründe çalışacağımı ve 18K $ birikimim olduğunu belirttim. Ardından pasaportum, üniversite diplomam ve sarı kağıt bana geri verildi. Görevli memur bu belgeleri uzatırken korkacak bir şey olmadığını bana gönderilecek olan formu doldurmam gerektiğini ve süreç sonuçlandıktan sonra vizemi onaylayacağını söyledi. Teşekkür ederek binadan ayrıldım. Ve benim için en belirsiz döneme girmiş bulundum. Binadan çıkar çıkmaz @gucarslan beye mesaj attım ve tarafıma iletilecek ds5535 formunu kısa sürede gönderip sabırla beklememi söyledi öyle de yaptım. Formda sorulan geçmişimle ilgili kafama taklan birkaç soruyu da sorduktan sonra formu doldurdum, gönderdim ve bekleyişim başladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Stresli bir bekleyişin ardından 6 Mart'ta başlayan AP sürecim 28 Mart'ta sonuçlandı. Sürecimin tamamlandığına dair e-mail gönderildi. Benden pasaportum, sarı idari işlem kağıdı, 1 adet fotoğraf, belgeleri göndermek için oluşturduğum AIS kaydının çıktısı ve sürecin sonuçlandığına dair gönderilen e-mailin çıktısı istendi. Belgeleri yeni bir AIS kaydı oluşturarak 29 Martta gönderdim. 2 Nisanda CEAC'ta statüm AP oldu ve 3 Nisanda Issued oldu. 4 Nisanda kargoya verilen vize basılı pasaportum 5 Nisanda İstanbul'a ulaştı. Pasaport gönderimi ve vize onaylanması sürecinde elçilikten herhangi bir e-mail almadım. Bayram dolayısıyla şehir dışında bulunduğum için kuzenime vekalet verdim ve 8 Nisan'da kuzenim pasaportumu PTT'den teslim aldı. Bu şekilde vize alma sürecimi tamamlamış oldum.

Tekrar bütün forum üyelerine, yöneticilerine ve deneyimlerini paylaşarak birbirine yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim. Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur ve aradığınız herhangi bir soruya cevap bulabilmişsinizdir. Bundan sonraki süreçte de umarım herkes vizesine ve hayallerine en kısa sürede kavuşur. Sürçülisan ettikse affola!

• Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@yunus_

Vizeniz Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Gerçekten stres anlamında zor bir süreç olmuş.

• @yunus_ vizeniz hayırlı uğurlu olsun.

• İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herkes vizesine sorunsuz kavuşur

• Merhaba. Oncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
    Viyana ‘da girmis ve olumlu olarak tamamlamis oldugum deneyimimi paylasmak isterim:
    8 nisan Molnar mulakati
    Randevum 9.30 du , 9 da vardim ve hic bekletmeden hemen islemlerime erken basladilar. oncelikle kayit islemim yapildi , sonrasinda antikor, asi belgeleri istendi . Sira icin kimseyi beklemedim, kayit ve muayeneye gecme surem yaklasik yarim saat sordu. Sonrasinda bir odaya alindim ve Dr asistani ile medikal gecmisim , kronik rahatsizliklar , ilac vs gibi sorularin oldugu kismi yanitladimiki asi yapilmasi gerektigini belirttiler .Burada ayrica boy, kilom, tansiyonum ve atesime bakildi. Daha sonra muayene odasina alindim. Burada oncelikle kan alindi.Daha sonra kiyafetlerimi ic camasir kalacak sekilde cikartip beklemem rica edildi . Cok kisa sure sonra Dr Ivana Molnar geldi , fiziksel muayenemi yapip ve asilarimi yapti . Uluslararasi bir asi karti verildi.cikarken 360eur muayene ucreti +95 eur asi ucreti toplamda 455 eur odeyip rontgen merkezine bana verdikleri belge ile birlikte gittim.
    Giriste numaratorden ikinci siradaki opsiyondan numaranizi aliyorsunuz . Ekranlarda numaranizi takip edip gisede isleminizi yaptiriyorsunuz. Isminizi okuyup sizi aliyorlar , yaklasik yarim saat sonra rontgen icin sira geldi . Rontgen cekildikten sonra onlar sonuclari Molnar a gonderiyorlar ancak size de bir cd veriyorlar ve bu cdyi US ilk giriste yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Bunun icin de bir sure beklemeniz gerekiyor ben 50 dk kadar bekledim. Yine isminizi okuyorlar ve cdnizi aldiginizda ilk etap tamamlaniyor.

9 Nisan Mulakat Gunu
    Saglik randevum bir onceki gun oldugundan sabah ilk isim Molnar’a mail gondermek oldu ve hemen cevap verdiler , tetkikler tamamlandi en kisa surede konsolosluga iletecegiz diye. Birkac dakika icerisinde bir baska mail geldi ve asilarimin oldugu results report gibi bir belge , bunu ayni zamanda konsolosluga submit ettiklerini yazmislardi.
    Aradaki saatler nasil gecti bilmiyorum ve o an geldi sonunda:
    Konsolosluk binasi Stadtpark’in karsisindaki Marriot otelle ayni yerde , girisi otelin sag tarafinda , 4.katta bulunuyor. Saat 1 de olan gorusme icin 1’e 5 kala asansorle yukariya ciktim. Oncelikle katta pasaportlarimizi hazirlayip beklememizi rica ettiler. Sonrasinda pasaportumuzu alip akabinde tum metal esyalarimizi cikartarak cantamiza koymamizi istediler oncelikle x ray dan gecirdiler . Daha sonra ben metal dedektorden gecip iceriye gectim. 1-2 dakika icerisinde ismim anons edildi ve bankoya cagrildim. Iceride oturmaniz icin sandalyeler var ve uzerinde numaralarin oldugu bankolar var , hangi bankoya gececeginizi de anons ediyorlar. Sevgili Alize Hn sirasiyla su belgeleri rica etti :dogum belgem , vukuatli nufus ornegi, adli sicil kaydi (bunlar Viyana konsoloslugunun bize gonderdikleri maildeki gibiydi , yani e-devlet barkodlu ciktilarini Turkce olanlari bize bilgi verdikleri sekilde kabul ettiler), diploma asli ve fotokopisi + yeminli tercumesi ( ben lise dahil tum diplomalarimi goturmustum ancak son mezuniyet ne ise onu vermem istendi , yalniz bu diger konsolosluklarda girecek arkadaslari yaniltmasin, okudugumuz deneyimlere gore her konsoloslugun talebi farkli oluyor ve lutfen buna gore hazirlikli gitmeniz gerekir ) , iki adet fotograf, gecerliligi olan b1/b2 vizem eski pasaportumda oldugundan bunu da teslim ettim(bu vize iptal edilip mulakat sonunda bana teslim edildi ), banka hesap dokumu . ds260 da belirttigim adres soruldu, adres degisikligim olmadigi icin teyit ettim sadece.Henuz saglik raporumun ulasmadigini belirttiler ancak sabah teyit aldigim ve raporun bana iletilecek kismini da aldigimi soyledim, tekrar bakalim dediler.
    Evraklarimi teslim aldiktan sonra bana yandaki bankodan odeme yapmami soylediler ve 330usd olan fee yi odedim ve tekrar oturup beklememi soylediler. Kisa bir sure sonra yeniden ismim okundu ve bir baska bankoda konsolos hn ile gorusme basladi. Oncelikle yemin ettirildi. Okudugum bolum soruldu, bu meslegi mi yapiyorsun ve neden yapmiyorsun diye sordu(uluslararasi iliskiler mezunuyum ancak bambaska bir sektorde calisiyorum) , ne zaman US ‘e gitme planim oldugu, gitmek istedigim eyalette belirttigim adresteki kisinin kim oldugu soruldu. Kacinci basvurum oldugunu sordu.Sorgulama gibi degil cok rahat gecti. Henuz saglik raporum ulasmadigi icin issue edemiyoruz hemen ama geldiginde bir sorun yok ise hersey yolunda gozukuyor dedi. Approved mu yani dedigimde congratulations kelimesinin duymam ve sanki zaman durdu. Bayrak ister misin dedi “evet” dedim ve oradan elimde bayrakla cocuklar gibi ciktigimi hatirliyorum, kelimelerle anlatamam . Umuyorum sizler de ayni duygulari deneyimleyebilirsiniz . Bir saat icinde mail geldi ve saglik raporlarinin ulastigini, vizemi bastiklarinda bana bilgi vermek icin yeni bir mail gondereceklerini belirttiler. Ceac de durumum oncelikle refused ( sonra bir ara ilginc sekilde “ready” ) sonrasinda “administrative process” ve sonra da “issued “ oldu (bu ceac statusu cok kez forumda aciklandi ben de tekrar paylasayim) . Daha sonra konsolosluktan vizemin basildigi ve pasaportumu teslim almam icin bana courier dan mail gelecegi yonunde bir mail aldim.Aksam 19.30 civari kargo firmasindan ertesi gun pasaportumu teslim alabilecegim maili geldi. 11.04 de yani yarin evraklarim ve pasaportumu teslim almaya gidecegim. Deneyimimi vakit kaybetmeden paylasmak istedim ki belki birilerine yardimci olur. Ben de bircok insanin paylasimi ile varolan bu forum sayesinde bugun buradayim ve herkese tekrar sonsuz tesekkur etmek istiyorum. Umuyorum dileyen ve hakeden herkes hayallerine kavusur. Sevgiler

• @aura vizeniz hayırlı uğurlu olsun

• @ibrahimumut cok tesekkur ediyorum

• @aura Vizeniz tekrardan hayırlı olsun. Elinizde bayrakla o binadan çıkmak en mutlu an olsa gerek. İsteyen herkesin o anı yaşaması dileğiyle.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k