DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yunus_

    Vizeniz Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Gerçekten stres anlamında zor bir süreç olmuş.


  • @yunus_ vizeniz hayırlı uğurlu olsun.


  • İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herkes vizesine sorunsuz kavuşur


  • Merhaba. Oncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
    Viyana ‘da girmis ve olumlu olarak tamamlamis oldugum deneyimimi paylasmak isterim:
    8 nisan Molnar mulakati
    Randevum 9.30 du , 9 da vardim ve hic bekletmeden hemen islemlerime erken basladilar. oncelikle kayit islemim yapildi , sonrasinda antikor, asi belgeleri istendi . Sira icin kimseyi beklemedim, kayit ve muayeneye gecme surem yaklasik yarim saat sordu. Sonrasinda bir odaya alindim ve Dr asistani ile medikal gecmisim , kronik rahatsizliklar , ilac vs gibi sorularin oldugu kismi yanitladimiki asi yapilmasi gerektigini belirttiler .Burada ayrica boy, kilom, tansiyonum ve atesime bakildi. Daha sonra muayene odasina alindim. Burada oncelikle kan alindi.Daha sonra kiyafetlerimi ic camasir kalacak sekilde cikartip beklemem rica edildi . Cok kisa sure sonra Dr Ivana Molnar geldi , fiziksel muayenemi yapip ve asilarimi yapti . Uluslararasi bir asi karti verildi.cikarken 360eur muayene ucreti +95 eur asi ucreti toplamda 455 eur odeyip rontgen merkezine bana verdikleri belge ile birlikte gittim.
    Giriste numaratorden ikinci siradaki opsiyondan numaranizi aliyorsunuz . Ekranlarda numaranizi takip edip gisede isleminizi yaptiriyorsunuz. Isminizi okuyup sizi aliyorlar , yaklasik yarim saat sonra rontgen icin sira geldi . Rontgen cekildikten sonra onlar sonuclari Molnar a gonderiyorlar ancak size de bir cd veriyorlar ve bu cdyi US ilk giriste yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Bunun icin de bir sure beklemeniz gerekiyor ben 50 dk kadar bekledim. Yine isminizi okuyorlar ve cdnizi aldiginizda ilk etap tamamlaniyor.

    9 Nisan Mulakat Gunu
    Saglik randevum bir onceki gun oldugundan sabah ilk isim Molnar’a mail gondermek oldu ve hemen cevap verdiler , tetkikler tamamlandi en kisa surede konsolosluga iletecegiz diye. Birkac dakika icerisinde bir baska mail geldi ve asilarimin oldugu results report gibi bir belge , bunu ayni zamanda konsolosluga submit ettiklerini yazmislardi.
    Aradaki saatler nasil gecti bilmiyorum ve o an geldi sonunda:
    Konsolosluk binasi Stadtpark’in karsisindaki Marriot otelle ayni yerde , girisi otelin sag tarafinda , 4.katta bulunuyor. Saat 1 de olan gorusme icin 1’e 5 kala asansorle yukariya ciktim. Oncelikle katta pasaportlarimizi hazirlayip beklememizi rica ettiler. Sonrasinda pasaportumuzu alip akabinde tum metal esyalarimizi cikartarak cantamiza koymamizi istediler oncelikle x ray dan gecirdiler . Daha sonra ben metal dedektorden gecip iceriye gectim. 1-2 dakika icerisinde ismim anons edildi ve bankoya cagrildim. Iceride oturmaniz icin sandalyeler var ve uzerinde numaralarin oldugu bankolar var , hangi bankoya gececeginizi de anons ediyorlar. Sevgili Alize Hn sirasiyla su belgeleri rica etti :dogum belgem , vukuatli nufus ornegi, adli sicil kaydi (bunlar Viyana konsoloslugunun bize gonderdikleri maildeki gibiydi , yani e-devlet barkodlu ciktilarini Turkce olanlari bize bilgi verdikleri sekilde kabul ettiler), diploma asli ve fotokopisi + yeminli tercumesi ( ben lise dahil tum diplomalarimi goturmustum ancak son mezuniyet ne ise onu vermem istendi , yalniz bu diger konsolosluklarda girecek arkadaslari yaniltmasin, okudugumuz deneyimlere gore her konsoloslugun talebi farkli oluyor ve lutfen buna gore hazirlikli gitmeniz gerekir ) , iki adet fotograf, gecerliligi olan b1/b2 vizem eski pasaportumda oldugundan bunu da teslim ettim(bu vize iptal edilip mulakat sonunda bana teslim edildi ), banka hesap dokumu . ds260 da belirttigim adres soruldu, adres degisikligim olmadigi icin teyit ettim sadece.Henuz saglik raporumun ulasmadigini belirttiler ancak sabah teyit aldigim ve raporun bana iletilecek kismini da aldigimi soyledim, tekrar bakalim dediler.
    Evraklarimi teslim aldiktan sonra bana yandaki bankodan odeme yapmami soylediler ve 330usd olan fee yi odedim ve tekrar oturup beklememi soylediler. Kisa bir sure sonra yeniden ismim okundu ve bir baska bankoda konsolos hn ile gorusme basladi. Oncelikle yemin ettirildi. Okudugum bolum soruldu, bu meslegi mi yapiyorsun ve neden yapmiyorsun diye sordu(uluslararasi iliskiler mezunuyum ancak bambaska bir sektorde calisiyorum) , ne zaman US ‘e gitme planim oldugu, gitmek istedigim eyalette belirttigim adresteki kisinin kim oldugu soruldu. Kacinci basvurum oldugunu sordu.Sorgulama gibi degil cok rahat gecti. Henuz saglik raporum ulasmadigi icin issue edemiyoruz hemen ama geldiginde bir sorun yok ise hersey yolunda gozukuyor dedi. Approved mu yani dedigimde congratulations kelimesinin duymam ve sanki zaman durdu. Bayrak ister misin dedi “evet” dedim ve oradan elimde bayrakla cocuklar gibi ciktigimi hatirliyorum, kelimelerle anlatamam . Umuyorum sizler de ayni duygulari deneyimleyebilirsiniz . Bir saat icinde mail geldi ve saglik raporlarinin ulastigini, vizemi bastiklarinda bana bilgi vermek icin yeni bir mail gondereceklerini belirttiler. Ceac de durumum oncelikle refused ( sonra bir ara ilginc sekilde “ready” ) sonrasinda “administrative process” ve sonra da “issued “ oldu (bu ceac statusu cok kez forumda aciklandi ben de tekrar paylasayim) . Daha sonra konsolosluktan vizemin basildigi ve pasaportumu teslim almam icin bana courier dan mail gelecegi yonunde bir mail aldim.Aksam 19.30 civari kargo firmasindan ertesi gun pasaportumu teslim alabilecegim maili geldi. 11.04 de yani yarin evraklarim ve pasaportumu teslim almaya gidecegim. Deneyimimi vakit kaybetmeden paylasmak istedim ki belki birilerine yardimci olur. Ben de bircok insanin paylasimi ile varolan bu forum sayesinde bugun buradayim ve herkese tekrar sonsuz tesekkur etmek istiyorum. Umuyorum dileyen ve hakeden herkes hayallerine kavusur. Sevgiler


  • @aura vizeniz hayırlı uğurlu olsun


  • @ibrahimumut cok tesekkur ediyorum


  • @aura Vizeniz tekrardan hayırlı olsun. Elinizde bayrakla o binadan çıkmak en mutlu an olsa gerek. İsteyen herkesin o anı yaşaması dileğiyle.


  • @aura tebrikler Darısı Bizim başımıza diyelim. Amerika'da ki Haytınız'da Mutluluklar dilerim


  • @aura tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonraki diğer adımlarda bol şans 🍀


  • Tebrik eden ve edecek herkese topluca kalpten cok tesekkur ediyorum. Vizesini almis tum arkadaslarimi ayni sekilde tebrik ederim ve yeni hayatlarinda herseyin en guzelini dilerim , ve henuz vizesini almayi bekleyenler icin de bol sans diliyorum. Yolunuz acik olsun 🍀


  • Merhaba dostlar hepinizin bayramını kutlarım, bugün vizem Viyanada onaylandı. Tüm süreci kendim bu forumu kullanarak yönettim. Katkısı olan herkese teşekkür edip üstüme düşen görevi yerine getirip deneyimlerimi paylaşacağım.

    Current Olma ve Dosya Taşıma Süreci:

    Ocak ayında numaram current oldu. Ankaranın çok yavaş ilerlediğini düşünüyordum. Bu yüzden Muscat, Viyana, Hong Kong, Frankfurt'a dosyamı taşımak için mail attım. (Mail atarken konsoloslukların sayfalarına gidip nasıl mail atmanız gerektiğine bakmalısınız. Yoksa cevap alamıyorsunuz.)

    Viyana için aşağıda linki verdiğim google formunu doldurdum. Başlık olarak M99 - OTHER QUESTIONS seçtim. (Burada farklı başlık seçenleri de gördüm çok büyük bir etkisi yok sanırım).

    Form Linki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBcVcp6jKYy_cOqj9FKHLgeD34tn2sShye58vgy48VF9otJw/viewform
    Bunu doldurduktan sonra "[email protected]" mail adresine M99 - OTHER QUESTIONS - CASE NUMBER başlığı ile durumumu anlattığım bir mail attım.

    Viyana bana başlangıçta şu şekilde bir cevap döndüler:
    Dear DV applicant,
    Thank you for your email. Our capacity for DV interview appointments is full and we are unable to accept your DV case for further processing.
    Please do not respond and send more inquiries. All replies to this email will be automatically deleted without review.
    We are sorry that we are not able to assist you.

    Diğer konsolosluklar da ya olumsuz cevap döndüler ya da hiç cevap dönmediler.

    Şubat 28'de Viyanadan mail geldi. Herhangi ekstra bir mail atmamıştım.
    We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
    Once your case is ready for the interview we will contact you again with further information.
    Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.

    Ben de direkt onaylayıcı mesaj attım. Schengen dahil tüm bahsedilen sorumlulukları kabul ettiğimi belirttim.

    Daha sonra stresli bir süreç başladı.

    • Greencard evrakları için todo list çıkardım.
    • Dr. Molnar'ın ofisine mail atıp mülakat tarihimi verip randevu aldım. Sitelerinde maili var ama yine de bırakıyım: [email protected]
    • Schengen randevusu kovaladım Macaristandan bulabildim. Neyseki tekte aldım vizeyi.
    • Aşılarım için sağlık ocağından imzalı belge aldım yeterli oldu gidip tahlil vs yaptırmadım

    Viyanaya Yolculuk Süreci:

    • Uçakla Budapeşteye gittim.
    • Kaybedecek vaktim olmadığı için Bolt uygulamasını kullanarak Budepest Keleti istasyonuna taksiyle gittim. (Kelenföld tren istasyonunu tercih etmemenizi tavsiye ederim. Tren çok kısa süre durup yola çıkıyor. İngilizce bilen personeli yokmuş diye okudum yorumlarından)
    • Online tren bileti almıştım direkt viyanaya giden trene bindim.
    • Tren istasyonundan airbnb'den tuttuğum eve yürüyerek geçtim.

    Mülakat Süreci:
    Viyanaya geldikten sonra her şey çok kolaydı.

    Molnar ofisine randevudan 1 saat erken gittim direkt işlemlerimi halledip X-Ray'e yolladılar. Sağlık muayenesi çok kısa sürdü kayda değer pek bir bilgi veremeyeceğim. Soyunma vardı, refleks testi vs yaptılar. Vücudumdaki yaraları sormadılar. Kan aldılar vs.
    X-Ray'e 31 Numaralı tramvayı kullanarak gittim direkt molnar ofisi önünden kalkıyor. İçerisinden ticket alabiliyorsunuz kredi kartı veya nakit ile. 2.60 euro kadardı ücreti tek yön olarak.

    Molnar Ofisi Evrakları:

    • Aşı için aile hekimimden aldığım imzalı belge
    • 26 yaş için gerekli aşılar: TDAP, Hepatit B, Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık, Su Çiçeği, Covid (son 12 ay içinde olunmuş olmalı)
    • Bu aşılar da yaşa göre değişiyor ekleme çıkarma oluyor sanırım.
    • Pasaportum

    Mülakat günü yani bugün. Konsolosluğa gittim. Telefon çanta vs sokmanıza izin veriyorlar. Emanetçi gerekir mi diye bi gerilmiştim @aura'ya özelden sormuştum sorun oluyor mu diye. Olmadığını söylemişti zaten sağ olsun.

    Mülakatta verdiğim evraklar:

    • Pasaport
    • Lisans diploma aslı ve fotokpisi
    • Sabıka kaydı ingilizce olarak almıştım
    • Formül A doğum belgesi bunu almanca olarak almıştım
    • Banka hesap dökümü
    • 2 adet fotoğraf (Amerikan vizesine uygun olacak)
    • 330 Dolar nakit olarak verdim

    Benden Vukuatlı Nüfus kayıt örneği istemediler. Zaten size tüm gerekli belgelerin mailini atıyorlar. Evliyseniz falan ona göre değişiyordur mutlaka. Yazdıklarım benim için geçerli olan evraklar.

    Mülakat sırasında:
    ABD'de tanıdığın var mı? (Evet)
    Hangi bölümden mezunsun? (Bilgisayar Müh.)
    Mezun olduğun alanda mı çalışıyorsun? (Evet)
    ABD'de aynı alanda mı çalışacaksın? (Evet)
    Evli misin? (Hayır)
    Hiç evlendin mi? (Hayır)
    Çocuk var mı? (Hayır)

    Her şey güzel gözüküyor, vizenizi onaylıyorum haftaya ofisten alabilirsiniz dedi. Teşekkür edip ayrıldım.

    Herkese sürecinde başarılar diliyorum. Yazdıklarım umarım birilerine faydalı olur.

    UYARI: Yazdığım bilgiler kişisel deneyimimdir sürecinizde gereken evraklar, yerler değişebilir size gelen mailleri dikkatlice okuyup ona göre hareket ediniz. Saygılar.


  • @luwary tebrikler . US’de bol sans , yeni hayatiniz guzellikler getirsin


  • @luwary vizeniz hayırlı uğurlu olsun darısı diğer bekleyenlerin başına


  • @luwary tebrikler, yeni hayatinizda basarilar. Cevaplarin orjinali geecekten bu kadar kisamiydi ? 😊


  • @luwary tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @luwary Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar


  • @jtcarlos Hahaha 😃 hayır cevaplarım bu kadar kısa değildi. Olabildiğince güzel kurdum cümleleri


  • @luwary hayırlı olsun vizeniz birşey merak ediyorum Viyana mülakatında Türkçe bilen yeminli bir çevirmen ile mülakata girilmesine izin veriyor mu


  • @T-C-Kubilay-Dikici Türkçe bilen personel vardı. Geçmiş mülakatları okurken tercüman ile mülakatını yapan oldu diye okumuştum.
    Kişisel deneyimim olarak ise İngilizce biliyorum dediğim için hiç teklif edilmedi, ben de sormadım maalesef.


  • @luwary Tebrikler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

191
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum