Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Rookie kesinlikle nüfus kayıt örneği ve sicil kaydının tercümesini yapacağım 2-3 tane. Eminim. Birçok şey için ihtiyacımiz olacak. Zaten 4 saat uzaklıkta bizim konsolosluk. Herhangi bir tavsiyeniz varsa dinlemekten mutluluk duyarım sürekli araştırma yapıyorum ama yinede heyecanıma engel olamıyorum 🙂


  • @kewanee sicil kaydına burada ihtiyacınız olmayacak heycana gerek yok konsolosluğa girecek vizeyi alıp çıkacaksınız inşallah ☺

    Spesifik olarak bilmek istediğiniz birşey olursa bildiğim kadar yardımcı olmak isterim doktor randevusu konsolosluk görüşmesi bunlar genel durumlar ama buraya geldikten sonra ki süreç bizler için farklı tabi ki.

    Benim size ve diğer arkadaşlara genel olarak verebileceğim tavsiyeler ;

    1-Nüfüs kayıt örneğini gelmeden tercüme ettirin ve konsolosluğun istemiş olduğu vesikalık fotoğraflardan fazla bastırın yanınız da getirin Aos için lazım olacak.

    2-Vize dosyanız ile ilgili bütün evrakları pasaportunuzun bütün sayfalarını ve kanıtlar da dahil taratıp dropbox benzeri uygulamalara kaydedin çok işinize yarayacak emin olun.

    3-Amerikaya giriş yaptığınızdan itibaren ne kadar çabuk evlenirseniz süreç sizin o kadar çabuk başlayacak bu nedenle evliliği ağırdan almayınız.Tabi şimdi soracaksınız arkadaş bu vize türü nişanlılar birbirlerini tanısınlar bu süreçte geçinebileceklerine inanıyorlarsa evlensinler diye verilmiyor mu diye ? Evet öyle lakin süreciniz ne kadar uzarsa bu durumun sizin ve ilişkinizin üzerinde olumsuz anlam da baskı yapacağını düşünüyorum bu benim naçizane görüşüm tabi ki.

    4-Lüttfen bazı şeyleri yaa oraya gideyim gerisi kolay diyip orada karar veririze bırakmayın ailenizden uzak başka bir ülke de yeni bir hayata başlayacaksınız bunun gibi etkenler zaten sizi zorlayacakken bir de alınması gereken kararlarla uğraşmak sizleri mental anlamda yorup umutsuzluğa neden olabilir o yüzden müstakbel eşiniz ile herşeyi gelmeden en ince ayrıntısına kadar konuşup planlayınız buraya geldiğiniz de adım adım ilerlersiniz bu da burada karşılacağınız süprizleri en aza indirir en kötü planlama dahi belirsizlikten iyidir inanın.

    5-Geldiniz evlendiniz evlilik sertifikanızı da aldınız hemen I-94 formunuzu pasaportunuzu alıp en yakın Social Security ofisine gidip Social Security Numaranızı talep ediyorsunuz bunu sakın atlamayın canınızı yakarım şaka şaka yapmam öyle şeyler☺ ama bunu unutmayın üzmeyin kardeşinizi ☺

    6-Aos işlemlerine elinizden geldiği kadar çabuk hazırlanıp başvurun ne kadar en erken başvurursanız süreç de o kadar erken sonuçlanır.

    7-Ve son olarak tecrübe ettiğim eğer peşin paranız ile araba alırsanız bunu amerikan vatandaşı eşinizin üzerine alıp sizi de ek sürücü olarak ekletmesini sağlarsanız ödeyeceğiniz aylık sigorta ücreti yeni ehliyetli kişinin ödeyeceği sigorta ücretinin çok daha altında olacaktır. @crazycells tamam tamam biliyorum bunu araç sigortası bölümünde de paylaşmam gerek ki en kısa zaman da paylaşırım ama kabul edin benim için öncelik K1 dava arkadaşlarım😀

    Yukarıda ki 1. 5. ve 6. maddeler değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez 😎

    Şimdilik bir çırpıda düşünüp aklıma gelen sizlere verebileceğim tavsiyeler bunlar arkadaşlar daha sonra aklıma gelen olursa eklerim.

    Yazdıklarımın hepsi diğer yazmış olduklarım gibi kendi tecrübe ettiğim ve doğruluğuna adım gibi emin olduğum bilgilerdir umarım hepiniz için faydalı ve hayırlı olur ☺


  • @Rookie tavsiyelerini kesinlikle dinleyeceğim. Biz de böyle düşünüyoruz en kısa zamanda evlenip aos işlemlerimizi başlatmak. Kesinlikle bazen kendimize söyleyeceğiz "ben nereye geldim? Rüya mı bu?" 🙂 adaptasyon konusunda eşlerimiz ve eşlerimizin ailesi bizlere destek olduğu sürece herşey daha canlı olacaktır. Kesinlikle paylaşımın çok yararı olacak bize ve bizden sonra gelecek arkadaşlar için. Yukarıda oldukça detaylı olarak mülakatınızı anlatmışsınız. Size sormak istediğim extra bir soru var. Mülakatınızı türkçe olarak mı yaptınız yoksa ingilizce olarak mı? Sanırım bunu seçme imkanımız oluyor. Ama yinede sormak istedim güncel olarak bilgi almak için. 🙂


  • @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @Rookie tavsiyelerini kesinlikle dinleyeceğim. Biz de böyle düşünüyoruz en kısa zamanda evlenip aos işlemlerimizi başlatmak. Kesinlikle bazen kendimize söyleyeceğiz "ben nereye geldim? Rüya mı bu?" 🙂 adaptasyon konusunda eşlerimiz ve eşlerimizin ailesi bizlere destek olduğu sürece herşey daha canlı olacaktır. Kesinlikle paylaşımın çok yararı olacak bize ve bizden sonra gelecek arkadaşlar için. Yukarıda oldukça detaylı olarak mülakatınızı anlatmışsınız. Size sormak istediğim extra bir soru var. Mülakatınızı türkçe olarak mı yaptınız yoksa ingilizce olarak mı? Sanırım bunu seçme imkanımız oluyor. Ama yinede sormak istedim güncel olarak bilgi almak için. 🙂

    @kewanee rica ederim.Benim mülakatım direk Türkçe olarak gerçekleşti.Türkçe mi İngilizce mi istersiniz diye kimse de sormadı açıkcası. Sanırım kendinizi daha iyi ifade edebileceğinizi düşünüp Türkçe yapıyorlar mülakatı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @Rookie ve @crazycells Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve arşivli sicil kaydı
    e-devlet üzerinden almamızın bir sakıncası var mı? barkod numaralarısının olması yeterli mi? Yoksa sadece kaşeli olanlar mı geçerli?

    AOS icin soruyorsunuz degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rookie davanizin oneminden dolayi sorun degil 🙂 elinize saglik...


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells aslında mülakat aşaması için sormuştum.


  • @rookie bu şekilde olmasi güzel. Çünkü kendimi en iyi şekilde ifade etmek önemli. Bu arada nice mutlu yıllara 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kewanee K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells aslında mülakat aşaması için sormuştum.

    Evet, Ankara'daki konsolosluk e-devletten aldiginiz barkodlu belgeleri kabul ediyor.


  • @crazycells teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba .aranıza yeni katıldım .ben de nişanlımla birlikte kısmetse bu süreçlere başlayacağım.bir sorum olacaktı .biz aslında 2003 yılından bu yana tanışıyoruz üniversite arkadaşıydık .fakat ilişki anlamında 9 aylık bir ilişkimiz bulunuyor .ve ilişkimiz boyunca en az 20 kez yüz yüze görüştük .bu yeterli olur mu ? BaZı yazışmalarda 2 yıl içerisinde en az 1 kez görüşmüş olmak yazıyor .bu kafamı karıştırdı .ilişki anlamında 2 yıllık bir süre istenmiyor değil mi ?


  • @sym merhaba 2 yil içinde en az 1 kere yüzyüze görüşme şartı var. 2 yıllık ilişki sarti gibi birşey yok. Isterse 3 aylık ilişkin olsun onların baktığı son 2 yıl içinde yüzyüze görüşüp görüşmediginiz.


  • @graombze çok teşekkür ederim 😊


  • Tekrar merhaba @graombze önceki yazışmalarınızda 90 gün içerisinde evleneceğinize dair iyi niyet mektubu yazdığınızı söylemiştiniz.bunu tek bir mektup şeklinde yazarak birlikte mi imzaladınız ? Yoksa ayrı ayrı 2 mektup şeklinde mi yazmıştınız ?


  • @sym ayrı ayrı 2 mektup şeklinde yaptık. Ben kalıp mektuplar var iyi niyet mektubu 90 gün icinde içinde evleneceğime dair onu yazdim. nişanlım geçmişimizi ve ilişkimizi anlatan bir mektup yazdı ve 90 gün içinde evlenecegimizi söyledi. Herhangi bir problem yaşamadık.


  • @graombze anladım teşekkür ederim .daha yolun başında olunca sürekli aklıma birşeyler takılıyor,strese giriyorum .açıklayıcı cevabın İçin tekrar saol 😊


  • @sym biz de aynıydık 🙂 eksiksiz yapma ya çalış formu iyi okuyun isterseniz ailenizden bazilarida iyi niyet mektubu yazabilir ( mektuplar başvuru için ingilizce olacak ve imzalı) pasaport stili fotoğraflarda yalnış yapmayın 5×5 olacak varsa amerikadaki başvuru yapanın mahkeme kayıtları buna trafik cezaları( 500 doları geçen cezalar) da dahil göndermeyi ihmal etmesin çünkü isteniyor. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar:)


  • @graombze hepsini dikkate alıcaz 🙂 forumdaki herkesin yazışmalarını okuyorum,o kadar yararlı şeyler yazılmış ki .tüm arkadaşlar çok yardımcı oluyorlar. tekrar teşekkür ederim 😊


  • @rookie @graombze merhaba umarım iyisinizdir ? Benim nişanlılık vizemle alakalı posta ile cevap ulaştı. 4 Ocak’ta onaylandığıno İşlemler Nvc de 2-4 hafta bekliyor sonra bana vize tarihi verecekler 4 Ocak’la 5 Mayıs evlenmem gerektiğini belirtmişler . Benim
    Bundan sonra sorun çıkacak bir durumum var mı ? Konsoloslukta vs gibi? Teşekkürler ☺


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum