ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
@ayvalik10 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman şimdi telefonuma baktım var mı diye evet varmış ki sizinki de de vardır. ARAMA AYARLARINDA HIZLI REDDETME MESAJLARI VAR YANİ SİZİ ARAYAN KİŞİYE SİZ MESAJLA REDDET BASINCA DİREK MESAJ ATIYOR BU MESAJI DA İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAZIYORSUNUZ.
Teşekkürler bu da bir çözüm ama ben hattı mobil imza-bankacılık için kullanmadığım anlarda telefonu kapalı tutmak istiyorum. İki telefonla - iki hatla uğraşmak istemiyorum.
-
-
@saulgoodman
https://www.turkcell.com.tr/servisler/yonlendirme-paketi#sss"Yurt dışında iken koşullu yönlendirme yapmanız durumunda (telefonunuz meşgulken, kapalıyken ya da cevap veremediğinizde) , aramanın süresi kadar hem yurt dışından arama hem de yurt dışında aranma ücreti ile ücretlendirilirsiniz. Yurt dışı paketiniz varsa paketinizden düşer. Yönlendirme paketinizden bu durumda faydalanamazsınız."
Turkcell yönlendirme servisi epey cep yakabilecek bir çözümmüş. :)
-
@saulgoodman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman
https://www.turkcell.com.tr/servisler/yonlendirme-paketi#sss"Yurt dışında iken koşullu yönlendirme yapmanız durumunda (telefonunuz meşgulken, kapalıyken ya da cevap veremediğinizde) , aramanın süresi kadar hem yurt dışından arama hem de yurt dışında aranma ücreti ile ücretlendirilirsiniz. Yurt dışı paketiniz varsa paketinizden düşer. Yönlendirme paketinizden bu durumda faydalanamazsınız."
Turkcell yönlendirme servisi epey cep yakabilecek bir çözümmüş. :)
Turk Telekom'da durum şu:
"Yurtdışında Yönlendirme;
Her koşulda yönlendirme yapılırsa, abone yurtiçinde iken yönlendirilen numarayı arıyormuş gibi ücretlendirilir.
Meşgul, Ulaşılamama veya Cevap Verilmeme durumlarında yönlendirme yapılırsa, abone yurt dışı kullanım yapmış gibi ücretlendirilir."
https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/servisler/sayfalar/operator-servisleri/cagri-yonlendirme.aspxBu da cep yakabilir. :)
-
Bu ileti silindi! -
7 mayısa daha çok var ama yinede sormak istedim baştan yazıyım sağlıklıyım aklım başımda şimdiden DS 260 hazırlayan var mı benden başka forumda paket vardı oradaki bilgileri kendime göre düzenledim pdf word çevirdim
Sanırım DV2020 bekleme odasında sormanız gerekiyor.
-
@saulgoodman kaldırdım
-
TR'den gelirken, TT telefon hattımı da TR banka ve kredi kartlarımı da aktif-kullanılabilir olarak yanımda getirdim. Gereği yokmuş aslında. Bu saydıklarımı ABD'de edinmek çok kolay ve fazla zamana mal olmuyor.
-
@entelman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
TR'den gelirken, TT telefon hattımı da TR banka ve kredi kartlarımı da aktif-kullanılabilir olarak yanımda getirdim. Gereği yokmuş aslında. Bu saydıklarımı ABD'de edinmek çok kolay ve fazla zamana mal olmuyor.
Ben de TR telefon hattımı götüreceğim, banka ve mobil imza için.
TR banka ve kredi kartlarımı da götüreceğim, ne olur ne olmaz diye. Acil hallerde kullanmak için.
Ama gidince yapacağım ilk işlerden biri bir secured kredi kartı almak olacak. -
@saulgoodman Secured card'a gerek yok. Bank of America'ya gidin, hesap açın para yatırın ve ilk önce debit card başvurusu yapın. 1 hafta bekleyin, sonrasında ise credit card başvurusu yapın. Ben bu şekilde yaptım ve bana 1.hafta sonunda debit card, 2.hafta sonunda ise 1000$ limitli credit card gönderildi.
-
@entelman ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@saulgoodman Secured card'a gerek yok. Bank of America'ya gidin, hesap açın para yatırın ve ilk önce debit card başvurusu yapın. 1 hafta bekleyin, sonrasında ise credit card başvurusu yapın. Ben bu şekilde yaptım ve bana 1.hafta sonunda debit card, 2.hafta sonunda ise 1000$ limitli credit card gönderildi.
Tavsiye için teşekkürler... Gittiğimde bankayla görüşeceğim.
-
merhaba amerikaya gitmeden önce hangi durumlar için birine vekalet vermek lazım. İstanbulda kirada 2 evimiz var bunlar için birine vekalet vermek gerekir mi? Kiracı TR hesabımıza gönderse veya Amerika hesabımıza gönderdiğinde kesintiye uğruyor mu?
-
@muhendis87 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
merhaba amerikaya gitmeden önce hangi durumlar için birine vekalet vermek lazım. İstanbulda kirada 2 evimiz var bunlar için birine vekalet vermek gerekir mi? Kiracı TR hesabımıza gönderse veya Amerika hesabımıza gönderdiğinde kesintiye uğruyor mu?
ABD'de konsolosluğa yakın bir yerde olacaksanız vekalet vermeniz şart değil. Konsolosluk üzerinden gerektiğinde vekalet verilip postalanabilir.
Kirayı ABD'deki hesaba yatırmak pek mantıklı olmaz. Türkiye'deki hesaba yatırılması daha uygun, daha sonra siz o hesaptan kendinize gönderirsiniz. Cepteteb ile BofA ATM'sinden parayı çekerseniz herhangi bir kesinti olmaz.
-
uscic adres değişikliğininde ben 35 gündür değistirmemişim şimdi değiştirirsem sorun olur mu?değiştirmezsek ne gibi bir sorun olur?
-
@mansfield1 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
uscic adres değişikliğininde ben 35 gündür değistirmemişim şimdi değiştirirsem sorun olur mu?değiştirmezsek ne gibi bir sorun olur?
Gelmesini beklediginiz bir dokuman yoksa en yakin zamanda adres degisikligi yapabilirsiniz, ilgili konu:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form
-
@crazycells merhaba.
İki hafta önce Washington Dulles Havalimanından giriş yaptım. O an heyecandan aklıma gelmedi ama benim parmak izimi istemediler. Ssn gelmedi ofise gidip sordum başvurum yoktu baştan başvurdum(ds260 formunda istiyorum dediğim halde), şimdi greencard tan da haber alamıyorum. Acaba girişte eksik bişeyler olmuş olabilir mi o yüzden mi ssn başvurusu gözükmedi sizce -
@ckanak ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@crazycells merhaba.
İki hafta önce Washington Dulles Havalimanından giriş yaptım. O an heyecandan aklıma gelmedi ama benim parmak izimi istemediler. Ssn gelmedi ofise gidip sordum başvurum yoktu baştan başvurdum(ds260 formunda istiyorum dediğim halde), şimdi greencard tan da haber alamıyorum. Acaba girişte eksik bişeyler olmuş olabilir mi o yüzden mi ssn başvurusu gözükmedi sizceYok, bir sorun oldugunu sanmiyorum. SSN icin, CBP'nin once bilgileri USCIS'e, USCIS'in de SSA'ya aktarmasi lazim. Size SSN veren kurum ile, Green Card'i veren ya da ABD'den geciste kayitlari alan kurum ayni kurum degil. O nedenle boyle gecikmeler ya da sistemde gorunmemeler normal.
-
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim @crazycells ☺️
-
@crazycells ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@crazycells merhaba.
İki hafta önce Washington Dulles Havalimanından giriş yaptım. O an heyecandan aklıma gelmedi ama benim parmak izimi istemediler. Ssn gelmedi ofise gidip sordum başvurum yoktu baştan başvurdum(ds260 formunda istiyorum dediğim halde), şimdi greencard tan da haber alamıyorum. Acaba girişte eksik bişeyler olmuş olabilir mi o yüzden mi ssn başvurusu gözükmedi sizceYok, bir sorun oldugunu sanmiyorum. SSN icin, CBP'nin once bilgileri USCIS'e, USCIS'in de SSA'ya aktarmasi lazim. Size SSN veren kurum ile, Green Card'i veren ya da ABD'den geciste kayitlari alan kurum ayni kurum degil. O nedenle boyle gecikmeler ya da sistemde gorunmemeler normal.
@crazycells Bu arada kartım geldi fakat yeni bir sorunum var :)
Ssa nın sitesine girip online işlemlere üyelik yapmak istediğimde ssn numaramı kabul etmedi. Acaba numaramın aktif olması için belirli bir süre var mıdır ? -
@crazycells ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:
@crazycells merhaba.
@crazycells Bu arada kartım geldi fakat yeni bir sorunum var :)
Ssa nın sitesine girip online işlemlere üyelik yapmak istediğimde ssn numaramı kabul etmedi. Acaba numaramın aktif olması için belirli bir süre var mıdır ?Sanirim var, ama ne kadar oldugunu bilmiyorum maalesef. Bu konuda daha once SSN konusunda bilgi paylasmistik diye hatirliyorum, bilginize.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum