Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
287 91 46.0k 101

  • Bu arada her okulun belgeleri farkli olabilir tabi ama biz kira kontratimizi, tr den aldigimiz asi belgesini, tr den aldigimiz belgesini ibraz etmistik diye hatirliyorum


  • NJ ilkokul kaydinda sikinti yasiyoruz , tecrube ve tavsiyeye ihtiyacim var.
    Kardesim orda yasiyor oglu ilkokul 2 ye gidiyor, biz onlarin yanina gidiyoruz ve ayni yerde ev tutacagiz . 29ocak gibi orda olacagiz ve kardesimin hanimi biz gitmeden okula durumu anlatti, 1 sinifa devam edecegini anlatiyor kizimin ancak bizden o adreste oldugumuza dair israrla 3 proof istiyorlar ve nuh diyip peygamber demiyorlar. Gider gitmez ev tutma ve 3 fatura hazirlamamiz 15~30gunu bulabilir bu surede kizimin okula devam etmemesi cok kotu bir durum bunu nasil hizlandirir ve kolaylastiririm, yol yordam gostermiyor 3proof istiyorlar Ve medical exam istiyorlar , medical exam 240 dolar tutuyormus bunu ucretsiz yada ucuza nasil mal ederim?


  • @sash bilen arkadaslar cevap verirler, ben bir oneri getirecektim...

    acaba kardesinizi "legal guardian" olarak atarsaniz, bu adres surecinden kurtulabilir misiniz?


  • @crazycells araştırdımda legal guardian biraz komplike bir mevzu diye gorunuyor, child custody daha uygun gibi bu durum için.


  • @sash
    Bence onceden birsey yapmak zor, nj ye gittikten sonra, okula gitmek yerine district ofise gidip durumunuzu anlatirsaniz daha iyi olur. Gider gitmez cep telefonuna basvurursunuz, iki bankada hesap actirirsiniz. Eve posta gelmesini beklemeden, bankadan adiniza bir resmi yazi verebiliyorlar, heryer kabul etmiyor ama okullar kabul eder. Saglik muayesi de okula kabul edilme sarti degil, "haftaya yaptiracagiz" gibi birsey soyleyip sonradan verebiliyorsunuz. Ucretsiz bu muayeneyi yapan yerlerin listesi oluyor, cocugu kayida goturunce district ofise sorarsiniz.
    Yine de de hersey bir kac haftayi bulabilir, cok sorun etmeyin bence, 1. sinif ogrencisi icin bir kac hafta once ya da sonra cok da sorun olmaz. Internette, okuma yazmayi ogreten interaktif ucretsiz pekcok kaynak var. Letters, sounds, phonics, first grade activities gibi kelimelerle arama yapip, birlikte on hazirlik yaparsaniz cocuk icin de hizlandirilmis bir kurs gibi olur.


  • @sash İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler içinde söyledi:

    @crazycells araştırdımda legal guardian biraz komplike bir mevzu diye gorunuyor, child custody daha uygun gibi bu durum için.

    Iki hafta gec baslasin daha iyi, ugrastiginiza degmez bence.


  • @sash Senay hanimin dedikleri cok dogru. Bir kac hafta, bir ay birkac ay birsey degil. Gecis surecinde oglum birinci siniftayken TR’de 6 hafta burada iki hafta toplam iki ay okula gidememisti. Su an 3e gidiyor. Hatirlamiyoruz bile.
    Uzaktan dusun dusun elinizden birsey gelmiyor. Buraya geldiginizde daha kolay olacaktir. Senay hanimin dedigi gibi once mudurle sonra superintendent ile gorusursunuz ama o kadarina gerek olacagini sanmiyorum. Durumu izah edince bazi belgeleri daha sonra getirmenize izin vereceklerdir.
    Bizden saglik raporu degil asi bilgilerini istemislerdi onu da Unganlardan aldiniz getirir verirsiniz. Cogu zaman TR’deki gibi cozumsuzluk veya kisiyi zora kosma uzerine kurulu bir duzen yok burada. Isbirligi yapmaya hazir oldugunuzu, kurallara uygun hareket etmeye niyetli oldugunuzu ifade ettiginiz surece (Iyi niyetli oldugunuzu gosterdiginiz surece demiyorum cunku aksine sahit olmadiklari surece insanlar sizi her zaman iyi niyetli ve durust kabul ediyorlar) gorevliler size yardimci olacaktir. Gonlunuzu ferah tutun.


  • Yerleşeceğimiz yer okul puanı yuksek bir yer , yardımcı olmaktan ote strict kuralları olan bir yer gibi davranıyorlar, boyle olacağını bilseydim 15 tatilden once ben gider herşeyi ayarlar onların gelişini 15 tatilin sonuna ayarlardım. Eylulde geldiğimde banka hesabı açmıştım, olmadı biriki fatura ayarlayacağız.


  • Gitmeden hala okul işini ayarlatmaya çalışıyoruz moralim bayağı bozuktu ama yuzyuze gorusup çözmeye çalışacak kardeşim. Kızım okulundacok başarılı 1.sınıfta, 1 donem bitmeden okumayı söktü , roman kıvamında kitap okuyor , Ataturkun hayatını okutuyoruz. 6 haneye kadar toplama çıkarma yapabiliyor. Öğretmeni boyle başarılı bir öğrencisini ABD ye kaptırıyor gözü ile bakıyor ve kendi adına üzülüyor. 15 tatil sonrası orda da bi 15 gun açıkta ve geri kalsın istmiyorum , oyle olacaksa ben işleri yoluna koyuna dek onları geri gondereceğim burda okusun , hazır olunca gelsin ABD ye.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash Burada yariyil tatili yeni bitti, okullar bu hafta basinda acildi. Yani her halukarda donem ortasinda baslamis olacak. Ben bunun cocuk icin bir sorun olacagini sanmiyorum. Burada mufredat cok farkli. Ornegin okuma yazma anaokulunda ogretiliyor. Matematik konusunda cok daha yavas gidiyorlar. Hicbir sekilde Turkiye'de kaldigi yerden devam etme gibi bir durum olmayacak yani.


  • Çok faydalı bir konu başlığı olmuş. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim.

  • Yasaklı

    @senay-sirin İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler içinde söyledi:

    @arnblt
    Sinif tekrari pek yapilmiyor, yasitlariyla ayni sinifta okumasina oncelik veriyorlar. Hele de ailenin rizasi olmadan oyle bir sey yapmazlar.

    Bir de burda herseyi, oyun gibi, bol aktivite yaptirarak ogretiyorlar. Kizim ilkokulu amerikada, ortaokulu turkiyede okuduktan sonra, bu sene amerikada liseye basladi, "kendimi yeniden ilkokulda gibi hissediyorum, ogretmenler dersi cok eglenceli anlatiyorlar, turkiyede ogretmenler bize bir sey ogretebilmek icin cok cabalarlardi, yine de sinifin yarisi anlamazdi, burda ogretmenler cok sakin, rahat ama neyi nasil ogreteceklerini cok iyi biliyorlar, turkiyede ogretmen okullarinda cocuga ders nasil ogretilir konusunda iyi bir egitim vermiyorlar herhalde" diyor. Cocuktan al haberi derler ya, 14 yasinda yaptigi analiz, bence cok yerinde.

    İşte benim Abd ye yerleşme istegimin en temel sebeblerinden biri bu. Kendim de ögretmenim ve sistem ne derece felaket aşinayım. :( ülkemin EGİTİM olarak bu durumndan bir an önce kurtulmasını can-ı gönülden diliyorum. :(((


  • amerka da olup çocukları okullara giden forum üyeleri buraya sık sık yaşadıklarını gözlemlerini yazsa çok faydalı olur.


  • @saulgoodman
    sadece bir konuya cevap verebilirim, NJ biz okula sorduk Ocak ayında,develet okulu, evin elektrik fatura getirin simdi yapalım dediler , kayıtları erken yapıyorlar, Bu ara bizde 3 cocuk var,


  • Herkese merhaba, "public district" ve "public charter" okullar arasındaki farklar nelerdir acaba?


  • @daydreamer charter okullar ozel olanlar yani para odediginiz, public olanlar ise devlet okullari yani ucretsiz. "public charter"i ilk defa gordum, bu sekilde gectigine emin misiniz?


  • @crazycells İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler içinde söyledi:

    @daydreamer charter okullar ozel olanlar yani para odediginiz, public olanlar ise devlet okullari yani ucretsiz. "public charter"i ilk defa gordum, bu sekilde gectigine emin misiniz?

    Evet, greatschools'da arattırdığımda okul açıklamaları o şekilde görünüyor;
    https://www.greatschools.org/california/los-angeles/schools/?view=list


  • Araştırdığımda özel okullardan biraz daha farklı bir yapıları var gibi görüyorum ama belki çocuğunu bizzat kaydettirmiş birileri daha net bilgi verebilir diye yazdım.

    https://www.greatschools.org/gk/articles/public-private-charter-schools/


  • @daydreamer İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler içinde söyledi:

    Herkese merhaba, "public district" ve "public charter" okullar arasındaki farklar nelerdir acaba?

    Public school: devlet okulu.
    Public charter: ic islerinde neredeyse ozel okul gibi, ama butun ogrencilerin parasini devlet okula kendisi oduyor. Yani ogrencilere ucretsiz.
    Public schools, yani devlet okullari daha kaliteli, onceligi onlara vermenizi oneririm. Ama bazi devlet okullarinin ogrenci profili problemli, egitim seviyesi cok dusuk olabiliyor. Eger adresinize bagli devlet okulu kotu bir okulsa, o zaman charter'lari arastirmakta fayda var. Ama turkiyedeki ozel okul gibi zannetmeyin, hayal kirikligina ugrarsiniz.
    Bu arada butun charter lar public school.
    School district kelimesi hem devlet hem charter okullar icin kullaniliyor.


  • @senay-sirin çok teşekkürler yanıtınız için


Benzer Başlıklar

  • 9 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @dmr, içinde söyledi: 🇹🇷 🇺🇸 USA-Turkiye Cift Diplomali Lisans Programlari - Anadolu Universitesi, Dokuz Eylul Universitesi, ITU, ODTU - 1 yil calisma izni(OPT) Daha önce bu bölümü bitirmiş saygıdeğer büyüklerim benim bu program hakkındaki sorularıma cevap verebilir mi? -Ben geri dönmemek üzere gitmek istiyorum green card çıkmaması ihtimalinde (bilindiği üzere çok büyük bir ihtimal) orada üniversite bittiğinde 1 yıl opt hakkımı kullandıktan sonra nasıl kalabilirim ( yüksek lisans için param kalmayacak muhtemelen , eğitim için yaklaşık 60k USD bütçem var ve yaptığım hesaplara göre hepsi bu program sürecince harcanmış olacak) bana bilgi verebilir misiniz? O kadar kaynağımı orada tükettikten sonra geriye dönüp tekrardan Türkiyeye gelmek istemiyorum... Dediginiz durumda OPT donemine girerken uygun bir is bulmaniz gerekecek, o durumda hem statu sahibi olursunuz, hem de calisip para biriktirebilir duruma gelirsiniz.
  • 2 Oy
    40 İleti
    9k Bakış
    Asli Akcay LograssoA
    @oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
  • ABD'de Yüksek Lisans Eğitimi

    Taşındı Yüksek Lisans ve Doktora egitim yuksek lisans master
    62
    2 Oy
    62 İleti
    5k Bakış
    E
    Herkese merhaba arkadaşlar. Yol gösterici olması açısından sizi bilgilendirmek istedim. Hayalim hep Amerika’da master yapmaktı. Mezun olduktan sonra gerekli tüm araştırmaları yapmaya başladım. TOEFL/IELTS dil puanım buradaki okullar için yeterli değildi. Okullar genelde 6.5-7 civarı IELTS istiyordu ama benim seviyem 5-5.5 civarıydı.Uluslararası öğrenciler için Conditional admission (yani şartlı kabul) diye bir kabul sistemi varmış. Şartlı kabul, üniversitedeki hazırlık eğitimi süreci gibi. Okul yaklaşık 1 yıllık dil eğitimi ardından sınava tabi tutuyor ve bölüm için gereken puanı alınca yüksek lisansa başlayabiliyorsun. Bu opsiyonun olduğunu görünce çok mutlu olmuştum. Çalıştığım alana uygun üniversiteleri çıkardım ve onlar arasından bir seçim yapacaktım. California’daki bir devlet üniversitesini seçtim, gerçekten köklü bir üniversiteydi. hedefim dil puanını da aldıktan sonra GRE sınavına girip doktoraya başlamaktı. Okul kabulünü aldım, her şey mükemmel gidiyordu. 2021 kasım ayında kabul aldım ve 2022 Mayıs ayında da green card kazandığımı öğrendim. O günlerdeki bu çifte mutluluğumu anlatamam bile 😊 Foruma üye olduktan sonra mülakata gitme diyen bir çok kişi oldu ama zaten yeterince masraf yapmıştım ve şansımı denemek istedim. Belki bir ümit vizemi alıp sürecimi hem Amerika’da devam ettiririm hem de eğitimime ara vermemiş olurum bir an önce başlarım demiştim fakat benim düşündüğüm gibi olmadı, F1 vizesinden red aldım. Başvurduğum dönemlerde bu şartlı kabul sistemiyle okullara başvuran çok kişi vardı. Red alınca çok üzülmüştüm çünkü sıra numaram da yüksekti ama sabırla bekledim. F1 alamayınca okula e-mail attım ve çok üzüldüklerini, ama eğer bir gün Amerika’ya gelirsem yine başvurabileceğimi söylediler. Şimdi buradayım ve tekrar başvuru yapmadım. Türkiye’deki masterıma devam ediyorum. Yani demem o ki, Amerika’da yaşayanlar da yaşamayanlar da şartlı kabule başvurabilir. Okulların sitesinde bununla ilgili bilgiler mevcut. Gerekli belgeler, okul ücretleri vs. Eğer GRE+TOEFL/IELTS puanınız varsa direk doktoraya da başvurabilirsiniz. Hatta PhD yaparken okulda asistan olarak da çalışabilirsiniz. Umarım yol gösterici olmuştur. 🙏🏻 Sağlıcakla kalın…
  • Okul Öncesi Eğitim

    Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi egitim
    137
    2 Oy
    137 İleti
    18k Bakış
    caner92C
    @ayvalik10, içinde söyledi: Okul Öncesi Eğitim @caner92 pazar günleri sizleri sbahın köründe uyandırıp kalk - kalk - kalk geç kaldık deyipte sizi kiliseye götürmesin. Haha :))
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum