Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @4fath Tebrikler, vizeniz hayirli ugurlu olsun.

    Soyle ki; sadece kendi deneyimizden yola cikip, atipik olan bir durumu (normalde ozgun diploma, yoksa ispat edilerek diger yontemlerle kanitlanmasi istenir ve en onemli belgelerdendir) standart olarak ifade etmek esas risktir. Sizin olceginizde sans mi diyelim, gorevlinin anlik toleransi mi artik orasina siz karar verin ama;

    @4fath, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    bu yüzden, doğruluğu kesin olmayan bilgilerle başvuru/mülakat aşamasındaki kişileri daha az strese sokacak şekilde yönlendirme yapsak daha sağlıklı olur aslında.

    diyemeyiz, bu arguman hatali ve yanlis yonlendirici olur.

    Ayrica burada kimsenin derdi 'ic rahatlatmak, stres azaltmak, adaylari yumusacik yapmak' degildir. Bu forumun amaci ayni dertle dertlenen, benzer hayaller kuran kimselere sureci aktarmak ve surdurulebilir paylasim yapmaktir. Ender olarak basiniza gelen durumlari paylasmaniz tabii ki degerli ve tekrar tesekkur ederim forum adina ama baska kimseler icin de bu uyariyi yapmayi borc bilirim. Her konsoloslugun yogurdu yiyisi farklidir, kimisi doktora diplomaniz bile olsa sadece lise diplomasini gormek ister (mesela Dublin); kimi SGK hizmet dokumu ve CV'nizi (Hong Kong) O nedenle paylasalim ama kurallari bastan yazmaya calismayalim. Kimsenin surecini sekteye ugratmaktan mesul olmak istemeyiz.

    Sonuc olarak: Ankara'da mulakata girecek arkadaslar, sayin @4fath Beyin deneyimi diploma baglaminda bir emsal degildir, belgelerin orjinalini lutfen goturun (en azindan bir tanesinin minimum lise) yoksa bunu ispat edin.

    Tekrar hayirli olsun, gule gule kullanin.


  • @semihistanbul tebrikler yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐

    @4fath istenilen belgeler arasında orijinal diploma varsa bunu mülakata getirmekle yükümlüyüz. Getirmediğimiz için AP ye kalıp vizemizi riske sokacağımıza veya ret alma riski ile karşı karşıya kalacağımıza bu belgeyi veya eşdeğerindeki belgeyi ( forumda sıkça bahsedildi) temin etmek için zahmete / strese girmeyi tercih etmeliyiz. Sizin durumunuzdan yola çıkarak bu gerekliliğin artık olmadığını söylemek yanıltıcı olur. Yarın öbür gün başka bir aday bu sebeple vizesini alamazsa sizin bu deneyimizin kendisinin mülakat öncesi stresini almak dışında bir faydası olmaz. Stres olalım yeter ki ama herkes vizesini sorunsuz şekilde alabilsin.


  • Selamlar herkese. Sonunda vizemi alabildim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Hastane randevum 22 mart cuma günü saat 11.05 idi. 10.30 gibi hastaneye vardım ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra adım söylendi çalışanlar tarafından. Yani biraz erken gitmenizde bence fayda var çünkü eğer ordaysanız randevu saatinizden önce muayene olabilirsiniz. Yanınızda sadece pasaport ve e nabızdan çıkardığınız aşı kartını götürün yeter. Ben sitelerinde yazan bütün belgeleri götürdüm ama sadece aşı kartı istendi benden. Adım seslendikten sonra muayene alanına kadar eşlik ettiler, orada kıyafetlerinizi çıkartıyorsunuz hasta önlüğü giyip doktoru bekliyorsunuz. Doktor sizi inceliyor ve bir takım sorular sorduktan sonra aşı vuruyor. Bana 3 adet aşı yapıldı. Ücret olarak da 340 dolar alındı benden. Sonrasında kan verme, idrar tahlili ve ciğer filmi için kat değiştiriyorsunuz (kaçıncı katta olduklarını unuttum oradakiler sizi yönlendiriyor). Onlar için de yanlış hatırlamıyorsam eğer 117 dolar ödedim. Saat 11.30 olmadan da hastaneden çıkış yaptım. Sonuçlarınız ertesi gün çıkıyor bu arada ve mülakat tarihinizden bir gün öncesine kadar gidip alabiliyorsunuz.
    Gelelim mülakata. Benim mülakatım saat sekizdeydi. 8 olmadan konsolosluktan içeri aldılar. Yanınızda telefon dahil hiçbir eşyayı sokamıyorsunuz sadece belgelerinizle girebiliyorsunuz. İlk girişte pasaportunuzu veriyorsunuz ve yan kapıya gidip bekliyorsunuz, içerden isminiz söylendiğinde giriyorsunuz ve üst aramasından geçiyorsunuz. Arama sonrası mülakatınızın olduğu yere doğru yürüyorsunuz. Kapıdan girdiğinizde pasaportunuzu veriyorsunuz oradakiler arkasına etiket yapıştırıyor ve beklemeye geçiyorsunuz. Zaten greencard için gelenler ayrı bir yerde bekliyor. İsminiz söylendiğinde gidip 330 dolar olan ödemenizi yapıyorsunuz(ben nakit dolar olarak ödedim ama kredi kartı da oluyor). ödeme sonrası size bir numara veriliyor ve ardından yan tarafta belgelerinizi teslim ediyorsunuz. Ben forumda yazan belgeleri götürdüm ve bir eksik çıkmadı. Diplomanızın hem aslını ve hem fotokopisini götürmeniz lazım. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını da hem türkçe hem inglizce götürün (e devlette var ikisi de). Belgelerinizi verdikten sonra tekrar ödemeyi yaptığınız alana geçip sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıram gelip mülakat alanına gittiğimde, bu arada mülakat alanı dediğime bakmayın oturup beklediğiniz yerin orası ve arkanızda bekleyenler de duyuyor zaten sizin mülakatınızı. İlk olarak ingilizce mi türkçe mi diye soruldu ben ingilizce dedim. Türkçe seçerseniz mülakatı gerçekleştiren hanımefendi veya beyefendinin yanına bir tercüman geliyor. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin etmeniz isteniyor, sonrasında parmak izleriniz alınıyor. parmak izinden sonra görevli size sorular sormaya başlıyor. Bana sorulan sorular sırasıyla şöyleydi; Mezuniyet dereceniz nedir-Hangi bölümden mezun oldunuz-hiç evlendiniz mi-hiç amerikada bulundunuz mu-hiç yurt dışında bulundunuz mu-amerikada nereye gitmek istiyorsunuz-hangi işi yapmayı planlıyorsunuz-banka hesabınızda kaç para var(benim banka hesabımda 15 bin dolar vardı, forumda okuduğuma göre biri 11 bin dolar ile gitmiş ve ondan sponsorluk istemişler. sizde daha az olup kabul edilme durumunuz da olabilir fakat en takıldıkları konu zaten bankanızdaki para). Hepsine kısa kısa yanıtlar verdikten sonra hanımefendi tebrikler dedi ve beni gönderdi. O gün boyunca vize durumum AP olarak gözüktü, ertesi gün ISSUED olarak değiştirildi. Çarşamba günü mülakata geldim ve cuma günü pasaportum evime geldi. Umarım sizler de kazasız belasız alırsınız vizenizi. Unuttuğum detaylar olabilir sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.


  • @lumos , @tufank
    ben keyfi olarak diploma getirmeyip eşdeğer belgeye yönelmedim bunu da tavsiye edecek kadar tecrübem yok yeşilkart konusunda. benim durumumda mülakata kadar yeniletmem imkansızdı. (forumda da daha önce paylaştım kayıp olduğunu ve yeniden çıkarma işleminin ortalama süresini)

    benim burada paylaşma amacım, diğer kullanıcıları etkileme değil.
    forumda daha önce diploma ile alakalı böyle sorular sorulmuş, ama okuduğum kadarıyla orjinal diploma yerine başka belge ile giden veya gittiyse bile durumu paylaşan olmamış bu zamana kadar.
    benden önce benim başıma geldiği gibi farklı bir durum yaşayıp paylaşan olsaydı ben bi tık daha rahat giderdim. şimdi ilerleyen zamanlarda forumu kullanan ve benzer durumda olanlar, aa böyle şey de olabiliyormuş diyebilecek. (eğer gönderi search kısmında çıkıyorsa, çünkü eksilenmiş ve flu görünüyor bende 🙂 )


  • @4fath oncelikle vizeniz hayirli olsun.

    Diploma konusunda size kesinlikle katilmiyorum. Her konsoloslugun ilerleyisi fakrlidir ama yinede ( 90% ) aynidir. Ben universite diplomamin orjinalini sunmama ragmen benden lise diplomamin bile orjinalini istediler. Bu sekilde bir bilgi vermek ileride talihlilerin vizelerini almasina engel olabilir. Her ne olursa olsun, imkan varsa belgelerin orjinalini sunmakla mukellefiz.

  • ⭐⭐

    @4fath Sizden önce bu durum olmadı çünkü, büyük şans olduğunu o yüzden vurguladım, atipik durum dedim. Deneyimler değerli ama belge yükümlülükleri konusunda tavizi tavsiye edemeyiz ve kesin oldugunu dusunemeyiz, insanlar yapıyor hala bu isi gorevini aksatan olabiliyor. Kaldı ki ben eğer kendi özel durumlarimla ilgili lehime olan ve aslında muhtemelen riskli olan bir yola biri paylaşsa bile girmezdim. Süreç deneyimi ile gereklilik parametrelerini karistirmayalim.

    Tekrar tebrikler.


  • Merhabalar, bir sorumda olacak Ais kaydı olusturduk, vizeler teslim alınmış. takibe baktığımda bulunduğum ile gelmiş malum bayram tatili diye aile adresini verdik. vizenin bir gun sonra onaylanması işleri bozdu ve cuma c.tesi teslim alamadık. şimdi p.tesi salı alırız diye dusunuyorum ama dağıtım Ptt görünüyor ama ptt çalışmayacak bu sebeple teslim olmazmı yoksa ais farklımı çalışıyor kuryeler özelmidir bilemedim. deneyimi yada bilgisi olan varmı. ona göre bayram sonrası 2 gun daha izin almamız gerekecek.


  • @sensey şubeden teslim mi seçmiştiniz veya adrese teslim mi? İş yerinizden izin almanız zor olacaksa ve yaşadığınız şehire dönmeniz gerekiyorsa, belirleyeceğiniz aile üyesi adına noterden vekaletname verebilirsiniz ve sizin adınıza teslim alabilir. Masrafı olacaktır ama bu yöntem ile teslim alabilirler sizin adınıza. Hayırlı olsun 🍀


  • @ATS16, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @sensey şubeden teslim mi seçmiştiniz veya adrese teslim mi? İş yerinizden izin almanız zor olacaksa ve yaşadığınız şehire dönmeniz gerekiyorsa, belirleyeceğiniz aile üyesi adına noterden vekaletname verebilirsiniz ve sizin adınıza teslim alabilir. Masrafı olacaktır ama bu yöntem ile teslim alabilirler sizin adınıza. Hayırlı olsun 🍀

    Eve teslimdi, o şekilde yaparız olmadı çok teşekkürler.


  • @sensey ptt çalışıyor bugün (yarın da yarım gün çalışabilir). yakınsa ziyaret edip sorabilirsiniz.


  • @eray26 nasıl yapıcam onu


  • @sensey yarın bulunduğunuz il veya ilçenin posta dağıtım müdürlüğüne giderek elden teslim alabilirsiniz,adresinize gelmesini beklemeden.Erken saatlerde gitmeye çalışın yarım gün çalışıyor dağıtım merkezleri.


  • Bu ileti silindi!

  • @4fath
    Tebrik ederim, Amerika’da ki hayatınızda bol şanslar.
    Paylaşımınızda herhangi bir mülakat deneyiminize yer vermemenize rağmen; forumdan aldığınız bilgileri konuya hakim olmamanızla beraber, kendi tecrübenize dayanarak yanlış olduğu varsayımında bulunmuşsunuz. Diploma konusu bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisidir. Eğer ki konsolos eğitim durumunuzda şüpheye düşerse ve yalan beyanda bulunduğunuzu düşünürse vizenizi alamayabilirdiniz. Öte yandan eğer eğitim olarak denklik sağlayamayan GC talihlisi varsa, talihliden geçerli alanlarda, belirli kriterleri sağlayan mesleki yeterlilik kanıtlanması beklenir. Eğer konsolos sizi mesleki olarak değerlendirdiyse, diplomanızın orjinalini göz ardı etmiş olabilir. Bu durum her talihli için aynı olmayabilir.


  • Merhaba arkadaşlar ,

    25 Mart’ta Jamaika kingston’da mülakata vize memuru sağlık raporumun eksik olduğunu (11 Mart’ta hastaneye gittim hayatımda gittiğim en kötü hastaneydi) sağlık raporunun son zamanlarda gelmesi 4 hafta sürdüğünü 2 hafta içinde pasaportumu cayman adalarından göndermemi daha sonra bana geçici vize basacaklarını söylediler ve lisans diplomam ve lise diplomamı verify etmek tutacaklarını söylediler . Cuma günü sonunda hasteneye ulaştım ve sağlık raporumu gönderdiklerini söylediler ama ceac üzerinden check yaptığım zaman refused görülüyor . Daha önce bu durumu yaşayan var mı ?
    Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @gubaz53 Kisa surede o 'refused' ilk "AP' sonra da 'issued' olacak. simdiden tebrikler.


  • @Ilker-Altay profilinize tiklayin,daha sonrasinda profili duzenleye tiklatidiginizda asagida IMZA kismini goreceksiniz.Daha sonrasinda imzanizi olusturabilirsiniz


  • Değerli forum üyeleri, herkese mutlu bayramlar. Mülakat(AP İçerir) ve Unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum. Forum sayesinde bütün soru işaretlerime yanıt bulduğum bu süreci yaşayacak olanlara umarım bir katkıda bulunabilirim. Yeşilkart Forum'da emeği bulunan herkese çok teşekkür ederim.

    UNGANLAR
    6 Marttaki mülakatım için 23 Şubat'ta sağlık kontrolüm vardı. 22 Şubat akşamı Ankara'da oldum ve Cinnah otelde konakladım. Ankara'yı pek bilmediğimden ve bu otel unganlar ofisine yaklaşık 5 dk yürüme mesafesinde olduğundan burayı tercih ettim. Konakladığım süreçte herhangi bir sorun yaşamadım. 23 Şubat sabahı saat 11'deki randevum için saat 10.45'te otelden ayrıldım. Unganlar ofisi Kuğulu Park'ın hemen yanındaki binanın 4. katında bulunuyor. Ulaştığımda saat henüz 11 olmamıştı. Pasaport ve covid aşı belgemi verip sıra beklemeye başladım. İsmimle çağırıldıktan sonra doktor odasına alındım. Burada sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup verilen önlüğü giyerek beklemeye başladım. Birkaç dakika sonra doktor gelip bir yandan sorular sorarken bir yandan da fiziksel kontrollerimi ve 4 tane aşı yaptı. Sorular genellikle psikolojik sorunlarım olup olmadığı, kendime ve çevreme tehdit oluşturup oluşturmadığıma dair sorulardı. Buradaki işlemler oldukça kısa sürdü. Buradan çıkışta 340$ ödeme yaptım. Sonrasında binadaki katlar arasında gidip gelerek kan ve röntgen tahlillerimi oldum. Bu aşamalarda görevliler tarafından yönlendirildim ve bu laboratuvarlara da yanlış hatırlamıyorsam toplamda 40 küsür dolar bir ödeme yaptım. Bu şekilde kontrollerim tamamlandı ve sonraki gün kapalı zarfı, aşı belgemi ve röntgen CD'mi teslim aldım. Elçiliğe sadece zarfı götüreceğim ve bununla ilgili yönergelerin aldığım belgeler arasında olduğu söylendi. Bu şekilde sağlık kontrolü sürecimi yaklaşık 1 saatte tamamlamış oldum.

    MÜLAKAT DENEYİMİ
    6 Mart sabahı 8.45'teki randevum için 5 Mart akşamı İstanbul'dan otobüsle yola çıktım. Sabah 6'da Ankara'ya ulaştım. Aşti otogarı elçiliğe yakın bir konumda bulunuyor fakat metroyla gitmek isterseniz kızılay aktarması yapılması gerektiğinden yaklaşık yarım saat sürüyormuş. Bunu öğrenince taksiyle gitmeye karar verdim ve 10 dk içinde elçiliğe ulaşmıştım. Elçilik binasının önüne ulaştığımda saat 8.30 civarlarındaydı ve orada bulunan görevli tarafından yönlendirilip 8.45 sırasına girdim. Yaklaşık 20 dk kadar sırada bekledikten sonra pasaportumu teslim edip giriş kapısının önünde çağırılmayı bekledim. Burada da yaklaşık 5 dk bekledikten sonra ismim söylendi ve pasaportumu alıp x-rayden geçerek binaya giriş yaptım. Taşlı yolda ilerleyerek sola döndüm ve mülakatın gerçekleştirileceği alana ulaştım. Burada ilk olarak pasaportumu teslim ettim ardından ismim bir kağıda yazıldı ve pasaportu üzerine bir etiket yapıştırarak geri verdiler. İsmimin yazıldığı listeden sırayla veznede ödeme yapmak için çağırıldık. Bu sırada kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini ama üzerinde isim yazılı olmayan kredi kartıyla ödeme alınmadığına şahit oldum ayrıca ödeme sırasında sanırım banka tarafından hatayla karşılaşanlara şahit oldum. Bu kişilere para çekip gelmeleri için izin verildi ve izin verildiğine dair yazdıkları kağıtla tekrar giriş yapıp ödeme yaptılar. Neredeyse 1 saat bekledikten sonra sıram geldi ve nakit olarak 330$ ödeme yaptım. Ödeme sırasında sorun yaşamamak için yanımda yedek olarak her banknottan fazladan bir adet ile girmiştim ama gerek kalmadı. Ödemenin ardından bir sıra numarası verildi ve belgeleri teslim edeceğim bankoya yönlendirildim. Burada da yaklaşık 20 dk sıra bekledikten sonra gerekli belgeleri; Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (İngilizce) ,nüfus kayıt örneği(vukuatlı, nüfus-aile), askerlik durum belgesi, sağlık raporu, üniversite diploması ve fotokopisi, pasaport, 2 adet fotoğraf ve banka hesap dökümümü teslim ettim. AIS kaydı, pasaport fotokopisi ve DS-260 onay sayfası istenmedi. Burada mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim. Sonrasında ödeme yaptığım bankonun yanında bulunan üç bankodan birinde mülakata çağırılmak üzere aynı sıra numarasıyla beklemeye başladım. Sıra numaramdan bir önceki numaraya sahip kişinin mülakatı bittikten sonra sıranın bana geldiğini düşünerek sürecin en heyecanlı kısmına geçmiştim. O sırada boş olan sadece bir banko vardı ve muhtemelen oraya çağırılacaktım. O bankodaki görevlinin evrakları inceleyip bir yandan bilgisayarda bazı işlemler yapışını izliyordum. Son olarak görevlinin arka tarafa gidip elinde sarı bir kağıtla geri geldiğini ve bu kağıdın üzerine bir şeyler yazdığını gördüm. Forumdaki deneyimlerden bildiğim kadarıyla bu sarı kağıt eksik evrağı olan veya idari işleme kalan kişilere veriliyordu. Dolayısıyla mülakata başlamadan sonunu görmüş oldum. Heyecanım strese dönüştü, numaram yandı ve bu bankoda mülakatım başladı. Yemin edip parmak izi verdikten sonra görevli forumdan aşina olduğumuz soruları sormaya başladı. Mülakatımı gerçekleştiren görevliye, tercümana ve sarı kağıda bakarak bu sorulara cevap veriyordum. Sorular sırasıyla; Eğitim düzeyimin ne olduğu, hangi eyalete gitmeyi düşündüğüm, orada tanıdığım olup olmadığı, ne iş yapacağım ve bankada ne kadar birikimim olduğuydu. Üniversite mezunu olduğumu, New Jersey'e gitmeyi planladığımı, orada kuzenimin olduğunu, kendi mesleğimi yapana kadar hizmet sektöründe çalışacağımı ve 18K $ birikimim olduğunu belirttim. Ardından pasaportum, üniversite diplomam ve sarı kağıt bana geri verildi. Görevli memur bu belgeleri uzatırken korkacak bir şey olmadığını bana gönderilecek olan formu doldurmam gerektiğini ve süreç sonuçlandıktan sonra vizemi onaylayacağını söyledi. Teşekkür ederek binadan ayrıldım. Ve benim için en belirsiz döneme girmiş bulundum. Binadan çıkar çıkmaz @gucarslan beye mesaj attım ve tarafıma iletilecek ds5535 formunu kısa sürede gönderip sabırla beklememi söyledi öyle de yaptım. Formda sorulan geçmişimle ilgili kafama taklan birkaç soruyu da sorduktan sonra formu doldurdum, gönderdim ve bekleyişim başladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Stresli bir bekleyişin ardından 6 Mart'ta başlayan AP sürecim 28 Mart'ta sonuçlandı. Sürecimin tamamlandığına dair e-mail gönderildi. Benden pasaportum, sarı idari işlem kağıdı, 1 adet fotoğraf, belgeleri göndermek için oluşturduğum AIS kaydının çıktısı ve sürecin sonuçlandığına dair gönderilen e-mailin çıktısı istendi. Belgeleri yeni bir AIS kaydı oluşturarak 29 Martta gönderdim. 2 Nisanda CEAC'ta statüm AP oldu ve 3 Nisanda Issued oldu. 4 Nisanda kargoya verilen vize basılı pasaportum 5 Nisanda İstanbul'a ulaştı. Pasaport gönderimi ve vize onaylanması sürecinde elçilikten herhangi bir e-mail almadım. Bayram dolayısıyla şehir dışında bulunduğum için kuzenime vekalet verdim ve 8 Nisan'da kuzenim pasaportumu PTT'den teslim aldı. Bu şekilde vize alma sürecimi tamamlamış oldum.

    Tekrar bütün forum üyelerine, yöneticilerine ve deneyimlerini paylaşarak birbirine yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim. Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur ve aradığınız herhangi bir soruya cevap bulabilmişsinizdir. Bundan sonraki süreçte de umarım herkes vizesine ve hayallerine en kısa sürede kavuşur. Sürçülisan ettikse affola!


  • Vizeniz hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

63
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum