ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
5 ay oldu geleli, daha önce adres beyanı yapmadım. Green card, ssn, banka, telefon hattı vs resmi belgeler için aynı adresi vermiştim, bu beyan yaptım anlamına geliyor mu acaba? Değilse Green cardlı birisi adres beyanı için bu adresten AR-11 mi Change of Address mi doldurması lazım? Bu linklere tıklayınca önceki sonraki adres bilgisi istiyor.
-
@haleluja ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
5 ay oldu geleli, daha önce adres beyanı yapmadım. Green card, ssn, banka, telefon hattı vs resmi belgeler için aynı adresi vermiştim, bu beyan yaptım anlamına geliyor mu acaba? Değilse Green cardlı birisi adres beyanı için bu adresten AR-11 mi Change of Address mi doldurması lazım? Bu linklere tıklayınca önceki sonraki adres bilgisi istiyor.
Su anda kartlarin geldigi adreste kaliyorsaniz bir degisiklik yapmaniz gerekmiyor.
Evet, her adres degisikligini 10 gun icinde USCIS'e bildirmek zorunlu.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form
-
Eger evli isen , sen onden git , hersey organize et ayarla gel aileni al dön , en kolayı ve sorunsuzu boyle oluyormuş , ben yalnışa düştüm , vizeyi aralık başı aldım gidişi ocak sonuna ayarladım , Turkiyedeki herşeyim yarım ve askıda kaldı, 3 araç var evde henüz satamadım , 15 gun kaldı, geride başkalarına yuk olacak onları satmak , şu an eksik kalacak işlerim için kabuslar goruyorum şimdiden.
-
@sash asıl talihli eşim ama. o giriş yapmadan ben giriş yapabiliyor muyum.
-
uzgunum hayır.
-
@sash o zaman o dediğin de imkansız :) Neyse canım gidicez 2 hafta falan ssn beklicez sonra hesabı açıp transferi yaptırcaz artık.
-
ABD'ye taşındıktan sonra Türkiye telefon hattımı da mobil imza ve bankacılık işlemleri için açık tutacağım, ancak arama kabul etmek istemiyorum. Beni TR numaramdan arayacaklar için nasıl bir çözüm en uygunu olur sizce?
- Telesekreter servisi?
- TR numarasını ABD numarasına yönlendirme? (nasıl bir maliyeti olur bana ve arayanlara emin değilim)
- Herkese SMS & e-posta ile ABD numarasından haberdar etme? (bunu tercih etmezdim)
- ...?
-
@saulgoodman şimdi telefonuma baktım var mı diye evet varmış ki sizinki de de vardır. ARAMA AYARLARINDA HIZLI REDDETME MESAJLARI VAR YANİ SİZİ ARAYAN KİŞİYE SİZ MESAJLA REDDET BASINCA DİREK MESAJ ATIYOR BU MESAJI DA İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAZIYORSUNUZ.
-
-
@ayvalik10 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman şimdi telefonuma baktım var mı diye evet varmış ki sizinki de de vardır. ARAMA AYARLARINDA HIZLI REDDETME MESAJLARI VAR YANİ SİZİ ARAYAN KİŞİYE SİZ MESAJLA REDDET BASINCA DİREK MESAJ ATIYOR BU MESAJI DA İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAZIYORSUNUZ.
Teşekkürler bu da bir çözüm ama ben hattı mobil imza-bankacılık için kullanmadığım anlarda telefonu kapalı tutmak istiyorum. İki telefonla - iki hatla uğraşmak istemiyorum.
-
-
@saulgoodman
https://www.turkcell.com.tr/servisler/yonlendirme-paketi#sss"Yurt dışında iken koşullu yönlendirme yapmanız durumunda (telefonunuz meşgulken, kapalıyken ya da cevap veremediğinizde) , aramanın süresi kadar hem yurt dışından arama hem de yurt dışında aranma ücreti ile ücretlendirilirsiniz. Yurt dışı paketiniz varsa paketinizden düşer. Yönlendirme paketinizden bu durumda faydalanamazsınız."
Turkcell yönlendirme servisi epey cep yakabilecek bir çözümmüş. :)
-
@saulgoodman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman
https://www.turkcell.com.tr/servisler/yonlendirme-paketi#sss"Yurt dışında iken koşullu yönlendirme yapmanız durumunda (telefonunuz meşgulken, kapalıyken ya da cevap veremediğinizde) , aramanın süresi kadar hem yurt dışından arama hem de yurt dışında aranma ücreti ile ücretlendirilirsiniz. Yurt dışı paketiniz varsa paketinizden düşer. Yönlendirme paketinizden bu durumda faydalanamazsınız."
Turkcell yönlendirme servisi epey cep yakabilecek bir çözümmüş. :)
Turk Telekom'da durum şu:
"Yurtdışında Yönlendirme;
Her koşulda yönlendirme yapılırsa, abone yurtiçinde iken yönlendirilen numarayı arıyormuş gibi ücretlendirilir.
Meşgul, Ulaşılamama veya Cevap Verilmeme durumlarında yönlendirme yapılırsa, abone yurt dışı kullanım yapmış gibi ücretlendirilir."
https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/servisler/sayfalar/operator-servisleri/cagri-yonlendirme.aspxBu da cep yakabilir. :)
-
Bu ileti silindi! -
7 mayısa daha çok var ama yinede sormak istedim baştan yazıyım sağlıklıyım aklım başımda şimdiden DS 260 hazırlayan var mı benden başka forumda paket vardı oradaki bilgileri kendime göre düzenledim pdf word çevirdim
Sanırım DV2020 bekleme odasında sormanız gerekiyor.
-
@saulgoodman kaldırdım
-
TR'den gelirken, TT telefon hattımı da TR banka ve kredi kartlarımı da aktif-kullanılabilir olarak yanımda getirdim. Gereği yokmuş aslında. Bu saydıklarımı ABD'de edinmek çok kolay ve fazla zamana mal olmuyor.
-
@entelman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
TR'den gelirken, TT telefon hattımı da TR banka ve kredi kartlarımı da aktif-kullanılabilir olarak yanımda getirdim. Gereği yokmuş aslında. Bu saydıklarımı ABD'de edinmek çok kolay ve fazla zamana mal olmuyor.
Ben de TR telefon hattımı götüreceğim, banka ve mobil imza için.
TR banka ve kredi kartlarımı da götüreceğim, ne olur ne olmaz diye. Acil hallerde kullanmak için.
Ama gidince yapacağım ilk işlerden biri bir secured kredi kartı almak olacak. -
@saulgoodman Secured card'a gerek yok. Bank of America'ya gidin, hesap açın para yatırın ve ilk önce debit card başvurusu yapın. 1 hafta bekleyin, sonrasında ise credit card başvurusu yapın. Ben bu şekilde yaptım ve bana 1.hafta sonunda debit card, 2.hafta sonunda ise 1000$ limitli credit card gönderildi.
-
@entelman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman Secured card'a gerek yok. Bank of America'ya gidin, hesap açın para yatırın ve ilk önce debit card başvurusu yapın. 1 hafta bekleyin, sonrasında ise credit card başvurusu yapın. Ben bu şekilde yaptım ve bana 1.hafta sonunda debit card, 2.hafta sonunda ise 1000$ limitli credit card gönderildi.
Tavsiye için teşekkürler... Gittiğimde bankayla görüşeceğim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum